7e omgången i div2 Vb. Kommentera o tippa!!

Fredag 6/11


KAIK - AHC

Tvåan mot nian..
!? Vem hade gissat det för ett par månader sedan!? KAIK med fyra segrar HHC, ÅSK, KHC o VHC) o två torsk (GIK o FIF) var ju tippade som ett topp-lag, men att Arvika skulle inleda med bl a 3 torsk och -4 i målskillnad på de 6 första omgångarna var inget jag räknat med iaf.
Vinst för AHC hemma senast mot Hammarö, och enligt det suveräna referatet på AHCs hemsida
så påmindes åskådarna om förra säsongens fina lir genom kanonräddningar från keepern, att det small i närkamperna, plus att en finne gjorde två mål och det blev seger. Hemmapubliken fick alltså äntligen se ny finnen,Åsvik, hänga ett par i hemmahallen.
Matchens stora minus var självklart den otäcka skada som AHCs andra finska nyförvärv, duktige backen Marcus Ittonen råkade ut för, ett brott på foten/fotleden. Först och främst är det naturligtvis mest tråkigt för Marcus, men laget har här tappat många poäng och en spelskicklig back.
Vi hoppas på ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

KILs AIK är nu uppe i vinnarspåret igen, och har chansen att stärka vinnarkulturen plus att befästa andraplaceringen i tabellen. Nor IK har samma poäng, men betydligt sämre målskillnad,Nor möter svåra Navvies i denna omgång så där blir det iaf inga gratispoäng.

Falken tippar: Hemmalaget vinner efter en jämn match, 5 - 3, femman i tom kasse.


Söndag 8/11


GIK - KHC

Grums IK är ett av två lag som fortfarande är obesegrade (Nor IK är det andra) efter 6 omgångar, och hemma i Billerudhallen är det inte många som kommer att ta poäng denna säsong. Det har inte blivit några storvinster, 4 - 0 (borta mot HHC) och 5 - 2 (borta mot FIF) är matcherna med störst vinstmarginal. Det verkar dock som att GIK har haft god kontroll i de flesta kamperna, med stort skottövertag. Så många skott borde leda till fler kassar, men det räcker ju att vinna matcherna förstås.

Karlskoga HC verkar lida av bristande ödmjukhet, så var det förra säsongen, och efter att ha läst ett gäng av nye coachens uttalanden inför och efter matcher så fortsätter trenden. Att man torskar när man torskar beror aldrig på att man mötte ett bättre lag, utan på att man själv inte spelade så bra som man kan..typ. Det kanske har varit så varje torskmatch, men jag tror ju inte det är direkt hela sanningen.
Åttondeplacerade Karlskoga Flyers har en hel del att jobba på, det finns många riktigt bra lirare men inställningsmässigt har man problem. Man går från perioder med bra intensitet och spelövertag till riktiga dippar med bl a skitutvisningar i riktigt fel lägen,och mycket energi läggs på att skrika och klaga på domslut, både under och efter match.


Falken tippar: Hemmaseger tror jag på, men inte stort..det räcker med 5 - 2


KHT - VHC

Kristinehamns HT har tre raka matcher utan förlust bakom sig, bl a en starkt genomförd match som slutade med seger efter en kalasupphämtning borta mot Navvies, och nu senast 1 - 1 borta mot svåra Nor IK.
Jag tror att KHT är riktigt på gång nu, det är bara KAIK som gjort fler mål så här långt, och jag skulle inte bli förvånad om de tar tre raka 3-poängare kommande omgångar.

Viking HC är ett lag i gungning, förhoppningsvis har lagledningen och laget större tilltro till sig själva än vad de flesta s k "fansen" har. Idel förluster, förutom i andra omgången hemma mot AHC (3 - 3), och -20 i målskillnad.

Falken tippar: Hemmaseger, definitivt.. 8 - 1


ÅSK - FIF

Två raka segrar nu för Åmåls SK, där iaf matchen borta mot HHC måste ses som en svår match. Målskyttet har klickat, en sån notorisk målskytt som Andreas Engberg har fortfarande en nolla i målkolumnen och han har "alltid" varit en högst pålitlig lirare att luta sig emot. När han inte kliver fram och levererar som vanligt så hackar hela ÅSK-motorn som det verkar.., även om t ex Ziga Oblak och Pasi Pitkänen gör sitt för att ÅSK skall ta poäng.

Forshaga IF, var har vi dem egentligen!? Det går inte att räkna bort dem efter den här starten, men det går heller inte att lita på att de skall vinna någon match med säkerhet. Undrars hur det ser ut med 10 omgångar spelade?

Falken tippar: Riktigt svårtippat, ÅSK i vinnarspåret förtillfället, men det är som sagt oerhört svårt att bedöma FIF..Magkänslan säger att..det blir jämnt och målsnålt.., kanske oavgjort och 2 - 2


HHC - KHC

Två raka torsk nu för Hammarö, och detta efter storsegern borta mot FIF (2 - 7)
och hemmasegern mot Flyers (2 - 1) Självklart vill man upp i vinnarspåret igen, och man måste ta chansen nu hemma mot Köping eftersom två riktigt svåra bortamatcher mot GIK och NIK väntar "bakom hörnet".
HHC måste naturligtvis storsatsa i matcherna mot lag i andra derbygrupper,som Viking, Köping, Karlskoga och Forshaga när man nu har en egen hyfsat tuff derbygrupp.

Köping Blue boars är ett lag som har minst en mkt bra egenskap, man ger aldrig upp..nästan aldrig iaf. Du får inte slappna av oavsett hur det ser ut i matchen, då kan de mkt väl gå ikapp och om. Nu har de dessutom spetskompetens i form av Lilja och Mitell, men även några (om humöret är det rätta) vassa målskyttar som kan avgöra matcher. J E Larsson är grymt snabb på grickorna, och har även bra teknik och ett fint skott. När han vill så oroar han vilket lag som helst i denna serie..


Falken tippar: Svår bortamatch för KHC, det blir säkert mycket jämnt. Risk för delad pott.. 3 - 3



Hallsberg - NIK

Fyran tar emot trean, och efter matchen så kan den ordningen vara omvänd. Navvies är tunga att möta, även om jag tycker att de är otätare bakåt än förväntat. 23 i baken på 6 matcher ger knappt 4 per match. Framåt har det ännu inte släppt riktigt, 4 mål framåt i snitt per match men det räcker ju som bekant att göra ett mål mer än motståndarna.
Nor IK, ännu obesegrade (tre likamatcher) tillsammans med GIK. Nor är svårast att göra mål på, återigen tillsammans med GIK. Man släpper bara in 2 mål per match, samtidigt som man gör knappt 3 framåt.

Falken tippar: Svårtippat, men NIK verkar ruggigt svårbemästrade. Navvies måste var på hugget när läget kommer, för jag tror inte det blir så många klara lägen. Jag tror att NIK har större trygghet i laget, det avgör till bortaseger med 2 - 3



Kommentarer
Postat av: KAIK

Kils AIK - Arvika HC 4-3

Hjärtat tippar så här, det lär bli jämt efter 2 kryssmatcher på försäsongen.



Grums IK - Karlskoga HC 5-0

Tror inte Karlskoga har nåt att hämta här tyvärr, Grums borta blir helt enkelt en för hård nöt att knäcka!



Kristinehamns HT - Viking HC 10-1

Kräftgången fortsätter för Viking!



Åmåls SK - Forshaga IF 5-1

Jag tror att det släppt för Åmål nu och att FIF börjar mattas av.



Hammarö HC - Köping HC 3-3

Oerhört svårtippat, har inte riktigt fått grepp om Köping iår, hur bra är dom Falken?



IFK Hallsberg - Nor IK 4-1

Här tar den förlustfria sviten slut för Nor!

2009-11-06 @ 08:12:29
Postat av: Hammarö

Mina tips.



Kil - Arvika 2-4

Jag tror det lossnar rejält för AHC efter sista halvan mot HHC senast, då var de riktigt bra.



Grums - Karlskoga 6-0

Grums blir svårslagna hemma, KHC har som du säger Falken stora problem med attityden.



KHT - Viking 7-1

Viking chanslöst.



Åmål - Forshaga 4-6

Tror FIF kan ställa till det ett tag till, spelar grym tråkhockey men det funkar bevisligen.



Hammarö - Köping 3-1

Något av en måste match för HHC, måste börja vinna nu. Med ett så ungt lag får inte förlustsviten bli för lång, då kan lätt tron på det man gör tappas.



Hallsberg - Nor 5-3

Jag tror Hallsberg tar en kontrolerad seger hemma.



Ska försöka få in lite match ref på HHC`s hemsida.



/ Hammarö

2009-11-06 @ 09:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0