Säsongens sista seriematcher!

Först och främst, stort GRATTIS till Kungsörs IK som i och med kvällens hemmaseger mot Hammarö (6 - 3), och med oumbärlig hjälp från KHC (5 - 5) kommer att få kvalspela om fortsatt div2-kontrakt!

Segerglädje!

Det blev alltså Säffle HC som flyttas ner till div3 direkt, och med facit i handen, och alltså inte bara tabellen även fast det räcker, så är Kungsörs IK ett bättre lag än Säffle HC.

KHC hade till denna matchen ännu större backbrist eftersom "Foppa" Forsberg inte kunde vara med denna match, plus att Orrvik och Nilsson var borta sen tidigare. Detta märktes dock inte nämnvärt, till det är Säffle HC för svaga att kunna utnyttja.

"Kinis" och Kim Gustavsson hjälps åt och får ner SHC på knä

2 - 0 till KHC efter första perioden, och absolut ingenting tydde på att Säffle skulle kunna vända matchen.
Säffle startar mittenronden lika dåligt som i den första, och det är KHC som är närmast fler mål.

Tim Svensson är en av målskyttarna i matchen

Och J E Larsson är en annan

"Kinis" väntar in straffslaget

SHC får sedan en straff, kändes lite tveksam, som förvaltas enkelt av SHCs nr 16

Detta ger Säffle energi och de försöker lyfta upp spelet något. Det varar dock inte länge, istället är det hemmalaget som pressar SHC rejält och är mycket nära utökad ledning. När sen 2 - 2 kommer så är det som så många gånger förr i idrott ingenting som har med rättvisa eller logik att göra. 5 - 2 till KHC efter andra perioden hade speglat matchen så långt mycket bättre.

KHC gör 3 - 2 i tredje perren, och spelar sedan lite lojt emellanåt (man har t ex 5 mot 3 vid 2 tillfällen utan att kunna måla) vilket bjuder in Säffle i anfallszon.

Säfflefansen håller hoppets låga brinnande

2 skott från blå förändrar tillställningen till 3 - 4, och båda skotten dimper in precis under ribban, det senare t o m klockrent i krysset.
Även om jag tycker att "Kinis" är alldeles för knästående i sitt spel så fanns det inte mycket att göra åt SHCs ledningsmål.

4 - 4 kommer, och även 5 - 4, och inget tyder på att SHC skall få någon pinne med sig från detta.
Med dryga minuten kvar tar SHC ut sin keeper, men lyckas inte skapa något speciellt tryck. Istället slås pucken ut i mittzon och nr 27 M Gustavsson i KHC åker mot öppet mål. Tyvärr har han alldeles för bråttom och försöker slå in pucken från mellan röd och blå istället för att avancera några meter till och invänta medspelare som var på väg.
Gustavssons skott har inte rätt riktning och går utanför. 35 sekunder senare, med 1 sekund kvar, så kvitterar SHC och matchen slutar 5 - 5.

Säffle jublar för poängen och har att invänta resultatet från KIKs match på bussresan hem.
Kan inte ha varit så kul när det väl gick upp för dem att KIK tog sitt ansvar och besegrade Hammarö.

KIKs match mot Hammarö HC var jämn, men med två spelade perioder så låg hemmalaget under med 2 - 3.

Kvittering kommer ca 5 minuter in i slutronden när KIKs nr 14, Fredda Pettersson, kommer ren med bortakeepern, inget misstag och 3 - 3.

KIK gör även 4 - 3 på skott från blå av nr 27 Johan Larsson, och då har vi 10 min kvar att spela.
Utvisning för KIK, slutrondens enda, och läget är pressat med endast några få minuter kvar.
Hammarö vill vinna och tar ut sin keeper, varpå KIK återigen utnyttjar möjlighetet och gör 2 mål i tom kasse
(Nr 13 J Hammarlund står för båda)

Kvalspel stundar nu för KIK, återstår att se vilka lag förutom KIK och Viking HC som skall göra upp om den nu enda förmodade platsen i div2 Västra B säsongen 2009/2010.

Isen i Mälarenergi Arena ligger alltså kvar några veckor till !!

Kul är det tycker Falken, och säkert några till!