Köping Hockey - Karlskoga Flyers: 3 - 4

11/1 - 09

Köping Hockey - Karlskoga HC:
3 - 4 (1 - 2, 1 - 2, 1 - 0)
Skott: 48-36 (12-15,18-11,18-10)
Utv KHC: 6 x 2 min + 2 x 10 min + 1 x 5 + 20 min (2 x 2 min, 1 x 2 min, 1 x 2 min + 2 x 10 min + 1 x 5 + 20 min )
Utv KIK: 7 x 2 min (2 x 2 min, 1 x 2 min , 4 x 2 min)

Domare: Rinderud (V-ås)


Inför matchen:Nystart på serien, vilket förstås är kul även om formen före jul lämnade mycket mer att önska.

Karlskoga Flyers på besök i Köpings ishall igen, 1 - 10 blev resultatet av förra säsongens motsvarande möte men då var "Charleswood" ett bättre lag än nu även om de själva förmodligen inte vill hålla med om det.

Historia kan ju självklart tillåtas påverka nutid, det är en helt mental fråga och det skulle vi i såfall få se.


Kristofer "Näsa" Näslund, som kom in och "dopade" Flyers som värsta ryssfemman, har skrivit på för Bobcats och har redan matchat och skrivit in sig i målprotokollet för dem. Skönt att slippa den torpeden, helt klart.


Några comebackande lirare har anslutit till Flyers men de kan inte tillsammans ens komma i närheten av att fylla upp tomrummet efter "Näsa". Självklart är kvällens motståndare trots detta ett bra lag, men absolut ingen omöjlig uppgift.

(7 - 4 blev det i bortamötet i slutet på oktober men då hade KHC många spelare på sjuklistan)


Som sagt, motståndet är bra men matchen i matchen ikväll är en intern fight och kommer att påverka utgången allra mest. Jag pratar om det mentala spelet, om man tror att man kan vinna, om man tänker vinnartankar eller om man är ängslig och bara ställer ut grillorna.

Positiva initiativ och vinnarsignaler har tidigare efterlyst hos lagledningen, OCH..tada!! inför denna match så kan vi äntligen läsa på hemsidan att vinnarsignalerna kommer.. "Vi tar två pinnar!" //Lill-Egon o Plysch

Vad signalvärdet av detta positiva utspel kommer att få för betydelse vet vi inte ännu men jag hoppas att detta inte var en tillfällighet utan att det är på denna vägen vi nu skall vandra..


Kvällens laguppställning såg även den lovande ut. Lite nya formationer, förvisso med tre centrar som alternerar i fyra liner (sällan så speciellt lyckat) men även en del nyheter...som "Foppa" Forsberg i en centerroll och den nye Surabacken nr 14 Emil Norrby. (Det ryktas även att rena PP-liner är på gång... Bra!)

1a p: Domare Rinderud släpper pucken and the game is on.

Gästerna har bäst fart på rören i första minuten, KHC ser lite ängsliga ut på sina håll men man tillåter inte att KHC-keepern för kvällen, nr 35 "Kinis", ställs på några svårare prov.


Första gången som hemmalaget passerar röda linjen så tar man sig också förbi offensiv blå och parkerar bestämt i anfallszon. Bra passningar med fart på trissan, och tillslut kliver nr 7 Danne Larsson in framför mål och skickar in en otagbar backhand bakom Flyerskeepern.

1 - 0 efter 01:35. Nr 7 Larsson målar assisterad av nr 12 Holmberg och nr 5 Karlsson. Tjoo vad skönt!



Kort efter detta så begår KHCs nr 15 Andersson en interference och vi har matchens första utvisning.

BP ca 2:30 (missade tiden)

Flyers får till ett uppställt PP direkt, och skottar också två gånger mot mål men så mycket mer händer inte.

Hemmalaget försvarar sig bra och reder ut det numerära underläget utan större problem.


KHCs nr 4 Vängman var en frisk injektion när han anslöt från Sura, men även han har dippat formmässigt som i princip hela KHC. Denna kväll verkar det dock som att speeden i aktioner och ben är tillbaka.

Ett bra skott i minut 5 från Vängmans klubba kunde sånär ha letat sig in.. men icke tyvärr.




Nu börjar vi se en tendens till lite fula tag från gästerna, man kör med nävar och klubbor högt upp i ansikte och nacke både före och efter avblåsning. Antar att man vill sätta sig i respekt på något sett.. Funkar dåligt.


Spelet är ganska jämnt fördelat när vi närmar oss mitten av inledningsronden, dock har Flyers lite mer spets på sina målchanser..och nästan exakt 6 minuter efter KHCs ledningsmål så utjämnas tillställningen även på resultattavlan.

KHCs nr 26 K Gustavsson (som gör en av sina alltför få matcher hittills pga skadeproblem) stöter fram mot puckfraktande Karlskoging på försvarsblå, och använder sin respektingivande kroppshydda på ett för Karlskogingen totalt uppstoppande sätt. Propp sa det!

Tyvärr är det ingen i hemmalaget som plockar upp smulorna efter smällen, t ex pucken, och densamma norpas därför upp av en annan framrusande Karlskoging.., som ensam med "Kinis" i KHC-buren inte gör något misstag. Retfullt enkelt stänks pucken dit mellan benen..

1 - 1 efter 07:32 Nr 13 Stutin målar för Flyers.


Speluppehållet gäller naturligtvis även domarna, och som ett resultat av detta får vi tyvärr vara med om alltför många felaktiga avblåsningar under matchen.. Rostig någon!?

Som i minut 9 t ex, när KHC helt felaktigt blir avblåsta för icing när de stormar in i anfallszon..


KHC får lite bättre spets på anfallen nu, och kommer alltmer till bra avslut, som i minut 9 när nr 4 Vängman hittar nr 8 Nilsson som skjuter ett hårt skott men som blockeras.


Även huvuddomaren, Rinderud, uppvisar lite lätt oxiderade tendenser. En fullkomligt "regelrätt" hakning/omkullvräkning av KHCs nr 22 Orrvik bakom egen kasse totalmissas förbluffande uppenbart av den randige med halva första perren spelad.


Gästande Flyers har mycket tidigt visat att de ämnar placera en eller två gubbar högt i banan, helst bakom siste KHC-gubbe. Tanken är att man skall nå dem med låånga passningar genom mittzon.. Detta lyckas föga hittills.


Tyvärr får vi nu se en riktigt brutal indianare från sarghörnet i höjd med egen förlängd mållinje, den tänkta rensningen blir till en bjudning i den högre skolan. Soprent friställd Karlskoging slår in pucken i nät bakom häpen "Kinis", och det kändes svårt onödigt förstås.

1 - 2 klockan 13:27 Oovatungt!

Nu gäller det för KHC att visa hjärta, och att de mentala skavsåren från de första 16 omgångarna inte gör sig alltför påminda.


Mycket glädjande nog så ser vi en positiv aktivitet i KHCs spelarbås, som vi saknat länge nu, det verkar inte som att man är beredda att kasta in hatten pågrund av detta lilla bakslag. Härligt att se!


Sagt och gjort, KHC trampar på och visar bra attityd, vilket på något vis får Flyers nr 19 Romeo Stutin att tänka på vedhuggning..(som förövrigt tänkte på en del andra märkliga saker under kvällen skulle det visa sig)

Romeo hugger följdaktligen till över en KHC-klubba för allt han är värd..., med följden att hans egen klubba går av och att han själv får svalka av sig i vebon..

PP klockan 14:42


Hemmalaget ordnar till ett uppställt PP snabbt, och får även iväg ett par hyfsade skott på mål.., dock blockeras dessa av gästkeepern. Tätt efter det så blir det tuppfight när en något övertänd Flyerskapten vid namn Varg dundrar in med klubba i högsta höjd, säg nackhöjd, på KHCs nr 18 Svensson (tror jag att det var)

Vad som borde ha renderat i ett längre straff för den stygga Vargen blir istället 2 + 2 min i en dubbelutvisning på nämnde nr 22 Varg och KHCs nr 18 Svensson.

Utvisningarna kvittas och spel fem mot fem följer efter 16:02


Första perioden avslutas med heta feelings lite här och var över banan.. känns inte riktigt som att den randige har koll på händelserna tyvärr.


Så, alltså 1 - 2 efter 20 minuter. Känns sådär pga jättebjudningen, 1 - 1 hade varit lite mer lättsmält eftersom perioden gav en ganska jämn chansfördelning.

KHC måste se upp med Flyers taktik att ställa gubbar högt i banan, och den randige måste se upp med Flyers tendens att spela fult med fasthållningar och interference... Risk finns att mannen tappar matchen annars.


Skönt att se initiativen spelarna emellan, både i båset och på isen, efter det snöpliga ledningsmålet för Flyers.

En viktig sekvens i matchen.

2a p: Direkt i inledningan av andra perioden så ser vi något som var misstänkt likt en Puck out och som borde renderat i en utvisning för Flyers.., men så var det inte tydligen..?

Hur snacket gick i pausen vet jag inte, men jag kan nästan svära på att man inte tänkte sig att släppa in ett baklängsesmål efter 53 sekunder. Detta händer dock. Man skulle kunna tycka att KHC går till attack lite väl huvudlöst och glömmer att täta hemåt. En ickechans resulterar i utökad ledning för Flyers när ingen klarar att rensa framför hemmaburen.. Onödigt!!!

1 - 3 klockan 0:53 Flyers nr 71 Bengtsson nickar in pucken.


De mentala skavsåren prövas igen alltså, och även denna gången verkar man hålla fast vid att kämpa och ta positiva initiativ. Gött så!


Kampen fortgår, och detta tvingar Flyers nr 19 Stutin att begå en tripping.

PP klockan 01:33

Inget vidare spel i PP denna gången, men KHCs nr 13 Sätterman får i alla fall en pass i slottet och dyngar iväg en handledare... rätt i masken på Flyerskeepern..som faller framstupa som en fura.

Tack och lov ser snart vi att ingen skada uppstod, och att gästernas keeper kan spela vidare.


Innan Flyers blir fulltaliga så hinner KHC skapa ett riktigt farligt läge till reducering, men nr 4 Vängman väljer att skjuta istället för att passa när han och en kollega kommer 2 mot målisen.. och skottet går utanför.. Bra aktion annars!


Som en följd av att domare Rinderud missar/struntar i att döma i många ganska givna situationer så börjar minst 30 låtsasdomare att lufta sina lungor från respektive spelarbås allt oftare och allt högre.

Gränsen nås tillslut och det är hemmalaget som får ut för det.

BP 05:50 Lagstraff för KHC för abuse, onödigt förstås. Nr 12 Holmberg tar straffet.


KHC försvarar sig bra länge, men på grund av en alldeles för svag rensning så erövrar Flyers pucken när flera hemmalirare är på väg ur zon, och nr 13 Fermby kommer ren med "Kinis" och skottar stenhårt i klykan.. Klassmål!

1 - 4 klockan 07:48 Ska det rinna iväg nu frestas man tänka..


Nope, så blir inte fallet, och detta för att ingen i hemmalaget har tänkt ge upp, inga tappade sugar här inte..


I minut 10 så känns det som att vi är nära att få jubla för en reducering när nr 6 J M Larsson och nr 9 Pettersson attackerar tillsammans. Tyvärr så når den avgörande passningen inte fram och vi får inte ens ett avslut på mål i det fina läget.


Jublet kommer ändå tack och lov, och helt beroende på en fin pass från nr 2 Forsberg till nr 8 Nilsson som snirklar sig igenom framför mål och forcerar in både puck och sig själv i mål.. i nämd ordning. Härlig kamp där!

2 - 4 klockan 10:34 Nr 8 Nilsson nätar och nr 2 Forsberg assisterar.



Jakten på ytterligare reducering tar fart, och är nära att lyckas i minut 12 när nr 21 Permats försöker styra in skottpassingen från nr 5 Karlsson, men pucken fladdrar tätt över.


Pinsamt jobbigt att se hur mycket Flyers tillåts i fasthållningsväg. I minut 13 så hålls KHCs nr 26 K Gustavssons klubba fast väääldigt länge.., det var omöjligt att missa men det missas lika fullt..


Nu är KHC rejält på gång och oroar Flyerskeepern gång på gång. Ruskigt nära när ett skott tar på en Flyersback så att pucken far i en båge över Flyerskeepern som motat skott långt ut. I en konsträddning, när han kastar sig som en handbollsmålvakt så lyckas han fånga pucken precis på mållinjen. Bra gjort, good for him!


I minut 18 så kommer en skänk från nämnda keeper. Han inväntar medspelare för att leverera pucken men istället så hamnar trissan mitt i gapet på framstormande hemmalirare ggr 2.

Tyvärr lyckas ingen av dem att ta hand om denna smaskiga skänk, och vi går till pausvila med ett tvåmåls underläge.


Lägen som detta i slutet av perioden måste förvaltas, annars vinner man inga matcher.

Tekningarna har varit ganska bra från hemmalagets sida efter två perioder. Man förlorar sällan klockrent när man förlorar men man agerar å andra sidan alldeles för vekt vid vunnen tek och kan sällan utnyttja denna viktiga fasta situation.
Måste blir mycket bättre.

Att Flyers, med sin kapten i spetsen, tillåts klaga på varje domslut och skrika sig hesa som helt lag från spelarbåset utan att Rinderud reagerar är mycket märkligt.. Måste bli mycket bättre!


3e p: Bra start av KHCs 1a-line, med speed och kroppskontakt, men inget avslut som träffar mål tyvärr.

I minut 4 så får KHCs nr 13 Sättermann ett skottläge från halvbra vinkel. Skottet tar klockrent i stolpen.


KHC är bättre än gästande Flyers nu, bra fart på alla liner och det saknade spelet på kropp har återuppstått.

Gång på gång lyckas man med hjälp av intensitet och att fullfölja situationerna nagla fast pucken i anfallszon.

Resultatet låter inte vänta på sig.

PP klockan 04:24 Flyers nr 71 Bengtsson får sitta i busbåset.

Här följer nu ett mycket njutningsbart powerplay av hemmalaget, med hög fart på pucken och platsbyten så snurrar man upp Flyers BP-uppställning efter noter. Reduceringspucken dyngas dit med akkurratess!

3 - 4 klockan 05:56 Nr 7 Larsson dyngar, snyggt assisterad av nr 26 K Gustavsson och nr 5 Karlsson.


Mycket, mycket tjusigt var det allt!


KHCs reduceringsmål följs direkt av en time-out från gästerna.

Denna time-out verkar ha vässat hemmalaget ännu mer. 3e-linen öser på med bra fart anförda av speedige nr 27 M Gustavsson som gör ett mycket bra jobb. Härligt att se!


Nu är kvitteringen nära, skott på skott mot Flyerskassen och hemmalaget vinner tillbaks pucken gång på gång..

Pucken dansar tätt framför Flyerskeepern och kan när som helst slås in..., då blåser Rinderud av !!!???

En gång är ingen gång, två gånger är en gång-gång och tre,fyra gånger är en katastrof.


Hettan på isen har ingalunda svalnat, KHC stressar Flyers rejält och tumult uppstår allt som oftast efter avblåsningarna.

En dubbelutvisning hittas vid ett av dessa tillfällen.

Efter 08:14 så är det nr 18 Svensson i KHC, och nr 6 Solberg i Flyers som straffas med vardera 2 + 2 minuter på botbänken, och utvisningarna kvittas.. (Mycket tveksam till hur kul det är med att kvitta utvisningar egentligen)


KHC ligger på i anfallszon och har det mesta av spelet nu, tyvärr drabbas man av en utvisning när man ligger på som mest. Det verkar som att nr 13 mr Romeo Stutin har fått KHCs nr 4 Vängmans klubba i fejjan.

BP klockan 09:26 Det behövdes ju knappast förstås.

Flyers kommer otäckt nära en utökad ledning i sitt powerplay, men "Kinis" i hemmakassen ser med en duktigt svettig parad till att det bara var nära..

KHC blir fulltaliga efter 11:35 efter bra boxplay.


Flyers fortsätter dock att förpassa puckskrället alldeles för ofta och alldeles för nära hemmaburen, det blir svettigt ett tag men hemmalaget står pall för den tillfälliga attacken.


Nytt tillfälle för PP kommer när Flyers nr 6 Solberg trippar.

Tyvärr verkar det som att både nr 2 Forsberg och nr 17 Nore säger något olämpligt, och förpassas därför från isen och ut i duschen av Rinderud. 10 minuter för abuse utdöms för båda busarna.
PP efter 13:29 Denna gången saknas farten helt, Linda Hammar framstår som en övermänsklig sprinter med rullator i jämförelse, var på Flyers med lätthet kan försvara sig.

Det är faktiskt farligare bakåt än framåt för hemmalaget detta PP. Skumt!?


Nu ser vi att Flyers nr 13 Romeo Stutin helt plötsligt ligger på isen igen, känns bekant på något sätt. Ingen, varken medspelare eller domartrio bryr sig om att kolla om skadan är allvarlig..man bara väntar tills han reser sig igen.. och då får man tvinga honom att sätta sig i båset eftersom han nu är så pigg att han kan tänka sig att spela igen. ??


Hela Flyersbåset står upp och skriker och gormar mest hela tiden, helt ok är det tydligen.


I minut 17 så pressar KHC på hårt för en kvittering. Pigge Vängman gör sig fri från uppvaktningen och tar sig i slottet och skottar..men över..igen.


Med 18:20 spelade av slutperren så plockar coach Persson målisen, "Kinis" sätter sig i båset och KHC spelar 6 mot 5.

Tek i anfallszon som vinns och ett skott viner tätt över vänstra klykan direkt.. Nära!!


Nu ligger en Flyerslirare på isen, gissa vem !? Rätt gissat, det är nr 13 Romeo Stutin igen.. Samma visa, killen agerar i det närmaste livlös, och ingen bryr sig... utom Rinderud som märkligt nog hittar en utvisning på KHCs nr 18 Svensson.

Man kan misstänka att Romeo väntar på sin Julia, och att han spelar död för att locka fram henne.. Jag vet inte vad han annars sysslar med..? Jo det vet jag förstås allt för väl.. Tyvärr så verkar Shakespear gå hem hos vissa dock..BP klockan 18:32 Nr 18 Svensson får 5 + 20 för checking to the head..Tillåt mig tvivla hårt på denna bedömning!

När KHC vinner puck så plockas "Kinis" till båset igen, så att hemmalaget kan spela 5 mot 5, tyvärr så kommer vi inte närmare en kvittering än ett skott i stolpens utsida trots den fräna satsningen framåt.


Uddamålstorskar suger!!


Denna match kunde definitivt ha vunnits, det fattas inte mycket för att så skulle skett, men vi fick i alla fall se en hel

massa positiva saker som lovar gott för kommande matcher.
Svår mening att formulera kort efter en sur uddamålsförlust men jag tror det ändå är känslan man kommer att ha i morgon..


Efter matchen:

Nye "Sura-backen" nr 14 Norrby var stabil och kommer säkert att bli nyttig.
Skönt att se nr 27 Kim Gustavsson in action. Hans offensiva backspel, där han går framåt eller står kvar innanför offensiv blå där andra backar borde tas efter av många.

Nr 7 "Danken" Larsson betyder mycket både off and on ice, två mål från dennes klubba ikväll och han tar också ett stort ansvar för den enormt viktiga peppningen i båset.

Inställningen totalt sett i laget visade på en mycket bättre attack och intensitet, visst, det kan och måste bli bättre i tacklingsspelet och speeden men detta lovar som sagt gott.

Om laget bit för bit kan få den tillbaka den rätta tron på sin egen förmåga så finns det inget lag i serien som går säkert, så mycket påverkar den mentala biten och så stor potential finns i detta lag.

Detta var ett stort steg i rätt rikting!

Här spelar Coacherna "Lill-Egon och "Plysch" en enormt viktig roll förstås, jag kan tycka att man förvisso borde kostat på sig en time-out och att man borde gått ner på folk med 6-8 minuter kvar, men totalt sett så har ett brinnande vinnarhjärta i kväll glatt sig storligen åt det offensiva uppsnacket inför match, kroppsspråket, coachingen (att man tar ut keepern) och aktiviteten i båset.


Varje match är en ny sanslöst rimlig möjlighet till seger, och till nya sköna friska efterlängtade poäng!


GO KHC!!


//Falken, som var het ikväll


Kommentarer
Postat av: Flyers

Aj aj aj va fel du hade på namn å nummer;) NR 13 Fermby gjorde comeback och hängde 2 mål sen fick han en tackling i rygg å en spearing framför mål därför låg han på isen. Bra inlägg annars ! tack ska du ha:)

2009-01-12 @ 16:35:27
Postat av: Falken

Jo jag anade att jag blandade ihop Fermby o Stutin lite, skrev lite slarvigt när jag antecknade under matchen..men, men.. Det mesta stämmer iaf..=)

2009-01-12 @ 16:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0