Slutstriden, i botten, i div 2 V B. Uppdateras kontinuerligt!

Serielunken är nu slut och allt kommer att avgöras de kommande 5-6 omgångarna.

Här nedan följer de matcher per omgång som de lag som nu är inblandade i nedre streckstriden har kvar att spela, inklusive en liten nulägesanalys per lag:

Köping Hockey:

Uppdateras kontinuerligt:
Skön (och överraskande) bortaseger senast mot Nor gav poäng jag inte hade räknat med.
I kväll har jag tippat delat pott men det blir långt ifrån lätt eftersom ÅSK står för motståndet.
Åmål är obesegrade de senaste sex omgångarna och har fem segrar varav fyra på bortaplan och bara en oavgjord (3 - 3 hemma mot KIK)
Mycket imponerande att vinna på bortaplan mot erkänt bra motstånd, med vinsten mot Faik i svåra Fagerliden som ett gyllene exempel (0 - 2)

Svårt och formtoppat motstånd ger KHC fulla händer ikväll!

KHC - ÅSK: blev 2 - 3 efter en match där KHC var närmast utökad ledning en bit in i andra perren (1 - 0 eft 1a p)
Åmål kvitterar lite orättvist och får sedan nytt liv i benen, 1 - 3 kommer och KHC vaknar till liv på nytt. Tyvärr når man inte ända fram i kvitteringsjakten. Anton Hult i målet var bäst i KHC.

Uppdaterat den 11/2:
Kristinehamn - KHC: 7 - 0, men kunde ha blivit 17 - 0. Det var rent ut sagt det sämsta skit jag någonsin skådat de första 20 som KHC presterade, och att siffrorna inte rann iväg ytterliggare resten av matchen berodde på att KHT slappnade av och lät KHC få hålla i pucken ibland, men trots det så dominerade KHT även i spel 3 mot 5. Ett par av deras spelare stod och hade passningsövningar tvärs över egen zon i en minut innan någon i KHC fattade att KHC hade PP... !!!??.
Om man vore lite konspirationsteoretiskt  lagd så skulle man misstänka att KHC var drogade av någonslags dumhetsdrog, men det var nog bara en effekt av den nu så sedvanliga coachingen och peppningen före match.

Den sämste i KHT var mycket bättre än den bäste i KHC, jag tror t o m att KHTs maskot från U-9 hade åkt i cirklar runt vem som helst i KHC ikväll. Så blir det när ett topp-lag i div2 möter ett KHC som spelar som ett bottenlag i div3.
Med onsdagkvällens insats så skulle man få stryk mot Hällefors, inget snack.
Varför lekte man inte nudda motståndaren? Varför åker en del, många, bara runt och tittar slött på vad som händer?
Det finns alldeles för många mesar som inte vågar visa att de vill vinna och som vågar ge allt utan att vara säkra på resultatet. Det finns alldeles för många som känner efter, som inte vill vara med när det vankas stryk. Då får man ont nånstans och står över några matcher, sen kan man komma tillbaka och leka "hjälte" på hemmaplan. Väx upp och inse att pojklagshockeyn är över för länge sedan eller byt till en enmanssport!

Uppdaterat den 15/2:
Köping Hockey - Forshaga IF:
4 - 1 (0 - 0, 2 - 0, 2 - 1)
Nu var det ett betydligt mer motiverat KHC än senast mot KHT ( det är förvisso inte svårt att visa upp en större motivation än i den matchen) Hyfsad bra fart på rören och aktionerna från start, men ganska hafsigt emellanåt, från båda lagen.
Från andra perioden och framåt så är det KHC som dikterar villkoren, med mycket gott understöd av keeper-Hult i hemmakassen. Killen var rent omutlig ikväll, han räddade ett flertal frilägen under matchen och sög åt sig pucken i täta situationer och lämnade ingen retur som jag minns. Mycket stark insats av Hult ikväll. KHC gör överlag en god viljematch, och man visar att viljan finns. Några av de mest tongivande spelarna är, förutom nämnde Hult, Nr 7 Larsson (även om det är väl kyligt spelat av honom emellanåt, nr 24 J E Larsson (en kasse ikväll), nr 2 Forsberg med ett stabilt backspel med några sköna bröstvärmare, nr 5 Robin Karlsson med ett jättejobb i defensiven (vann mkt tek igen)
Tongivande var också nr 17 Nore med sin snygga  Zorro-kasse (4 - 1).

Nu har laddningen för KAK-derbyt mot Kungsörs IK inletts på riktigt, på fredag smäller det!

+ Trenden, Intensiteten när man vill!
-  Derbynerverna ?

KHCs matcher:
4/2 19:00    Nor IK - Köping Hockey: Mkt tuff bortamatch mot ett motiverat lag. 0 p

                     Så blev det: 2 - 4 och alltså 2 p.
8/2 16:00    Köping Hockey - Åmåls SK: Tufft och motiverat motstånd. Bör kunna bli 1 p
                     Så blev det: 2 - 3, och alltså 0 p

11/2 19:00  Kristinehamns HT - Köping Hockey: Mkt tuff bortamatch mot ett motiverat lag. 0 p

                     Så blev det: 7 - 0, och alltså 0 p.
15/2 16:00  Köping Hockey - Forshaga IF: Motivation och hemmaplan avgör. 2 p
                     Så blev det: 4 - 1, och alltså 2 p.

20/2 19:00  Kungsörs IK - Köping Hockey: Ett derby, sen gäller det "livet" också. 2 p

                     Så blev det:
22/2 16:00  Köping Hockey - Säffle HC: Kan gälla hur mkt som helst. Hemmaplan avgör. 2 p
                     Så blev det:


KHCs tippade poängskörd på återstående omgångar:
7 poäng


Kungsörs IK:
Jag anser att Kungsörs IK, som nu ligger sist i serien med totalt 8 inspelade poäng, kommer att få det mycket svårt att förbättra sin tabellplacering.
De ska naturligtvis kämpa hårt för att nå en kvalplats till div 2 men jag tror inte det går.
"Moroten" som finns kvar i vinter är det kommande derbyt, den 20/2, mot ärkerivalen KHC. Om man lyckas vinna den matchen hemma i Mälardalens Energi Arena (gamla Acta-Hallen) så förbättrar man läget, men jag tror ändå inte att det räcker. Kungsör är det lag som har störst behov av att skrälla, och kanske det lag som har minst chans att göra det.

Uppdaterat den 8/2:
Imponerande att ta en poäng mot skickliga Arvika, förvisso kom Arvika till spel utan 5-6 ordinarie lirare, och även en viss underskattning, men det fråntar inte KIK sin insats med full frenesi och kamp. Kricko Jansson skall hedras för sin insats i hemmakassen. Lite mindre hedrande är dock idiotutvisningarna som KIK drar på sig i slutperren, vilket leder till att Arvika går ikapp till 3 - 3. (Klassiskt KIK-hjärnsläpp)

Uppdaterat den 11/2:
Kils AIK - KIK: blev alltså 4 - 4. Starkt av KIK, och då kanske främst av  KIK-keepern "Kricko" Jansson igen.  Varför då? Jo skotten blev 49-15 till Kil men ändå leder KIK med 4 - 2 innan Kil knappar in på slutet. Tät keeper och hög effektivitet på skotten för Kungsörarna.

KIK - Nor IK: blev alltså 4 - 2. Skräll-KIK fortsätter, imponerande förstås, men vad gör Nor? Vinst var tydligen det enda som räknades för dem:
"- De ledde med 2-1 i tredje perioden, men tog ut målvakten efter att vi kvitterat till 2-2. De fortsatte så och vi kunde skjuta in två mål till."  //Pontus Brolin, spelande coach i KIK

Uppdaterat den 15/2:
KHT - Kungsörs IK: 8 - 0 (4 - 0, ? - ?, ? - ?)
Ingen överraskning direkt, Kristinehamn är riktigt bra, och när de får en sån flygande start så är det inte lätt.
Jag vet i nuläget inte mycket om vilket lag KIK ställde på isen men rykten säger att det var en tunn trupp med till Kristinehamn.

Nu har laddningen för KAK-derbyt mot Köping Hockey inletts på riktigt, på fredag smäller det!

+ De har 4 hemmamatcher av de totalt 6 matcher som skall spelas.
-  Jocke Wallóns frånvaro pga skada kommer att märkas, detta även om "Kricko" Jansson mycket väl kan spela bra.
+ Kricko Jansson har växt fram till en matchhjälte.

KIKs matcher:
4/2 19:00    Kungsörs IK - Arvika HC: Ruggigt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 3 - 3 och alltså 1 p (Härlig match av Keeper-Jansson) Med 2 + måls marginal överlämnas              sistaplatsen till Säffle igen =)

8/2 17:00    Kils AIK - Kungsörs IK: Hemmaplan avgör. 0 p
                     Så blev det: 4 - 4, och alltså 1 p.
11/2 19:00  Kungsörs IK - Nor IK: Svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 4 - 2, och alltså 2 p.

15/2 16:00  Kristinehamns HT - Kungsörs IK: Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 8 - 0, och alltså väntade 0 p.

20/2 19:00  Kungsörs IK - Köping Hockey: Ett derby, sen gäller det "livet" också. 0 p
                     Så blev det:

22/2 17:00  Kungsörs IK - Hammarö HC: Om serien lever kan KIK vinna pga motivation. 2 p
                     Så blev det:

KIKs tippade poängskörd på återstående omgångar: 2 p

(KIK har ju redan skrällt, i mina ögon iaf, och har med 2 matcher kvar att spela redan den dubbla poängskörden (4 p) mot vad jag tippade att de skulle ha totalt. Imponerande! Viljan laget visar, i synnerhet på hemmaplan är imponerande. Keeper-Jansson, "Kricko", har spelat briljant (vet inget om hans spel nu senast mot KHT ännu) och ligger bakom mycket av KIKs senaste poängskörd. Månne ska det fortsätta?

Säffle HC:
Även här är trenden uppåtgående, seger hemma senast mot Karlskoga flyers, och de två finska nyförvärven har visats sig vara av hög klass. Detta samtidigt som elitmerieterade Dan Lindahl är bättre och bättre för varje match.
Spelshemat som återstår för SHC ser tufft ut, dels beroende på att de spelar borta i fyra av fem matcher men mest beroende på att de möter duktigt och högmotiverat motstånd. SHC kan dock skrälla. Skrällvarning!

Uppdaterat den 15/2:
Som det nu är så har Säffle HC endast en sak att göra, om de inte ska rasa ner tillbaka i div3-träsket igen (sorry div3)
Man måste vinna borta mot FIF och borta mot KHC, och detta samtidigt som KIK inte får ta mer än max 3 pinnar mot KHC och Hammarö. Dessvärre, för Säffle, så skulle jag inte alls bli förvånad om KIK avslutar säsongens seriespel med två hemmavinster, och då är div2-sagan all för Säffle.
Det kan komma att bli en målskillnadsaffär, och den matchen mellan Säffle och KIK leds av Säffle med 3 plusmål för närvarande.
Bortamatchen mot FIF tror jag att Säffle vinner, detta på grund av att man helt enkelt kommer att ha största hungern efter seger. Däremot sista matchen mot borta mot KHC kan gå hur som helst.
Skulle det visa sig att KHC redan har klarat nytt div2-kontrakt (vilket är fullt möjligt eftersom matchen Arvika - Viking har spelats då) så kan ett mer motiverat Säffle mycket väl ta två poäng i Köpings ishall.
Annars tror jag att det kan bli ett riktigt nervpiller, men det hoppas jag naturligtvis att jag slipper.


+ Bra förstärkningar
-  Endast 1 match av de 5 kvarvarande spelas på hemmaplan.

SHCs matcher:
4/2 19:00    Fagersta AIK - Säffle HC:  Ruggigt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 8 - 4 och alltså 0 p.

11/2 19:00  Viking HC - Säffle HC: Hemmastarkt VHC med minst lika mkt motivation. 0 p
                     Så blev det: 2 - 5, och alltså 2 p.

13/2 19:00  Säffle HC - Åmåls SK: Svår och motiverad motståndare. 1 p
                     Så blev det: 3 - 4, och alltså 0 p.

18/2 19:00  Forshaga IF - Säffle HC: Inte lätt men motivationen avgör. 2 p
                     Så blev det: 5 - 5, och alltså endast 1 p

22/2 16:00  Köping Hockey - Säffle HC: Hemmaplan avgör. 0 p
                     Så blev det:

SHCs tippade poängskörd på återstående omgångar: 3 p


Kils AIK:
Svårast att tippa, de har fem matcher kvar och allt kan hända. De kan spela riktigt bra om det vill sig, de kan också spela riktigt svagt om det inte vill sig. Hur är det med de skadade spelarna, de behövs om det skall bli en direktbiljett till div 2 nästa år. Nyckelmatcher för KAIK är måstematchen hemma mot KIK och "Hat-derbyt" mot Karlskoga flyers.

Uppdaterat den 15/2:
Kils AIK - Karlskoga Flyers: 7 - 3, och en riktig viljeseger i "hat-matchen" enligt KAIKs hemsida.
Med denna viktiga seger så har KAIK i praktiken säkrat div2-kontraktet, det ska nämligen otroligt mycket till för att det inte ska bli div2 för KAIK nästa säsong. Viking HC måste vinna sina återstående matcher, hemma mot GIK och borta mot Arvika, man måste dessutom vinna med typ 8 - 0 i båda matcherna. Det finns inte!

Så därför riktar Falken härmed ett stort Grattis till KAIK, till ett förnyat div2-kontrakt 2009/2010!

+ Motivationen!
-  Skadeläget ?

KAIKs matcher:
4/2 19:00    Kristinehamns HT - Kils AIK:  Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 6 - 3 och alltså 0 p
8/2 17:00    Kils AIK - Kungsörs IK:  Hemmaplan avgör. 2 p
                     Så blev det: 4 - 4, och alltså 1 p.
11/2 19:00  Hammarö HC - Kils AIK: Hemmaplan avgör. 0 p
                     Så blev det: 3 - 5, och alltså 2 p.

15/2 17:00  Kils AIK - Karlskoga HC:  Hemmaplan och motivation avgör. 2 p
                     Så blev det: 7 - 3, och alltså 2 p. Imponerande!
18/2 19:00  Fagersta AIK - Kils AIK: Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det: 5 - 5, och alltså 1 p (imponerande!)

KAIKs tippade poängskörd på återstående omgångar: 4 p



Viking HC:
Viking har en negativ trend, sju matcher utan vinst och endast 2 poäng på de sju matcherna. Den trenden måste man bryta snabbt nu, det är troligen i de tre första matcherna av de sex återstående man bör ta sina poäng. De tre sista matcherna kunde inte spelats mot svårare motstånd. Nyckelmatcherna är borta mot FIF och hemma mot SHC.

Uppdaterat den 15/2:
Hallsberg Navvies - Viking HC: 8 - 2  Skotten blev 50 - 15 eller något liknade.
Ingen, i allafall ingen jag känner till, trodde på Viking-poäng i denna matchen och nu återstår två chanser till poäng, men då alltså mot Grums IK som i nuläget ligger på en sjätteplats och alltså utanför kvalspelet.
Jag måste erkänna att någonstans inom mig så skulle jag gilla att Viking tog 2 pinnar mot Grums, det skulle nämligen innebära att GIK absolut måste vinna sista matchen hemma mot Åmåls SK (ett lag som de ofta haft förtvivlat svår mot)
Föresten, GIK måste vinna matchen borta mot Viking om de inte vill lägga kvalspelets vara eller icke vara helt i händerna på andra lag.
De lag som GIK konkurrerar med, där ett av dem måste petas ner från kvalspelsplats, är Kristinehamn, Hallsberg och Fagersta.
De kommer alla tre med hyfsat stor säkerhet spela hem minst 2 pinnar var på de två återstående matcherna vilket innebär att de alla kommer att nå 38 poäng.
Åmål kommer kanske att få det tufft till fler poäng eftersom de har både Hallsberg hemma och GIK borta kvar att spela mot men de har trots allt redan 38 poäng.
Vi kommer alltså fram till att GIK måste vinna, eller minst ta 3 pinnar och lita på att deras fina målskillnad fäller avgörandet.
Allt detta resonerande hade ju med Viking HCs chanser till poäng, och inte har ju chanserna ökat direkt.

+ VHC är ett medgångslag som spelar mkt med känslorna, bra ibland och mindre bra andra gånger.
- Spelschemat, tuffast möjliga avslutning.
- Sanslös formdip

VHCs matcher:
4/2 19:00    Viking HC - Åmåls SK: Svår och motiverad motståndare. 1 p
                     Så blev det: 1 - 6 och alltså 0 p.

8/2 17:00    Forshaga IF - Viking HC: Motivationen avgör. 2 p
                     Så blev det: 5 - 2, och alltså 0 p.

11/2 19:00  Viking HC - Säffle HC: Hemmaplan avgör. 2 p

                     Så blev det: 2 - 5, och alltså 0 p.
15/2 16:00  IFK Hallsberg - Viking HC: Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p

                     Så blev det: 8 - 2, och alltså 0 p.
18/2 19:00  Viking HC - Grums IK Hockey: Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p

                     Så blev det: 2 - 8, och alltså 0 p.
20/2 19:30  Arvika HC - Viking HC: Mkt svår och motiverad motståndare. 0 p
                     Så blev det:

VHCs tippade poängskörd på återstående omgångar: 5 p
(Nog såg jag VHCs brant dykande formkurva när jag tippade deras poängskörd, men inte trodde jag på en sån total kollaps!) 

Då kommer de slutliga placeringarna runt de nedre strecket att se ut så här när alla omg är spelade:
(Nästa blogginlägg visar en något annorlunda sluttabell, men då har vi varit realistiska och självklart uppdaterat oss med de resultat som blivit efter att detta inlägg producerades)

11. Viking HC        20 p   =  Div 2 2009/2010
12. Köping HC      19 p   =  Div 2 2009/2010
13. Kils AIK            18 p   =  Kvalspel till div 2
14. Säffle HC         11 p   =  Kvalspel till div 2
15. Kungsörs IK    10 p   = Div 3 2009/2010

=)  Återstår nu bara att se hur verkligheten utspelar sig, överraskningar och skrällar inträffar säkert.

Kommentar ang omgång 25: Omgångens skräll är onekligen Hammarö HCs hemmaseger mot Grums IK, inte för att GIK direkt visar div1-klass på bortaplan tidigare men ändå. Till omgångens miniskrällar nomineras KIKs delade pott mot serieledande Arvika (3 - 1 eft 2 p) och Köping Hockeys victoria mot Nor IK i Norvalla, denne arena där endast Arvika och Åmål tidigare lyckats ta två poäng denna säsong.
Härligt med skrällar!!

Kommentar ang omgång 26: Jag fortsätter alltså att inte precis nita tipsen på matchresultaten, men det artar sig ändå mycket intressant. Viking har nu mer eller mindre hamnat i fritt fall och enda skapliga chansen till poäng är nästkommande match hemma mot Säffle (tror knappt att de klarar det ens med nuvarande form) sen kommer nämligen tre avslutande matcher som knappast kommer att ge några poäng alls. Risken är nu mycket stor att de 15 poäng Viking nu har är de enda man kommer att ha när sista omgången är spelad. Det gör att jag redan nu reviderar mitt tips om att VHC klarar nytt kontrakt utan kvalspel.

Kommentar ang omgång 27: Shit vad jag tippar illa! Förvisso räknade jag med förlust för KHC borta mot KHT, men jag trodde inte KIK skulle rå på ett "välmotiverat" Nor IK, och jag trodde att Viking skulle ta sig samman hemma mot Säffle.
Viking, är det slut nu? Hallsberg borta, Grums hemma och Arvika borta, det verkar en aning för tufft för att det ska bli fler än de nu totalt 15 ihopspelade poängen.
Grums, vad händer? Vi kanske räknar med att GIK vinner borta mot Viking (vete sjutton?) men hemma mot Åmål kan det bli mycket svårt. Tänk om Grums IK slutar på en sjätteplats, inte omöjligt!?
Spelar iofs ingen roll, för med det bortaliret så har man absolut inget att hämta i ett kvalspel till div-1.
Arvika tappar inte greppet om seriesegern nu, och direktbiljetten till kvalserien.
(Äntligen ett Falken-tips som gick in, tror jag iaf)

Kul med spänning ända in i kaklet både toppen och botten av serien!

Kommentar ang omgång 28:
Omgångens "skräll" är väl kanske KAIKs hemmaseger mot Karlskoga Flyers, inte just segern, till detta hade man motivation så att det borde räcka men till att seger blev så stor (7 - 3)
I övrigt var det väntade resultat överlag. Kul att fighten om seriesegern (och direktkvalificeringen till div1-kvalet) fortfarande lever med endast två omgångar kvar.
Arvika tog emot FAIK och delade på poängen denna gången, hade man istället tagit full pott så hade nog seriesegern varit i det närmaste klar. Till saken hör att det stod 2 - 2 med endast mycket lite tid kvar av matchen när AHC missar en straff (Inkinen) eller om det var en bra keeperinsats från FAIK..?
Det mesta tyder ändå på att Arvika tar hem seriesegern (och den tvivelaktiga "fördelen" med att ta direktplatsen till div1-kvalet) man har en match kvar, hemma mot Viking och man har dessutom 16 plusmål i förhållande till det lag, Åmåls SK, som jag tror är det enda som på allvar kan utmana om seriesegern.
Ska vi säga grattis till seriesegern redan nu? Nä, vi väntar en vecka tror jag.

Nästa omgångs matcher som jag kommer att ha ett speciellt intresse av är FIF - Säffle, Viking - GIK och naturligtvis KAK-derbyt KIK - KHC

Uppdaterat den 19/2
Kommentar ang omgång 29:
Omgångens "skräll" får nog trots allt Kils pinne borta mot Faik ändå kallas, det var synnerligen starkt och det är nu helt klart att Kils AIK har säkrat nytt div2-kontrakt. Grattis igen! =)
Att Säffle "bara" fick 1 pinne borta mot FIF är för mig lite överraskande, och kanske kan det bli avgörande när söndagens matcher är spelade.
Måste väl också vara en missräkning för KHT att "bara" få med sig 1 pinne från mötet med Hammarö, jag trodde nog att ett högmotiverat KHT skulle klara att ta 2 välbehövliga poäng. Dock, även om motivationen finns så får man ju ej 2 poäng per automatik hur motiverad man än är.
Två matcher av hög vikt återstår att spela denna omgång, KIK - KHC och Arvika - Viking HC och dessa matcher spelas på fredagskvällen. Finns mkt att säga om dessa matcher, men kort sagt så måste KIK vinna för att tvinga Säffle till vinst i sin sista match borta mot KHC. Viking kan klara sig utan kval om man tar en pinne (man har 20 mål bättre i målskillnad än KHC), men det bygger på att KHC inte tar någon poäng på sina två kvarvarande matcher.

Inför sista omgången:
KHT har Karlskoga borta i sista matchen, och i ett derby kan det gå hur som helst. Inte tryggt för KHT att ha den motståndaren i en match där man sannolikt måste ha minst 1 pinne för att vara säkra på kvalspel.
Hallsberg hotar underifrån, och det skiljer bara 6 plusmål till KHTs fördel. 6 mål kan Hallsberg ta in i sin sista match hemma mot Forshaga.
Störst risk att missa kvalet, förutom Hallsberg, har dock FAIK. Med sämre målskillnad än Hallsberg (5 mål) och en svårare match borta mot Nor så tippar jag att FAIK landar på plats 6 när detta är klart.


Kommentarer
Postat av: Nån

Är du inte löjligt optimistisk längre?

Jag tror att köping vinner hemma på söndag och tar en pinne borta på onsdag...

Det som krävs, för fokuseringen, är att ledarna visar med handling vad som behövs...

2009-02-05 @ 23:25:53
Postat av: Falken

Löjligt optimistisk är lika med att tippa vinst i alla matcher, och det gör jag vanligtvis (och alltid i KHCs forum) men om jag ska försöka mig på någotsånär realistiska tips så blev det så här istället.. =)

Jag vet inte varför KHC har vunnit två matcher i rad? Jag undrar om någon har analyserat det och vet varför..? Kanske heter delsvaren Anton Hult och J E Larsson.., självklart plus några delsvar till.

Jag är dock rädd för att sättet att leda laget inte är förändrat (positivt dock att se SR Permats peppa laget i båset i frånvaron av "Plysch")



2009-02-05 @ 23:41:44
Postat av: PS

Orkade du vara kvar hela matchen?

Din tydliga kritik gör att det känns som om att jag sett hela matchen - visst är det som vanligt igen. Vi har sett det förr.

Det som kan rädda KHC är nog att vissa poäng kan bli billiga... KIK´s senaste tvåpoängare kom nog,till hälften,till på det viset...

2009-02-12 @ 16:18:31
Postat av: Falken

Jorå, såg hela matchen.., vet inte varför egentligen men ibland så är hoppet starkare än känslan av resignation.



Mycket kan räddas om man vill ta sig an de mentala bitarna, men det tror jag ingen klarar att göra. Laget behöver hjälp med det, och det kräver att man ödnjukar sig inför varandra och att man "vågar" vara en vinnare. Du vet, idag så finns det ingen ledare i laget som vågar ställa sig upp och ryta i och som visar genom eget exempel vilken inställning som gäller. Man vet att de flesta då tänker:

"-Fnys, vem tror han att han är!!??" Ingen vill släppa fram någon annan som "hjälte", för hjälten vill man ju vara själv egentligen...fast det vågar man inte vara fullt ut, för då vet man att de andra tänker..osv.

Det som blir kvar är att man ska försöka vara "cool" istället, och fogar sig villigt under jante-lagens mantra..

Laget behöver en tydlig ledare, jag trodde och hoppades att det fanns en men det verkar dött.



Som det är nu med KHCs mentala status så tror jag man blir en lätt munsbit för KIK nästa fredag.

2009-02-12 @ 22:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0