Boga boys åkte på torsdagseftermiddagen till Björkängshallen i Huddinge för att spela säsongens första träningsmatch mot just  allsvenska Huddinge.

1:a p:

Mål: 0 - 0
Skott: 5 - 3
Utv: 3 x 2 min för båda lagen.

Huddinge börjar piggast och Boga får inte komma ner i anfallszon de 4 första minutrarna, dels beroende på en tidig utvisning på "Semlan" Semjonovs. Spelet jämnar ut sig från minut 6 och lagen byter småchanser men utan att något resulterar.

2:a p:
Mål: 1 - 2
Skott: 12 - 7
Utv: 2 x 2 min för båda lagen

Boga boys startar bra i mittenperren, eller bra och bra men iaf piggare än i första periodens inledning.
Det är 3:e linen i IFK som öppnar upp målfabrikationen exakt då matchuret visar 08:00. Mål genom nr 24 Jens Johansson som klipper till med en rapp handledare otagbart för hemmakeepern. Assisterare är nr 20 Robin Karlsson och nr 27 Robin Englund

Efter 11:37 så rasslar det igen men denna gången får hemmalaget jubla när deras nr 4 Jimmy Wendel kommer runt bakom kassen och petar in en backhand mellan första stolpen och Bogakeeperns benskydd (som för kvällen är nr 43 Jimmy Karlsson)

Boga boys krånglar till det för sig efter ca 13 minuter då både nr 17 Martin Franzén och nr 3 Martin Lind förpassas till botbänken efter oschysstheter enligt den randige rättsskiparens uppfattning.
Detta boxplay klarar man dock av på ett föredömligt sätt, och då inte minst efter en kalasräddning av Bogakeepern Jimmy Karlsson och en hel del uppoffrande spel från de tre tappra som IFK tilläts ha på isen under de två hemska minutrarna.

Efter 16 minuter så får Boga spela PP, men det vill sig inte alls.. Precis som i första perioden så märks de något sega benen med 3-4 minuter kvar till paus och farten vill inte infinna sig och oförmågan att ta sig igenom mittzon med fart gör att det resulterar i noll skott på mål trots en man mer på isen.

Bättre då 5 mot 5, som efter 19:04 då Bogas 3:e line återigen står för nätrasslet. Det är nr 7 Andreas Näsman som får på en riktig rökare från blå, nåja så mycket rök åstadkom nu inte skottet men trissan trillade in och IFK tog ledningen igen. Assisterade till målet gjorde nr 20 Robin Karlsson.

3:e p:
Mål: 1 - 1
Skott: 11 - 6
Utv: 1 x 2 min  för Huddinge och 2 x 2 min för Boga.

Efter 3 minuter av slutronden så får IFK spela pp, men det blev inget av det. Hög forechecking från Huddinge ställer till det och hemmalaget vinner skotten under Bogas pp.

Huddinge har en bra period och kan tillslut sätta kvitteringspucken till 2 - 2 efter 7:17.
Detta mål får tuppkammen att växa på hemmalaget men det resulterar mest i soloraider från "Linus Klasenwannabes" eller nåt. Väldigt ung trupp hos hemmalaget, bra fart men ganska naivt spel denna första träningsmatch. Hur ska det gå mot Leksand, Malmö, Mora osv? Det fattades sannolikt några lirare hos hemmalaget och troligtvis kommer de att bjuda på en tuffare fight i returmötet den sista augusti i Sparbanken arena i Arboga.

Firma Semjonovs
, Berg och Nooni presenterar sig efter 09:52 då de producerar Bogas 3:e mål för kvällen. "Semlan" visar att målsinnet är i fin form när han på ett direktskott på pass från nr 12 Jonte Berg placerar pucken i nät bakom hemmakeepern.

Med drygt 3 minuter kvar på matchuret så hittar den randige 2 utvisningar i tät följd och båda hos gästande IFK. Kändes lite kinkigt men det var bara att hacka i sig och spela 3 mot 5 för Boga boys. Detta gör man återigen mycket bra när man  visar upp ett mycket uppoffrande spel som gör att Huddinge har mycket svårt att ens komma till skott.

Huddinge tar en timeout med knappa minuten kvar och tar ut målvakten i ett sista försök att utjämna men det lyckas inte.

Det var en ganska typisk första träningsmatch. Matchtempo är alltid högre än träningstempo och det kostade på i ben och skallar i 3-4 minuter från slut av respektive periodpaus. Att få se ett effektivt powerplay är  inget man ska förvänta sig i de första träningsmatcherna och det fick vi inte heller, men boxplay var riktigt bra och då tänker jag främs på Boga som fick spela 3 mot 5 vid två tillfällen utan att kapitulera. Starkt!

Bogakeepern Karlsson skötte sin uppgift mycket bra och tycktes sprida ett lugn i laget med sin stabila och trygga insats.

Nr 7 Näsman fick ett skott i ansiktet i slutperioden, jag tror det tog på överläppen, och blodvite uppstod. Jag vet inte hur det gick men jag antar att det blev några stygn. Hoppas att tänderna klarade sig.

Kul med vinst i första träningsmatchen, alltid roligare att vinna förstås.
Lagbygget är i full gång, återstår att se hur det går vidare när nu den andre kanadicken, Jesse Boucher, och Michael Wallén ansluter från 1 sept.

Träningsmatchen som var planerad till nu på söndag mot Västervik är tyvärr inställd så nästa match är i dagsläget den mot Lindlöven den 24/8.

Hockeypulsen har ökat och nu blir det bara bättre och bättre..