Kvaltorsk för KHC J20.. o lite till

Tyvärr blev det ingen vinst i första kvalseriematchen för KHC.
Hedemora var svåra att tråckla sig förbi i slottet framför mål, deras målis var duktig men släppte ganska mycket returer som tyvärr inte kunde utnyttjas av hemmalaget.

Att Hedemora vinner, 2-3, beror inte på att man var bättre än KHC men så är det ju i en rasande massa matcher på alla nivåer. Det finns matcher där ett lag vinner skotten med 82-6 och ändå förlorar matchen med 1-2 typ.

Riktigt så var inte denna match, men KHC var klart bättre sett över hela matchen och borde ha avgjort i mittenronden.
0-1 efter första kanske inte var helt orättvist men 1-1 efter 2 perioder var mycket smickrande för Hedemora, KHC vinner skotten med 15-4 i mittenronden men lyckas bara hänga en kasse trots massor av chanser.

KHC startar med att gå runt på 4 linor, och gör så fram till 8-10 min in i andra perioden, men när man går ner på 3 linor så händer något. Hedemora pressas tillbaka och har nästan inget eget spel förutom att slå ifrån sig.

Jag tycker inte att det är fel att starta med mycket folk, det är bara att se till att alla kör 25-30 sekunders byten och sedan anpassa sig till situationerna som dyker upp, typ BP och PP. Sen får man coacha laget allteftersom vissa är hetare än andra.

Tidigt märktes att vissa uppställningar hade ruskigt svårt att hantera Hedemoras höga forechecking, och det blev riktigt nervigt att ta sig ur egen zon, man "löste problemet" på ett ganska huvudlöst sätt emellanåt.
Jag räknade till 6-7 försök att rensa ut pucken som blev en klockren pass till en Hedemoraback.
Jag tror att det i viss mån kan bero på lite bristande ödmjukhet, man ska definitvt ha stor tilltro på sin egen förmåga men inte på bekostnad av bristande respekt för motståndaren.

När KHC ligger på för ledningspucken så kommer Hedemora upp i ett ytterst tillfälligt anfall som tyvärr resulterar i ett mål för gästerna, och när KHC med en man mer har fint PP med högt tempo så bryter Hedemora turligt pucken och deras poängkung kommer ensam mot Lyckholm i hemmakassen.. 1-3, som sen snyggas till 2-3.

Det är bara att ta nya tag boys!

---------------------------------------------------------

Foppa, 2 efterlängtade pinnar
I kväll noterades Peter "Foppa" Forsberg äntligen för sina första poäng sen comebacken.
I den tredje matchen för Foppa så ligger han mycket bakom att Dallas, med bl a svenskarna Louie Eriksson och Norström, besegras med 2-1 hemma i Pepsi Center.

2 ass där den till Colorados andra mål var direkt avgörande och direkt snyggast. Otroligt att se vilken respekt motståndarna har för Foppa i Colorados PP. Ingen törs gå på, med risk att bli snorad, man försöker istället att stänga av passningsvägarna men utan framgång alltså. Skönt att se.
Efter kvällens vinst, sjätte raka, så klättrar Colorado upp på lite säkrare slutspelsmark.

Mycket hockey blir det.

En annan kvalserie är den som nu Brynäs och Mora ska spela, vilka matcher det blir. Jag menar Mora, Leksand och Brynäs bl a. Tur man inte är Brynäsare.

Kommentarer
Postat av: Robban

Klart bättre var knappast Köping. KHC ska vara glada att man bara låg under med 1-0 efter första. I andra perioden dominerade Köping stort medans tredje var ganska så jämn. Åkte från Arboga och kollade på matchen och höll en liten tumme för Köping även om jag inte brydde mig så hemskt mycket vilka som vann.

2008-03-09 @ 13:51:33
Postat av: F

Då går våra åsikter isär något, dels för att jag tycker att KHC var klart bättre sett över hela matchen och dels för att jag bryr mig om vilka som vinner.
Oavsett det så har vi rätt till våra olika åsikter, och det är ju skönt

2008-03-09 @ 18:49:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0