DERBYDERBYDERBYDERBY-seger och revansch för KHC

Fredag 20/2 kl 19:00 i Mälarenergi Arena i Kungsör

KIK - KHC:
2 - 6 (0 - 1, 1 - 4, 0 - 1)  Skott: 31-31 (10-8,15-9,6-14)


Emil "Foppa" Forsberg var helt klart en av matchens förgrundsfigurer, och verkar vara nöjd över derbysegern.


En match med gaaalet mycket på spel, där båda lagen naturligtvis vill vinna men där KIK får bära favoritskapet.
Varför
är KIK favoriter?

Svar: I förra derbymötet i Köpings ishall var KIK inte lite bättre än KHC, i förra derbymötet i Köpings ishall hade inte KIK turen på sin sida, i förra derbymötet i Köpings ishall studsade inte pucken rätt för KIK.

Den matchens utgång hade inget med tur, eller studsar eller att KIK var lite bättre att göra.
KIK var mycket bättre än KHC, viljan och segerhungern hos KIKarna var vida överlägsen den hos KHC-lirarna.
Den enligt mig helt avgörande faktorn till KIKs derbyseger befann sig inte ens på isen, han stod i båset och han hade inpräntat en gameplan som alla KIKare köpte till 1000%!

Coach Brolin hade sannolikt vunnit derbyt oavsett vilket bås han hade stått i, ett sånt uttalande är ju en aning suspekt och hypotetiskt eftersom vi inte vet vem som skulle coachat KIK om nu Brolin hade stått i KHCs bås.
Men, jag vidhåller att ett derby mellan dagens KIK och KHC vinns av det lag som får ut mest av sin potential och som vill vinna mest.
Sånt klarar Pontus Brolin väldigt bra att få ut av sitt lag, och det tror jag att han kommer att göra även på fredag.

Favoritskapet bärs alltså av KIK av ovan nämnda orsaker, men KIK har också mest att vinna/förlora på denna match och hur man tacklar det återstår att se. Motiverande eller frustrerande !?

KHC vill naturligtvis vinna, och kan naturligtvis vinna. Till denna match får man tillbaka några pjäser som man tvingats klara sig utan några omgångar, samtidigt som någon annan har blivit hundbiten och snuvig. Om det är bra eller dåligt återstår att se.

Om KHC "vågar" vinna, och om KHC inte gör bort sig som sist, där man blev överkörda av ett KIK-lok med en klar destination, och istället själva har en gameplan för 60 minuter. Om detta finns, då får KIK det betydligt krångligare.
Kapaciteten i KHC finns, större än den hos KIK (det finns siffror på det) och om KHC tar denna match för vad den är, och inte en match bland andra, ja då vinner KHC

Jag har inte lyckats lista ut vem som dömer denna gången, Noord var inte dålig sist så det gjorde inget men kanske vore det klokt med någon "utifrån" !? Bara det inte blir W......gr..n..  ;)

 
Jo, det verkar bli Sundkvist som ska döma KIK - KHC, han framstår som något av ett isberg (och kanske lite sömnig och oengagerad emellanåt) , alltså iskall och kontrollerad ovan ytan, men se upp, under ytan kan det sticka ut grejor som du inte vill köra på. Killen vill gärna att man ska knipa ihop käften och att klubborna skall hållas i schack.. Annar blir det busbåset, och det är väl helt i sin ordning.

Laguppställningen för KHC avslöjar att det ser lite tunt ut på backsidan, både Anton Nilsson och Lars Orrvik utgår (antagligen pga hundbett och sjukdom/skada)  

Återstår att se om lokalblaskan kan lägga mer bränsle på derbyelden i fredagsnumret.. Känns tveksamt, bowlingklubben eller damernas pinponglag (utan KAK-representanter) kanske har varsin jättebild som absolut måste vara med i tidningen så det blir väl inget.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨           ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨        ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Kommentar efter matchen: Sett över hela matchen var det en klart rättvis seger för Köping hockey, i sista perioden var KHC närmare en utökad ledning än KIK var en reducering. (Domare Sundkvist dömde bort ett mål för KHC, som borde ha godkänts som mål)


Jerker Permats, något av säsongens spelare i KHC, var ofta framme och oroade


Båda lagen tvingades avstå från några spelare pga sjukdom inför matchen, och det är backsidan som blir lidandes hos både KIK och KHC. 
Icke att förglömma så har KHC 3 duktiga forwards på sidan om också: Pennerborn sjuk, Kalle Holmberg sjuk, och John Sättermann, vad gör klubben med honom ? Killen har ett jobb där han måste resa mycket men är självklart en tillgång när han väl kan vara med, men till denna matchen blev han enligt uppgift inte ens uttagen..!!?? Är det mobbning på gång, eller !? Klantigt KHC!!

Den som definitivt saknades mest på fredagskvällen var KIKs coach Pontus Brolin.
"Timingen" att drabbas av magsjuka och 40 graders feber till denna match var verkligen inte nyttigt för varken coach Brolin eller för hans lag.
Jag är inte säker på vad han har kunnat göra åt matchens utgång, men nog saknades han i båset, och säkerligen i omklädningsrummet i pauserna. Det såg nämligen duktigt hängigt ut i KIK-båset en bit in i mittenronden, då hade Brolins coaching och vinnarskalle behövts likt en mänsklig viagraeffekt.


Skillnaden lagen emellan denna matchen var bl a effektiviteten, på 9 skott i mittenperren så hänger  KHC fyra kassar.

Matchen började lite nervigt från bägge håll, och lagen turas om att emellanåt pressa och stressa varandra i försvarszon.
KHC lyckades stänga till ganska bra i mittzon, och tvingade ofta KIKs uppspel att bli krångliga. 15 meters flipp- pass från back och igenom mittzon till markerad forward, det lyckades mycket sällan.


En fokuserad Anton Hult


Även om Anton Hult i KHC-målet inte ställdes på så många jätteallvarliga prov så var han mycket trygg och stabil i sitt keeperspel och agerade med pondus mest hela matchen (även om pucken verkade hal ett par gånger när Hult skulle spela ur den ur zon med klubban) 
En räddning man minns med stor beundran var när KIK dundrar på med ett slagskott från nära håll, skottet styrs av någon KIKare framför mål, men Hult som är nere i split får upp plocken och den stenhårda styrningen blir bara till ett dämpat ljud. Ploff !!  Duktigt tjusigt!


Permats har precis målat och 0 - 1 deklareras på resultattavlan.


0 - 2, och Permats bjuder på en "moonwalk" on ice


Några av matchens förgrundsfigurer är nämnde Hult (som tilldelades priset som matchens lirare i KHC) och J Permats som bidrog med 2 mål och med nyttig frenesi i offensiven.


"Foppa" jublar efter att ha slagit in 0 - 3 på volley

"Foppa" Forsberg var ett ständigt irritationsmoment för KIKarna och var förutom sitt tuffa spel på kropp även på väg igenom ett par gånger, vilket tillslut alltså ledde till ett mål.


Johan Pettersson glädjer sig över ett av sina två derbykassar


Och eftersom det var så kul så gör man ju ett till.


Robin Karlsson var mycket nyttig, såväl offensivt som defensivt, och satte också viktiga 2 - 5 knappa minuten efter KIKs reducering till 2 - 4. Danne Larsson och Kim Gustavsson bör också nämnas, tryggt och stabilt backspel från de bägge.
Egentligen kan man nämna flera, J Pettersson som sätter två kassar t ex. Laget KHC gjorde en bra match!



KHC-"klacken" jublade förstås när det stod klart att såväl derbysegern och ett nytt div2-kontrakt var bärgat.


Denna sköna seger innebär att Köping Hockey på egen hand har säkrat nytt kontrakt, och att sedan Viking HC stortorskade (12 - 1)borta mot serievinnande Arvika HCs pelade ingen roll tillslut.

Sista matchen för säsongen är den nu hemma på söndag mot Säffle HC, som är mer eller mindre piskade att vinna.
KIKs match hemma mot Hammarö HC startar 17:00, en timme efter KHCs matchstart mot Säffle.

Vilka som får kvala och vilka som åker ner i div 3 avgörs alltså inte föränn sista matchen är spelad.

Jag tror KIK vinner sin match, man torskade förvisso ganska klart med 5 - 2 borta mot Hammarö men hemmaplan och KIK har varit en annan sak. Hammarö har endast äran att spela för och kanske inte klarar busspesten som kan sätta sig i benen. KIK är piskade att vinna, det kanske inte ens räcker. Målskillnaden just nu är till Säffles fördel med 7 mål.

Matchen mellan KHC och Säffle känns mer oviss.
Jag tror att KHC kommer att ge allt för att vinna, men eftersom kontraktet redan är säkrat så kanske man inte ger den där sista blodsdroppen, det är svårt att veta, men mycket beror på hur de första 20 minutrarna utspelar sig.
Hur kommer ett avslappnat, men förstås vinstsuget KHC att agera mot ett högmotiverat Säffle HC?

Den som tar sig till Köpings ishall på söndag kl 16:00 får veta!

Avslutningsvis, stort grattis till Köping Hockey till ett förnyat kontrakt och garanterat spel i div2 säsongen 2009/2010!!

Kommentarer
Postat av: Gx

Tjena Falken! Gôtt o se att du är i farten igen. Matchreferat finns på hammarohockey.com om du är intresserad av att läsa kvällens drabbning. Lycka till på Fredag! / Gx

2009-02-19 @ 01:28:33
Postat av: Falken

Tjena Gx! =) Kunde ju inte hålla fingrarna borta nu när det vankas spännande serieavslutningar både i toppen och botten. Såg ett tag ut som att Hammarö skulle dras med i bottenstriden men ni gjorde några starka insatser, mot GIK hemma och nu senast mot KHT hemma. Starkt som sagt! Grattis till nytt kontrakt!

2009-02-20 @ 00:02:47
Postat av: Gx

Tjena! Haha =) det förstår jag.. Ja det var faktiskt som så att vi kunde avgjort för ett par matcher sen.. men det ville sig inte. Men skönt att vi kunde säkra kontraktet på egen hand. Lycka till ikväll!

2009-02-20 @ 15:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0