Omgång 5, div2 Västra B. Resultat och kommentarer.

Kristinehamns HT - Forshaga IF: 7 - 2

Kommentar: Jag tippade vinst för hemmalaget, men jag trodde inte den skulle bli så stor som den blev. Svårt att sia om KHTs framtid men jag tror att de kan bli riktigt farliga när den slutliga tabellen skall räknas fram om de bara kan få till det mentalt. De har ett vasst lag men de verkar inte veta om det själva alltid. De kan spöa vilket lag som helst, och få stryk mot vilket lag som helst (inte riktigt sant), allt handlar om den mentala biten.. om du frågar mig alltså. Detta stämmer dock in på många lag men kanske i synnerhet KHT.
Forshaga åkte på fetdäng igen alltså, de hade ju två raka segrar före denna match, och var på väg rejält efter storsmörjet hemma mot AHC. Tungt med stortorsk igen för ett så pass ungt lag, återstår att se hur de hanterar det.

Hammarö HC - Viking HC: 4 - 2 (2 - 1, 1 - 1, 1 - 0)

Kommentar: Återigen ett tips om hemmaseger som gick hem, och riktigt nära att siffrorna stämde också.
Enligt rapport så var det ingen enkel seger för Hammarö, Viking spelade bra och bjöd på tufft motstånd i en match med högt tempo. I slutet av tredje p så har HHC en gubbe i busbåset och VHC tar ut sin målis för att spela 6 mot 4.
Det lyckas nästan, en puck som dansar på mållinjen, men sen slutar det som så många gånger för med tom bur.
HHC vinner puck och sätter 4 - 2 i tom kasse.

Arvika HC - Grums IK: 2 - 2 (2 - 1, 0 - 1, 0 - 0)
Skott: 32-23 (17-8 7-8 8-7)

Kommentar:  Hemmasegertipset sket sig, men kanske hade det varit mest rättvist ändå..
(även om snacket om rättvisa i idrottsammanhang är som att satsa på en solig sommar bara för att det regnade förra sommaren, det är bara att glömma)
Stort spelövertag för AHC i första p, men tyvärr för dem och turligt för GIK så var det bara med ett måls marginal som man skildes åt i första pausen. Lite smågrinigt och tjurigt blev det, Inkinen i AHC och Lorén i GIK "boxades" i sista perren och kvitterade ut varsitt  matchstraff som tack för det.

Fagersta AIK - Köping Hockey: 7 - 7 (1 - 4, 4 - 2, 2 - 1)
Skott: 44-30 (14-14,18-8,12-8)

Kommentar: Bortasegertipset höll ända tills det var 2 minuter kvar. Målrikt och DRAMATISKT var det, jag har svår träningsvärk i hela kroppen trots att jag bara rörde mig på en area av max 5 kvadratmeter under matchen.
Farhågorna om ett riktigt bra och fartfyllt Faik stämde fullt ut, de första 10 minutrarna så ägde hemmalaget isen.
Sen svängde matchen helt, Köping tog över totalt och kunde på grund av stor effektivitet och bra målvaktsspel gå till pausvila med sköna 1 - 4. I andra spelade Köping inte dåligt men hemmalaget var effektivast och kunde reducera till 5 - 6 med en period kvar.
Så här långt hade farhågorna om en svag och starkt hemmabetonad domarinsats också börjat besannnas.
De två sista perioderna får Faik två utvisningar, trots spel på och över gränsen. Dessutom får man två straffslag. Köping får självklart fler utvisningar på mycket tveksam grund och i slutet av tredje så hittar den randige en utvisning som gör att Faik får spela 5 mot 3 i nästan 1,30 minuter. HORRIBEL bedömningsnivå, helt olika för de båda lagen.
Det sista straffslaget var sannolikt rätt utdömt, kastad klubba i försvarszon, men tack och lov så sätter Faikaren pucken stenhårt i underkanten av ribban och ut.
Totalt sett kanske rättvist med oavgjort, men ändå obeskrivligt tråkigt att den randige skall få ta huvudrollen och bjuda in Faiken i matchen.. Kanske var han imponerad av Magnus "Sigge" Svensson i Faik-båset..? Sånt har hänt förr.
Var härmed varnade, de lag som skall till Fagerliden. Faiken är mycket bra, inte minst på hemmaplan, och får de som ofta en tryckkänslig domare med sig så blir det inte kul.

Kils AIK - IFK Hallsberg: 5 - 5  (2 - 1, 1 - 1, 2 - 3)

Kommentar: Bortasegertipset gick inte in, vilket förvånar mig ganska mycket. Trots rapporter om något bättre spel och den första segern nu senast mot SHC så trodde jag att Navvies skulle bli för svåra.
Enligt rapport så börjar KAIK matchen bra och med ett helt annat tempo än tidigare. Ledning efter 2 perioder men sen vinner Navvies sista med uddamålet och en pinne var är ett faktum. Till saken hör också att Hallsberg hade sju skott i virket under matchen och fem av dem i forceringen i sista perren.
Vissa tycker att det var ett rättvis resultat, läs KAIK, medan andra, läs Navvies, tycker att KAIK ska vara mycket nöjdast och gladast över pinnen och därmed säsongens första hemmapoäng.. vilket de säkert är.

Kungsörs IK - Åmåls SK: 4 - 0 (1-0,1-0,2-0)
Skott:32-33

Kommentar: Ännu ett hemmasegertips som gick hem. Jämnt och tight blev det, hemmalaget kunde dock på grund av större effektivitet och glimrande målvaktsspel ta hem första viktorian för i år.
Målskyttar: Per Berg 2, Andreas Haglind och Joel Eklund varsin balja. KIK-keeper: Jocke Wallon.

Nor IK - Säffle HC: 10 - 1

Kommentar: Hemmasegern var odiskutabel före match och även efter match. Jag har ingen mer information om matchen, detta då bägge lags hemsidor uppdateras förtvivlat sällan.