10e omg i div2 Vb. Förtjöt o tips!! Result o eftertjöt! Updated!

Fredag 20/11

KAIK - NIK

Derbybatalj mellan tvåan o sjuan, batalj kanske det inte blir föresten. På försäsongen hade Kil det ganska lätt mot Nor (8-2 och 5-1) , och även om det förstås är skillnad nu mitt uppe i heta serispelet så tror jag att NIK får det svårt denna gången också. Nor IK har på 9 spelade omgångar skrapat ihop hela 4 likamatcher, flest av alla, och man kan ju försöka analysera vad det beror på.. Trots överlägset flest skott i ett par likamatcher så lyckas man inte vinna dessa.. Skönt för NIK att de har Jonas Hellkvist 7+5 och Patrik Ekegren 5+2

Mitt tips: 3 - 0 =)

Så gick det: 3 - 0

Kunde enligt info ha blivit en betydligt större hemmaseger..5-6 frilägen som missades, mycket på grund av Nors duktiga målvakt. Enligt KAIKs hemsida: "En dag på jobbet", klyschan som stämmer idag.
Hemmakeepern Oscar Öhman fick hålla säsongens första nolla.

PÅ Nor IKs hemsida så ser vi att man är benägen att hålla med KAIKs matchanalys: "-Nor skänkte segern till Kil genom att inte ens försöka bjuda upp till match. Kil förde matchen från början till slut och det var Alex i målet som såg till att det "bara" blev 3-0. Det var närmare 6-0 än 3-1Matchens kanon: ? Matchens kalkon: Nor."



Söndag 22/11

Grums IK - Köping HC

Ettan mot elvan, ett obesegrat Grums IK mot ett Köping HC Blue boars som bara har en vinst hittills. GIK och KHC har samma målskillnad (nästan) sånär som på ett +/- GIK har +17 och KHC har -16.. Med så stora tydliga skillnader mellan lagen så bör det inte vara någon tvekan om vem som tar hem denna match.

Mitt tips: 7 - 2

Så gick det: 2 - 2 (0-1, 1-0, 1-1) Skott: 44-30 (16-13,12-13,16-4)

När man för en gångs skull försöker vara lite "realistisk" i förtjöt o tips så går det naturligtvis också åt skogen...,men det är jag ganska glad för denna ggn..!! =)
Skönt med 1 pinne för KHC, sett på sikt, men fruktansvärt surt direkt efter matchen eftsom man hade alla 3 pinnar med 48 sekunder kvar.

Enligt Giks matchrapport:
"-så är man förvånad att Köping har så få poäng, men det kan bero på att det är mycket negativt i båset under match och fokus på fel saker.."
Tydligen var det högljutt i KHC-båset m e m matchen igenom.

Enligt dagens Bbl/AT så säger KHCs coach efter matchen: "-Vi spelade väldigt bra, men blir bestulna på tre poäng!Det är för mig helt obegripligt hur en domare kan vara så enfärgad som den här var.Det här var det absolut sämsta jag sett på den här nivån!"


Åmål SK - Karlskoga Flyers

Efter fyra spelade omgångar så låg ÅSK på tabellens näst sista plats, nu med ytterligare 5 spelade omgångar så är man femma. 7 poäng har skrapats ihop på hemmaisen, och lika många på bortaisen. Med fyra raka vinstmatcher före senaste matchen, knappa bortatorsken mot KHT, så vill man avancera eller iaf stärka sin femteplats.

KHC Flyers riskerar att tappa ytterligare i tabellen gentemot lagen ovanför. HHC tar minst 3 poäng de två kommande omgångarna, tror jag iaf. Så även FIF.., tror jag iaf.

Mitt tips: Ett hemmalag med positiv trend och revanschlusta , mot ett Karlskoga Flyers med en tung förlustrad på fyra matcher.. 5 - 2

Så gick det:
2 - 6 (0 - 0,1 - 1, 1 - 5) Skott: 25-26 (8-8 10-6 7-12)

Tipset helt till skogs, men det är kul när ett lag lyckas bryta en negativ trend..iaf så länge det inte sker mot "mitt" lag..

Karlskoga var det bättre laget i den första perioden, och skapade flera riktigt bra målchanser,trots detta var det mållöst i paus. Detta trots att Åmål fick en straff som Ziga Oblak inte kunde utnyttja.
7.14 i mittenperren tog ÅSK ledningen genom senaste tillskottet Mika Tasala.
Karlskoga drar på sig ganska många utvisningar, men Åmål kunde inte ta vara på sina numerära överlägen. Istället var det Karlskoga som gjorde mål med en man på utvisningsbänken. Adam Johansson sköt 1 - 1 och det var oavgjort även efter den andra perioden.
ÅSK fick ett tidigt powerplay i slutperren, med samma resultat som tidigare, KHC målar i BP.
ÅSKs Tasala och Oblak kvitterade efter 4.23. Matchen slutar 2-6 efter att Flyers varit mkt ffektiva i både BP och PP.



Hammarö HC - Viking HC

Även om Viking verkar ha hittat något i sitt spel så känns det som att Hammarö måste ta chansen att försöka skapa lucka nedåt till Karlskoga. Kan vara mkt viktigt.

Mitt tips: Tät match där den defensiva disciplinen kommer att vara matchvinnande.. Rivest i HHC-båset är sannolikt bäst på att matchcoacha sitt lag.., vilket blir avgörande. 3 - 2

Så gick det: 4 - 4

Fortf noll rätt i tipset, men denna var nära iaf.

Enligt VHC: En stark insats av Viking som tre gånger hämtar in underläge.
Det här var en match som Viking skulle kunna ha vunnit, men ett par boxplay som vi missar markeringen i samt en puckusling som TVÅ gånger rullar längs med HHCs mållinje ville annat.
Egentligen ingen välspelad match från något av lagen, men som sagt nu kan även Viking göra en mindre bra (INTE DÅLIG!) match och ändå åka hem med en poäng.



Forshaga IF - Arvika HC

Ska FIF ta hem segern denna gången också? Senast det begav sig, 28/10, så vann man hemma mot Arvika med 6 - 2. En match som vanns av FIFs keeper Lööf men också av FIFs effektivitet framåt. Arvika HC är obesegrade efter den matchen, senast 3 - 3 hemma mot GIK. Bättre självförtroende alltså, plus att fler har börjat producera framåt. 

Mitt tips: Lööf spökar inledningsvis för AHC,men denna gången vinner bortalaget pga stark defensiv och Jonny Åsvik framåt. 3 - 5

Så gick det: 7 - 3 (3 - 1,3 - 0,1 - 2)  Skott: 33-26 (8-9,12-6,13-11)

Tipparnollan håller i sig, vilket är skönt för FIF. Man fortsätter att imponeras av Forshaga, helt klart. Intressant att höra AHCs syn på matchen.

Från AHCs matchref: Forshagamatchen är bara att lägga i arkivet under "M" som betyder "Misslyckanden som vi tagit lärdom av, men nu lägger bakom oss"

Matchens +
+Det är ny match på onsdag'
Matchens -
- Matchen


Navvies - Kristinehamn HT
 
Trean mot fyran, på samma poäng. Förra mötet, i Hallsberg, vann KHT med 3 - 6. Gästerna har en svit på 6 matcher utan förlust, en oavgjord. Hallsberg har revansch att utkräva men det tror jag bli svårt.

Mitt tips: Kristinehamn känns starkare, och framför allt vassare framåt. 4 - 6

Så gick det: 3 - 0 (2-0, 1-0, 0-0)

NOLL rätt, inget resultat gick in och ingen vinnare gick in.. Lägger ner detta tror jag..


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åmål - Flyers är en solklar etta. Det verkar vara väldigt oroligt i Flyers spelartrupp för tillfället, efter dessa förluster den senaste tiden. Ryktas om ett stort missnöje mot ledarstaben.

2009-11-16 @ 21:32:55
Postat av: Fält

Man får ge tippandet en chans. Återstår att se om det är första och sista;)



KAIK-NIK: Hemmaplan och GIK-jakt talar för KAIK, men tror att Nor kan skaka om rejält tack vare bättre lagmoral. Kil har många nyckelspelare som inte är KAIK:are helt ut i fingerspetsarna och det kan fälla dom i jämna matcher när det krävs hjärta.

Tippar ändå 5-4



GIK-KHC

Grums är riktigt bra och fortfarande obesegrade. Ser inte att det är KHC (trots Mitells gryende form) som blir första lag att bryta sviten.

7-2



Åmål-Karlskoga

Nyckelspelarna Engberg och Oblak m.fl. är igång och Karlskoga i motvind blir ett lätt byte på hemmaplan.

6-2



HHC-VHC

Viking såg bra ut mot oss och vållade ju tydligt bekymmer mot Hallsberg, och jag tror inte det handlar om underskattning. Viking spelar med tålamod och jag slår till med en liten högoddsare att VHC tar första 3:an för säsongen.

2-4



FIF-AHC

Jösses, där hade vi stora problem senast. Vi har fått Fredrik Larsen tillbaka från sjukdom men tyvärr är Patrik Eriksson ett frågetecken efter en knäskada mot GIK. Vi vet vad som väntar oss och bör därför kunna ta tre pinnar.

Jag tippar med hjärtat, 3-5 och vi vinner skotten med 42-17;) Han ä bra i buren, Lööf.



Hallsberg-KHT

"Derbymatch" och Hallsberg är säkerligen revanschsuget efter poängtappet mot VHC. KHT är förvisso det enda lag som slagit Hallsberg i Sydnärkeshallen, men jag tror inte dom bjuder på en repris.

5-2



Fortsätt med det strålande arbetet, Falken. Riktig själsonani för en hockeynörd:)

2009-11-16 @ 22:52:29
URL: http://arvikahockey.nu
Postat av: GIK27

tips omg10



KAIK-NOR TIPS 4-4

En gämn match se upp för Hellqvist KAIK.



GIK-KHC 10-2

Nån gång måste vi vinna med mer än 2 mål köping verkar vara ett för ogämt lag.

Se Upp för ODHE KHC.



Åmål-Karlskoga 6-1

Åmål på gång,tyckte karlskoga var bra mot oss men har ingen som kan göra mål

Se upp för Engberg Karlskoga.



HHC-VHC 7-1

Jag tror inte viking är på gång det är bara underskattning som gör dom tar poäng.

Se upp för Björn Odot Andersson viking.



FIF-AHC 2-4

Vad skule hända med forshaga om löff gick sönder,här vinner ett pånyttfödd AHC men det blir gämt.

Se upp för Robert Frost forshaga.



Hallsberg-KHT 4-4

Här finns det risk att båda lagen tappar 2 poäng tror och hoppas på oavgjort

Se upp för Oscar Ahl- eriksson KHT



2009-11-17 @ 01:02:06
Postat av: KAIK

KAIK-NOR 6-4

Önsketänkande från GIK här;-) Vi ska nog kunna få ihop lagdelarna och fixa en 3-poängare här. Har haft ganska lätt mot Nor under försäsongen med idel vinster, 8-2 och 5-1. Nu tror jag ju inte det blir lika enkelt denna match men en 3-poängare ska vi som sagt ha!



GIK-KHC 3-2

Kanske önsketänkande från mig också nu=)? Fast det kan det ju inte va, de blir ju inget poängtapp men det blir tight. Jag definitivt Mitell och Lilja kan höja det här laget och Köping ska inte underskattas av deras tabellplacering!



Åmål-Karlskoga 4-4

Tror på en liten knall här, Åmål må vara på gång nu, men trender är till för att brytas och Karlskoga har en jobbig trend att bryta i 4 raka förluster.



HHC-VHC 3-5

Tror faktiskt också på Viking här, trodde jag aldrig att jag skulle skriva under den här säsongen men de har visat både på isen och på resultattavlan att de kan norpa några poäng från sina motståndare även i år



FIF-AHC 4-2

Hmmmmm, ska vi säga att skotten blir.... 22-52?? Fantastiskt att FIF kan fortsätta vinna när de förlorar skotten så stort, skulle vara kul att se lite statistik på målvakt Lööf där!



Hallsberg-KHT 2-1

Svårtippad match som f*n! Men av nån anledning så tror ja att det blir målsnålt här och Hallsberg drar det sista strået med hjälp av sin hemmaplan.



Tror alltså inte på några tabelländringar i toppen denna omgången (1,2,3)!

Kul och se att det är fler som tippar=)

2009-11-17 @ 08:12:02
Postat av: Falken

Så gött med fler tippare o tyckare!! =)

Välkommen Fält! Mannen som alltid levererar grymma referat, det skulle fler ta efter.. Grymt bra!



Jag bemöter era "rader" under veckan.



Det känns som att serien har utvecklats till en mkt trevligare och mer oviss karaktär än förra säsongen, mkt kvar förstås men enda "risken" för spänningsfall nu är väl om GIK tillåts att segla iväg när de andra top-5 lagen snor poäng av varandra hit och dit.. Om VHC får nytt liv så kan bottenstriden,8 - 12, också bli het.. KUL!

2009-11-17 @ 20:27:25
Postat av: Åmål

Kil-Nor 4-4

Grums-Köping 6-1

Åmål-Karlskoga 7-2

Hammarö-Viking 4-2

Forshaga-Arvika 3-5

Hallsberg-Kristinehamn 2-4

2009-11-20 @ 07:38:06
Postat av: KAIK

Det blev en ganska komfortabel seger mot Nor ikväll. nor va faktiskt väldigt uddlösa och det hade nog kunnat segla iväg till 6,7-0.. Skotten säger väl de mesta.. Skönt o kunna sätta lite press på Grums inför söndag. hoppas köping kan överraska:)

2009-11-20 @ 22:32:11
Postat av: GIK27

Ser att Joakim Molin som spelade i södertälje j20 elit ifjol även 1 elitseriematch lirar med grums j20 idag

2009-11-21 @ 12:59:35
Postat av: ?!"??!?!

Ska du bara skriva om tre matcher? :o

2009-11-22 @ 02:17:29
Postat av: 1960

Ser att Philip Andersson (som GIK27 höll som en av div. 2 bästa värvningar när han skrev på för Grums) spelar J-18 med AHC idag. Om han var en av de bästa värvningarna i div. 2 för Grums, måste han ju vara en skaplig värvning för AHC i j-18 va?

Förresten, får ni med Molin i a-laget är det bara att gratulera. Mer rivig spelare har jag aldrig spelat med och han blir en klar tillgång för er.

2009-11-22 @ 12:01:36
Postat av: Falken

Haft en händelserik vecka, men bättre sent än aldrig

Kul omgång, om jag kunde skulle jag helst vilja vara i Billerudhallen förstås men FIF-AHC hade också varit intressant att se tror jag.

2009-11-22 @ 14:50:35
Postat av: KAIK

"I hate to say I told you so", GIK27 =) nu är de visst bara 1 seger för oss o 1 förlust för er så är vi förbi, 7pinnar blev 3 o ändå har ni inte förlorat.. så ja säger återigen va skönt de är med 3-poängsystem=)

2009-11-22 @ 21:23:15
Postat av: köping

Köping vart rånade på segern idag då man fick spela 8 mot 5 hela matchen.. Domarn var de värsta jag sett:( Men värst var linjedomarna som tog de 4 sista utvisningarna..

2009-11-22 @ 22:03:52
Postat av: GIK27

men skärp dig nu köping man får ju inte slå ner motståndarna och ni höll ju i grumsspelarna hela matchen.Och så pratar ni med dommaren hela tiden.

grattis köping till en bra match och 1 p



och domarna från grums var faktiskt rätt bra idag

2009-11-22 @ 22:11:43
Postat av: köping

GIK27

haha din enögda tok, vilken match var du på ?

ni har ju dommarn att tacka för 1 pinne.

Köping var det bättre laget igenom hela matchen.

2009-11-23 @ 00:13:25
Postat av: Eta

Haha... om Grums var nöjda med domarinsatsen kan den inte varit bra! Enögdare och mer opartiska får man leta efter...



Domarna i Div 2 håller sällan måttet, men vem fan vill bli domare???

2009-11-23 @ 16:02:40
Postat av: GIK27

det som är märkligt att detta var en div1 dommare med några allsvenska matcher

2009-11-23 @ 19:29:49
Postat av: KAIK

Spelar väl ingen roll vilken nivå man dömt på? Det går väl att ha en dålig dag på jobbet ändå?

Som det verkar varit i detta fallet!

2009-11-23 @ 21:39:05
Postat av: GIK27

för en gångs skull är det grums som gynnas



slutsnacat om detta nu nästa omgång nu tack falken!

2009-11-23 @ 22:20:53
Postat av: Div 2

Tja Falken !

Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om vad du tycker om tabellen, vilka lag har överaskatt och vilka har varit en besvikelse?

vilka spelare som varit bra och vilka spelare DU vill se mer av ?

Skulle vara kul och se vad du tycker.

Sen vet jag att du inte sett alla lag men dom flesta lag har ju en bra uppdaterad poängliga.

Som man kan se ett visst resultat på.



Tack på förhand

2009-11-24 @ 16:04:07
Postat av: Falken

Div2: Tjena! Håller på med nåt liknande, en slags summering eft 10 omgångar..,tar lite tid bara. =)

2009-11-24 @ 16:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0