Inför omgång 8 div 2 Västra B

Arvika HC - Nor IK

Kommentar:
2an AHC tar emot 9an Nor, båda lagen har plusstatistik, AHC +13 och Nor +6.
Hemmalaget har 2 inspelade poäng på de tre senaste omgångarna, oavgjort - torsk -oavgjort.
I matchen mot Grums så spelade man mycket bra och borde haft en större ledning efter första perioden än vad man hade. I matchen mot Köping spelade man också bra, i två perioder, men när man blev stressade i egen zon så visade man svagheter i backspelet. Jag såg inte matchen senast mot Kil, men AHC hade ledningen med 0 - 3 och 3 - 5 utan att kunna knyta igen säcken. Kil gick ikapp och förbi till 6 - 5, AHC fick dock med sig 1 pinne hem efter att ha kvitterat sent i sista p.
Nor IK har en något bättre trend, vinst -torsk - vinst, och den senaste mot svåra derbykonkurrenten Grums.
Enligt rapport så var Nors 1a-line mycket vassa mot GIK, och där får AHC se upp..
Främst nr 22 Jonas Hellqvist, nr 11 Stefan Thellberg och nr 10 Robin Lindfors.

Kuriosa: Det är inget som div2-lagen skryter om direkt, men enligt uppgift så får spelarna i Nor IK betalt för att spela. Det är inte frågan om stora summor så vitt jag vet, men det rör sig om ett par tusenlappar i månaden.. Kanske inte för alla men de finns de som har betalt iaf.. Man kan undra hur det ser ut på andra håll, förra säsongen ryktades det om att Ronny "Bomben" Boström i GIK hade 20-25 tusen i månaden..  Hur det nu än är så känns det märkligt med lön på denna nivå, ok med reseersättning och materialbidrag men lön i div2.. Nja, det verkar inte riktigt klokt.

Mitt tips: Svårtippat, men jag klämmer till med hemmaseger och 5 - 2


Forshaga IF - Karlskoga HC

Kommentar:
Flyers har torsk -vinst -torsk på de tre senaste, och verkar inte riktigt ha den glöd man annars förknippar Karlskogingarna med. Då är det annat med Forshaga som har vunnit två raka och ser starka ut.
Normalt sett tror jag ändå att Karlskoga skall gå vinnande ur denna strid men denna gången hänger det på om de kan få tillbaka glädjen och glöden. Vad säger du coachen, fixar du det!?  

Mitt tips: Jämnt, men uddamålsseger för FIF med 3 - 2


Grums IK - Kristinehamns HT

Kommentar:
3 poäng på de fyra senaste omgångarna, och en målskillnad på -1 ( 8 - 9) Det är troligtvis inget som GIK hade räknat med, och frågan är hur de tacklar den uppkomna situationen. Vinst ikväll kan innebära återtagen serieledning, men en förlust i Billerudshallen ikväll och de kan rasa ner till plats 7. 
I sig är det inte mycket att bry sig om så här tidigt och i en så jämn tabell, men det kan sätta sig i skallen ändå.

Kristinehamn har en match mindre spelad men de har bara en torsk på sina sex spelade (hemma mot VHC 5 - 7) och det är ett lag man skall ha stor respekt för. Nr 18 Ivanov, nr 6 Larsson och nr 17 Eriksson är några att hålla koll på för GIK i kväll.

Mitt tips: Naturligtvis också svårtippat, hemmaseger lockar men jag tror att ett hett KHT tar hem det med 2 - 4


IFK Hallsberg - Kungsörs IK

Kommentar:
Navvies, obesegrade hemma hittills men "bara" 3 pinnar på de tre senaste matcherna. De har ett bra backspel med stora starka pjäser, och en stabil svårpasserad keeper, där gäller det att äga kvadratmetrarna runt kassen för att lyckas hänga några. Framåt är de också vassa men deras styrka är helt klart defensiven.

KIK har släppt in 40 mål på sex matcher, trots att de egentligen har minst två bra målvakter. Problemet är alltså inte keeprarna utan backspelet och i viss mån arbetsviljan i hela laget.
Coach Brolin har till denna match, om alla papper hinner bli klara, en ny keeper i kassen. Det är Thomas Ling med allsvensk erfarenhet, (10 matcher i IFK Arboga säsongen 04 -05) som har tränat ett tag med KIK.
Ling spelade senast säsongen 05 -06 i Olofströms IK i div1, där blev det 33 matcher. Efter det har Ling satsat på fotbollen och tillhör nu Kungsör BKs div3-lag.

Jag vet inget om Lings keeperstatus, mer än att han själv säger att han inte är i speciellt bra form på grund av den korta träningstiden med KIK. Med rutin så kan man komma långt dock, men det som är ytterst märkligt i sammanhanget är att Ling endast kommer att lira en, eller max två matcher med KIK eftersom att han sedan skall genomgå en axeloperation.
Det märkliga är alltså att låta honom komma in och spela, max 2 matcher, när man redan har 3 målisar.
Kanske upphör det märkliga i o m att KIKs övriga målisar är sjuka/skadade eller inte kan lira av andra skäl, då är allt bara en bra lösning..inte annars. Men det är bara min helt egna åsikt förstås.

De sista 20 minutrarna mot SHC är det enda KIK skall ta med sig av de senaste 120 spelade minutrarna, de vann man med 4 - 0. De föregående 100 minutrarna förlorade man med 4 - 21.

Kan coach Brolin få fram den rätta inställningen, glöden, moralen och glädjen? Allt det andra finns, KIK har nämligen minst 2 riktigt konkurrenskraftiga femmor som inte skulle behöva be om ursäkt för sig i något annat lag i serien.

GO KIK!!

Mitt tips: Hemmaseger men jämnt, 6 - 5


Köping Hockey - Kils AIK

Kommentar:
KHC vilade senaste omgången, och det var nog inte helt fel. Mycket småskador och förkylningar har gjort att många viktiga spelara har tvingats stå över de senaste matcherna. Ändå har man skrapat ihop fem poäng av sex möjliga mot bästa möjliga motstånd de senaste tre matcherna. Mycket imponerande!
Senast hemma mot Arvika så ska vi ärligt erkänna att KHC var plågsamt utspelade i nästan två perioder, endast räddade av en storspelande Anton Hult i hemmakassen.
En av grundstyrkorna hos KHC är att man är otroligt viljestarka och aldrig aldrig ger upp, inte ens om man spelar riktigt dåligt.
Det fick Arvika HC erfara när KHC vänder på steken och vinner sista perioden med 3 - 0 (som kunde ha blivit mer) och vinner matchen med 4 - 3.

Kvällens gäster har också visat prov på stor moral och kampvilja, som t ex senast när de mötte Arvika hemma. De låg under med 0 - 3 och 3 - 5, ändå lyckades de gå ikapp och ta ledningen med 6 - 5. Arvika lyckades med 5 min kvar att få in kvitteringspucken men elogen skall naturligtvis gå till KAIK.
Två omgångar före det så spelade KAIK 5 - 5 hemma mot Navvies, laget som KHC hade så förtvivlat svårt mot. Det finns alltså all anledning att ta kvällens motståndare på fullaste allvar.

Mitt tips: 5 - 2


Säffle HC - Hammarö HC

Kommentar:
Första segern för Säffle förra omgången, kan det lyfta laget mot nya poäng? Nr 17 Jimmy Wettergren och nr 83 kanadicken Trevor Bremner, plus ett par till gjorde en riktigt bra match senast mot KIK (även om KIK hjälpte till skamligt mycket) SHCs keeper, nr 30 Jansson tror jag det var, motade 61 skott och har väl en staty utanför Somashallen inom kort.
Nej, jag tror inte att det räcker mot Hammarö. De har sannolikt inte tänkt göra om KIKs misstag, underskattning alltså, utan de åker dit för att bjuda upp till en lustiger dans och ta hem 2 poäng i bussen.

Mitt tips: 4 - 7


Åmåls SK - Fagersta AIK

Kommentar: Ett nyuppvaknat Åmål, med 2 raka vinster mot bra motstånd tar emot Faiken i kväll. Nr 21 Andreas Engberg i ÅSK är väl ett bra tips att hålla ordning på för Faiks försvar. Killen har hängt 5 baljor och är säkert sugen på fler.
Motsvarande offensiva hot från Faiks sida är nr 31 Erik Fredriksson 7 + 7,och tvillingbröderna Jonas (nr 28) och Pontus (nr 27) Ekegren med båda 5 + 4.  Faik är obesegrade de senaste fyra omgångarna, och de är det hittills målgladaste laget. (36 - 22)


Mitt tips: Bortaseger med 1 - 4


May the best team win !

Kommentarer
Postat av: 100 mille

Vad var syftet med att komma med "scoopet" att spelarna i Nor har betalt för att spela ?

Det finns spelare i alla lag i denna serien som har "betalt" av olika anledningar. I de flesta lag handlar det dock om att få lite rese-ersättning, medans vissa "tunga spelare" kan få "några" tusenlappar. Men det är klart att ryktena sätter fart, när spelare springer på stan och hittar på att dom får så häftiga kontrakt, bara för att imponera på polare i andra lag.....



Bra jobbat, kul att läsa din blogg, även om jag hackar lite på att du späder på just denna ryktesspridning.

2008-11-12 @ 16:12:51
Postat av: Falken

Hej 100 mille!

Syftet var att få till en liten debatt eller diskussion om rimligheten att få lön för att spela hockey i div2. Jag tycker att klubbarna som sysslar med detta gräver sin egen grav. Att elitserie och allsvenska lag kan få det svårt att gå ihop, det kan jag köpa, även om de också har skapat sin egen situation i mångt och mycket, men att denna situation skall dyka upp på div2-nivå är helt obegripligt dumt. Fler och fler klubbar får svårt med ekonomin, och det finns färre och färre eldsjälar inom idrotten, det verkar som att de flesta klubbar har svårt att få tillräckligt många som ställer upp ideelt och det är ändå det som de allra flesta klubbar lever på i grunden. Satsa på dem istället om det nu finns pengar över.

Dessa människor skall uppskattas och lyftas fram så att fler känner sig lockade att hjälpa till. I det perspektivet så känns det enormt bisarrt att ge lön till någon som kanske ger några månader till klubben (på div2-nivå)när folk som har sålt korv och lotter i 30 år inte ens uppmärksammas.



Bara ett exempel på hur snett det kan vara.



Tack för din kommentar och tack för berömmet.!

2008-11-12 @ 17:59:10
Postat av: Åskådare KIK

Inga av dom övriga Kungsörs målisarna är sjuka/skadade/bortresta eller dyl.

Någonting skumt är det, för även Erik Andersson har varit med och tränat (Målis i Surahammar IF Div.1 förra säsongen)kanske man skulle börja titta över back besättningen i stället!? Kanonkul att läsa och följa din blogg!

2008-11-12 @ 20:26:03
Postat av: GIK26

Jaså du tippade kristinehamn blev 8-0 Grums,tänk på detta Grums hemma och borta är 2 olika lag, hemma lär dom inte få stryk alls målskilnad hemma är 19-1 på 4 matcher 3 nollor i rad av oscar olsson seriens bästa målvakt.

2008-11-12 @ 21:49:32
Postat av: KAIK

Tjena Faiken!

Den här omgången va de inte många rätt på tippsidan, nu får du nog komma upp dig lite, och göra ltie bättre research;) hehe, nej da, skämt osido,jag antar att jag är lite gladare än du idag=)

Märklig match tycker jag, vår keeper va riktigt bra och mycket riktigt som vi sa innan matchen så blev detta en målvaktsmatch! Manne, som är vår keeper, agerade ju vägg när Köping tryckte på i första perioden, där Köping i mitt tycke var bättre och 0-1 kanske borde varit de motsatta!

Men sen kändes det som att Kil tog över mer och mer, vad tror du? Är svårt de här när man ser det med Kilsögon men de ska bli kul att höra vad du tycker också!

Tredje perioden parkerade vi i Köpings zon men får inte in pucken och när 1-3 kommer så börjar man ofrivilligt på att fundera, o så kommer 2-3 också men som tur är lyckas vi rida ut stormen o få med oss 2 pinnar i en match som iaf i mitt tycke är en VÄLDIGT svår bortamatch!

JAG tycker vi va värda segern av den enkla anledningen att vår keeper va bättre!

Vad tycker du?



PS. Olle som åkte på en riktig stjärnsmäll i första perioden mådde tillslut bra, lite yr och så och en ömmande käke! Skaplig smäll, men den va schysst smo tur va! DS

2008-11-13 @ 08:04:49
Postat av: ref

Tja!

dömer div 2 och tycker att det e oerhört kul att följa din blogg, roligt att läsa om matcherna man dömer och andra för den delen.Att det finns ett sånt engagemang kring div 2 hockeyn är ju egentligen helt fantastiskt, ser fram emot att läsa din blogg under hela säsongen! Bra jobb :)

2008-11-13 @ 11:52:30
Postat av: Anonym

Tack Åskådare KIK för att du läser bloggen, och för dina kommentarer! Backbesättningen i KIK bör kunna klara sig rätt bra, det handlar nog mest om att hålla sig till den gameplan som Brolin lägger upp.

Fast någon back med mer större defensiva kvaliteter skulle inte sitta illa förstås, alla som nu finns är väl offensiva.



GIK26: Jepp, trodde på KHT och kanske att GIK skulle vara lite darriga men ack så man bedrog sig.

8 - 0 är imponerande. Tack för att du läser bloggen och kommenterar, det uppskattas!



KAIK: Nä, jag har tappat tipparformen totalt.. =(

Ang matchen så håller jag med dig, tycker kanske att det inte hade varit orimligt med en 2 - 0 ledning för KHC, minst, efter första p. KAIK-målisen var riktigt duktig.. tyvärr ;)

Det var nog totalt sett rättvist med KAIK-seger denna gången ändå.. även om det sägs med motvilliga KHC-ögon. =)

Du kan läsa mitt ref på KHCs hemsida under kvällen.



Skönt att höra att Olle repade sig, det var en rejäl propp.

Skriver mer om alla matcher så fort det finns lite mer info på hemsidorna.

Tack för ditt inlägg, alltid kul! =)



ref: Coolt, en randig bloggläsare !! =)

Engangemanget är närmast nördigt men jag har ju en son som lirar så det är ju därför intresset finns också. Tack för berömmet, aldrig fel att bli uppmuntrad! Välkommen åter, och kommentera gärna så mycket du orkar!



2008-11-13 @ 17:24:36
Postat av: Nakenjan

Vet att vissa spelare i Hallsberg också har betalt för att spela hockey

2008-11-15 @ 10:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0