Lagen i div 2 Västra b, säsongen 08/09

 

Ger mig på ett ytterst anspråkslöst analyserande och funderande av och över de lag som tillsammans bildar denna säsongs div 2 Västra b

 


Grums IK
Satsningen att komma tillbaka till div 1efter bara en säsong gick inte hem, man blev bara 3:a i kvalet. Hur blir det i år? Tror nog att luften gått ur lite men lagbygget pågår enligt hemsidan.
"Bomben" är tydligen kvar, ni vet den där osannolikt lille kvicke målkungen (35 mål och 25 ass förra säss).
Ryktades om att han fick 25 papp i månaden av klubben förra säsongen, saftigt för spel i div 2 om det är sant.

Grums kommer dessutom att mönstra sitt J18-lag (som gick mycket bra förra säsongen) och nytt för i år även ett J20-lag. Jag tror att den satsningen betyder att man absolut måste lita till nyförvärv utifrån för att förstärka A-laget. De bästa junisarna kommer inte att orka spel i flera lag, tror jag.

 

Hammarö HC
Sällan har ett lag fått så mycket råstryk som Hammarö HC fick i deras förra säsong i div 1.
40 - 205, alltså minus 165 i målskillnad ! På 27 matcher blir det i snitt ca 1,5 gjorda mål och 7,5 insläppta mål per match. 26 torsk och 1 vinst på hela säsongen. SUPERTUNGT!

I dagsläget så mönstrar Hammarö HC ett mycket ungt lag till denna säsong. Åldermannen är född 1986, resten är yngre.

Det kan säkert vara ett bra lag men jag tror inte på en placering topp-3, knappast ens topp-5. (Återstår förstås att se om de kommer med några vassa sena nyförvärv)


Karlskoga HC
"Charleswood"gjorde en mycket stark säsong när de, tillsammans med bl a Grums, kvalificerade sig för kvalspel till div 1.
Skulle säga att Karlskogingarna var seriens (div 2 V B) mest vältränade lag eftersom de verkade bli bättre ju längre säsongen led. Tyvärr så räckte det ändå inte till i kvalet då man slutade sist med 1 vunnen, 2 oavgjorda och 3 förluster. Främst Ulricehamn och Mjölby blev allt för svåra nötter att knäcka (Mjölby nu förstärkt med Linus Berg denna säsong)

Återkommer med mer info om KGA (Maxim Fokin (med starka 25+ i +/- statistiken förra säss) spelar i Linden detta år och kommer alltså att bli tunnlad av bl a Jonte Berg)

 

Kils AIK
Kil har tappat någon lirare men mest fyllt på med några nya. Vet inte mycket mer om dem men jag tror att de även denna säsong blir giftiga. Oerhört starkt att gå upp från div3 och sedan bjuda på en sån kanonsäsong som de gjorde förra säsongen. Inget säger att de inte kommer ännu starkare detta år. Ett lag för topp-3 känns det som.

 

Säffle HC
Nykomlingar från div3, vet inte mycket om dem mer än att de har en ny tränare denna säsong och att de vill satsa på sina egna förmågor. Tippar att de hamnar under strecket, det nedersta alltså.

 

Forshaga IF
Forshaga har värvat lite från Hammarö, och plockat upp lite egna junisar till detta år. Än kan förstås en del hända på värvningsfronten. . Coachen Peter Ottosson är förstås tyngsta namnet i laget.
Jag tror FIF kan vara ett lag för topp-5 men inte mer.

 

Arvika HC
Ny tränare till denna säsong (tappar då i mina ögon en mycket bra tränare och matchcoach (Urban Lang)men den nye kanske också är bra).
2 Nyförvärv från Sunne (div 1) en forward och en back. Ett gäng lämnar laget, för spel i andra klubbar och studier bl a. AHC har ännu inte lyckats hitta ett jobb åt Tom Inkinen (duktigt finne som var med ett tag förra året) Kan de få jobb till honom så hoppas de kunna få med honom hela säsongen. Arvika kommer att vara bra även i år, troligtvis kommer de att sakna stabiliteten för att kunna blanda sig i topp-3 men i topp-5 kan de hamna.

 

Viking HC
Tyckte verkligen att det räckte med värmlandslag i denna serie men Viking är med iaf. Köpte till sig spelare i slutet på förra säsongen för att ta sig upp. De lyckades inte i kvalet men fick en plats ändå tillslut. Minst 4 nyförvärv till detta år, 4 från Munkfors (div1). Tror tyvärr att de kan bli jobbiga, iaf på hemmaplan, men jag hoppas de hamnar under strecket, det nedersta alltså.

 

Åmåls SK
Alltid tuffa att möta, så även denna säsong. Vet inte mycket om lagbygget och nyförvärv men de verkar ha några nya och då bl a ett par finnar. Topp-5 troligtvis.

 

Kristinehamns HT
Vet ingenting om Lusaskens HT som det är nu, kanske har de kvar förra årets lag och då kan de en bra kväll spöa vilket gäng som helst och en mindre bra kväll torska mot vem som helst. Klarar inte topp-5 men strax under.

 

Nor IK
Ännu ett värmlandslag som det är svårt att veta något om. Ny hemsida förvisso men där finns ingen information så det är ju lika kasst som gamla hemsidan. Sannolikt så fortsätter dock även detta värmlandsgäng att värva/tappa spelare från/till grannkommunerna. Laget från förra året går väl att jämföra med Kristinehamn, även de kunde vinna mot vem som helst och förlora mot vem som helst. Ett mittenlag, kanske 8-9.

 

IFK Hallsberg
Navvies verkar vilja bryta traditionen att tvingas kvala sig kvar i div2 (som de gjort i snart "hundra år")
Detta eftersom de gjort klart med 3 nyförvärv från Kumla (div1) i form av en back och två forwards. En ny keeper från Lindlöven ansluter också. Inte konstigt att de värvar en ny målis eftersom det var deras absolut svagaste position förra sässen.

Det räcker ju inte med dessa nyförvärv men troligen är de lite starkare denna säsong eftersom Navvies även har ett samarbete med Örebro och kanske får lite spelare därifrån. Tim Rivest tränar A-laget denna säsong.
Mycket svårtippade men jag gissar att de kan fightas om plats 6-8.

Köping Hockey
De blå galtarna känns i år tyvärr som ett något svagare lag än förra året, om inget nytt tillkommer. Ny tränare kan förvisso hjälpa till något men spelarmaterialet som det är nu imponerar desvärre inte . Laget behöver rutin och spetskompetens framförallt i försvarsspelet och där verkar inget ha hänt till denna säsongen. Javeblad, vill han och orkar han? Danne Larsson, vill han och orkar han? Träningsdosen hos de äldre lirarna har väl inte varit så stor om jag är rätt underrättad. Ingen kritik från min sida ang det, familj och annat tar också tid speciellt med en ny liten knodd..

 

Den nye född -77 har jag dålig koll på, kanske kan han tillföra nyttigheter till laget.
Ahlm som hade en try out med Boga kommer att lira med KHC, detsamma gäller troligtvis för Sätterman (även om han aldrig började att träna med Boga)
Karlsson (Robin) är fortfarande med och fightas om en plats i Boga, vilket troligtvis blir oerhört tufft men om det inte blir Boga så blir det KHC. Karlsson och Sätterman producerade många poäng för KHC förra säsongen, toppduon, så självklart är det mer än välkommet att de lirar med the blue boars även i år.
Lille Eek lirar också med Boga nu men jag vet inte om det blir juniorspel med Boga eller om det blir KHC för hans del.

Om laget kan få till den enorma vilja och moralen som man visade upp första halvan av förra säsongen, och om de yngre lirarna har lyckats lägga på sig lite mer muskler så kan det bli en upprepning av förra säsongen men att blanda sig in i topp-5 verkar väl tufft. Go KHC!!

 

Fagersta AIK
Brukslaget hade en hög målsättning förra säsongen, man tänkte vinna och ta sig till div 1. Alla vet hur det gick. Till denna säsong så har man ny tränare, så mycket mer vet jag inte eftersom jag inte läser Fagerstaposten.
Blir troligtvis tuffa att möta i Fagerliden och kanske kan de var jämnare i år, i såfall blir det straxt under topp-5.

 

Kungsörs IK
Först och främst så har KIK förlorat sin störste kämpe och eldsjäl. KIKs ordförande Sölwe Westlund har efter en tids sjukdom avlidit. Sölwe var en mycket trevlig och ytterst sympatisk person med ett stort och varmt hjärta för klubben och de männsikor han mötte, gammal som ung. Sölwes arbete för KIK, ordförande, speaker och allt däremellan, går inte att överskatta.
Sölwe kan inte ersättas och kommer därför att saknas och sörjas djupt.


Laget KIK, som även denna säsong leds av Pontus Brolin, fick ett erbjudande om att spela i div2 denna säsong trots att man stortorskade i kvalspelet. Efter en kort tids funderande så valde man att tacka ja och att anta utmaningen.
Enligt rykten så kommer man kunna behålla i stort sett samma lag, plus ett par nyförvärv. Mer om detta kommer
inom kort.

 

Det roligaste med KIKs medverkan i div2 är utan tvekan derbybataljerna mot ärkerivalen KHC, sen vet jag inte om det blir något annat kul för KIK. Jag tror att man får oerhört tufft att hålla sig kvar i år (om man inte lyckas bra med värvningarna förstås) Go KIK!

 

Ger mig inte på något slutgiltligt tabelltips, det måste vänta ett tag tills trupperna är spikade och några träningsmatcher är avklarade

Hockey är kul och snart är det dax igen!


Kommentarer
Postat av: KIK

Först vill jag bara säga att det är väldigt roligt att du bloggar igen!

Men angående mitt lag Kungsörs IK så tror jag att vi kan överraska mer än du tror, hur bra vi blir beror ju självklart på en del nyförvärv som ännu inte har bestämt sig (som du påpekade!).

Men jag är tämligen rätt säker på att vi undviker dom allra nedersta platserna och om jag ser på trupperna nu i dagsläget så skulle vi iallafall ta fyra poäng av Köping.

Dessutom så kan ju inte alla värmlandslag vara bra, spelarna kan ju inte räcka till tycker jag ( Säffle och Viking får nog slåss om sista platsen).

2008-08-19 @ 22:14:22
Postat av: Falken

Tack för det, alltid kul med uppskattning!

Jag hoppas verkligen att KIK överraskar i vinter, jag tror dock att det blir en fight att hålla sig på rätt sida nedersta strecket. Angående värmlandslagen så tror jag ju att Grums, Kga, Kil, Åmål, Arvika, Hammarö (tveksamt)blir svårflörtade som vanligt. De andra från Värmland är svårare att tippa men Säffle får det nog tufft. Ang KHC:s laguppställning så rör det på sig så den kommer att se starkare ut inom ett par veckor.. Jag hoppas och tror på tuffa och jämna derbyfighter.. Shit va kul! =)

2008-08-20 @ 21:58:22
Postat av: Thomaz A

Kul med hockeyälskare! O kul med folk som står för vad de tycker - de är få förunnade!

Delar till mycket dina åsikter och jag kan hälsa från Arvikahållet suckens höga ton när budskapet om Kungsör åter i serien:

-fram med skridskoskydden och mössorna! :)



Ses i vinter #16 AHC

2008-08-28 @ 13:40:07
URL: http://www.arvikahockey.nu
Postat av: Falken

Tack för dina kommentarer Thomaz, alltid kul att de som läser bloggen säger vad dom tycker. Ska passa på att beröma dig/er för er förnämliga hemsida. Tänk om standarden på hemsidorna hos alla lag kunde ha samma nivå. Skulle va gött!

Angående Kungsör så har jag inte svårt att förstå vad du menar, men jag tror och hoppas att ni skall märka att de värsta vedhuggarna är borta och att det faktiskt finns en del gediget hockeykunnande också. =)

Väl mött i Actahallen i Kungsör!

2008-08-29 @ 19:35:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0