Omg 13 i div2 Vb. Förtjöt o tips! Result o efttjöt!


Med 12 omgångar spelade, så tar vi en snabbtitt på hur det skulle bli om vi nu hade spelat alla 28 omgångar:

(Eft 12 omgångar:)

Lag 1:
GIK
Kvalificerade för kvalserien till div 1, säsongen 2010-2011

Kommentar:
Här känns det som att mycket kan hända, med så få poängs avstånd mellan 1an o 4an så kan skador/sjukdom på tongivande lirare komma att bli mkt avgörande. Det är enbart kul med 3-poängssystemet!

Lag 2-5: KAIK, Navvies, KHT och FIF
Kvalificerade för Play off till kvalserien till Div 1, säsongen 2010-2011

Kommentar: Mellan plats 10 och plats 5 så är det "bara" 7 poäng nu, det är verkligen "bara" med 3-poängssystemet så det kan verkligen ske förändringar, men mest hotad tillvaro kommer laget på den sista (5an) playoff-platsen att ha.

Lag 6-10: AHC, ÅSK, HHC, Flyers och NIK
Kvalificerade för Div 2, säsongen 2010-2011

Kommentar: Med viss tvekan för NIK, så tror jag att AHC, ÅSK och NIK har kapacitet att landa på en femteplats när detta är klart. HHC och Flyers får det mkt svårt att ta sig in i topp5.

Lag 11-12: KHC och VHC
Kvalificerade för kvalserien till Div 2, säsongen 2010-2011

Kommentar: Hur mkt jag än vill och önskar det så har jag ändå mkt svårt att se några andra lag i kvalserien efter 28 omgångar. Det skall till starka spelarförstärkningar, och i minst det ena fallet även förändringar i lagledningen, och det NU om det skall vara någon idé!



Onsdag 2/12

AHC - KHC

Arvika HC åkte till Köping med respekt för hemmalaget. Förklaringen ligger i att trots att KHC förlorat det mesta hittills, så har man spelat jämnt mot de flesta lag. AHCs tändning inför match räckte till en ganska komfortabel seger (2 - 5)
Från Flyers sida eft segermatchen mot NIK: "-Två lag som har dålig fart på rören och spelar stirrigt i egen zon, där av hela 7 mål i första perioden, (kul för publiken kanske), men inte för oss i båset."

Sett över de 4 senaste matcherna lagen emellan så står det 15 - 14 till AHC. Arvika har vunnit två av matcherna, och Flyers en av matcherna, och en av dem blev 3 - 3.
Detta är dock den första matchen för säsongen mellan AHC och Flyers.

Arvika vinner i kraft av hemmais och bättre inställning.

Tips: 5 - 4

Result: 2 - 2
(0-0, 1-1, 1-1)

Tydligen en tempofattig och ganska blek instats av bägge lagen. Inte direkt överraskande att det blev delat pott.



Navvies - ÅSK

Få lag åker från Hallsberg med poäng i bagaget denna sesse. FIF har tagit 1 pinne och KHT 3, och visst kan det bli fler men jag tror inte att Åmål grejar det denna gången.
Hemmalaget har inte förlorat på sju omgångar, och har självklart gott hopp om att fortsätta den trenden.
ÅSK har 4 raka utan seger nu, (1 pinne) och går långt ifrån som förväntat.

Tips: 5 - 2

Result: 2 - 2
(0-0, 1-1, 1-1)

Det trodde jag inte. Inte för att ÅSK inte har kapacitet att störa vilket lag som helst i denna serie, men det har inte sett bra ut och Navvies är svåra på hemmaisen. Jepp, jag är förvånad.


KHT - HHC

Kristinehamn blev det lag som först besegrade GIK, inte en jätteöverraskning att det blev just KHT men att det blev i Billerudhallen var kanske lite mer otippat.
Bra för självförtroendet förstås. Onsdagkvällens motståndare, Hammarö HC, är en för sessen ny bekantskap.
HHC är obesegrade de 4 senaste omgångarna, men man har ändå "bara" plockat 3 pinnar på dessa omgångar genom att man spelat lika mot ÅSK, VHC och NIK.
KHT är starkare än HHC och vinner därför utan att förta sig.

Tips: 6 - 3

Result: 7 - 2

Inget snack, och KHT är rejält på G.


KHC - FIF

Från Köpingshåll så är man mkt missnöjda med senaste matchen (torsk 2 - 5 mot AHC) , få bjöd till i närkampsspelet och ännu färre ville in i hetluften framför mål.
Det är långt upp till nästa lag och kanske har tåget redan gått. Skulle vara mkt tråkigt om de resterande 15-16 omgångarna bara kommer att handla om vilket lag som kommer sist resp näst sist.
Kan Tomas Mitell vara med och lira så mkt som behövs? Ja det verkar vara en avgörande fråga för Köping Blue Boars just nu.


Tips: 3 - 5

Result: 2 - 2 (0-0, 2-1, 0-1)

Viktigt, viktigt för hemmalaget! Hade ledningen och en 3a inom räckhåll, men det blev 1 pinne, och det är bättre än ingen pinne, men avståndet till närmaste lag ovanför växte ändå ikväll. Mitell var inte med ikväll heller tyvärr.



NIK - GIK

Revanschlustan bubblar säkert hos GIK efter senaste matchen, och första förlusten. Efter den senaste matchen dessa lag emellan så skiljdes man åt med 1 pinne var (2 - 2). Oavgjort är ett gångbart resultat om man skall tippa NIKs matcher, hela 4 matcher har slutat lika och tre av dem hemma i Norvalla. Annars ser vi en riktigt lång matchrad utan seger för Nor IK, det var hela 9 omgångar sedan som man vann (2 - 5 borta mot VHC)

GIKs revanschlusta mot NIKs försök att hitta ett vägvinnande spel.

Tips: 3 - 3

Result: 6 - 3 (1-1, 3-2, 2-0) Skott: 31-38 (14-6,7-17,10-15)

Kul för serien med GIKs andra torsk på raken, men mindre kul för GIK förstås. Mkt skönt och välkommet för NIK att äntligen få åka med i vinnarspåret igen. Varannat skott gick in för NIK i mittenperren, verkar som att GIKs keeper haft en bättre kväll än denna?


VHC - KAIK

Förra mötet blev förkrossande 9 - 1 till KAIK (28/10) och efter det har KAIK 1 st torsk, 1 st likamatch (senaste hemma mot Navvies) och 5 st vinster. Vikings respektive siffror ser ut som följer: 3 st likamatcher på raken (2 - 2 hemma mot Navvies, 4 - 4 borta mot HHC och 5 - 5 borta mot FIF) och 4 st torsk.

Från VHCs hemsida eft matchen mot FIF: "-Viking vinner skotten stort (30-16), men är fortsatt ineffektiva när det kommer till att sätta pucken i mål. Forshaga har en mycket bra målvakt, men vi måste börja sätta våra mer eller mindre öppna chanser. Lite mer "jäklar anamma" framför motståndarkassen efterlyses från tränarhåll."

Även om VHC nu lirar på hemmaplan, och har börjat sno åt sig lite poäng här och där, så har jag svårt att tro att man klarar sig från ännu en förlust mot KAIK. Det står mer än 3 poäng på spel, det kan vara frågan om att gå upp i tabelledning om KAIK vinner samtidigt som GIK torskar eller spelar lika, och den chansen försitter man inte.

Tips: 3 - 4

Result: 2 - 7

Blev en enklare resa än vad jag räknat med för KAIK, och det var tydligen helt rättvist också.
GIKs torsk och KAIKs vinst gör att KAIK nu går upp som tabelletta.


Kommentarer
Postat av: Fält

Tror såhär jag.



AHC-KHC 6-4

Bra match mot Köping senast där framför allt styspelet fungerade bra och det var tätare bakåt. På torsdag är tvåmålsskytten från Köping, Bengtsson, borta (Martin Sundvall tar hans plats). Frost tror jag är tillbaka och även backen Magnus Nordlind. Karlskoga bröt förvisso sin förlustsvit senast, men jag tror det påbörjas en ny på onsdag.



Hallsberg-ÅSK 6-1

Nej, Åmål är inte vad man varit och Hallsberg svarade för en mycket stark bortamatch mot Kil senast. Sen tror jag den långa bortaresan på en onsdag spelar in.



KHT-HHC 5-2

Kristinehamn blev alltså första lag att spräcka GIKs förlustnolla. Mot Hammmarö bör man vinna med marginal i Björkhallen.



Köping-FIF 3-5

Eftersom Falken tippar mot Köping på hemmais, antar jag att han vet något om Mitells vara eller icke vara på onsdag. Med Mitell vinner Köping mot FIF, utan honom blir det torsk.



NIK-GIK 3-5

Derbynas derby i div.2 väB. Oavgjort sist och jag tror att Grums gett sig f-n på att ta en trea efter nederlaget mot KHT. Nor rycker ju alltid upp sig cirka 26 snäpp när man möter GIK, men den här gången hjälper det inte. Sista GIK-målet i tom bur.



VHC-KAIK 2-7

Förutsatt att Kil har Lawner tillbaka och kör på tre femmor (minst). Kil hade kort om folk mot Hallsberg och jag tror det kan ha varit avgörande faktorn till oavgjort. Även om Kil har kort om folk, vinner dom, men siffrorna blir inte lika stora. KAIK har inte de problem mot Viking som vi haft.

2009-11-30 @ 22:07:31
URL: http://arvikahockey.nu
Postat av: KAIK

Arvika HC-Karlskoga HC 5-2

Tror Arvika vinner ganska komfortabelt mot ett KHC som visserligen är på uppgång, men här går de på pumpen.



Hallsberg-Åmåls SK 5-2

Här är jag inne på samma spår som dig Fält, och precis som du säger så är inte Åmål i närheten av vad de borde, och är man i en svacka som de är så är det svårt att ta sig upp, och man gör det absolut inte på bortaplan mot Hallsberg!



Kristinehamn HT-Hammarö HC 3-0

Tror på lite målsnålt här, men att KHT fortsätter att mata 3-poängare. Intressant med KHT som fått igång maskineriet riktigt ordentligt nu, kan bli en liten outsider att utmana om seriesegern enligt min mening!



Köping HC-Forshaga IF 3-2

Jag går emot er båda två här, jag vet inte hur många gånger jag tippat emot FIF nu och haft fel men Köping på bortaplan, oavsett om Mitell är med eller inte, tror ja blir svårt. Köping har kanske inte en hemmastatistik som skrämmer någon men det spelar ingen roll när man ska åka 20-25 mil en onsdag och kunna fokusera 100%, då räcker de inte bara med en suverän målvakt tror jag.



Nor IK-Grums IK 3-2

Jag chansar lite här BARA för att det kan bli vad som helst när dessa två lag möts. Visst Grums förlora sist och är revansch-suget, men ja tycker inte direkt Grums har rosat marknaden de sista matcherna och kan mycket väl gå på pumpen i Norvalla!



Viking HC-Kils AIK 2-4

Lawner kommer med största sannolikhet inte att spela, såsom flera andra också. Det är mycket skadedrabbat samtidigt som vi liksom alla andra dras med sjukdommar. Därför tror jag detta blir en tuff batalj.

Enkelt har vi inte heller mot Viking, visst vi vann stort sist, men just i Valhall så har vi inte riktigt presterat genom åren, de är svåra där, Viking. Trots detta så tror/hoppas jag ändå att vi drar det längre strået och tar dem med 2-4, det sista i öppen kasse.

2009-12-01 @ 12:58:16
Postat av: 1960

All världens hockey, med fokus på Värmland

2009-12-01 @ 14:04:42
URL: http://eatsleepandhockey
Postat av: Fält

Lawner långtidsskadad? Du har en poäng i Forshagas långa bortaresa, kanske spelar in mer än man kan tro, men FIF har faktiskt bara EN bortafölust (Åmål) och när man besökte Hallsberg en vardag fick man med sig 2-2 hem, vilket är MYCKET bra i Sydnärkeshallen.

2009-12-01 @ 14:15:30
Postat av: KAIK

Lawner kanske kommer att vara borta en längre tid ja, lite osäkert än tror ja. Ja det har du rätt i med att FIF varit bra borta också, men ja tror att på grund av att de gått så bra för dem en längre tid, mot alla odds, så är det lätt att underskatta sitt motstånd. I hallsberg var alla laddade till tusen för att klå ett topplag, men att åka till köping o ta poäng kanske man tror inte är så svårt. Detta plus resan tror jag kan bli FIF:s fall imorgon kväll. Kul med lite mothugg:)

2009-12-01 @ 17:17:54
Postat av: GIK

Andreas Karlsson Grums är knäskadad oklart hur länge han blir borta.

2009-12-01 @ 20:32:43
Postat av: Fält

Ajdå, GIK. Er klart bäste back. Många bortfall på backsidan i år va? Har hans bror spelar nån seniormatch för GIK än, eller gör han debut imorgon? Är det förresten inte lite konstigt att ni tar in en back född 92, när Grums enligt dig har runt 50 juniorer i spel? Borde inte någon av dom få känna på seniorspel eller räcker dom inte till?

2009-12-01 @ 20:42:02
Postat av: Kaik

Lawner är tillbaka i morgon men med endast en träning

i benen på 3 veckor.Borggren är oxå tillbaka.

Däremot är inte Danielsson ( skadad) flöden ( hjärnskakning )

hedström ( fot ) ekengren ( jobb som vanligt )

Kindgren ( knä ) med.

Så det kan bli tufft i morgon i Hagfors.

2009-12-01 @ 21:26:22
Postat av: GIK27

Lill Karlsson spelade mot kristinehamn och fick matchstraff efter en full bentackling,man har tagit in han fr att bara spela med alaget

2009-12-01 @ 22:32:35
Postat av: Lirare

Samtidigt är Lill Karlsson otroligt viktigt för ett lag, han är en av seriens absolut bästa tacklare och det kommer grums få nytta av.

2009-12-01 @ 23:43:38
Postat av: Fält

Första gången AHC mötte FIF i år var hans enda tackling en ful armbåge som borde renderat i 2+10 checking to the head (fick en tvåa). Andra matchen mot FIF var han avstängd sedan en match tillbaka för en ful tackling, och i sin debutmatch med GIK fick han alltså matchstraff (och avstängning??) för en ful bentackling. Säker på att han är en bra tacklare, eller om han bara är en flitig tacklare?

2009-12-02 @ 00:14:04
Postat av: 123456789

Sen känns inte som LillKarlsson gör ett av sina bättre beslut i livet när han valde att gå till Grums. Från förstafemman i Forshaga och mycket förtroende i slutet av matcher m.m. I Grums blir han antagligen en tredjekedjespelare som istället för att spela hockey bara ska åka och smälla på.

2009-12-02 @ 09:43:26
Postat av: Åskådare

Mot Åmål fick LillKarlsson också matchstraff efter en checking to the head. Så jag vet inte om jag kna hålla med om bra tacklare!

2009-12-02 @ 10:02:21
Postat av: Lirare

Den mot åmål va ett skolexempel hur en tackling ska gå till. Synd att åmål spelaren hade blicken i isen.

2009-12-02 @ 10:56:16
Postat av: GIK

Fält? hur ser de ut me skadorna uppe i coffe queen?

2009-12-02 @ 11:19:43
Postat av: Fält

Jag själv och Ittonen är ju borta resten av säsongen. Patrik Eriksson dras med ett ömmande knä, men det är inget som kan förvärras av spel, så han spelar så mycket han orkar. Danne Berntsson har ont i en handled men spelar även han.

Största problemet ligger i aebeten. Tobias Olsson har under hösten jobbat i Spanien och backen Larsen jobbar treskift i SUNNE. Frost har mycket kvällsjour på sitt jobb så det är alltså tre viktiga kuggar som inte varit med så mycket som de behövt:(

2009-12-02 @ 11:37:47
Postat av: KAIK

det spelar väl ingen roll om en spelare har blicken i isen så ska man väl fortfarande inte tackla mot huvud? Det finns nått som heter hockeyvett o respekt för sin motståndare, precis samma sak som att man är ansvarig för sin egen klubba. Jag har själv delat ut många open-ice tacklingar o sen fått utvisning för de och det finns nog inget man blir så förbannad över som när man får utvisning då, men då har de ju vart en armbåge eller liknande med i spelet fast de vill man ju inte erkänna då.

Så jag håller nog med Fält där!

2009-12-02 @ 12:57:00
Postat av: ha

Direkt efter Karlssons tackling i Åmål står domaren 5 meter ifrån och med båda armarna nere. Domaren tar sedan 5+20 minuter för att spelaren blir skadad. Tackling var en axel rätt i bröstet och varför han blir liggandes är att han flyger bak med huvudet och drar det i isen så han får hjärnskakning.

2009-12-02 @ 13:14:08
Postat av: GIK27

Får se om vi ska skriva något mer om lill karlssn efter dagens derby

2009-12-02 @ 16:36:09
Postat av: heh

Såg att LillKarlsson gjorde mål idag.. han kan lira hockey ochså,

2009-12-02 @ 22:23:11
Postat av: Falken

Jo, eller så tacklade han i puckskrället, en sk låg tackling.. =)

2009-12-02 @ 22:41:19
Postat av: GIK27

hjälpte ju föga fy vilken andre målisen Åhlin tog knappt ett skott,vi har inga backar alla vill spela forward,dribblar som sista spelare,nej spelas det såhär blir det torsk även mot viking.



Grattis NOR ni var bäst på allt

2009-12-02 @ 22:48:38
Postat av: KAIK

Jag måste säga att serieledningen sitter väldigt fint nu=) Lite smånöjd med mina kommentarer om framförallt NIK-GIK, va roligt det är när man chansar lite och man får rätt;)

Gäller att njuta av detta ordentligt nu för på söndag vankas det KHT som kommer bli RIKTIGT tufft, och förlust där så tappar vi med all sannolikhet serieledningen då Grums har Viking. Jag vill nog påstå att det är seriens 2 bästa lag just nu, (av form och tabelläge att dömma), som möts på söndag, ska bli riktigt kul!

2009-12-02 @ 22:54:06
Postat av: Fält

Respekt till KAIK för NIK-tipset. Referat från Arvikamatchen kommer upp imorn på hemsidan. Det var en riktigt dålig match från båda lagen tycker jag och oavgjort var rättvist. Som tur var fick vi ju andra resultat med oss och vi fick behålla sjätteplatsen. Nya tag mot Åmål på söndag.

2009-12-03 @ 00:25:04
Postat av: heh

har ni märkt när ni läser tidningen va Forshaga tycker synd om sig hela tiden? "spelare borta" så står det varje match , kör med det man har och nämn inte det andra, de är min åsikt iaf.

2009-12-03 @ 11:56:08
Postat av: forshagapell

som jag uppfattar värmlands folkblad i dag så var

den som refererade matchen som skrev att laget kom till spel med 14st inte en förklaring från fifs sida.För övrigt tycker jag att det var starkt att ta en poäng både igår och i söndags mot viking.Men det krävs mer spelare för att ha en chans mot nor i nästa omgång.

2009-12-03 @ 17:30:11
Postat av: KAIK

Hehe tack ska du ha Fält, men det var nog mestadels "bonnröta" plus att jag tippade lite med hjärtat, jag menar, vi hade ju ändå chans att gå upp i serieledning=)

Ryck upp er i Arvika nu så de kommer med bland de 5 första för de är där de ska va. Är alltid roliga matcher mot dem också och OM vi nu mot förmodan skulle missa seriesegern så vill man ju självklart ha bataljer mot AHC i playoffen=)

2009-12-03 @ 19:04:42
Postat av: Vill ha han!

Jag tycker forshagas andramålvakt är söt :) nån som har numret till han? :O

2009-12-03 @ 21:38:34
Postat av: GIK27

marklund är även han borta från grums

2009-12-04 @ 00:01:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0