Seegt uppehåll i hockeyn..och varför ska det vara så svårt att sätta nytt mål IFK !?

Nä, nu börjar bli dags för KAK-hockey igen!

Tur att eliten dragit igång.(SSK, laget i mitt hjärta stormar fram, måtte de ta en slutspelsplats, nu är det bara en poäng upp)

Bogas kommande bataljer i allettan, med mitt tips:

4/1 Väsby IK - IFK Arboga    : 4-1
6/1 IFK Arboga - Enköping : 2-1   
9/1 Borlänge - IFK Arboga    : 2-3   
13/1 IFK Arboga - Mälarhöjd/Bre: 3-2
16/1 Haninge - IFK Arboga    : 2-3
20/1 Vita Hästen - IFK Arboga : 6-0
23/1 IFK Arboga - Valbo HC    : 4-1
30/1 IFK Arboga - Väsby IK    : 3-2
6/2 Enköping - IFK Arboga    : 4-1
13/2 IFK Arboga - Borlänge    : 4-2
17/2 Mälarh/Bre - IFK Arboga    : 4-3
20/2 IFK Arboga - Haninge    : 2-1
24/2 IFK Arboga - Vita Hästen    : 1-3
27/2 Valbo HC - IFK Arboga : 4-3

Tippat utan att ha jättekoll på motståndet, men eftersom IFK var ett av de allra tätaste div1-klubbarna i grundspelet(defensivt,2:a i landet)så tror jag att det blir några jämna matcher målmässigt.
Bara norrpingsklubben som nollar boga och gör fler än 5 mål.
Svårt att göra mål på IFK, men IFK har oxå haft svårt att göra mål men nu hoppas jag att uddamålsresultaten lutar över till bogas fördel till skillnad från grundserien där boga torskade 5 matcher med uddamålet.

Oroande
En av coacherna uttalade sig i Bärsingen och ger prov på (enligt mig) ett fatalt misstag avseende mental påverkan. (Tänk vad ofta man får höra rent klantiga uttalanden som dessa. Sen undrar lagledningen varför man inte får ut det man vet att laget egentligen kan i matcherna..)

Är det verkligen smart att säga att vi redan nått målet, allettan, och att man inte har något mer uttalat mål och att allt som händer nu är bonus?
Ja, du kanske kan gissa vad jag tycker iaf.
Är det verkligen vad laget, alla spelarna, skulle komma fram till om man gav dem i uppgift att sätta målet själva? Kanske, men jag är inte så säker på det.

Ska man bara spela av allettan och se hur det går?!?
Spelar det ingen roll hur det går ?!? Hallå!?
Det här är killar som är så nära elit det går att komma, då kan man inte ha korpinställning när det gäller de mentala förberedelserna.

Hoppas att det finns en intern målsättning i klubben och inte minst i laget som är helt annorlunda än den som förmedlades via fredagsbärsingen.

Målet måste självklart vara att nå vidarekval till allsvenskan.

En "vi får se hur det går inställning" är en looserinställning, i alla lägen.
Men kan det inte få spelarna att slappna av om man inte sätter något konkret och utmanande mål? Jo, jag tror man slappnar av som bara #¤½* i stället för att
nå sin fulla potential och avsluta årets säsong på ett så bra sätt man bara kan. Det är väl vad alla kan begära, att man iaf har gjort sitt bästa, eller!?

Många gånger hör man att det kan vara "farligt" att sätta för höga mål som man inte når, men jag påstår att det är mycket farligare att sätta för låga mål som man når. Smaka på den du!

Målsättning, eller mental självcoachning är egentligen något vi sysslar med hela tiden, vi "programmerar" oss själva med vad vi säger, good or bad, och styrs oerhört mycket av det men vi gör det nästan alltid omedvetet tyvärr och med ett negativt resultat alltför ofta.
Att jobba med konkreta målbilder och målsättningar är fortfarande fruktansvärt eftersatt i svensk idrott, och det vore tråkigt att se boga köras över av motstånd man kunde ha gett en rejäl match om man bara hade bestämt sig för det.


Här har jag klippt in ett matchsammandrag från träningsmatchen mellan Boga och Örebro i lördags: (snott det från Vipers hemsida)

Matchfakta: (Träningsmatch)

IFK Arboga IK - Örebro HK 1 - 6
(0-1, 0-4, 1-1)
Skottstatistik
24-38

Målskyttar
0-1 Löwdahl
0-2 Almqvist (PP)
0-3 Almqvist (PP)
0-4 Gräsberg
0-5 Gräsberg
1-6 Torstensson

Publiksiffra
402 st

Matchsammandrag
Efter julhelgen drog äntligen hockeyn igång igen, men inte på riktigt allvar ännu, utan som en träningsmatch mellan IFK Arboga IK och Örebro HK. Mellan division 1 C fjärdelag och division 1 E seriesegrare. Och visst, det finns prestige och derbykänsla lagen emellan vilket skulle kunna leda till en lite tuffare träningsmatch än man kanske normalt är van vid. Speciellt inför en stundande serie som allettan. Vi kommer också ihåg att innan grundserien startade vann Örebro över Arboga med förkrossande 9-1 i träningsturneringen ?Slaget om Närke? ? en turnering som också de förstnämnda vann.

Några av frågorna som nog de flesta ställde sig inför matchen var följande. Vem får vakta målet, Jens Lodén eller Jimmy Carlsson? Har Vipers ytterligare några växlar att lägga i? Går det att se några likheter eller skillnader serierna emellan om man ser till kvaliteten på motståndet?

Burväktare blev Jimmy Carlsson som spelade fokuserat matchen igenom. Vad gäller antalet växlar som Vipers har, finns det med stor sannolikhet ytterligare någon att lägga i när det väl gäller lite mer än en träningsmatch. Vipers har ett tryggt och stabilt grundspel som man kan falla tillbaka på när det väl hettar till. Och när det behövs, även gå utanför ramarna för att lyckas med det där som avgör matcher. Under flertalet sekvenser har Arboga förtvivlat svårt att erövra puck. Inte bara i spel med fullt manskap utan även i spel fem mot fyra. Örebro dominerar långa stunder men är påtagligt ineffektiva framför motståndarkassen. Ofta är det mycket imponerande snurr i sarghörnen utan att komma in framför mål och trycka dit gummitrissan. Det positiva i det hela är att det är mycket bra rörelse i laget vilket leder till att samtliga kedjor, tillsammans med spelskickliga backar, kan skapa detta ?tryck?. Sedan gäller att våga ta steget in framför kassen.

Går det att jämföra serierna? Inte på ett rättvist sätt eftersom Arboga saknade några av sina viktigare spelare. Men utan att vara alltför subjektiv skulle det lag de ställde upp med idag ha problem med lag som Sunne och Tranås.

402 stycken personer fick se en ganska snäll match där Örebro kunde vinna med 6-1 utan att slita ut sig totalt och där skotten slutade 38-24 med Örebrosiffror först.

Hoppas på boga gör jag, GO BOGA !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0