Köping Hockey - Hammarö HC: 0 - 1 (0 - 1, 0 - 0, 0 - 0)
Skott: 32-41 (7-17,10-9,15-15)
Utv KHC: 4 x 2 min (2 x 2 min, 1 x 2 min, 1 x 2 min)
Utv KIK: 3 x 2 min (1 x 2 min, 1 x 2 min , 1 x 2 min)

Domare: Rinderud

Inför matchen: En mycket viktig match, det visste man. Gästerna Hammarö HC, som med nio ihopspelade poäng var placerade platsen just efter KHC i tabellen, skulle peta ner hemmalaget om de tog en bortaseger eller spelade oavgjort.
Att hockeytempen och spelglädjen i KHC varit mycket låg sedan seriestarten, och sjunkit än mer de senaste omgångarna gjorde inte förutsättningarna bättre. Lägg sedan till att flera tongivande spelare (E Forsberg, J E Larsson, R Karlsson, J Sättermann mfl) inte kunde vara med pga sjukdom och jobb så förstod man att poängproduktionen kunde bli lidandes.
Det som dock oroar mest är den påtagligt viljelösa och initiativfattiga inställning som präglar hur laget leds och coachas.
Hade vi haft en rallybil som vi lejt en förare till så hade vi inte accepterat att föraren kört på samma växel hela tiden, i såväl nerförsbacke som uppförsbacke.
Bilen måste växlas i förhållande till utmaningen som vägsträckan ställer på bilen. Växla upp i nerförsbacke och växla ner i uppförsbacke, annars får vi sämsta tiden på sträckan eller så blir det motorstopp...precis vad vi sett i match efter match.
Gång på gång tvingas man fråga var glädjen, glöden och farten tagit vägen!? Visst är det spelarna på isen som skall prestera men när det är frågan om den kollektiv kollaps som vi nu ser så är det i hög grad en ledarskapsfråga. Något måste göras, helst för flera veckor sedan!

En 4-poängsmatch stod på programmet, och man hoppades.

1a p: Seg start från båda lagen. Matchens första skott på mål kommer efter 4 minuter när KHC spelar med en stjärngosse mer.
PP 03:22 Nr 5 Jonsson i HHC begick en hooking.
Nr 22 Orrvik, normalt back, får spela forward tillsammans med nr 21 Permats och nr 4 Vängman i andralinan, och de gör ett hyfsat byte i PP men gästerna blir tillslut fulltaliga utan att ha ställts på alltför svåra prov.

Både första och andralinen kommer i varsitt väl genomfört anfall men tyvärr är avsluten på tok för svaga, antingen lösa eller felriktade.
HHCs första skott på mål kommer i minut 8, vilket väl speglar intensiteten (eller bristen på densamma) i matchen så här långt.
I minut 9 så stiger pulsen något (skönt eftersom jag inte känt någon puls på ett tag) när nr 35 Kinisjärvi försöker plocka en hög puck...men "tvålen" halkar ur handsken och vi undrar "var är tvålen broder, var är tvålen syster? Undran och skräck jag känner, var, var var?" Tillslut ser vi att den dyker upp på tryggt avstånd från KHC-kassen.. Puuh!

Gästerna har kvickat till något nu och är för stunden bättre än hemmalaget, detta tvingar KHC att välja icingtaktiken..,klokt val.
Den högre speeden hos Hammarö tar ut sin rätt, och nu är det deras tur att att ha en tomtenisse mer på isen.
BP 10:09 Nr 8 Nilsson gör sig skyldig till en tipp, tapp, tippe, tappe, tripping.
Hammarö hotar inte hemmakassen på allvar, även om de förmår att hålla spelet i anfallszon så fjösar de endast iväg ett par lösa avslut mot mål.
Nästan exakt när KHC blir fulltaliga så kommer ännu ett fjösigt avslut på mål, och tyvärr har nog tomteluvan åkt ner över ögonen på KHC-keepern eftersom pucken trillar in långt ifrån otagbart.
0 - 1 12:27 Nr 18 Andersson målar för HHC

Inte mycket mer händer i denna första akt..
Mer än.. ett nytt spel med en stalledräng mindre för KHC.
BP 16:26 Nr 20 Javeblad får sitta i snickarboa för att han har ertappats med att holding the stick.
Svagt pp av Hammarö, och första perioden slutar 0 - 1.

Vad borde sagts i pausen?
"Vi är bättre än dem, och vi skall göra allt för att vinna denna matchen. Nu spelar vi för varandra och ligger på stenhårt i deras zon. Vi ska ha längre anfall nu, max en gubbe säkrar i mittzon, alla andra är kvar och öser på i anfallszon och vinner puck. Hårt på kropp,hårda passningar och skjut mycket. Ta stort puckansvar över hela banan, inte minst i mittzon och på blå. GO KHC!!"

2a p: Den sega starten i första perren kopieras i mittenakten, men nu är Hammarö fortsatt minst sega och tar ett något större ansvar för varandra än KHC.
Deras spel i anfallszon är inte direkt konstruktivt men de har i alla fall fart, och fördelat på fler spelare.
Tyvärr så ser vi att KHCs 3e-line ger bort pucken gång på gång när de har pucken i egen ägo.
Chansrensningar från backarna som präglas mer av slarv och nonchalans än något annat.

Katastrofspelet i egen försvarszon fortsätter, och Hammarö serveras en smaskig lussebulle mitt i slottet. Kling..och vänsterstolpen träffas hårt i minut 5.
Även om nivån på spelet är pojkaktigt låg just nu så är Hammarö närmast att utöka sin ledning.
Det känns som att nästa mål, om det kommer något mer, kommer på grund av en individuell prestation och inte som en konsekvens av ett konstruktivt passningsspel.. , det finns nämligen inte i denna ishall ikväll.

Lagen byter halvchanser med varandra, men inte värre än att målisarna kan rädda med magplattan eller inte behöver ingripa alls.
Hammarö kan efter halva mittenronden behålla pucken i anfallzon under en  ganska lång period, men det beskrivs nog bättre som risgrynsgrötigt än som konstruktivt och farligt.

Hemmalaget gillar inte att gröta i försvarszon och gnetar sig tillslut in i anfallszon i stället, och tvingar HHC till icinpuckar ett par gånger men utan att för den saken skull hota Hammarökeeperns nolla.

Precis när man anar en bättring i spelet från hemmalagets sida så råkar man ut för en utvisning igen.
BP 15:55 Nr 23 Olofsson får skaka galler pga sin utförda tripping.
KHC jobbar bra i BP,och främst nr 4 Vängman och nr 20 Javeblad som krigar kvar pucken i rätt del av planen och dödar därför mycket tid. Mycket bra jobb!
Hammarö får till ett skott på mål, som fångas lätt av "Kinis" i hemmakassen, annars äger hemmalaget spelet i denna spelformen.

Tek i anfallszon för KHC i minut 20, inga farligheter men man jobbar i alla fall fram en utvisning på en HHCare.
PP 19:48 Nr 26 Thunberg får sova i stallet i natt, pga interference

0 - 1 står sig alltså även efter mittenperren. Även om vi långt i från bjuds på skönspel så har KHC i alla fall lyft sig mot slutet av perioden. Finns det mer?

"Vi kommer att coacha stenhårt nu, vi går för seger och skall plocka fram precis allt vi har sista 20!! Kom igen nu gubbar, VI SKA VINNA!!"

3e p: KHC inleder med PP i 1:26. Detta är inte så lätt att utnyttja direkt i inledningen av en period, och så även denna gången.
Kämparglöden hos KHC är inte helt utfalnad, i allafall inte hos nr 27 M Gustavsson. Han visar prov på sin skridskospeed och stångar sig fram till fint avslutsläge i minut 4, men utan önskvärt resultat denna gången.
Tätt därefter så kommer Hammarö i en kontring 2 mot 1, men "Kinis" i hemmakassen gör ett bra jobb och står pall för attacken.

Även hos nr 18 Svensson så glöder det till, bra kamp och intensitet tvingar gästerna till regevidrigheter och domare Rinderud agerar som han ska.
PP 05:48 Nr 9 i HHC utövade hooking.
Ganska händelserik period nu, KHC öser på med skott från nära håll av nr 22 Orrvik (utanför) och kort därefter så säger det inte kling men väl pling efter en fösare som tar i stolpen i gästburen.
HHC kontrar fräckt mitt i KHCs anstormning, men "Kinis" visar att tomteluvan är kastad och presterar ett par mycket svettiga räddningar som håller resultattavlan oförändrad.Snyggt!

KHC verkar vilja mer nu, även om man inte presterar så mycket konstruktivt så gnetar och kämpar man duktigt. Sånär får vi se en kvittering efter ett tumult framför HHC-kassen i minut 10, men icke.
HHC pressas tillbaka, men kommer i några kontringsförsök, försvarsmässigt så tar dock KHC fint ansvar och desarmerar kontringarna ganska enkelt.

Nr 5 Jonsson i Hammarö, tar sats från sin backplats ett par gånger om och snirklar sig nästan ända fram till mål men bara nästan. När han ska sprätta iväg "russinet" så har en hemmalirare käkat upp det. Kom inte här och kom..
Vi har saknat nr 12 Holmberg ett gäng matcher, och det vi saknat är hans speed, hans avighet och hans ibland fräna spel på kropp.
Tyvärr blir det lite för fränt för en HHC-lirare, och inte minst för fränt för gossen Rinderud(a)
BP 13:20 Nr 12 Holmberg åker ut för en boarding.
KHC jobbar fortsatt fint i BP, tyvärr tokmissar domare Rinderud en solklar hakning/tripping/holding/robbery som en av gästerna utför men vi får väl nöja oss med att hemmalaget avvärjer allt som Hammarö försöker med.

Pressen mot HHC-kassen fortsätter, eller i alla fall så håller KHC spelat mycket i anfallszon och nu väntar man återigen på en nedväxling för att ök trycket.
En timeout vore lägligt.. men det sker icke.
Tek i anfallszon i minut 17.. Kommer "Kinis" att bytas mot en till spelare nu!?.. Nope.. inget händer och tiden går..

Resignerat ser man att inget händer, mer än att just tiden rusar..
Med 7 sekunder kvar, 7 SEKUNDER...så tar man ut målisen... !!??

0 - 1, och matchen, denna viktiga 4-poängsmatch är förlorad!

Efter matchen: Jag vet inte vad jag ska säga..många tankar finns det..men inga som jag inte redan har uttryckt i skrift..
Jo, vissa tankar har jag inte uttryckt i skrift, men även om jag är en fridens man så ska man inte skriva allt man tänker.
Jag väljer att upprepa mig själv.. NÅGOT MÅSTE GÖRAS OCH DET NU!
Det syns smärtsamt tydligt att ingen har kul nu, glädjen finns inte och det finns säkert flera som allvarligt funderar på hur fortsättningen ska bli.
Kommunikation behövs, förändringar behövs.
Om det inte redan är gjort eller på gång så skulle spelarna ha ett möte för att rensa luften och snacka sig samman.