FAIK - KHC

Derbydags igen!

5 - 2 och hemmavinst för KHC,  6 - 4 och hemmavinst för Faik, så har de två tidigare derbyfighterna slutat.
Nu är det alltså dags igen, och då på nytt i Fagerliden.

Faik har matchat två gånger under juluppehållet, båda matcherna mot Avesta. En oavgjord och en vinst blev resultatet.
I förra omgången åkte man till Sannerudshallen i Kil och tog hem 2 friska pinnar, så det verkar alltså som att Faik är på gång.


KHC har inte matchat lika flitigt, men segern i fredags mot VIK HK Ungdom var en viktig och skön test som visade att man kan vinna utan att spela speciellt bra.
Försvarsmässigt var det tryggt och bra, målvaktsspelet har skämt bort oss sen seriespelet drog igång i höst men det konstruktiva spelet i mittzon och i anfallszon behöver gnuggas extra för att komma upp i samma nivå som i de första 8-9 omgångarna.

Inte coolare men enklare
KHC behöver inte bli "coolare", det är inte vinstreceptet. Med "coolare" menar jag det där spelet med små, och många gånger för små marginaler när man skall ta sig ur egen zon.  Eller där man skall stanna upp strax innanför anfallsblå och göra en dragning och släppa pucken till medspelare som kommer mitt i planen, då alltför ofta pucken stjäls av motståndare som vänder upp i eget anfall istället.

Spela enkelt, låt förstapassen från egen zon vara en lätt pass att ta emot och förvalta, eller slå sarg ut om det blir stressigt. Faik kommer att stressa högt och störa KHCs uppspelsfas. Sist lyckades de alldeles för ofta med det. Måste inte vara "coolt" men det måste vara ödmjukt och klokt.

In i anfallszon kan man också välja enklare vägar ibland. Dumpa ner i hörnet och fyll på som bara ¤#§, eller droppa en fladder eller mosa en projektil mot målet och fyll på som bara ¤#§.

Gallerenergi

Mer "coolhet" behövs inte, det som behövs är "gallerenergi".  Frenetisk skridskoåkning och kamp från kakel till kakel, det är vinstreceptet enligt mig. Press med understöd utan puck och  anfall med understöd med puck.

Speed och glädje!
Som alltid i alla matcher, så kommer laget som åker mest och bäst skridskor att vinna söndagens derbyfight.
Jag vill se ett KHC med hög speed, både på rören och i pucktempot. Jag vill se ett KHC som fullföljer och vågar spela på kropp, inte fult men hårt. Jag vill också se ett KHC med stor spelglädje, där man håller igång och peppar varandra i båset och där man jublar som en enhet när man gör mål.

Säger som Måårts: "Nu gäller det att sätta pers boys!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0