Vilken natt/morgon med Stanley-cupfinalen..!!

Har försökt följa Detroits röda vingar under deras färd mot att tillslut få lyfta pokalen till skyn.
Inte lätt för en stackars knegare att hålla sig vaken när de flesta matcherna börjar 1:45 på natten.
Hur har dom tänkt egentligen, vill dom att man ska somna innan det börjar..? =)

Konstigt att hockey kan engagera nästan året runt, jag har inte tröttnat i alla fall. Fast det förstås, det är ju skillnad på en match mellan Skellefteå och Brynäs mitt under säsongen.. det är på något vis lite mer drag i en Stanley-cupfinal.

Vilka matcher det har varit, helt otroligt vilken intensitet och kamp. Jag höll naturligtvis på svensklaget Detroit Red Wings med de 7 svenskarna..
Härligt att de lyckades vinna hela skiten i natt, 3-2 borta i Pittsburgh och ointagliga 4-2 i matchserien. Lidas, backkungen fick äntligen, som förste europeiske lagkapten (och som den andre ickekanadensaren) lyfta pokalen.

Lidas, sanslöst med vilken pondus den killen lirar hockey.. Han är en av dem som på något ofattbart sätt hittar isytor och tid i de mest utsatta lägen. Spelar så enkelt och har en fantastisk split-vision..
Zetterberg, vilken superstar....Killen går och får priset som den mest värdefulle spelaren under slutspelet, Conn Smythe trophy. DET ÄR STORT!
Nu är det dags att förhandla om ny lön för Zäta.. det vet också Detroits general manager Ken Holland och säger så här inför förhandlingarna.. "Vi förstår att Henrik måste bli en av NHLs bäst betalda spelare.."
Hyfsat bra förutsättningar inför förhandlingarna.. =)

Holmqvist är sjukt bra.. Holmström går inte att överskatta..Kronwall är grym, Lilja inte långt därefter

Storleken har betydelse
Jag tycker att det är dags att vi kör med NHL-mått som standard i hela världen, det blir roligare så, mycket roligare..
Visst, att det är så hög intensitet och fart I NHL har ju att göra med att det är världens bästa lirare som möts men en hel del beror också på rinkmåtten.

De nordamerikanska rinkarna är lika långa som de europeiska, knappt 61 meter, men där är det slut på likheterna. Att NHL-måtten är mindre kommer av att rinken är 4 meter smalare  än i Europa.
Sen har man ökat storleken på anfallszon som då är drygt två meter längre, och detta på bekostnad av ett mindre avstånd mellan sargen och förlängd mållinje (bara 3,3 meter) och att mittzon är 2 meter kortare..
Konsekvensen av detta är roligare hockey med mer mål och högre fart.

Hoppa i poolen ska jag.. !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0