KIK segrade i tungviktsfighten

KIK - SIS: 4-3

I första perren så spelar KIK med en eller två man mindre i åtta år utan att det rasslar bakom ryggen på Jocke W.
Dels beror det på tryggt och stabilt målvaktsspel, men även på uppoffrande och disciplinerat försvarsspel av KIK.. och lite också på grund av ett långa stunder svagt PP av SIS.

Gästerna vinner skotten med 16-4 eller nåt, men det beror naturligtvis på alla utvisningar.

Inte kan jag tycka att utvisningarna berodde så mycket på att SIS hade sån fart och frejd över sitt spel så att KIKare i parti och minut tvingades busa för att stoppa SISarna.. Visst ett par av utvisningarna är av den karaktären, men domare Rosdahl håller allt som oftast en väldigt ojämn nivå i matcherna så att det som är utvisning ena perioden inte är en utvisning i nästa period. Svårt att hinna med kan det vara, det är förståeligt, men det var nästan lite löjligt i går kväll emellanåt.

KIK fortsätter bra i mittenronden och borde egentligen ha kunnat avgöra redan där, men som så ofta så leder stort spel och chansövertag inklusive för låg effektivitet till att moståndarna får en strökontring och gör mål..

KIK hamnar i underläge i slutronden men kvitterar och  vinner tillslut fighten.

KIK imponerar ena stunden, för att senare i matchen falla tillbaka i en slags nonchalans.. det händer ganska ofta i matcherna och det kan då kosta poäng..men om man kan hålla spelet uppe så bör man kunna ta hem seriesegern och skaffa sig ett lite enklare program i kvalspelet..

På fredag kommer HC Örnen och hälsar på i Acta-hallen.. Ett lag KIK hittills inte lyckats besegra.. Dax nu då !