Inför omgång 9, kommentarer och tips

Karlskoga HC - Säffle HC

Kommentar:
Självklart finns här risken för Flyers att snubbla ner i underskattningens bedrägliga grop, och med tanke på att Flyers coach hittills ganska sällan utnyttjat egenskapen som heter ödmjukhet så skulle jag inte bli överdrivet förvånad om nämnda grop återigen sködar offer i kväll. (Lång mening, men förhoppningsvis tydlig. Ang Flyers coach och hans bruk av ödmjukhet eller ej så bygger jag det endast på hans uttalanden före och efter matcher. Det har alltså inget som helst med hans person rent privat att göra)
Säffle kommer återigen, med stor säkerhet,  att ställa deras Mikael Jansson att vakta kassen. Grabben är absolut seriens mest uppvärmde målis, om man räknar skott per match, dessutom bör han ligga skapligt högt upp i räddningsprocentligan sett över de två senaste matcerna. (Han har motat 98 av 107 skott på två matcher)
Ska nr 30 Jansson bli ett spöke för Flyers i kväll?
Andra lirare för hemmalaget att se upp med är självklart nr 83 Bremner, intern poängligaledare, och nr 17 kapten Wettergen samt gallerspeedkulan nr 14 Andersson.

Utan underskattning och med speed på rören och rejäl kroppskontakt så tar Flyers naturligtvis 2 poäng ikväll, men...

Mitt tips: "Gropen" undviks med nöd och näppe och hemmasegern skrivs till 5 - 4



Kristinehamns HT - Arvika HC

Kommentar:
Gomorron säger vi till hemmalaget KHT efter knocken borta mot Grums senast (8 - 0)
Fjärdeplacerade KHT möter alltså serietvåan Arvika, som ligger på samma poäng som KHT men med bättre målskillnad. (13 + för AHC och 6 + för KHT) De tre lagen ovanför KHT har alla en match mer spelad.
17-10, så ser KHTs målstatistik ut hemma (enda hemmatorsken är mot VHC med 5 - 7 i omgång 2)
Arvika har bärgat 4 bortapoäng (en seger och två oavgjorda) på fyra försök, och har plus i målstatistiken borta, 17 gjorda och 13 insläppta. Största bortasegern är den mot FIF med 3 - 8.
Mentalt, hur det ligger till med denna biten avgör ikväll. Kapacitetsmässigt så tror jag att det är ruskigt jämnt, även om Arvika troligtvis är bättre organiserade. Så det blir alltså de som har bäst kontroll på skallen som vinner ikväll.

Mitt tips: Ett koncentrerat AHC tar sin andra bortaseger, 1 - 4



Hammarö HC - IFK Hallsberg

Kommentar:
Hemmalaget har tre tunga uddamålsförluster bakom sig, tunga för att de har varit nog så bra som sina motståndare men inte haft tillräcklig effektivitet och hetta framför mål. Motståndarna Navvies ligger nio placeringar ovanför HHC, trea respektiva tolva, och har dubbla poängskörden med en match mer spelad.
Jag tror att Hallsberg Navvies kommer att ge hemmalaget skägget fullt ikväll, kampen framför kassarna kommer att avgöra denna matchen som de flesta matcher. Här är de stora starka Hallsbergsrallarna inte lätta att tas med.

Mitt tips: Förlustraden för Hammarö kommer att förlängas ikväll, 2 - 6 till Hallsberg



Fagersta AIK - Forshaga IF

Kommentar:
Faik hemma, 32-17 i målstatistik på 4 matcher. Det är endast Köping HC som fått med sig en pinne från Fagerliden hittills denna säsong (7 - 7) Faik är alltså målgladast i serien med 40 mål framåt, och det handlar då mest om nr 31 Fredriksson, nr 28 J Ekegren och nr 27 P Ekegren som tillsammans har hängt 18 kassar (8, 5 , 5) plus att de ligger bakom massor av assists. Resten av målskörden är spridd på nio spelare så det är inte så lätt att bara koncentrera sig på en line eftersom Faik har tre riktigt bra sådana. 
Inget snack om att Fagersta är hemmastarka, det är där man tagit sina poäng (bara en pinne på tre bortaförsök) och ikväll spelar man alltså sin femte hemmamatch. Motståndarna FIF som vi hittar på sjätteplats, en ovanför hemmalaget, är faktiskt det lag som närmast jagar Fagersta vad det gäller målproduktion (37 mål), men då har man alltså en match mer spelad. Tyvärr för FIFs del så har man släppt in nästan lika många (34)

Forshaga är obesegrade de tre senaste omgångarna, vilket gör att självförtroende säkert är gott. Jag tror dock inte att man kommer att vara beredd på Magnus "Sigge" Svenssons brukspöjkar när de drar igång från första nedsläpp.
Varnar återigen också för den randiges förmåga att vika sig för hemmatrycket.
  
Mitt tips: Säker hemmaseger med 7 - 3



Kungsörs IK - Grums IK

Kommentar:
Hej och hå, här blir det åka av för Kungsörs IK! Även om gästerna Grums IK hittills har uppvisat två olika beteenden på hemma respektive bortais så kommer de att bjuda upp hemmalaget till en riktig värmlandspolka.
Toppen mot botten, det skiljer åtta poäng till GIKs fördel (med en match mer spelad) men man har nästan exakt samma målproduktion per match, 31 för GIK på åtta matcher och 27 för KIK på sju matcher. Orsaken till att det skiljer 8 poäng och 14 platser mellan lagen hittar vi i kolumnen insläppta mål.
GIK har släppt in 10 mål på åtta matcher, vilket ger 1, 25 i baken per match.
KIK har släppt in 45 mål på sju matcher, vilket ger 6,42 i baken per match.

Ett stort fall framåt får man väl betrakta KIKs senaste match som, 5 - 3 borta mot Hallsberg, nye Ling i KIK-kassen valdes till matchens lirare och enligt uppgift så placeras han i KIK-kassen även i kväll. Lings kollega i GIK har en mycket bra räddningsprocent, 10 insläppta på 8 matcher, så här gäller det för hemmalagets forwards att vara bestämda när läget dyker upp.
Kvällens viktigaste detalj heter PP och BP. Om KIK ser till att slippa lira BP så gör man sig själva en mycket stor tjänst eftersom GIK är ruskigt effektiva i den spelformen. Om och när KIK får tillfälle att spela PP så kommer det inte att bli lätt, även här är nämligen gästerna av hög klass. Förvånas icke om vi får se mål i numerärt underläge för GIK i kväll.

Håll koll på GIKs Ronny "Bomben" Boström ikväll, där har vi en som kan åka grillor.

Mitt tips: Hjärtat hoppas naturligtvis på hemmaseger, men förnuftet säger att KIK inte kommer att kunna hålla sig ifrån busbåset och då spelar det ingen roll om Brolin fick in två Ling i hemmakassen. Tyvärr, men 2 - 6


Nor IK - Kils AIK

Kommentar:
Åttan mot elvan, en match "i mittens rike". Hemmalaget är alltid tunga att möta på Norvalla och största skalpen hittills är tunga derbysegern med 3 - 1 mot Grums IK.
KAIK har lyft sig rejält den senare hälften av seriespelet så Nor ska inte räkna med någon lätt match, ska man iofs inte göra någon gång. Dessutom verkar KAIK-keepern, nr 1 Emanuel "Manne" Olsson, vara i fin form. Nästan ensam höll han KAIK kvar i matchen senast borta mot Köping.  Hans form bör nog hålla i sig om KAIK inte ska blåsas av isen av Nors offensiv. På tal om att åka av isen så fick vi i matchen mot Köping se prov på "Mannes" något mindre uppskattade clowntalanger när han snackade till sig först 10 min i mittenronden och sen snackade sig av isen i slutet.

Nor släpper inte in så mycket mål, bara 20 på 7 matcher, mycket beroende på fint målvaktsspel men man har även en bra försvarskapacitet på grund av sin fina skridskoåkning.


Mitt tips: Hemmaseger med 5 - 2



Viking HC - Köping Hockey

Kommentar:
Två av totalt fem lag med minus i målstatistiken möts ikväll på Valhalla.  Viking HC och Köping HC har dessutom exakt samma målstatistik, 25 gjorda och 32 insläppta men Viking har en match mer spelad.
Nr 21 Albinsson, nr 25 Holmström, nr 22 Ekblom och nr 14 Skyman är några som Köping HC måste se upp med i Viking HC. Hemmlaget har ännu inte vunnit på egen is, 1 pinne (4 - 4) mot Kungsörs IK är enda hemmapoängen hittills.
Köping HC har å sin sida skrapat ihop 3 av 6 möjliga bortapoäng hittills, seger mot HHC och oavgjort mot Faik.
Om KHC kan hålla det tempo man har kapacitet till så tror jag man vinner, men det hjälper förstås till om KHC-keepern tätar bakåt också. Även till denna matchen så tvingas KHC lämna kvar folk på hemmaplan pga skador och sjukdom, det är olyckligt att man inte lyckats mönstra absolut bästa lag ännu, det sliter hårt på några av nyckelspelarna men så är det nog för de flesta lag. Bara att hacka i sig och köra på.


Mitt tips: Bättre fart på KHC och denna gången i 60 minuter, detta leder till två nya poäng genom seger med 2 - 6



Må bästa lag vinna!


Kommentarer
Postat av: Alfons

Grums ik's Bomben Boström heter väl fortfarande Ronny i förnamn? Du förväxlar honom nog med Anders Broström?

2008-11-16 @ 17:42:06
Postat av: Emma

Kikade in här lite bara :)

2008-11-16 @ 18:18:18
URL: http://emmacandell.blogspot.com/
Postat av: Falken

Tack Alfons! Du har rätt, det blev ett slarvfel. Jag vet mycket väl vad han heter. Nu är det korrigerat.

2008-11-16 @ 20:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0