Penguins vann efter effektivt PP

2 - 1 är nu ställningen efter nattens och finalseriens tredje match.
Jag såg första perren, och en bit in i andra men sen tappade jag fjäkon i golvet och somnade i soffan..

Det jag såg var en tempofylld första och en ännu fartigare andra perre..
1 - 0, Maxime Talbot, till Penguins följdes av en snabb replik från Red Wings och Zäta. Sen var Red Wings närmare ledningspucken ett bra tag innan Penguins nätade i PP. Den pucken såg inte otagbar ut eftersom en oskymd Osgood släppte in pucken mellan benen..
2 - 2 kom sedan från Red Wings och Johan Franzen i PP, på pass från Zäta och Kronwall.

Så långt hade "Tre kronor" stått för 2 mål och 3 ass i matchen.. Impressing!

Red Wings vann skotten, och gör enligt uppgift (från de som inte somnade) sin bästa match hittills i finalserien.

Micke Samuelsson, som kom till spel trots spekulationer om att han skulle stå över pga skada, hade ett fint läge att näta en bit in i första perren men hans stenhårda handledare tog i stolpens yttersida.

Domarna, som emellanåt släppte sånt som i grundserien skulle inneburit 2+2 min, gjorde en bra match totalt sett.
Det är ju lite konstigt (egentligen) att regelboken inte ska gälla fullt ut i en finalserie, och tråkigt att sånt som interference och fasthållning ses mellan fingrarna men på det hela taget så var det ganska rättvisa bedömingar även om det inte direkt var vaket av 4 domare att missa att Penguins spelade med 6 man på isen i drygt 20 sekunder i slutperren.

Jonathan Ericson fick en stund på botbänken och då vägde matchen över till hemmalaget, ett mål i PP plus ett lite senare i tom kasse (Maxime Talbots andra kasse) avgjorde match nr 3 till Penguins fördel..

3 assist av Malkin tar honom upp i ledning i poängligan, någonsin, över poäng gjorda i slutspelet.., men annars var det backarna som stod för målen och det skedde alltså genom effektivt spel i PP.

Detta måste bättras inser Lidas, laget är ju sämst i BP av alla slutspelslag och släpper in alldeles för mycket i den spelformen. Detta samtidigt som att Penguins har 25% effektivitet i PP avgör nattens fight.

Zäta är helt enkelt sjukt grym! Hans kvaliteter har ju insetts av Detroits organisation sen länge, det vittnar om inte annat det undertecknade 12-årskontraktet, men jag fortsätter att imponeras av den defensiva skickligheten och hur enormt stark han är runt kassarna..

Match nr 4, coming up!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0