Kungsörs IK - Hallstahammars HK: 1 - 2

Uj vilken viktig match !! ( finns det någon oviktig match..? NÄ! )

Oroande rapporter från KIK gör gällande att det råder lite sjukstuga, definitivt inte bra förstås.
Hemmamatcherna måste vinnas, det går inte att snacka bort hur man än försöker.

                                        Mål:        Assist:       Poäng:    Matcher:  Poäng/match:       Mål/match:
19 Peter Pettersson       31                23              54                23                     2,34                   1,34
17 Johan Rauch             21                28              49                 24                     2,04                  
11 Johan Lindberg         14                14              28                 18                     1,50
21 Kaj Hettulla                 11                  8              19                 22                     0,86

Även om man alltid, enligt min åsikt iaf, ska fokusera på sitt eget lag och sitt eget spel, så bör man ha koll
på motståndarnas vassaste lirare.. Med ovastående statistik, och då främst fokuserat på HHKs nr 19 och nr 17 så bör KIK ha ett motvapen mot dessa lirare..

Många i Hallstahammar HK var med och förnedrade Kungsörs IK i play off-matcherna inför kvalserien till div2 förra säsongen, men då stod det Sura HK på tröjorna, jag minns inte exakt vad det blev för resultat men jag tror KIK torskade med 5 - 14 på två matcher.. typ.

Hur kommer dessa matcher att påverka de bägge lagen ikväll!? Kommer HHK att tro att det bara är att plocka hem segern ikväll? Har KIK lärt sig sin läxa, så att man bemöter kvällens motståndare med tillbörlig respekt!?

Ska bli mycket spännande att se denna matchen!

....................... Efter matchen ......................................................

KIK - HHK : 1 - 2

http://www.youtube.com/watch?v=ZQpyhrdVI9w

Oj vilken blek förstaperiod, från båda lagen!
Det såg stelt och nervöst ut, och tempot var mer än lovligt lågt..
Intensiteten, eller bristen på densamma, gjorde att vi inte fick se en enda utvisning i första perioden,
men jag kan också tycka att kvällens randige deltagare var lite väl oengagerad, någon utvisning borde han tagit.

Gästerna, Hallstahammar HK, kan trots låg intensitet ändå sätta ledningspucken, och detta genom sin vassaste line.
HHK är, trots att båda lagen gör en svag period, ändå det något bättre laget, men KIK har också chans på mål och närmast
av alla var KIKs nr 14 Fredda Pettersson när han tar sig in i slottet och skottar rätt i ribban.
0 - 1 alltså efter inleningsronden. Jag hörde inte skotten eftersom en trumma från Hallstahammar väsnades nästan oavbrutet. ;)


I mittenronden kommer KIK ut som ett betydligt mer taggat lag, och man parkerar omgående i anfallszon och tvingar HHK till icing gång på gång.
Två i virket, minst, för KIK men det är återigen HHK som målar genom nr 17 och ass av nr 19 (de har tillsammans gjort över 50 mål denna säsongen)
KIK har betydligt fler målschanser denna perioden, och en som prövat HHKs keeper ett par gånger är nr 30 Tobbe Waern..och äntligen får han sätta den.
1 - 2 kommer och hoppet lever. 

I slutronden så är det jämnare igen, kanske beroende på nervositet men det är märkbart hur låg intensiteten är nu igen.
HHK har inget försvarsspel att skryta om precis, men när de får in pucken i anfallszon så har de en förmåga att nagla sig fast där och
stressar på det viset KIK till misstag som sånär ger HHK ytterligare utdelning. Rent horribla passningsförsök från KIKs backar som
gång på gång nästan friställer HHK.
Gästerna vet hur de skall matcha sina mannar, var på vi får se deras förstalina i varannat byte, minst, under sista perioden.

HHKs keeper visar sig vara en riktigt duktig målis, på ett lite okonventionellt sätt kanske men han gör ett par riktigt grymma räddningar när man
tror att han är överspelad och pucken bara skall läggas in. Han framstår som något av HHKs matchvinnare, och borde fått pris som matchens lirare.

Matchen slutar 1 - 2, och det känns bittert eftersom KIK var väl så bra som HHK. Surt med flera puckar i virket, men det har ju varit KIKs dilemma hela
säsongen. Pucken har svårt att hitta in.
KIK gör dock en bra match om man tänker på den sjuk och skadefrånvaro som laget drabbats av, flera av yngsta lirarna visar gott gry.

Nu är det vinst på söndag hemma mot Viking som gäller, och avslutningsvis seger borta mot HHK på onsdag.. Det blir tufft men det kan absolut gå!

GO KIK!!

Kommentarer
Postat av: HHK

Falken: Det var inte bara KIK som hade sjukstuga igår. Hallsta var också drabbat, men det är nog inte våra lag ensamma om i dagsläget. Det skulle vara kul att se hur en match med 2 friska lag slutar. Vem vet.. kanske på onsdag.

Först ska vi tvåla dit Viking på fredag. Dom är lite sturska i orden har jag läst. Men det blir en spännande drabbning. Kommer du att besöka Hallstarena på fredag Falken? Det blir tryck på läktarna. Det måste du se... Välkommen i så fall.

2009-03-05 @ 15:36:06
Postat av: Falken

Hej HHK! Jo, jag har hört att det var sjukt även på Hallstahåll.. Jo, vi får hoppas att de bägge lagen kan ställa upp med absolut starkast manskap, det blir ju roligare då.

Återstår att se hur HHK kan ta hand om Viking HC?

Jag tror att första perioden blir mycket viktig, om HHK tar ledningen med, säg 2 - 0.., då är matchen klar.. VHCs mentala status klarar inte en dålig start, men om de är med en bit in i tredje perioden så kan det bli riktigt spännande. VHC har tidigare dragit på sig alltför mycket utvisningar, de har några lirare som det "brinner" till i skallen på ibland.. ;)

Kan bli frågan om en domarmatch, men låt oss inte hoppas det.



Jag skulle gärna se matchen, men jag kommer inte att besöka Hallstaarena denna gången, även om jag uppskattade HHK-klacken i Kungsör i onsdags. Alltid kul med riktiga fans som sjunger för sitt lag och inte bara "hatar" motståndarna som på en del andra håll..



Lycka till får jag väl säga.. ;)

2009-03-06 @ 15:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0