7e omg. div3 Örebro/Västmanl. Tjöta o tippa !! Resultat o tjöt!

Fredag 20/11

Hallsta HK - Sala HK 

Trean Hallsta tar emot sjuan Sala, i något som på Sala HKs hemsida beskrivs som "-en minst sagt hård nöt att knäcka. Sala får hålla fokus på försvarsspel under tre perioder, utan för den skull ha för stor respekt för Hallsta."  Nr 11 Oscar Spång är målbäst hittills i SHK, 3 kassar på sex matcher har det blivit.
Annars är det just målskyttet som har klickat, bara 2,5 mål i snitt per match. Bara Köping (en match mindre spelad) och ÖDIK som har samma eller sämre målproduktion. (är ju inte riktigt rättvist att jämföra med lag som spelat mot ÖDIK förstås)

Nr 10 Jerry Östman (7+3) nr 17 Johan Rauch, nr 19 Peter Pettersson (3+6) och nr 21 Kaj Hettula (3+5) är som vanligt Hallstalirarna att hålla koll på lite extra.

Hallstas "problem" kan vara motivation..eller kanske underskattning, men det ska allt till ett duktigt stort lass underskattning för att det ens ska bli lite spännande.

Tipset: 8 - 1

De blidde: 12 - 2

Inte direkt förvånande!




Hällefors IK - Felling/Frövi IK


HIK konkurrerar med ett gäng andra klubbar om att ha seriens sämst uppdaterade hemsidor. Tråkigt!!
Ekströmmarna ansvarar väl inte för det, men de kan ju göra skillnaden en fredagkväll mot FFIK förstås.
Praktstryk senast borta mot GSK, 11 - 2, men hemma är HIK lite starkare. Fjärdeplatsen i tabellen man nu innehar är förmodligen toppnoteringen för säsongen, framåt årsskiftet är man nere på 7-8 och bättre blir det inte.

FFIKs coach säger: "-Vi behöver spela lite mindre innebandy och mer resolut, spela rakt, gå på mål.."

Ett tips från "coachen": Skippa floorball helt!!
Tanken är tydligen annars att FFIK skall vara med från start i matchen, och det är just vad som brukar vara svårt eftersom buss-kåman slår till rätt hårt mot de flesta lag på besök i Hällevi.

Tipset: 4 - 3

Så bleve: 3 - 3

Kändes jämnt på förhand, undrars vem som skall vara mest nöjd med en pinne..!?

Kungsörs IK - Nora HC

Det är dags för fredagsmyyyys..,nja, mysigt blir det sällan i Mälarenergi Arena..men det kan ju bli en trevlig match mellan nuvarande femman mot sexan. KIK har en match mer spelad,ett mål mer framåt och en torsk mer,  annars är statistiken prexis lika.

Tipset: 5 - 2

Så gicke: 4 - 7

Såg matchen och kommer att knåpa ihop ett matchref, men redan nu avslöjar jag den stora "hemligheten"...
Man vinner inga matcher i busbåset..!!!


Köping HC - ÖDIK

Vad händer med/i ÖDIK? Rykten säger att tränaren har fått kicken.. Om det är sant så kommer det säkert att vända nu eftersom det var tränaren som var den huvudsakliga orsaken till att laget släppt in 90 mål på 6 matcher ,och torskat med 1,3 - 15 i snitt...
Laget har ett lagmöte under tisdagskvällen, kanske för att presentera en ny tränare..(Conny Evensson sågs nyligen äta gratis på MAX hamburgerrestaurang vid Berhn Arena!?!) och 15 nyförvärv med allsvensk rutin.., eller kanske för att ta beslut om man vill fortsätta spela eller lägga ner..?

Lite väl grym planering av matcherna för ÖDIK också, fredagsmatch borta mot KHC och sen hemmamatch direkt på lördagen mot Hallsta HK.. Risk för ytterligare -30 mål i baken i snabb takt.. Om detta inte är nytt svenskt rekord (senaste rekordet kan mkt väl förra "hockeyklubben" från Hallstahammar,Hollyhammar Mighty Dogs, vara innehavare av. Enligt info från "Chelios" så blev det 45 - 0 mellan Köping och Hallstahammar en match för några år sedan) i mest insläppta mål på kortast tid så blir jag förvånad..

Tipset: 13 - 2

Blidde: 8 - 4

Det förvånar iaf mig att det bara skiljer 4 mål mellan dessa lag..!?!? Tydligen så var det "bara"  5 - 4 till hemmalaget efter två spelade, sen hittade ÖDIK till busbåset för mkt i sista.

Mer kommer...nog...


Söndag 22/11

HC Örnen - Guldsmedshytte SK

Tipset: 4 - 3


Så bleve: 3 -  3

Jahapp, trodde på att de kunde bli en jämn match. Vet inget mer än resultatet just nu, men hoppas få tag på lite info så småningom.



 

 


Kommentarer
Postat av: From Russia with Love

Hallsta HK - Sala HK



Tipset: 7-3

Hallsta verkar lagom intreserade av att krossa motstånd. Dem kommer nog tagga till 2 och 3 ggr till när serien drar ihop sig.



Hällefors IK - Felling/Frövi IK



Tipset: 3-5

alltid täta matcher upp i Hällevi.. så tror jag även att denna tillställning blir. Båda lagen har tappat sin fina form från starten. och nu blir det en väldigt viktig match.



Kungsörs IK - Nora HC



3-5

Kungsör hade tur senast och så länge inte dem kan hålla sig på banan så kommer detta att bli tufft.

Noras powerplay fäller avgörandet.



Köping HC - ÖDIK

Tipset 11-1



Slakt igen? skulle tro det. ÖDIK är inget lag i harmoni direkt.



ÖDIK - Hallsta HK

0-13



Kan väl bara gå på ett sätt, Hallsta kör över ÖDIK men inte med 30 mål.. matchen dagen innan spelar in och inställningen blir inte den bästa.



Söndag 22/11



HC Örnen - Guldsmedshytte SK



Tipset: 6-2



GSK har överraskat väldigt mycket hittils, och är inte lika bra som tabellen visar. Örnen tar denna match ganska enkelt. Träningsmatch på försäsongen slutade 10-1 till Örnen, inte riktigt samma resultat i heglen men ändå storseger

2009-11-18 @ 07:08:22
Postat av: gsk

tränings matchen mot örnen hade hytta spelat dagen före och hade ungefär det sämsta dom kunde stlla upp med så några 6-2 tror jag inte på. torsk blir det men tror mer på falkens tips på 4-3



ödik matcherna bryr jag mig inte om att tippa.



kungsör-nora



5-2



KIK är ett mkt bättre lag, nora har en 5a som producerar och det kommer dom få lida av.

tar man bara bort backen sommarvik så är deras 5a näst intill ofarlig.



HIK-FFIK



5-2



känner att jag kan få äta upp det här tipset. För det jag såg av hällförs i hytta var bedrövligt! nästan klass med ödik. Men nu spelar man hemma och då är dom alltid lite knepigare att slå. Sen så spelar ekström bröderna hemma matcherna plus att några till återkommer efter sjukdom.



HHK-SHK



5-1



hallsta har 2 tämligen enkla matcher på agendan och frågar är om motivationen är på topp? Tror på en klar seger men man vaknar nog inte till förens halva matchen.

2009-11-18 @ 17:51:10
Postat av: chelios

vad det gäller mest insläppta mål i en västmanlandsserie, så tror jag att Hallstahammar det rekordet, har för mig att Köping vann en match på Vallmorinken med 45-0...

2009-11-18 @ 18:32:29
Postat av: Blomkvist

Falken hade rätt segrare i matchen Hallsta HK - Sala

Det blev ju en klar hemma seger med hela 12-2.



2009-11-20 @ 22:07:40
URL: http://theblackfarmers.blogg.se/
Postat av: Broa

Hällefors-FFik..3-3.. Hela klanen ekström är det ända hällefors har..

2009-11-20 @ 22:44:39
Postat av: Westergren

Förvånande att KIK fick stryk i dag...Hallsta-Sala finns från mitt synfällt på:http://kbs.zoomin.se/blogg.html

väntar med spänning på falkens match ref...

2009-11-20 @ 23:11:16
Postat av: nora

Nora krossar kik varenda dag i veckan !!!!

6 mål av noras 1:a lina idag var i underkant 9 borde det blitt minst. Missa några frilägen och straff bla NORA HC !!!!!

2009-11-20 @ 23:21:48
Postat av: Falken

nora: Het eller!? Någon kross var det långtifrån tal om.. Nora vann ikväll för att man var bättre i PP och BP.. I PP var man mkt bättre och där vinner man matchen..

2009-11-20 @ 23:31:48
Postat av: ÖDIK

Tycker faktiskt ÖDIk gör en riktigt bra match. Det förlusten grundar på är 10 min in i sista perioden med ställningen 5-4 och ÖDIK börjar med den dåliga vanan att sitta i det så kallade "BusBåset". Tycker vi skulle haft den här matchen..

2009-11-20 @ 23:41:04
Postat av: Benny

Nora verkar heta nu...Men räcker de till mot örnen o hallsta..??

2009-11-21 @ 00:44:06
Postat av: ööhh

trodde ej hallsta skulle vinna så stort mot sala!!!

2009-11-21 @ 00:59:04
Postat av: Krutov

Nora: En lina räcker inte en hel säsong. Och definitivt inte mot HHK... Inte ens en match. Styr man bort eran bästa femma så är det vidöppet bakåt. HHK har däremot 3 femmor som producerar så gapa inte för mycket över eran KIK-skalp.. Säsongen är långt från slut.

Min dator har kraschat Falken, så det blir inget referat från mig nu. Sitter och skriver via mobilen nu och det tänker jag fasiken inte göra om. Var bara tvungen att replikera Nora där.. Ödmjukhet saknas tydligen i dom djupa skogarna.

Nu ska jag sova. Ps Det blir en ny burk nästa vecka =) ds

2009-11-21 @ 04:21:35
Postat av: kari leinonen

http://www.youtube.com/watch?v=22rHDfNT5Nk hei,lite videoklipp hallsta hk-sala hk

2009-11-21 @ 11:02:22
Postat av: tack kari!!

intressant att se!

2009-11-21 @ 13:18:44
Postat av: Falken

ÖDIK: Ska bli kul att höra KHCs analys av matchen också, men jag är mkt förvånad över resultatet och kanske främst att det var så jämnt så långt in i matchen.

Benny:

Nora var bra, men KIK gav bort alldeles för mkt och gjorde sig själva inte rättvisa. 3-4 viktiga lirare på sjuk/skadelistan försvagar KIK defensivt men NHC var skickliga i PP o BP (deras 1a-line vill säga)

I stort så är det Noras 70-talare som vinner matchen åt dem, med backen nr 28 Sommarvik som matchens lirare.



Krutov: Tjacka dator nu, 10 mån räntefritt på MM.. =)



Kari: Ska försöka lägga upp videoklippet i blogginlägget om det är ok med dig..?



2009-11-21 @ 16:14:54
Postat av: kari

varsogud.....

2009-11-21 @ 16:56:40
Postat av: Krutov

Äntligen en ny dator =).



Ska försöka dra mig till minnes lite fakta om matchen mellan HHK-SHK som spelades i fredags 20/11. Hoppas minnet är vad det brukade ;).

Matchanalys:

Dom första inledande minuterna så verkade Hallsta vara väldigt stillastående, precis som att dom ville känna sig för om motståndet. Sala spelade ju i upplandsfyran förra sässen och hade gräddfil genom serien, så dom kunde ju vara betydligt bättre är tidigare år i våran trea. Sala hade utan tvivel dom första minuterna till sin favör, men uträttade inte vidare värst mycket då det oftast tog stopp i Hallstas defensiva linje och dom tvingades vända ut i hörnorna eller börja om. Efter en stund var det inget snack om vilket lag det var som skulle visa vart skåpet skulle stå. Sala hade inte mycket att sätta emot när Hallsta började spela puck och trampa igång rören. Passningarna satt som limmade på bladen och Salas killar verkade emellanåt bara vara imponerade av passningsspelet eftersom dom inte ens verkade sätta sin egen klubba i isen för att försöka bryta en passning. Ett väldigt tafatt spel av Sala visades i Hallstarena, men dom kanske inte är bättre än så? Vad vet jag, men mot Hallsta var det bara ett lag på isen i alla fall...

Allt efter som Hallsta hela tiden ökade på sin målskörd i matchen blev Salas spelare allt mer griniga och hängde med huvudena och slog klubban i isen. Jag förstår inte varför Salas coach inte tog en timeout i slutet på första? Alla såg ju vart det skulle barka hän... Jaja, det är hans bekymmer.

Stundtals blixtrade Sala till och hade lite kombinationer och lyckades slinka in i Hallstas zon relativt ostört, men dom krånglade till det nästan jämt och hamnade på efterkälken när Hallsta tog pucken och vände spelet. Detta skedde ofta efter långa byten av Sala. Även om man kanske har möjligheten att vända i mittzon och få till ett anfall så tycker inte jag att man som förste spelare och har puck ska försöka utmana 2 backar när man spelat långt över minuten och knappt kan stå av trötthet. Bättre dumpa och ta ett byte så fräscha killar kommer in. Mycket av Salas dilemma under matchen var alldeles för långa byten. Har man inte tänkt på den nya icingregeln? Byt efter 30-40 sek om det går, i stället för att riskera väldigt långa byten där man inte kommer ur egen zon.

Vad gäller Hallsta så är det inte så mycket att orda om, utan dom kom till jobbet och gjorde sin uppgift utan att behöva anstränga sig alltför mycket. Hallstas nyförvärv David Klint fick inleda sin Black Sheep Karriär med att måla redan i första perioden. Givetvis fick han premiärmålspucken att spika upp på väggen hemma =).

I slutskedet av den sista perioden nätade Hallstas #10, Jerry Östman. Sekunden efter tog en Salaspelare ett livtag om honom och ville få till ett gruff. Vilket också lyckades... Båda lagen fick två lirare var utvisade vilka kvittades.

Per.1: 4-0 (15-6)

Per.2: 3-1 (17-6)

Per.3: 5-1 (21-6)

Totalt: 12-2 (53-18)

Jag vill berömma Hallstas #18, Daniel Rydberg som jag tycker har tagit ett kliv framåt i år. Han gör det mesta rätt och verkar spela med ett självförtroende som inte går av för hackor. Fast det kanske beror på sina kedjekamrater han har. Han spelar ju med #10 Jerry Östman och #21, Kaj Hettula. Vem skulle inte lyckas mellan dom? =)



Nåja... Ny match i morgon fredag mot Nora som jag kommer att beskåda. Bara Hallsta får stopp på NHC´s första lina och att dom spelar ett bra BP om när det behövs. Hallstas PP är ju som bekant ruggigt effektivt, så vi får hoppas dom får utdelning också. Se bara upp med deras "långa bollar på bengt" som kommer från egen zon upp i mitten och oftast på höjden som dom plockar ner och skarvar vidare till en kille som kommer med fart. Så spelade dom i alla fall förra säsongen.

Mitt tips för matchen är 6-2 till Hallsta. Hoppas jag får rätt..



Jag ska försöka lägga in ett ref under fredagskvällen om matchen HHK-NHC... Om inte tjejen lockar med en god whiskey iklädd bara stilettpumps =)

Då får ni vänta till lördagen ;) .... och jag tror ni förstår varför =p

2009-11-26 @ 11:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0