9e omg i div3 Örebro/Västmanl. Tips o tjöt!


Fredag 27/11

HHK - NHC

Ett lag med minst två producerande femmor, mot ett lag med en producerande femma.., borde inte bli jämnt ens men hockey är en attitydsport. Med fel attityd så förlorar du mot rätt attityd. Fast det ska mkt till om Hallsta har fel attityd ikväll.

Tips: Hemmaseger med 5 - 3

KHC - KIK

I försnacket så hörs en del rykten
om att Köping skulle låna in folk från sitt div2-lag, men det är förmodligen bara snack. Kan inte tänka mig att Lill-Egon skulle låna ut folk till en "högriskmatch"  ;), eller någon annan match heller för den delen, när hans eget lag har match på söndag.
Om man nu ändå skulle göra det så är det lite fjantvarning över det hela, eller ganska mkt fjantvarning.

Kan förstå att många har sett fram mot denna match men det är ju en hel del andra matcher som har spelats och som ska spelas också. Derby är dock alltid derby, och med så många spelare som har spelat på båda sidor så blir det en extra ingrediens i matchen, och då kan allt hända.

På en del håll kan man läsa att KHC är ett lag som består av äldre spelare, och det låter som om de skulle vara hämtade från servicehemmet fast lagets genomsnittsålder förmodligen är ganska nära seriesnittet. Jag tror inte man är äldst på långa vägar (Nora HC har minst 6 lirare födda på 70-talet t ex ). I själva verket så handlar det till viss del om ett tiotal lirare som tycker det är kul att spela hockey men inte att träna, kryddat med några yngre som inte får speltid i div2-laget.

Realistiskt sätt så ska Kungsör vinna ganska komfortabelt, den skillnaden är det mellan lagen.

Såg att Bärsingens fredagspanel fått frågan om matchen, mer konkret "Vad avgör?": En viss Andersson svarade inte direkt på frågan utan dömde ut div3-hockey å det grövsta genom att påstå att han själv skulle gå in i nåt av lagen..om han bara hade tid. ..pft.. 

Tips: Bortaseger med 1 - 6

Så gick det: 4 - 4

Lagen turades om att spela kasst, KIK började kasst, sen KHC, sen KIK, sen KHC och ett tag på slutet så hjälptes man åt att spela kasst. Under tiden som det ena laget spelade kasst så spelade det andra laget mindre dåligt.

Ärligt talat så skall inget av lagen vara nöjd med 1 pinne efter denna match, det finns inget att vara nöjd med överhuvudtaget. Delat pott var kanske bara bra ur en synvinkel, att det är gemensam lagfest på H ikväll..

Matchref kommer i morrn, om någon är det minsta intresserad.., jag har en svår intressedip själv just nu..



SHK - GSK

Sala HK
verkar ha en något stigande formkurva (eventuellt peakad av något nyförvärv), det kommer inte att räcka om GSK gör en normalinsats ikväll, men Sala kan komma att börja ta några fler pinnar framöver.. Inte ikväll dock.

Tips: Bortaseger med 2 - 6

SIS - FFIK

En normalinsats från SIS räcker ,
men den är inte alltid så lätt att plocka fram.. Lite fel fokus i tänket före match, som tas med in i omklädningsrummet, och det kan räcka för blackout och torsk mot ett lag man med en normalinsats skulle betvinga ganska enkelt. Händer det ikväll.. Nej, det tror jag inte.

Tips: Hemmaseger med 4 - 1

Söndag 29/11


HCÖ - HIK

HC Örnen ökar speeden med nyförvärv, och på söndagkvällen kommer man att speeda hem en seger utan större problem.

Tips: Hemmaseger med 8 - 1



Fyller på med tjöt.., maybe


Kommentarer
Postat av: Krutov

Mina tips inför helgens matcher:



HHK-NHC 6-2

Hallsta står säkert på hemmais.



KHC-KIK 4-8

Dags för KIK att få utdelning. KHC kan sprattla till, men räcker inte.



SHK-GSK 2-7

GSK är nummret för stora för SHK.



SIS-FFIK 6-4

SIS slutar som segrare efter sista målet i tom bur. FFIK stretar emot länge men blir desperata och jagar kvittering i slutskedet och det går som det ofta gör... SIS punkterar matchen i slutsekunderna.



HCÖ-HIK 6-4

HCÖ har matchen men slappnar av i slutronden och HIK kryper närmare. Men det räcker inte hela vägen för HIK. Man vaknar för sent.



2009-11-26 @ 13:18:30
Postat av: Krutov

Falken: Gjorde ett litet inlägg om matchen HHK-SHK ur min synvinkel.

2009-11-26 @ 14:49:42
Postat av: chelios

missade förra omgången så här får ni facit:)



HHK-NHC, HHK för bra och för smarta för att dra på sig massa utvisningar, vilket är NHC enda chans här, HHK vinner med 9-1



KHC-KIK envisa rykten gör gällande att KHC lånar in gubbs från A-laget, stämmer det blir det vinst för

KHC annars blir det KIK vinst med 7-5



SHK-GSK känns som en given seger för GSK, jag sticker ut hakan, som vanligt med risk för en knock-out, SHK kniper en pinne 4-4 då det finns rykten om att en av SHK "franchise-players" är på väg att göra comeback, om detta stämmer kan GSK få det jobbigt...



SIS-FFIK Bortavinst blir det här, FFIK har gjort några plattmatcher och nu kommer vändningen, vinst för FFIK med 7-5



HCÖ-HIK ännu ett derby i twilight zone, här blir det överkörning från HCÖ sida vinst med 11-2 oavsett om Ekström lirar eller ej...

2009-11-26 @ 16:11:08
Postat av: From Russia with Love

HHK-NHC, HHK för bra och för smarta för att dra på sig massa utvisningar, vilket är NHC enda chans här, HHK vinner med 9-1



KHC-KIK

Första poängen för Köping.. Kungsör är nog ett av seriens mest överskattade lag.. ingen Division 2 klass där inte.. 6-3



SHK-GSK

GSK kommer laddade till Sala och tar revansch från senast...2-5



SIS-FFIK

Fellingsbro studsar tillbaka rejält efter bottenappet mot Hc Örnen senast, 8 Björklund och 21 Larsson såg heta ut i senaste matchen trots storförlusten.



HCÖ-HIK

HC Örnen är förmodligen seriens bästa lag, Dock ett frågetecken för målvakten och inställningen i vissa matchen. Men dem är ett par storlekar för stora för Hällefors..

2009-11-26 @ 21:28:05
Postat av: M

Ingen div. 2 klass på ett div. 3 lag...



höll man div. 2 klass kanske man skulle spelat i tvåan?

2009-11-27 @ 08:54:13
Postat av: From Russia with Love

Kan inte ett lag som har ambition att gå upp i DIV 2, hålla div 2 klass? du kan ju inte mena att om Frölunda blir utkastade ur elitserien på grund av eknomiska skäl och får spela i div 3 med samma spelartrupp, att dem inte skulle hålla div 2 klass?

2009-11-27 @ 09:42:23
Postat av: Crosby

ha ha ha,true Brother Russia,true. Amen.

2009-11-27 @ 11:51:17
Postat av: chelios

mitt tips gällande HHK - NHC verkar vara gångbart...kul att andra tycker mitt "kunnande" är värt att ta efter, sedan detta om Div.2 klass och Div.3 klass,jag tror både HCÖ,HHK och GSK absolut inte skulle göra bort sig i 2:an, har sett ett flertal matcher i 2 A som ska vara bättre och det är flera lag som inte är så vassa precis, men det är lättare att klamra sig kvar än att gå upp en division, jag hoppas att HHK, eller HCÖ tar klivet upp i år. det kan dem vara värda.

2009-11-27 @ 16:36:52
Postat av: Falken

chelios: Hallsta skulle nog inte göra bort sig med nuvarande lag, men man skulle få svindel på tabellplatser över 10 typ. Den skillnaden är det trots allt. GSK har inget att göra i div2 med nuvarande lag, iofs har jag inte stenkoll på div2 VA, men de måste höja sin lägstanivå en hel del om de skulle klå t ex Viking eller Köping som ligger sist o näst sist i VB. HCÖ har jag inte sett lira ännu.. Kul att spekulera dock, allas spekulationer är ju lika mkt värda..även fast jag tycker att just mina spekulationer stämmer bäst.. =)

2009-11-27 @ 16:55:37
Postat av: From Russia with Love

Skultuna-FFIK ....

3-6... Skön seger för FFIk i stökig match enligt rapporten.



Hallsta - Nora

5-3 Jämnare än jag trodde men ändå Nora är rätt så starka och har faktisk mer än 1 femma när det fungerar för dem



Köping - Kungsör

Fick rätt om att Köping skulle ta sina första poäng (förutom döva).. vart bara 1 inte tre. Men ändå.

Krisen växer i Kungsör..

2009-11-27 @ 22:02:32
Postat av: Falken

Nja, visst var det en fruktansvärt dålig hockeymatch, men det var derbyhybris av stora slaget som hade ett skamgrepp på KIK i första perioden och stora delar av resten.. Men inte växer det någon kris. Träningarna i veckan har hållit 200% högre kvalle än tidigare och det kommer att visa sig framöver..

2009-11-27 @ 22:13:31
Postat av: From Russia with Love

Var inte Kungsörs mål att gå till 2:an?? då är det inte bra att vara 12 poäng efter ledarna efter 8 omgångar..

2009-11-27 @ 22:29:13
Postat av: Falken

Nja,(igen) jag vet inte om de hade som mål att gå till 2an denna säsong. Om de hade det inför säsongen så tror jag att de känt ganska tidigt att det inte skulle gå. Att backbesättningen varit alltför tunn har man ju vetat innan serien drog igång.. Som det är nu så coachas laget inte speciellt hårt heller. 4 liner i varje match i princip, trots att man drabbats av skador och sjukdom. Tror man valt att spela in yngre lirare med tanke på framtiden.., Man går runt på alla m e m oavsett motstånd el matchbild... men det kan ju ändras förstås..

2009-11-27 @ 22:43:14
Postat av: kari

http://www.youtube.com/watch?v=OdHIjyNHXbc videoklipp Hallsta HK-Nora HC

2009-11-27 @ 23:09:50
Postat av: Krutov

Matchref HHK-NHC



1:a perioden:

Mardrömsstart för hemmalaget Hallsta HK. NHC vinner första teket och slänger in den i HHK´s zon. HHK´s backar lite passiva och en Nora spelare hinner först på den. Från sarghörnet slänger han i pucken mot mål och en kollega styr enkelt in den bakom HHK´s keeper för kvällen Jesper Andersson. Men om det var mål är nog fortfarande lite tveksamt, då båda linjemännen skakade lite på huvudet som tecken på att dom inte riktigt såg om pucken var inne. Men domare Westergren dömde mål i alla fall så vi får hoppas att pucken var inne trots allt. HHK verkade lite ängsliga efter det och var väldigt stillastående samtidigt som man spelade omständigt. Följande minutrar var det inte mycket spel från nåt av lagen direkt. Båda skapade några halvchanser men inte mer. HHK fick tillfälle att utjämna när dom fick ett PP men efter slarv så konrade NHC i deras andra mål för kvällen, och 0-2 var ett faktum. Efter det så tillbringade HHK i stort sett resten av perioden i NHC´s zon men fick ingen utdelning. Perioden slutar 0-2 till NHC och skotten blev 11-9 till HHK.

2:a perioden:

Hallsta HK kommer ut som ett nytt lag. Förmodligen har dom fått sig en duvning av coachen Mattias "tjatte" Karlsson. Man börjar passa puck, åka skridskor och håller farten uppe. NHC hänger inte riktigt med och börjar slarva. HHK radar upp chanser och utdelningen är snart ett faktum. HHK´s nr 24, David Klint, får tag i pucken på offensiva blå, drar två backar och knäpper upp den i NHC´s målvakts vänstra kryss. Vackert så det förslår. Den 2:a perioden spelas nästan uteslutande i NHC´s zon som har svårt att freda sig och slår icing på icing. TRötta NHC spelare som inte får byta gällande nya icing-regeln åker på en utvisning. PP för HHK. Några chanser kommer det men inget riktigt giftigt. Sen tar en NHC spelare en onödig utvisning i försvarszon ute i sarghörnet och HHK får spela 5-3 i knappa minuten. Nu ska väl pucken in ändå?

Nix.. Icke sa nicke. NHC klarar 5-3 läget och har precis fåttin en fjärde spelare på isen när HHK´s nr 23, Marko Alamätä dundrar in 2-2 från backposition. Hela Hallstarena jublar. HHK ligger på som brevpressar och i slutet av perioden och har åtskilliga ramträffar men ingen utdelning. När NHC för en gång skull är i HHK´s zon så slår en av deras backar en myrpassning avsett för backkollegan som HHK´s nr 18, Daniel Rydberg snappar upp. Kontring omgående. Rydberg har med sig nr 21, Kaj Hettula och dom går 2 mot 0. Rydberg tar avslutet själv och sätter pucken mellan benen och vips så har HHK vänt 0-2 till ledning 3-2. Tiden står nu på 19:05. Protester utbryter eftersom matchuret hade stått i 10 sekunder. Domare Westergren säger att uret ska gå 10 sek till innan pucken släpps så att den står på 19:15. Målet är godkänt. Då tappar en NHC spelare huvudet och drar på sig en 10:a för missconduct. Protester igen och NHC får en 2:a för lagstraff. Onödigt. Perioden slutar 3-0 till HHK som även vinner skotten med hela 20-5.

3:e perioden:

Nedsläpp och HHK´s nr 24, David Klint, åker i genom NHC´s försvar sprättar klyka in och det står nu 4-2. NHC skärper till sig och förbättrar sitt spel lite. Efter lite chanspuckar upp i mittzon så kommer det utdelning för bortalaget och dom gör 4-3. Efter det så är det ett rent ställningskrig på isen. Inget lag kommer direkt någonstans och det smäller bra i planket från båda håll när det satsas friskt i närkamperna. I slutskedet på den sista perioden drar NHC på sig en utvisning vilket bevisar sig vara ridå ner för NHC. HHK´s nr 21, Kaj Hettula, prickskjuter 5-3 mellan benen på den annars för kvällen duktiga målvakten i NHC. Klockan står nu på 19:15 och matchen är avgjord. Perioden slutar 2-1 till HHK som också vinner skotten. Med hur mycket vet jag inte för HHK´s hejarklack slog på trumman precis. NHC fick i alla fall iväg 3 skott på mål.



Ny match nästa fredag mot GSK som jag tror kommer bli en riktig kampmatch. Kommer tyvärr att missa den pga julbord.

Men jag önskar grabbarna lycka till, och hoppas dom vinner =)

2009-11-27 @ 23:16:34
Postat av: Krutov

Hoppsan... Glömde ju matchanalysen =/ Nåja...

Nora HC visade upp ett ganska så fantasilöst uppspelsprogram. Ofta så var det dom långa puckarna på höjden med adress till en spelare som fiskade vid offensiva blå. Resultatet av det var nog en 15-20% som lyckades. Det räcker inte. Man måste ha en större variation för att man ska vara ett riktigt farligt lag. Och spelarna finns i NHC för att vara det.

Hallsta HK då... Nja, dom verkade komma ut till spel i tron att det skulle vara relativt lätt att spela sitt eget spel. Det funkar bara om man är taggad till tusen. Och det var dom inte i 1:a perioden. I 2:a däremot var det andra bullar. Då spelade man ut sitt register, vilket ledde till att man vände matchen och NHC förlorade det lilla övertag man hade. Hallstas klack skanderade "Vi ska till tvåan" stundtals. Det är fortfarande bara första omgången i grundspelet. Det är mycket kvar.. Om man ska lyckas ta sig dit så måste spelet funka klockrent hela säsongen oavsett motstånd. För blir det kvalspel så vill det till att laget är stabilt och alla har samma "jävlar anamma" inställning. Annars går det bara till kval och sen är det stopp.

Säsongen är lång och det återstår att se.. =)

2009-11-27 @ 23:52:55
Postat av: Fetisov

GSK hade tydligen bara 2 femmor med sig till sala idag.

2009-11-28 @ 00:49:33
Postat av: Go falken

Klart vi är intresserade av referat:)

2009-11-28 @ 10:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0