Hungern avgjorde!

Hade ju hoppats på Red Wings, men det syntes ganska tidigt i matchen att Penguins var vassare när läget kom, mer "desperat" utsvultet sugna på att bli mästare än Red Wings..

Inställning slår klass, i 9 fall av 10, och när det inte är större skillnad mellan lagen så blev det denna gången den avgörande faktorn.. Kolla in Maxime Talbot som gör två baljor, varav ett är rena prickskyttet i Osgoods högra klyka, med den frenesi och koncentration som han spelar..., där har vi hungern personifierad. 
Kolla in Miroslav Satan, denne ofte loje slovak (iaf i defensiven) hur han slänger sig och täcker skott med ansiktet före.. That means something..,det gick som en energikick genom hela laget när man såg slovakens hunger.. 

En annan grej, Crosby tacklades av Johan Franzén så att vänsterknät fick honom att kliva av.. Vad händer då, när en av Pens grundstenar, den man bygger nästan allt på inte kan spela mer..? Detta händer nästan samtidigt som att Pens får en gubbe utvisad och Detroit har chansen att utjämna till 1 - 1.. Vad händer!?
Pens spelar ett mkt bra BP och reser sig som en man och spelar som om unge stjärnkapten Crosby inte fattades alls..
Här har vi skillnaden mellan lagen denna gång, hungern och viljan..,

Tillbaka
till Maxime Talbot, som före matchserien sagt att han såg fram emot att, efter att ha vunnit finalserien med sitt Pens, skaka hand med Marian Hossa och säga honom att han valde fel lag.. Jag undrar om han gjorde det?

Jonathan Ericson, vilken kille..., hans backspel utstrålar så mkt kyla, rutin och pondus så man blir riktigt imponerad.. Synd att hans slagskottskanon till 1 - 2 inte var början på något mer.., synd att inte Lidas kunde utnyttja sitt läge med en sekund kvar..

Skulle mycket gärna
ha tittat på när svenskarna i Red Wings firade den andra raka, och på hemmaplan..men Pens seger är inte på någotvis ofärtjänt eller orättvis.. (även om jag med mina kanske lite färgade ögon tyckte att de kom undan med väl mkt fasthållning och hakningar) Pittsburgh Penguins vinner för att man var bättre på det absolut viktigaste området.. Hungern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0