Inför omgång 7 div2 Västra B

Karlskoga HC - Åmåls SK

Kommentar:
Niondeplacerade Flyers tar emot åttan Åmåls SK, de har samma poäng (6) men ÅSK har en match mer spelad. ÅSK har släppt in 2,5 mål i snitt på 6 spelade matcher, samtidigt som Flyers har släppt in 4,6 mål på 5 spelade matcher. Svårtippad match, jag tror det kan bli riktigt tight om segern och att utvisningsstatistiken tillslut avgör.

Mitt tips: 4 - 3

Kristinehamns HT - IFK Hallsberg

Kommentar:
Oj, oj, ännu en tuff match på förhand. Fjärdeplacerade KHT matchar mot trean Hallsberg, samma poäng (8) men KHT har en match mindre spelad. KHT har ett snittresultat på fem spelade matcher som lyder 5 - 2,8 och Hallsbergs motsvarighet på 6 matcher är 4 - 2. Seger för hemmalaget och de klättrar rejält i tabellen.
Jag har ju sagt att de blir farliga.

Mitt tips: 4 - 2


Hammarö HC - Forshaga IF

Kommentar:
Här blir det åka av, två av seriens yngsta lag möts i en prestigematch som jag tror kommer att bli en het historia. FIF kommer med storsegern mot KIK i ryggen (14 - 2) som kan vara nog så svår att hantera, motståndet i denna matchen kommer inte att bli lika lätthanterade. Hammarö har å sin sida en bra trend i laget, trots torsk i den mycket jämna matchen borta mot ÅSK senast. Hemmaplan (och i viss mån domaren) avgör.

Mitt tips: 5 - 3


Fagersta AIK - Viking HC

Kommentar:
Enligt Faiks hemmastatistik hittills på tre matcher så slutar matchen mot Viking HC med ca 9 - 5.
Jag tror på hemmaseger, det är nämligen inte många poäng som kommer att åka ifrån Fagerliden denna säsong, så hemmastarka är Faiken. Viking är långt ifrån ett dåligt lag, men denna uppgift mäktar de inte med.

Mitt tips: 9 - 5


Kungsörs IK - Säffle HC

Kommentar:
Om man ramlar av kusen, om man nu gett sig på att försöka rida, så ska man visst upp på hästryggen så fort som möjligt igen så att inte minnet av fallet sitter kvar i ryggmärgen.
Det är väl ungefär vad KIK behöver göra efter förnedringen senast borta mot FIF (14 - 2).
Det var allt en enormt hög kuse att falla av från det.!

Upp igen och kör på är det enda som gäller. Kanske bra då att motståndet heter Säffle HC..?
Underskattning är alltid livsfarligt men det är inte lätt att undvika när motståndarnas resultatstatistik ser ut som SHCs.
1,83 - 8, alltså har Säffle ett snittresultat per sex spelade matcher där de gör knappt 2 mål framåt och släpper in 8 bakåt.
Inte skräckinjagande precis. 3,6 - 6,6 är KIKs något snyggare siffror på 5 spelade matcher, senaste matchen inräknad förstås.
Säffle har förstås redan insett sin begränsning denna säsong, men när de nu möter bottenkollegan KIK så kanske de försöker repa mod och ser sin chans till de första poängen.
KIK har en trupp som bör kunna ta dem upp på mycket säkrare mark, och det tror jag att Säffle HC kommer att få erfara på söndag.

Mitt tips: 9 - 4


Nor IK - Grums IK

Kommentar: 
Tolvan Nor IK tar emot ettan Grums IK, det skiljer "bara" 5 poäng mellan lagen. (GIK har en match mer spelad) Nor har tre raka torsk, förutom storvinsten hemma mot SHC i förförra omgången, så man kan inte säga att de går som tåget.  Går som tåget gör inte heller Grums, i allafall inte som de vill att ett tåg ska gå. De tre senaste matcherna har de endast mäktat med 7 mål framåt, vilket med GIK-mått mätt är en låg siffra. 15 - 1 var deras målskillnad efter de tre första omgångarna, och de tre senaste omgångarnas målskillnad är 7 - 6, och med skrala 3 inspelade poäng.

GIKs tåg kommer sannolikt att gå bäst i denna matchen, och alltså tuffa hemåt med 2 nya poäng.

Mitt tips: 2 - 6
 

Må bästa lag vinna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0