KAK-hockeyn, hur blir det?

IFK Arboga får ett väldigt ungt lag denna säsong, för ungt riskerar det dessutom att bli..
Erfarenhet och rutin i samma kropp som ledaregenskaper behövs, och det i form av minst 2-3 stabila backar och ett par-tre forwards..
Ungdomlig entusiasm är inte nog i div1, den behöver ledas och ibland hållas "under armarna" av rutin och erfarenhet när det går emot.
Tyvärr är det inte så lätt att hitta just kombinationen rutin, erfarenhet (med tillräckligt hög kapacitet) plus ledarförmåga.
Bara för att man har erfarenhet och kapacitet för minst allsvensk hockey så innebär det inte på något vis att man är en ledare eller en förebild för ett lag.., och dett är IFKs problem denna säsong..innan den ens har börjat..

Köping hockey verkar inte lära sig av sina misstag, vilket man inte är ensam om förvisso..
Det är väldigt svårt att framgångsrikt driva en hockeyverksamhet, med ambitionen att ha ett representationslag på minst div2-nivå, med en "inavlad" styrelse och organisation..
Nu ska detta inte ses om ett påhopp på dem som har suttit eller sitter i styrelsen idag, all heder till dem, deras arbete och engagemang, men klubben behöver ett visionärt lyft och ett nytänk för att kunna gå framåt och inte få bakåtglid.
Det behöver inte vara en fråga om ekonomi, det kanske finns folk som idag är utanför klubben som skulle passa utmärkt i styrelsen..,trots att man inte har eller har haft sin telning/telningar i något att klubbens barn/ungdomslag..

Jag säger inte att det är lätt att rekrytera människor till en styrelse, men jag säger att om man inte har börjat tänka "out of the box" så är det dags nu..

KHCs representationslag som skall spela div2 denna säsong igen, var finns intresset och trycket runt laget!?!  Inte ens internt inom klubben verkar intresset för A-laget vara särskilt hett..

Marknadsföringen, var är den!?
Trots att internet har funnit så länge som det har så är det väääldigt vad det är trögt när det gäller att använda denna resurs.., så är det ibland väldigt många klubbar och föreningar tyvärr. Man måste ligga i framkant av informationsflödet om man vill ha sin del av kakan.. ,men det kräver förstås också resurser och engagemang som sannolikt måste ligga på en ideel basis.

Kungsörs IK
Blir det KIK som denna säsongen står som "vinnare"  i KAK, på grund av IFKs och KHCs respektive dilemmor..
Trygghet är viktigt, inte minst för spelarna..och att man har kul med sin hockey och här har Kungsörs IK en bättre grund än både IFK och KHC idag.  En bättre grund om man ställer förutsättningar i förhållande till uppgiften.

KIK skall spela div3-hockey, med mkt blandat motstånd, och man har en coach som fullständigt går upp i sin hockey, på gott och ont. Respekten för coach Brolins kunnande är väl utbredd bland de många KAK-lirare som ännu inte bestämt sig för vilken klubbdress de skall trä på sig i vinter. Ingen vill lira i ett lag man från början inte tror på, och det ställt i förhållande till uppgiften.. IFK med ett superungt lag i div1.. ? Luktar slagpåse..
KHC i div2 där flera spelare från förra säsongen är tveksamma till spel, och utan förstärkningar att tala om.., där  luktar det också slagpåse..

Detta är sagt i mitten på juni, och det hinner förstås hända mycket innan första nedsläpp men för att det ska gå bra under seriespelet så ska grunden redan ha börjat läggas..

Kommentarer
Postat av: Div 2

Tja Falken! Du skriver att klubbarna är dåliga att använda hemsidorna! jag håller med dig !

Men det är bra drag på Arvikas, Kils och vikings den sist nämnda på ett inte positivt sätt.

vad tror du om nästa år, vilka kan bli bra och vilka hamnar i botten?´En lite tippning så här i början av juni skulle inte sitta fel ! ;)



MVH

2009-06-15 @ 22:10:49
Postat av: Anonym

Såg din kontakt på facebook men fick inte till det...

Som vanligt så gillar(?!), eller rättare sagt, håller jag med i det du skriver.

Vill dock reservera mig lite vad det gäller KIK.



Det känns som att KAK hockeyn backar! Till det kan man ju tillägga att det sker från en mycket låg nivå!

IFK har ett div 2 lag o Köping ett div 3 lag! Kungsör ska väl bara ha en ambition att hålla sig i topp i sin div. Om KIK skulle kvala sig upp så tycker jag nog att man ska tacka nej till nå högre.



PS

2009-06-18 @ 11:48:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0