Omg 6 i div2 Vb. Tips o försnack!

Hinner inte med riktigt i helgen, men lite får det bli iaf.

Söndag 1/11

Karlskoga HC - Kils AIK:

Falktips: Jämnt och hett, och bortaseger med 3 - 4 för KAIK

Resultat: 1 - 6 (0-2,0-2,1-2) Skott: 21-36

Lite förvånad att det blev en hyfsat enkel KAIK-seger, men enligt coachen så spelade hans lag "dretbra" i alla tre perioder.


Köping HC - IFK Hallsberg:

Falktips: Jag vill och hoppas att KHC skall få det att stämma, men jag tror att Navvies blir för tunga och bortaseger med 2 - 5 känns därför mest realistisk

Resultat: 2 - 4 (0-1,2-2,0-1)

Blev seger för Navvies som jag trodde, men de fick slita för det. Jag fortsätter dock att imponeras av KHCs kampmoral, det kommer att leda till nya poäng framöver.Nor IK - Kristinehamns HT:

Falktips: Detta kan bli oerhört tight, skulle gärna se denna matchen. NIKs taktik borta mot GIK kan skörda fler poäng på hemmaplan, men något säger mig att NIKs första torsk kommer nu. 2 - 3 till KHT

Resultat: 1 - 1 (0-0,0-1,1-0)

Att det skulle bli jämnt kunde jag ana, men så målsnålt som det blev kunde jag inte ana.. Undrars hur skotten fördelades.. 10-10 kanske..?


Viking HC - Åmåls SK:

Falktips: Ett VHC på nergång och ett ÅSK på uppgång, bör innebära bortaseger med 3 - 7


Resultat: 1 - 5 (0-1,1-2,0-2)

Inga konstigheter, lite som en dag på kontoret för ÅSK...kanske..

"Om vi ens skall ha en chans att vinna en match så kan vi inte spendera så mycket tid i utvisningsbåset".
//Vikingcoacherna
Arvika HC - Hammarö HC:


Falktips: Verkligt nödvändigt med hemmaseger för Arvika nu, bara en vinst och en likamatch på fem försök är inte vad kan kalkylerat med. Det blir inte lätt att betvinga Hammarö, och mitt tips blir därför delat pott och 3 - 3


Resultat: 6 - 1 (1-0, 3-1, 2-1)

Lite frånvaro i AHC-lägret pga sjukdom o sånt, men det var aldrig nåt snack egentligen..Forshaga IF - Grums IK:

Falktips: GIK är förvarnade, jag tror inte på underskattning alltså. GIKs junisar tar täten och ser till att koncentrationen är som den skall vara. Därför bortaseger med klara 1 - 6


Resultat: 2 - 5 (0-3,2-0,0-2) Skott: 19-43 (7-18, 4-14, 8-11)

Håkan Södergren-syndromet efter första p, ledning med 3 mål, och FIF nästan ikapp efter mittenronden..men GIK är för vassa över hela laget och avslutar stabilt i sista.


Kungsörs IK - Sala HK: 6 - 1 (3-0,1-0,2-1) Matchref

Laguppställningen:
Keeper:61 Kricko Jansson
andre keeper:1 Jocke Angbäck
1a:
16 Danne Källberg
24 Putte Palmkvist
29 Kristoffer Karlsson
5 Robin Karlsson
11 Nicklas Källberg
2a:
28 Frasse Gustavsson
22 Daniel Mård
26 Joel Eklund
23 John Gustavsson
20 Tobbe Waern
3e:
20 Pekka Korhonen
27 Johan Larsson
13 John Sättermann
14 Fredda Pettersson
4 Per Berg
4e:
8 Emil Lundekvist
18 Danne Karlsson
91 Jocke Andersson
 
 
1a p:
Kvällens rättsskipare mr Westergren släpper trissan och matchen är igång.
Ganska slö start från hemmalaget, och därför är det gästande Sala HK som skapar första målchansen i minut 2.. Otäckt nära var det!
 
KIK kvitterar målchanserna i minuten efter när 3e-linan ligger på i anfallszon och nr 4 Per Berg skottar i stolpens utsida.
Lite kvickare och mer fokuserat från hemmalaget när vi är framme i minut fem, och det vankas nätrassel.
1 - 0 kommer när matchuret visar 05:47. Målskytt är nr 13 John Sätterman, serverad av nr 20 Pekka Korhonen och nr 4 Per Berg (även om den randige inte är säker på att Berg överhuvudtaget var på isen vid tillfället.. =) )
 
KIKs nu högre tempo, från alla fyra liner, tuggar sönder Sala och tvingar dem till bustag.
PP: 08:06
Bra fart på grickorna och stickorna från KIKs förstaline, och KIK utökar sin ledning.2 - 0 kom klockan 09:26, målade gjorde nr 24 Putte Palmkvist från sin position framför kassen, stenhårt var det inte men det räckte.
Assisterade gjorde nr 16 Danne Kjellberg
 
KIK äger matchen helt nu, och det är bara en tidsfråga innan vi ser nytt nätrassel. Förstalinen är aggressiva och vinner varje närkamp i mitten av första ronden. Det betalar sig.3 - 0 efter 11:27. Nr 8 Emil Lundekvist är helnöjd över att hänga en kasse,och styrningen är läcker, det kan vi hålla med om.
Assistenterna hette nr 16 Danne Kjellberg och nr 18 Danne Karlsson.
 
Sala knäar rejält när KIK ligger på med 7 minuter kvar av första perren. Tyvärr kommer då och då sekvenser när KIK vacklar i koncentrationen, nu när man haft en lång period med stort spelövertag. Det visar sig genom slarv i egen försvarszon, och därför bjuds Sala på ett par ganska öppna lägen. Onödigt!
 
Sala får till lite längd på ett par anfall i slutet på perioden, och man är faktiskt ganska nära att reducera KIKs ledning men man kommer inte närmare än ett klingande stolpskott i minut 19.

Kort därefter: KIKs nr 28 Frans Gustavsson glider upp som murad lagårdsvägg mitt framför framrusande Salait med puck,  på öppen is..eller en "Open ice" som man säger over there.. Klockren tackling, det var säkert inte skönt, men icke destå mindre schysst!
Det är en Sala-ledare inte helt överens med mig om, och protesterar högljutt nästan på väg över sargen. Då visar domare Westergren vem som är sheriff i stan. Lika snabbt som Sala-ledaren hoppade ner från bänken, lika snabbt skuttade han upp och drog igen limpsaxen igen.
 
Första perren är slut, och det är skönt att det massiva spelövertaget också resulterat i 3 - 0. Skott:19-8 Utv:0-2 (minuter)
 
2a p: 
Efter 03:19 så är det dags för kvällens första KIK-utvisning. Det är nr 20 Pekka Korhonen som får sitta i busbåset ett tag.
Prexis när Pekka skrinnar ut på isen igen så möts han av KIKs nr 14 Fredda Pettersson och vi har nytt BP för KIK.
 
En kakbit, inte värre, Sala lyckas inte skapa något under 4 minuters gubbövertag.
I mitten av mittenronden så får KIK soprent läge när Sala lämnar sin keeper helt i sticket.KIKs nr 18 Danne Karlsson får pucken av nr 26 Joel Eklund och nr 30 Tobbe Waern . Karlsson kommer ensam mot mål och vallar pucken via Sala-keepern och in.
4 - 0 efter 09:35
 
Frustrationen hos Sala HK får ett ansikte när nr 11 Oscar Spång gör sig skyldig till verbalt övervåld. Smack i midjan och Westergren gör tecknet för missconduct. 10 minuter i snickarboa är ett faktum för Spång klockan 13:05.
 
KIK har lekstuga i anfallszon i minut 14, dock utan att näta. Detta följs av det vi såg i första perren, nämligen slarv i egen zon och nonchalans i uppspelsfasen. Inga fler mål i denna period, och den andra pausvilan inträder.
 
Skott: 11-13 (!!??) Jag räknade förvisso inte hela perioden, men är mkt tveksam till den siffran.. I ett byte vet jag att KIKs 3e-line hade två skott, tre fösare och en myra som alla gick på mål.. Det blir 6 skott på 30 sekunder ca.. Utv:4-10 (minuter)
 
3e p:
Slutperren inleds med en dubbelutvisning och spel 4 mot 4. KIKs nr 20 Pekka Korhonen antecknas för tredje gången i matchprotokollet (1 ass o 2 bus)

Spelet 4 mot 4 är lite hafsigt, inget ordnat spel utan mest soloförsök som inte leder någon vart.
Nytt PP efter 07:06, och det innebär spel i 5 mot 3 eftersom ännu en Salait snackar till sig en MC från båset. Blir lagstraff och en tripping, om jag fattat rätt.
5 mot 3 ska innebära utökad ledning, och det gör det också.5 - 0 kommer med 08:17 på matchuret, och målskytten är nr 13 John Sättermann. Passningsläggarna hette nr 20 Pekka Korhonen (fyra ggr i protokollet) och nr 4 Per Berg.

Spel med 5 mot 4 följer i ca 1:10.. Nu tröttnar Sala ut helt på detta..med ny utvisning som följd.
PP: 09:41 På detta så lägger vi till ännu en MC för Sala. Blåmärken i midjehöjd hos Westergren så här dags kanske?

Sala har inget att sätta emot när KIK ligger på med en gubbe mer..6 - 0 görs efter 10:44, av nr 4 Per Berg snyggt framspelad av nr 14 Fredda Pettersson.
 
Klockan 14:40 kommer ett av matchens frågetecken.. Sala tar time out.., när man ligger under med 6 mål med mindre än 6 minuter kvar..?
Hur som helst, i samband med timeouten så har Westergren också visat ut en lirare i respektive lag. Dubbelutvisning och spel 4 mot 4 ännu en gång.
 
KIK agerar mycket nonchalant i spel 4 mot 4, gång på gång, och tillslut leder det till en mycket onödig reducering för Sala HK.
6 - 1 klockan 15:36, och jag hoppas att lirarna på isen bad hemmakeeper Jansson om ursäkt. 
 
Med knappa minuten kvar så får vi se en riktigt ful grej från en Salait, vilket leder till 5 min + game.
 
Matchen är slut, och KIK har bärgat sessens första trea! Skott: 21-5 Utv: 4-33+game
Skott totalt: 51-26
 
Ny förstaline och ny tredjeline, bra med förändring men det är lite för tidigt att utvärdera resultatet, till det är kvällens motstånd alltför svagt.
Förstaperren är till stora delar helt ok, t o m ganska bra emellanåt. Men mot bättre motstånd blir man straffade direkt med sån nonchalans som man visade upp gång på gång i egen zon. Det var endast stabilt spel från keeper-Jansson, släppte inte många returer ikväll inte, som räddade KIK när det var som slarvigast.
 
Matchens minus: Slarv med tredjegubben i egen zon. Nonchalansen, taskigt mot egna keepern att ge bort nollan som var helt inom räckhåll.
Matchens plus: Ett gigantkliv framåt i spelet på kropp, detta måste utökas och fortsätta. Stabilt spel av Jansson i hemmaburen. Och, naturligtvis 3 smaskiga pinnar.
 
GO KIK!!
 
//Falken
 Omg 3 div3 Örebr/Västmanl. Tips o kommentarer

Söndag 25/10

HC Örnen - Hallstahammar HK:
2 - 2
Fredag 30/10

Felling/Frövi IK - Guldsmedshytte SK
:

Från FFIKs hemsida: "-Vinner man med 9-2 så borde man väl vara nöjd och och glad över det som skett på matchen, men i ärlighetens namn så är det inte så mycket mer att ta med sig mer än de tre poäng som matchen gav." "-Kedjan med nr 11 Pontus Olgemar, nr 8 Martin Björklund och nr 21 Tobbe Larsson stod för sex av målen och ska givetvis omnämnas."
Inför matchen mot GSK: "-Det kan bli en riktig kanonmatch! Att det förmodligen blir en jämn och tuff match är nog de flesta ense om.Vi har haft lite förkylning i laget, men de flesta börjar repa sig bra och en ganska bred trupp har gjort att vi kunnat träna med i princip 4 femmor på träningarna ändå, vilket ju är mycket positivt.

Förvisso tror jag också på en jämn match, men det är svårt att veta hur inställningen till denna match är hos GSKs unga lag. De har spelat en match hittills och det mot ÖDIK (16 - 0) medan Fellingsbro/Frövi IK har haft en jämn tuff match mot SHK och nu senast en lätt seger mot ÖDIK. 
I FFIK verkar det som att mycket handlar om linen med Olgemar,Björklund och Larsson. Det kan nog räcka en bit, men om inte andra också kliver fram så går det inte.  


Falken tippar: Jag tror på bortasgeger för GSK, 2 - 5
Hällefors IK - Skultuna IS:

Möter man Skultuna IS så bör man som motståndare hålla extra koll på nr 7 Max Piilonen, 5+1 på de två första matcherna är en helt ok säsongsöppning. Man har även andra lirare förstås, men den jag tänker lyfta fram nu är förstekeepern, nr 31 Niklas Ekstedt. Kan vara mycket tät och svårmedgörlig.

I hemmalaget så finns ett gäng unga lovande lirare, men främst är naturligtvis nr 29 Rikard Ekström
En gubbe gör dock inget lag, hur bra man än är. Dessutom kommer Ekström inte att lira alla matcher, kanske inte denna heller?


Falken tippar: Svårbedömt, men jag tror på SIS som har ett något tyngre lag, och om man bara har skallen med sig till Hällefors så bör man kunna ta hem segern. Ska vi säga.. 3 - 4
Kungsörs IK - Sala HK:

Sala HK har öppnat med en uddamålstorsk och en uddamålsvinst, och som jag trodde innan seriestarten så kommer de att krångla till det för många lag. Det vet nu Nora HC också. Nr 11 Oscar Spång är en av dem man som motståndare bör hålla båda ögonen på.
Det verkar även som att SHK har minst en duktig keeper, nr 30 Joakim Lindqvist.

Från SHKs hemsida:  "-KIK borta på fredag...en uppgift som blir nog så svår. Kungsör har ju börjat med två torsk, 4-7 mot Hallsta och 4-5 mot Skultuna, så vi kan nog räkna med revanschsuget KIK.
För Sala´s del så gäller det att hålla ihop i mittzon och inte gå bort sig i försvarsspelet. KIK har några bra spelare bla Per Berg som är en riktigt bra målskytt och kanske en av dem bästa spelarna i serien. Sala verkar ha en intakt trupp på fredag, eventuellt kan det bli aktuellt med en come-back från en av våra
duktiga killar från förr, vi får se hur det blir med det."

För KIKs del så är hemmaseger ett måste! Måste och måste, ja det kan man ju diskutera men KIK behöver positiv energi och lite framgång för att få igång maskineriet. Det ryktas om omstuvning i femmorna, och naturligtvis beror det på att coach Pontus Brolin Öhrn insett att laget behöver väckas och stimuleras för att få ut den potential som han vet finns där. Mycket har hittills handlat om KIKs förstalina, Berg, Karlsson och Sättermann,även om de kan mycket bättre än de visat hittills. Det finns definitivt fler som kan och bör kliva fram nu. Jag är som åskådare lite orolig för KIKs inställning, vem skall ta tag i det?

Vågar någon kliva fram och ta täten inställningsmässigt eller kommer man att tänka mer på hur många öl man ska knäppa efter matchen.., det är knappt div4-inställning, och krakar med div4-inställning vinner inga matcher!

Falken tippar: Allt handlar om inställning, och med rätt inställning och utförande så vinner KIK. 5 - 2
Nora HC - Örebro Dövas IK:

Från NHCs hemsida efter torsken mot Sala: "-I första perioden så hänger vi inte alls med Sala och vi spelar väldigt dåligt. I andra perioden så spelar vi upp oss och tar över mer och mer men får inte in pucken bakom Salas keeper. I sista perioden så går vi ner på folk för att komma igen men Sala utökar till 4-2 på ett mål som uppstår pga av att det är lite rörlig i sekretariatet, man vet inte om man ska släppa ut spelaren eller inte och man väljer att stänga dörren, vilket visar sig vara rätt tills slut men i stridens hetta så blir man upprörd! Vi reducerar genom Micke Carlsson men det är förgäves."

Intressant att sekretariatet i Sala får en ass vid SHKs fjärde balja.. =)

Nora HC har en förstaline med kvalitet, och ingen blir förvånad om de finns med när målskyttarna skall räknas upp efter matchen borta mot ÖDIK.

Hemmaseger är oundvikligt! Örebro Dövas IK skall naturligtvis inte inte ha någon större chans, men om NHC bara ställer ut grillorna samtidigt som att ÖDIK har en sjusjungandes inställning så kan vad som helst hända.., men det tror jag inte att det gör..., men det kan hända..fast det gör det inte.


Falken tippar: 12 - 1


Resultat omg 5 div2 Vb, inkl comments

FIF - AHC: 6 - 2 (0-0, 2-1, 4-1) Skott: 22-35 (3-13,8-11,11-11)

Från AHCs hemsida"-Tillbaks till ritbordet, så var verkligen känslan efter onsdagens förlust mot Forshaga. Ett Forshaga i medvind tog tillslut en komfortabel trepoängare mot ett AHC med grus i maskineriet." "-För få var intresserade av försvarsspel, det var alla överrens om efter matchen. Det var dåligt rakt överlag och för att undvika att bli säsongens slagpåse samlades laget efter matchen för snack. Ett mycket bra snack där alla fick säga sitt, komma med förslag på lösningar och lova varandra uppryckning å det grövsta."

"-Vart var alla människor? Forshaga gör väl sin bästa säsongsstart på åratal och det kommer 27 personer och kollar. Hade det kommit nya filmer till videobutiken?

Arvika HCs finska nyförvärv nr 21 Johnny Åsvik fick äntligen spräcka målnollan, och det var iaf ett ämne till glädje.. Vissa slog ju fast att så skulle ske i denna match, men det tipset gick ju bara hem till 50%.., eller hur Thomaz "efter jul" Andersson..? =)

Imponerande FIF! Att återigen torska skotten klart och ändå vinna matchen klart är inget annat än imponerande.GIK - NIK:  2 - 2  (1-1, 0-0, 1-1) Skott: 37 - 26 (12-10,15-7,10-9)

Från GIKs matchrapportör: I första perioden var det inget skönspel som visades upp. Grums hade spelet mestadels men klantade till det en hel del i egen zoon då Nor checkar högt upp och får på så sätt sina chanser.
Efter andra perioden kan man inte tro att det är ettan och tvåan i serien som möts.... Grums försöker anfalla men hamnar i Nors stillastående köttmur framför mål och därefter kontras det. Mycke folk på läktaren får hålla sig till nöjet att äta körv o dricka kaffe. I slutperren fortsätter matchen som i andra där GIK hela tiden försöker men Nor försvarar sig, dumpar och kontrar.

Från Nor IKs hemsida: "-Nor behåller andraplatsen efter oavgjort mot serieledarna. Nor genomförde matchen enligt mäster Blomqvists game plan. Grums förstafemma neutraliserades genom hård och hög press. Nor gjorde första målet men Grums kunde kvittera i power play. I andra perioden var det Grums som skapade flest chanser, men tack vare Alex storspel i målet slutade perioden 0-0. Sista perioden var mer öppen, delvis pga fler utvisningar för båda lagen. Grums gick ifrån till 2-1, men Nor kunde kvittera med en och en halv minut kvar av matchen. Nor är fortsatt obesegrade efter fem omgångar."  

GIKs första poängtapp på hemmaisen, efter en match utan den där riktiga derbykaraktären.
Jonas Hellkvist i Nor IK tar inte otippat täten i den interna poängligan, och kommer naturligtvis att vara viktig även i fortsättningen. Nor IK imponerar med att ha ett lag med hög lägstanivå, med tre stabila femmor.
Det ska bli intressant att se hur nästa omgångs uppgifter klaras av de bägge lagen. Är båda förlustnollorna intakta fortfarande?HHC - ÅSK: 1 - 3 (0-2,1-1,0-0) Skott: 27-31 (6-9,10-14,10-7)

0 - 2 efter första ronden, två baljor i PP från ett effektivt ÅSK. Även hemmalaget hade PP-lägen i första p, tre st, men man klarade inte att utnyttja det. Så såg det ut i resten av matchen, trots många chanser i PP så lyckades HHC endast måla en gång med fler gubbar på isen. 

Från ÅSKs hemsida:"- ÅSK gick ut och tog tag i taktpinnen direkt och efter skott från blå i powerplay genom Henrik Johansson fick man hål på HHC keepern efter dryga 7 minuter. 2-0 målet kom också i powerplay och även denna gång serverade Ziga Oblak Henrik Johansson på blålinjen. Denna gång räddades pucken av målvakten men ramlade ner framför klubban på Thomas Sääv som rakade in den i tog kasse."
"-Kul att se att hela laget utkastade sig hårt arbete och jobbade till sig en seger"

Åmåls första trea, var säkerligen efterlängtad. Nr 19 Ziga Oblak, det slovenska bidraget i ÅSK är en av nyckelspelarna, andra tilltänkta nyckelspelare är nr 20 Lindahl och nr 21 Engberg. Dessa herrar har dock "bara" skrapat ihop 2 poäng var på femmatcher. Bättre upp för dessa med flera om ÅSK tänker fortsätta ta fler treor.IFK Hallsberg - KHT: 3 - 6 (3-0,0-4,0-2) Skott: 59-42

Från Navvies hemsida: "-Fem minuter sen godnatt!!!" "-Ishockey är ingen lätt konst att bemästra, många viktiga lärdomar drogs såväl av spelare som tränare denna kväll som förhoppningsvis kommer till konstruktiv användning framöver."

Hoppsan Navvies! Håkan Södergren sa en gång: "- I ishockey finns det inget svårare än att leda med 3 - 0" Jag har alltid tyckt att det måste vara svårare att ligga under med 0 - 3 eller varför inte 0 - 8..,men det kan vi ta en annan gång.. However, 3 - 0 till Navvies på hemmaisen efter första p, och sen totalras..
I andra perren så reducerar KHT när de har en man mindre på isen, och i efterföljande PP..,eller prexis när Navvies blir fulla, så reducerar man för andra gången. På drygt två minuter så går man från 3 - 1 till 3 - 4 och jag vet precis hur Navvies kände sig.. Nu har KHT det siffermässiga såväl som det mentala övertaget i matchen, och trots att bägge lagen har många chanser i PP så är det bara Kristinehamn som kan utnyttja det.

Månde får Köping Blue boars sota för detta kommande söndag..!?KAIK - VHC: 9 - 1 (2-0,1-1,6-0)

Från KAIKs hemsida: "-Kil vann till slut ganska enkelt hemmamötet mot Viking med hela 9-1. Detta i en match med lika många ansikten som perioder. Första perioden tråkig (gäsp) trots två kilsmål. Andra perioden, lite mer fart och en ganska jämn tillställning. Tredje perioden, islossning av Kil med Härförare Lawner som gjorde hat-trick (nästan äkta)."

VHC: "-Viking stod upp bra i två perioder, stolpskott, missade frilägen och en storspelande Vikingmålvakt (Jesper) gjorde att det fåtal Vikingfans som rest till Kil hoppades på en rolig avslutning.Men, i tredje perioden visade Kil varför man är en av seriefavoriterna. Man pressade ständigt ner Viking i egen zon, och även om vi inledningsvis orkade spela oss upp i "rätt zon" pressades vi snart tillbaka. Det är bara att buga och tacka för lektionen."


Nio utvisningar, bara, tyder på en snäll match.. för snäll från VHCs sida kan man tänka..?Köping HC - Karlskoga HC: 3 - 5 (1-1,0-3,2-1)     Skott: 32-33 (10-7,6-13,16-13)

Slarv o räknefel i egen zon Köping! Ja, så såg det ut tillslut. Inledningsvis så var dock hemmalaget både etta,tvåa och trea på pucken. "Bara" 1 - 1 efter första kändes lite bara.
Sen hinner knappt KHCs U16-lag av isen i pausen (hyllades för DM-guldet) innan Karlskoga Flyers hade flugit ifrån till 1 - 3.Skillnaden mellan lagen kan nog kallas skolning. Karlskoga är bättre på både PP och BP, samtidigt som att man förstår vikten av att jobba med flytet, alltså att skapa momentum i matchen och att utnyttja det. Som t ex när man gör 1 - 2 så dröjer det bara 13 sekunder innan 1 - 3 kommer. Detta är ingen slump, man har en strategi direkt på tek efter målet och det är att slå till igen medans Köping slickar såren efter förra ryggskottet.

Strategin vid tek är också en stor skillnad, här jobbar Karlskoga som en enhet medan Köping jagar puck.


Svettigt å va keeper ibland!

Flyers nr 11 Lövgren och nr 16 Virtanen imponerade på mig, med bra speed och speluppfattning.
 

Kapten Varg!

Köping HC skall dock ha en eloge för sin fightingspirit, man ger inte upp utan kämpar så länge det finns tid. Tungt med Karlskogas replik bara 45 sekunder efter hemmalagets reducering till 3 - 4.
Trots time out och att man bytte keepern mot en extragubbe så blev gästerna för svåra.KHC-debutanten Tomas Mitell kamperade ihop med Johan Lilja, och gjorde inget större väsen av sig i ett par perioder. Såg nästan lite förvirrad ut emellanåt och överglänstes klart av kollegan Lilja. Senare, i slutronden fick vi dock prov på något av herr Mitells kvaliteter. Stenhårda pass på bladet, då gällde det att man höll i stickan ordentligt, och en fin rörlighet och speed. Ett klingande direktskott från blå i PP och det gick ett ååååh genom publikum (228 betalande)

Hemmamatch igen på söndag mot gästande Navvies..


Tack till fotograf Sättermann för bilderna!

5e omg, div2 VB:comments o tips!

Onsdag 28/10

FIF - AHC:

Forshaga IF förfogar över ett bra försvar, det kanske inte alltid funkar till 100% men när Christoffer Lööf, förstekeeper i FIF spelar som han kan och när han får rätt assistans av övriga FIFare så kan FIF vara knepiga att göra mål på. Det har både KHT, Navvies och KAIK märkt av, och då är dessa lag ändå på förhand tippade topplag i årets serie, tillsammans med GIK och AHC förstås.
Utöver den starka defensiven så måste man också imponeras av effektiviteten framåt.

Gör man jämförelsen med Arvika HC så här långt så skiljer det en del. Nöjda med försvarsspelet kan man inte vara, och effektiviteten framåt är inte heller någon succé än så länge. Fler måste kliva fram och ta ansvaret för målproduktionen.

Falken tippar: Jag tror att denna match avgörs före matchen, det blir alltså en fråga om vilken inställning respektive lag har till matchen när de genomförde senaste träningen och när de samlas i omklädningsrummet,matchkvällen,och börjar surra och byta om.
Om FIF gjort läxan efter senaste debaclet hemma mot HHC, då man hade vunnit hemma mot KHT och spelat 2 - 2 mot storfavoriterna Hallsberg så får gästerna AHC det svårt att vinna.
Om AHC har bestämt sig för att spela äckeldisciplinerat i defensiven, och för att ta första bortasegern, ja då blir det nog bortaseger. Jag tror på det sistnämnda, Thomaz Andersson och Jonny Åsvik spräcker sina målnollor
och AHC vinner. 3 - 6GIK - NIK:

Tidig seriefinal
, och här blir det åka av. Lagen känner varandra väl, och även om GIK sällan inkasserar några förluster i Billerudhallen så vet Nor IK hur det känns att vinna där. Denna gång möter man dock ett bättre GIK än senast det begav sig. Hemmalagets junisar har lyft laget inställningsmässigt, vilket kanske främst kommer att visa sig på bortaplan (som var lite av GIKs akilleshäl förra sessen) men också spelmässigt.

Falken tippar: Ett GIK med frisk luft under vingarna och med glädje i liret kommer inte att tappa chansen att göra ett ryck i tabellen. Hemmaseger med 6 - 1
 

HHC - ÅSK:

Hammarö HC, med nye Tim Rivest i båset, tar emot Åmåls SK i kvällens femte omgång. ÅSK som efter 2 likamatcher (hemma mot Köping HC och borta mot Nor IK) och 2 torsk (hemma mot GIK och KAIK) ännu inte vet hur det känns att vinna i seriespelet.

Hammarö, med två raka vinster, kommer att göra allt för att förlänga vinstsviten.

Falken tippar: Målsnålt och jämnt, 4 - 3

IFK Hallsberg - KHT:

Navvies, med två raka segrar, är ett kollektiv som är tungt att möta. Nu har de dessutom fått upp ångan och självförtroendet vilket gör dem ännu mer svårhanterliga. Niklas Riekkola samt Emil Kling blev båda två-målsskyttar i vinstmatchen senast hemma mot AHC, och lär bli att räkna med även i kväll. Navvies Robin Gustavsson vaktade målburen senast, och gjorde trots 5 i baken en bra match.

Kristinehamn tog sessens första 3-poängare hemma mot Köping HC i förra omgången, men har utöver det en likamatch mot Karlskoga och två torsk (FIF och AHC) så inte kan man vara nöjda med nuvarande 7e-platsen i tabellen. Henrik Ivanov är enligt mig lagets bäste och viktigaste spelare.

Falken tippar:
Jag tror på hemmaseger, men matchen lever intill sista minuten.. 3 - 2


 KAIK - VHC:

Kils AIK får besök från Hagfors ikväll, i form av Viking HC. Tabelljumbon VHC har haft svårt med målskyttet, även om man legat på bra och hållit hyfsat jämna steg med sina motståndare så har man inte kunnat utnyttja sina målchanser. 9 mål framåt på fyra omgångar skrämmer ingen, utom möjligen VHCs lagledning. Dock behöver man inte göra många mål för att vinna matcher, det räcker med ett mer än motståndaren. Kanske kan Jesper Backlund, nye förstekeepern, se till att täta bakåt lite bättre. Senast (mot Nor IK) fick han raka ut fem puckar ur nätmaskorna, som säkerligen inte var hans fel alltihopa. Försvarsspelet måste funka, annars halkar VHC efter ännu mer efter kvällens match.

Kvällens hemmalag måste upp i sadeln igen, två raka torsk bör inte bli tre om man vill aspirera på att vara ett topplag. Tillkrånglat spel i anfallszon måste bytas ut mot folk på kassen och skott. Inga extrapoäng delas ut för snygga mål.

Falken tippar: Hemmaseger med 4 - 0 


 Köping HC - Karlskoga HC:

Äntligen dags för hemmapremiär för Köping Blue boars!! Isen är redo att beträdas, och laget har sett taggat ut på träningarna så detta kan bli en trevlig hemmapremiär.

Enligt obekräftade rykten så skall nu också Tomas Mitell vara klar för KHC och alltså göra debut i laget i kväll. Sannolikt bildar han då backpar med Johan Lilja i förstafemman, vilket då naturligtvis innebär att Köping Blue boars förfogar över div2 Vb:s bästa backpar!
Hur långt det räcker vet ingen, men jag tippar att det räcker för att Köpingslaget skall ha goda chanser att förbättra sin tabellplacering från förra sessen iaf.

Kvällens hemmalag har släppt in flest mål av alla på de fyra inledande omgångarna, och det är bara Viking HC som har sämre målskillnad, så det är naturligtvis inte fel med en backförstärkning i dagsläget.
Mitell har som back dock alltid producerat framåt också, senaste säsongen när han var med och tog Örebro till allsvenskan så blev det hela 53 poäng (16+37)

Gästande Flyers HC har samma poängskörd som Blue boars, 4 pinnar, och har inte riktigt fått saker och ting att stämma som man önskar så här långt. Det är kanske inte så konstigt eftersom man har ett till stora delar nytt lag från förra sessen, 11 ut och 12 in, varav de flesta nya kommer från Bofors IKs juniorer.
Karlskoga HC leder inbördesmötena mot Köping HC ganska överlägset, och kanske är det till nackdel ikväll. Den rätta ödmjukheten kanske saknas för att man skall komma upp i den nivå som krävs?

Falken tippar: Jag tror det blir en kul match att se på, jag tror att det kan bli hett och jämnt men jag tror också att hemmalaget tar tre viktiga poäng genom att vinna med 4 - 3


Omg 4, div2 Vb: Resultat o kommentarer

IFK Hallsberg - Arvika HC:  8 - 5 (2-1, 2-2, 4-2) Skott: 42-26 (13-5,17-8,12-13)

Hej o hå, jag trodde på en betydligt tätare fight..och det var det ju fram till i 14e minuten i slutperren då Navvies pangar in 6 - 4..,sen kommer inte AHC närmare.
Nr 10 M.Ittonen framstår hitills som det starkaste finska nyförvärvet (av två) i AHC, 1+2 ikväll.
Annars gör nr 24 Daniel Berntsson, center i 1a-linan, en mycket bra match med 2 mål och en ass. Verkar också som att det är AHCs 1a-line som står för alla mål.
AHC öser inte in mål precis, 3,5 per match, fler måste kliva fram och producera (Nr 16 Tomaz Andersson har ännu inte nätat, och så har vi då nr 21 Åsviks skrala facit på 0+2) , men det är försvarsarbetet som sviktar. 4,5 insläppta per match och bara Köping HC är otätare bakåt så här långt.

Hallsberg Navvies har nu två raka trepoängare efter den skrala inledningen med en torsk och en oavgjord.
Skral och skral föresten, att man torskade borta mot GIK är inte direkt chockerande och likamatchen hemma mot FIF skall nu ses i ljuset av FIFs nuvarande 3e-plats i tabellen, efter segrar mot både KHT och KAIK på bortaplan. Om Navvies nu kan fortsätta segeraden hemma mot Kristinehamn nu på onsdag så tror jag att man blir än mer svårslagna. 

Jag tippade rätt vinnare, men hade dålig aning angående målskörden..Kils AIK - Forshaga IF:  2 - 3 (0-0, 2-1, 0-2) Skott: 57-26 (19-5, 14-10, 24-11)

Verkar som att FIFs unge keeper, nr 30 C.Lööf, var matchens lirare i Sannerudshallen ikväll.
I FIF var annars 2a-linan starkt bidragande till denna något oväntade bortaseger. 
Enligt rapporterande från Kil så spelade KAIK alldeles för tillkrånglat och kunde inte utnyttja de målchanser som man ändå skapade i parti och minut.
Från FIF: "-Kil var det bättre laget men kunde inte sätta chanserna bakom duktige Christoffer Lööf i målet. Skotten var 57-24 men det är målen som räknas !"


Hur ska en stackare kunna få någe rätt när man tippar egentligen!?


Kristinehamns HT - Köping hockey:  8 - 2 (1-1, 3-0, 4-1)  Skott:42-22 (14-5,10-10,18-7)

Efter en förstaperre där KHC är hyfsat med, trots 14-5 i skott till hemmalaget, så är det effektiviteten i mittenronden som fäller avgörandet till KHTs favör.

Magazin 24: "- Vi var inte som i de tidigare tre matcherna, utan saknade lite drag i kropparna i dag", säger KHC-tränaren Tommy "Lill-Egon" Persson. I en sådan här match krävs det att alla är på tårna för att man ska ta poäng.

Trodde på en jämnare match, men hade inte koll på KIKs laguppställning inför matchen.
Vill inte veta egentligen, men jag skulle tippa att KHT har ca 35 - 7 på KHC på de fyra senaste matcherna..Viking HC - Nor IK:  2 - 5

Från VHCs hemsida: "Bedrövlig inställning och dåligt engagemang i den första perioden gör att Nor kan ta ledningen med 0-2. Som vanligt lyfter vi spelet i andra perioden, och kommer ikapp spelmässigt i den tredje, men det håller inte. Vi måste vara på tå redan från början i matcherna" //Lagledn

Nor IK: "-Nor öppnade matchen mot Viking riktigt bra och kunde enkelt gå upp till 0-2. Skottstatistiken 1-14 speglar matchbilden väl från första perioden. Som vanligt i den här typen av matcher gick Nor ner i tempo i den mållösa andra perioden och Viking tilläts komma in i matchen."- Viking kändes något bättre än förra säsongen och kan med rätt fokus skapa vissa problem för motståndarna på hemmaplan."

Med det lagen visa upp hitills så var det ändå väntat med ganska klar bortaseger.Åmåls SK - Grums IK:  2 - 4 (0-2, 2-2, 0-0)  Skott: 23-35 (6-11,10-15,7-9)

ÅSKs hemsida: "-Ska man dela ut något plus till nån i denna match så är det Åmåls målvakt Sebastian Blomqvist som återigen gör en bra match. 
 Måste också reflektera på Grums laguppställning. Man kommer idag till spel med hela 11 juniorer i truppen. Två målvakter och 9 utespelare."

Ångest i Åmål, eller!? Näst sist efter fjärde omgången, och svåra Hammarö borta i nästa match..
Grums IK spelar återigen en tidig seriefinal nu på onsdag mot Nor IK, vinst där och vi ser seriens första försök till ett ryck.


Hammarö HC - Karlskoga HC:  2 - 1 (1-0,0-1,1-0) Skott: 39-36     

HHC: "-KHC skapar endel farligheter i slut minuterna men vi lyckes reda ut stormen med uppoffrande spel och en mycket bra målis i Henrik Hedenskog. På det hela en rättvis seger."

KHCs Coach: Dålig fart på rören i första och tredje. Måste ta vara på chanserna mycket bättre.
Spela mer aggressivt, vi är lite rädda för att ta och ge stryk.

Som väntat en jämn match, det verkar dessutom som att KHCs fokus riktas en del åt sånt som de inte kan göra något åt. Alltså domarnas insatser..Bara att gilla läget och gå vidare, allt annat är energislöseri..Omg 2, div3 Örebr/Västm: Resultat o kommentarer

Hallstahammar HK - Hällefors IK: 5 - 2 (0 - 1, 2 - 0,3 - 1) Skott: 44-15 (14-8,12-2,18-5)

Väntad vinst, men den blev mindre än jag trodde. Bortaledning efter första p, sen tog det 4 minuter in på mittenperren så kom det två hemmamål inom 7 sekunder. Gästerna kvitterade tidigt i slutperren, men HHK nätade sen tre gånger på raken och hemmasegern var tryggad.

Jag tippade fel resultat men rätt vinnare.Köping HC - Örnen HC: 1 - 10

Väntad vinst för Örnen, men vad hände KHC!?
Feltippat resultat, men rätt vinnare


Sala HK - Nora HC: 4 - 3

Vet ännu inget om matchen, men kul med Sala-vinst
Feltippat!


Skultuna IS - Kungsörs IK: 5 - 4

KIK hade kontrollen, men gav onödigt nog bort den till hemmalaget som var effektiva när läget dök upp.
Feltippat!


Örebro Dövas IK - Fellingsbro/Frövi IK: 2 - 9

Väntat resultat, det verkar som att ÖDIK måste få tillbaka lite sjuka/skadade spelare om de ska ha någon chans överhuvudtaget.

Nästan helrätt tippat, så när som på ett mål..


Skultuna IS - Kungsörs IK: 5 - 4 (1-1,2-2,2-1)

Matchref:
Tyvärr bjöd Skultuna IS inte på något matchprotokoll, så jag har ingen laguppställning.

Det kan dock ha sett ut såhär, typ:
61 Cricko Jansson i mål
1a:
13 Säta
5 Robba Karlsson
4 Per "farsan" Berg
27 Johan Larsson
16 Danne Källberg
2a:
25 John Gustavsson
30 Tobbe Waern
29 Kristoffer Karlsson
28 Frasse Gustavsson
22 Daniel Mård
3e:
26 Joel Eklund
14 Fredda Pettersson
11 Nicke Källberg
20 Pekka Korhonen
8 Emil Lundekvist
4e:
18 Danne Karlsson
91 Jocke Andersson


1a p:
Keeprarna i respektive lag vinkar till Westergren, referee of the game, att de är redo för spel.
KIKs representant heter "Cricko" Jansson och har nr 61 på ryggen.
Pucken släpps och spelet är igång.
Första 2 minutrarna klart till KIK, alla tre liner har bra fart på benen.
 
Tyvärr hittar den randige regelvidrigheter hos nr 8 Emil Lundekvist,
och  KIK spelar BP från 04:16.
Ett skott når fram till KIK-målisen, men utöver det inga farligheter alls.
 
I minut 8 så ligger KIKs 3e-formation på hårt i anfallszon, hjälper varandra och slungar iväg tre-fyra skott mot hemmakassen.
En jättetabbe från en SIS-back leder sånär till mål för KIK, men burväktarn undanvärjer i sista stund.
 
Frenesi och hårt jobb från KIK genererar spel i PP.
 
PP inleds klockan 09:04, och KIK är, genom nr 30 Tobbe Waern, riktigt nära att ta ledningen direkt men pucken rullar i princip på ryggen på hemmakeepern och ut. KIK tar ändå ledningen, genom nr 27 Johan Larsson när KIK öser på och bara ska ha in puckskrället över mållinjen. Assisterade gjorde nr 13 Sättermann och nr 4 Berg
Alltså, 0 - 1 klockan 10:33. Skönt!! 
I minut 12 så bjuds SIS nr 13 på ett gyllene friläge, men pucken hoppar så här dags ganska friskt på den skrovliga isen..tack och lov.
 
Nu har tyvärr KIK bytt inställning, från frejdigt och intensivt med bra fart på grickorna till ett ängsligt uppträdande med virrigt spel i egen försvarszon.
Man spelar som om man ägde pucken utan att gör det. Skitjobbet görs inte och det känns inte alls bra nu.
 
KIKs nr ? (såg inte vem, och hörde heller inte vem pga otroligt eko i hallen) visas ut pga Puck out, och dags för spel med en gubbe mindre.BP: 16:30. Hönsnätet runt sargen spelar nu KIK ett spratt (hönsnätet borde fått en ass) när pucken studsar toksnett och rakt i gapet på en SISare som hittar fri gubbe framför mål, som i sin tur hittar ett annat nät..tyvärr.
1 - 1 kommer med 18:01 på matchuret.
Nytt BP kommer när KIK blir helt stillastående på hälarna och trippar en SISare, tripparen heter nr 22 Måård.
BP: 18:47. Det ordnar sig utan större problem.
 
Slut på förstaronden, och en bra start har käkats upp av frånvarande skitjobb, för långa avstånd och sega grickor.
Skott: 10-12 Utv:2-6 (min)
 
2a p:
KIK får inleda mittenperren med 46 sekunder i BP, vilket man gör bra.
Ganska snart byter man roller, och KIK får spela med en gubbe mer.
PP:01:49, och bra fart direkt från KIK vilket leder till ytterligare en gubbe på botbänken för hemmalaget.
Alltså spel 5 mot 3 för KIK i en go stund, tillräckligt bra och tillräckligt länge för..
1 - 2 efter 02:57. Missade att skriva upp vem som målade, så det vet jag inte tyvärr.
 
SIS ligger på mot KIK-målet och lite tuppfäktning inträffar. Verkar harmlöst men det är väl för att jag inte gått någon domarkurs.
Dubbelutvisning klockan 05:21, KIKs buse heter nr 5 Robin Karlsson.
 
Ett gäng sekunder senare så får KIK spela med en gubbe mer igen.
PP: 05:47, och alltså spel 4 mot 3. Det blir ett par skott mot SIS-kassen, men annars ganska harmlöst.
 
KIKs 3e-line har bra intensitet och öser på runt hemmakassen, nr 26 Eklund får pucken i 100% tokrent läge mitt i slottet men lyfter pucken 100% över.
Eklund surar inte för det, han hämtar pucken och levererar en räkmacka de luxe till polarn nr 11 Källberg och vi har nytt härligt rassel..


1 - 3 efter 08:12, målade gjorde nr 11 Nicke Källberg och assisterade alltså nr 26 Joel Eklund.
 
Ny kraft i bröst och bringa för KIKarna, och man ligger på med hårt jobb i anfallszon. Pucken naglas fast i zon, och detta till en SISares förtret. Liraren blir så frustrerad att han börjar stampa med grickorna för att mosa hockeyblad efter sargen.., helt under överinseende från kvällens sheriff..utan åtgärd trots 4-5 bladhackarförsök.. Märkligt agerande från fler än ett håll!


 
Spelet i egen försvarszon har inte imponerat, och det fortsätter tyvärr. Pucken jagas utan tanke på att ta sin gubbe och räknefelet inträffar.
2 - 3 efter 11:12. Svagt spel från KIK som hemmalaget utnyttjar utan pardon.
 
Isen orkar hålla ok standard i en knapp period, och nu rullar pucken mer än den glider.
BP:16:50, när KIKs nr 29 Kristoffer Karlsson visas ut.
Nytt rassel hörs, och det kommer efter ett mkt bra powerplay från hemmalaget, det var bara en tidsfråga innan det var utjämnat.
3 - 3 efter 18:11.
 
Mittenperren är slut, och vi ser samma tråkiga trend som i slutet på första perioden.
Skott:13-16 Utv: 8-4 (min)
 
3e p:
Inledningsvis i slutperren så bekymras man av att det inte verkar finns någon tydlig rollfördelning i egen försvarszon, man hjälper inte varandra. Gång på gång vänder 2 - 3 KIKare på defensiv blå fram och tillbaka för att ta emot en puck som inte ägs av KIK, man deltager inte i skitjobbet.
 
Nytt slarv med för mycket folk på fel sida om pucken, vilket leder till fint läge för SIS. Skottet tas förvisso i rätt ögonblick men ser ändå ingalunda otagbart ut eftersom det avlossas från blå och utan högre hastighet.
4 - 3 efter 06:05
Mycket tid kvar, och KIK ser lite rappare ut nu igen i minut 9. Tyvärr åker KIK på ännu en utvisning, helt i fel läge kan man lugnt säga.
BP: 11:33 när nr 13 John Sättermann visas ut. KIK ser ut att reda ut det, men tyvärr ramlar pucken in igen, i fel kasse.
5 - 3 efter 13:13.
Fortfarande mycket tid kvar, men isen är nu sämst igen och pucken hoppar och far..för båda lagen.
 
KIKs nr 11 Kjellberg är en energispelare som KIK behöver, i alla fall så länge som energin används på rätt sätt. Det gör den ikväll.
5 - 4 kommer upp på resultattavlan efter 14:42, och detta efter hårt och tufft jobb av nämnde nr 11 Nicke Källberg som utan assist ser till att KIK kan utmana hemmalaget in i det sista. Mycket härligt att se!!
 
KIK-forceringen kommer, och den skördar resultat i form av SISare i busbåset.
PP: 17:38 I samma stund tar KIK time out. Cricko Jansson i KIK-målet byts mot en extra utespelare och KIK spelar 6 mot 4.
SIS får tag på trissan ett par-tre gånger men siktar inte bättre än att spelet fortsätter.
Ny utvisning på en SISare kommer klockan 19:33, och spel 6 mot 3.
KIK spelar stressat och tar avslut utan att ha folk på kassen, samtidigt som hemmalaget kastar sig för att täcka puck.
Ny utvisning kommer när en hemmalirare har skickat pucken över sargen, då vi har 7 sekunder kvar.
 
Närmare än så kommer KIK inte ikväll.
 
Rättvist? Jo, det får man allt lov att säga. SIS var vassa när läget kom, och visade över hela matchen en mycket större kampvilja.
 
Skott:10-16 Utv: 6-2
Skott totalt:33-44


"-Kolla grabbar, jag ser en fisk under isen..!!"

Matchens lirare: SIS keeper, som knappt släpper en retur och uppträder mycket stabilt.
 
Minus i matchen: Spelet i egen försvarszon? Skitjobbet?En för alla, alla för en?
Plus i matchen: Nr 11 Nicke Källberg. Med bättre flås blir han ännu nyttigare för KIK.
 
Kuriosa: Kungsörs ishall har utmanats i striden om kallaste hallen i Sverige, men Skultuna leder klart och ohotat i sämst is-ligan.
 
Upp med skalln, nya matcher kommer!
 
GO KIK!!


Tack till fotograf Sättermann för matchbilderna!!

2a omgången div3 Örebr/Västmanl. Comments o tips.

Fredag 23/10


Hallstahammar HK - Hällefors IK:

Hemmapremiär för Hallsta HK, och motståndare är alltså Hällefors IK. Båda lagen har varsin vinst i ryggen, en ganska bekväm seger för HHK mot Kungsörs IK, medan HIK fick kämpa lite mer för att betvinga Köping HC. 
Efter denna matchen så är det dock bara ett lag som fortfarande är kvar i vinnarspåret, och det är självklart Hallstahammar HK.
Men nr 29 Rickard Ekström i HIK då? Jo, i matchen mot KHC var han bäst på isen enligt HIK, så visst kan han krångla till det för hemmalaget (om han kan vara med och lira, vilket han säkert kan eftsom han bor i V-ås), konstigt vore det annars eftersom han sannolikt är seriens överlägset mest skicklige och meriterade lirare.
Det räcker dock inte på långa vägar, resten av HIK håller en lägre kvalitet rakt igenom jämfört med HHK även om det finns ungdomlig entusiasm genom bl a nr 4 Rob Ekström (Rickards brorson) och nr 28 Robin Syrén (2 kassar och en ass senast)

Stekhet i HHK matchen senast mot KIK var nr 10 Jerry Östman (3+2) så den linen, med nr 21 Hettula, nr 10 Östman och nr 22 Sivonen får HIK se upp med...bl a.

Falken tippar: Hemmaseger med 9 - 2


Köping HC - HC Örnen:

Svårt att sia om hur det går i denna matchen, det beror förstås till viss del på vilket lag KHC förfogar över men eftersom det är hemmapremiär så kan man gissa att det inte kommer att vara ont om lirare i hemmabåset.
Senast borta mot Hällefors IK så förlorade man matchen genom att sitta i busbåset, och risken är stor att vi får se ett liknande scenario i denna matchen. Varför då då!? Jo, jag tror att HC Örnen är på tok för skridskostarkt för KHC, och det brukar innebära utvisningar för det ifrånåkta laget.
Örebrolaget HC Örnen har några lirare att se upp speciellt med, te x nr 9 Wahlström, nr 10 Andersson, nr 14 Ronell, nr 15 Wilhelmsson och nr 17 Johansson.

Falken tippar: 4 - 7


Sala HK - Nora HC:

Sala HK premiärtorskade
borta mot Felling/Frövi med 2 - 1, och nu så gör man sig alltså redo för att ta emot Nora HC (som premiärvann hemma mot Skultuna IS med 6 - 4) Enligt Sala HKs hemsida så har man tränat mkt på bl a boxplay utifallomatt olyckan skulle vara framme. Från SHKs hemsida: -"gubbsen" i Nora är vassa med pucken. Det gäller därför för oss att hålla oss på isen och inte låta oss bli provocerade att dra på oss massa skitutvisningar. Nr 11 Oscar Spång är en lirare i SHK med fart på grickorna och sinne för nätrassel.

Nora HC premiärvann alltså, och enligt uppgift så var det 1a-femman som stod för det mesta. Så det gäller för SHK att hålla noga koll på nr 21 Carlsson, nr 28 Sommarvik och nr 5 Jensen mfl.

Falken tippar: Det kan nog bli ännu en jämn fight för Sala HK,i två perioder, men sen hinner man inte med och NHC vinner. 1 - 6 blir det.


Skultuna IS - Kungsörs IK:

Skultuna IS bortatorskade
mot NHC i premiären, en jämn match som dock förlorades till stor del pga av Nora HCs effektivitet i PP. SIS väljer att ställa in torsdagskvällens träning för att vila inför fredagens möte med KIK.
Nr 23 Piilonen var Skultunas poängbäste i premiären (2+1)

Kungsörs IK förlorade även de i premiären (mot HHK) och kommer sannolikt med stor revanschlusta till fredagens match. Lagets 1a-line med nr 4 Berg, nr 5 Karlsson och 13 Sättermann stod nästan ensamma för produktionen framåt i premiären, men det finns definitivt fler som har både kapaciteten och viljan att göra poäng. 


Falken tippar: 2 - 5 och KIK vinner alltså


Lördag 24/10

Örebro Dövas IK - Fellingsbro/Frövi IK:

Efter den praktknock som ÖDIK åkte på i premiären så har jag svårt att se hur man skall kunna rubba något lag i denna serie, även om det är på hemmaplan och även om man har revasch att utkräva sen träningsmatchförlusten 11/10 mot just Fellingsbro/Frövi IK.

Fellingsbro/Frövi IK har en målsättning som man nog inte kan kalla kaxig, att landa som sexa-sjua är en realistisk målsättning menar man. Anders Ekegren, sannolikt förstekeepern i FFIK, var en av lagets mest framstående lirare i premiärsegern mot Sala HK, speciellt mot slutet när Sala låg på för kvittering.
En annan lirare som ÖDIK kan få jobbigt med är nr 10 Christoffer Svensson.
Det skulle väl inte vara en skräll precis om ÖDIK är ett av lagen som FFIK har bakom sig när serien är färdigspelad.

Falken tippar: 1 - 9 och klar bortaseger för FFIKHallååå, svagt tipparintresse hittills tycker jag nog..  ;)


4e omgången i div 2 Vb, kommentarer o tips:

Söndag 25/10IFK Hallsberg - Arvika HC:

Navvies mot AHC..., på förhand en toppmatch, men inget av lagen har direkt imponerat hittills. Nu inför detta möte så har båda lagen en vinst, en oavgjord och en torsk. Man har dessutom båda lika många gjorda mål, 9 st och lika många insläppta mål, 10 st.

Navvies bortabesegrade ju Karlskoga HC senast, och vi hittar en efter matchen-analys på Navvies hemsida "-Avslutningen på matchen blev dock med Hallsbergsögon sett onödigt spännande, tvån och trean för hemmalaget ramlade in med bara 27 sekunders mellanrum och det var en gastkramande sista minut av matchen som ett relativt glest publikhav (Min kommentar: Vad är ett glest publikhav!?) i Nobelhallen fick bevittna. För Hallsbergs del lyckades resultatet cementeras till 3-4 vilket resulterade i ett mäktigt segerjubel som sannolikt gav upphov till nästintill jordbävningsliknande tryckvågor i de nedre delarna av Nobelhallen tidig söndagkväll".
Min kommentar igen: Härlig inlevelse måste man säga.. =)

Nr 2 Johan Fryxell och nr 23 Patrik Jovander är väl iaf ett par av Navvies-lirarna jag skulla hålla ögonen på om jag var motståndare.

För Arvika HCs del så verkar stämningen i klubben inte vara alltför harmonisk för tillfället, i alla fall inte för en utomstående hockeynörd som bara har tillgång till deras hemsida, och gästbok. Huruvida A-laget påverkas eller ej är något för de mer lärda att tvista om. Hur som helst så kommer AHC med en seger i ryggen, en välbehövlig sådan och därmed också med stärkt självförtroende. Nr 23 Eriksson, nr 9 Frost och nr 10 Ittonen är några som producerat bäst hittills hos AHC, och det vill de säkert fortsätta med. Fortfarande väntar man på nr 21 Åsviks första kasse (kallad Inkinen-ersättaren), 2 ass har det blivit men initierade källor säger att you aint seen nothing yet..


Falken tippar: Blir säkert jämnt,men Navvies är tätare bakåt och vinner därför med uddamålet. 3 - 2Kils AIK - Forshaga IF:

Jo, KAIK vill tillbaka i vinnarspåret, bortknuffade som man blev senast borta mot GIK. Jag tror att man är tillbaka efter söndagsmatchen mot FIF. Även om FIF nu i det närmaste kördes över, resultatmässigt iaf, av Hammarö hemma så tror jag ingen kommer att underskatta dem efter deras två första matcher i serien. Det misstaget gör inte KAIK och därför kommer vi att se nr 11 Borggren, nr 4 Flödén och nr 4 Hedström (om han är med)
m fl att sätta högsta fart från start. Nr 16 Ekengren, det är en snabb och avig lirare som säkert kommer att hitta målet vad det lider också. 

När det gäller FIF så har jag ingen aaaning om hur man analyserar senaste raset (nåväl, skotten blev ju 33-33, men 2 - 7 är inte kul ändå)


Falken tippar: Ett försvarstänkande FIF ställer upp mot KAIK, men proppen går ur och matchen vinns med klara 6 - 3 av hemmalaget.Kristinehamns HT - Köping hockey:

I Köping HC så säger man ÄNTLIGEN!!!! idag eftersom det ikväll,tisdag, var dax att beträda isen i Köpings ishall för första gången på säsongen. (Gamla isaggregatet blev utdömt och ett nytt har nu installerats)
Läs mer här! Fram till nu har man hyrt istid i Hallstahammars ishall, och fått lägga om hemmamatchen mot Viking HC, t ex, till att bli en bortamatch.
Det kan även finnas andra anledningar att glädjas i KHC-lägret, det är nämligen mkt nära att klubben får ännu ett nyförvärv. En back med mycket kvalitet.
Tidigare här på bloggen så har jag nämnt att det funnits rykten som talat om Tomas Mitell som ett starkt nyförvärv till KHC-truppen, Mitell har tränat med laget en gång och skall enligt uppgift även vara med på isen på kvällens träning.

Kristinehamn har nog inte fått igång motorn som man tänkt sig. Bara 1 pinne (lika mot Flyers) på tre omgångar, och den "märkliga" torsken borta mot FIF som det stora negativa utropstecknet. Nu, hemma mot Köping HC så vill man förstås ta den första fullpoängarn.., och med nr 18 Henrik Ivanov i spetsen (som gjorde "25" poäng förra sessen mot KHC på de två mötena) så är chanserna goda..

Jag tror dock inte att det blir någon lätt uppgift att besegra Köping HC, självförtroendet är på uppgång och laget har visat att man har stark moral och fightaranda. Nyförvärvet nr 2 Johan Lilja är en riktig klassförstärkning, och backsidan är nu ännu bättre när utlånade (till Surahammar) nr 20 Emil "Foppa" Forsberg är tillbaka.
Sen har vi ju Mitell på ingång kanske.., vi får se.


Falken tippar: Jämnt, och 3 - 3
Viking HC - Nor IK:


Jesper Backlund
 var med på VHCs träning under måndagskvällen, han kommer senast från Sundsvall till Hagfors för att träna med Viking. Jesper kommer att testa en vecka för att se hur det verkar till att börja med.
Drömde om utlandet - hamnade i Hagfors Enligt NWT.se (klicka på länken) så debuterar Jesper för VHC ikväll mot Nor IK. Utöver detta så vet jag inget om VHCs laguppställning eller om deras tankar inför match.

På Nor IKs hemsida kan man läsa följande, efter 2 - 2 senast mot ÅSK:"- Noterbart är att Nors båda mål gjordes i power play, något som Nor de senaste åren har varit klappruttna på. Förhoppningsvis kan detta bli ett användbart vapen under den fortsatta serien. Min kommentar: Ännu ett nytt ord att lägga till vokabulären..Klappruttna.. =)

På förhand en match jag 8 gånger av 10 skulle tippa Nor IK som vinnare, men hockey är en mental sport, där inställning är viktigare än det mesta och det kan vara Nor IKs akilleshäl denna fight, och Viking HCs vinstvapen.

Falken tippar: Jag vet ju inget om Nor IKs inställning till denna match, så därför antar jag att den är god. Detta ger mig bara en möjlig utgång på matchen, och det är bortaseger med resultatet 4 - 5Åmåls SK - Grums IK:

Åmål har haft det hyfsat "lätt" mot Grums IK, men uppstarten på serien så här långt talar ju inte direkt till ÅSKs fördel. 2 oavgjorda och en torsk, och målmässigt 9 gjorda och 12 insläppta. Både KAIK och Nor IK skall nog räknas till svåra lag, kanske även Köping HC vad det lider, men sannolikt hade nog ÅSKs lagledning räknat med någon fler pinne på de tre första omgångarna.

Grums IK har Maxi Wilfan, en ung österrikare som man som motståndare bör ha koll på. Läs mer här
Grums IK har också vinnarkultur, och är so far obesegrade trots matcher mot iaf två av tre förhandsnominerade toppkandidater. (Navvies och KAIK)

Falken tippar: Hockey är en grymt härlig sport, där vad som helst kan hända..och verkligen händer också. Därför känns det inte helt självklart att tippa bortaseger, som ju är vad hockeybarometern visar med alla visare,
men jag gör det ändå. Bortaseger för GIK och 1 - 4


Hammarö HC - Karlskoga HC:

Hammarö HC har något på gång, lätt att säga efter så stor seger senast borta mot FIF, men jag tror att unga HHC fick en rejäl påfyllning av självförtroendet, och det är dessutom viktigt att man får igång målskyttet så fort som möjligt i serien.

Karlskoga Flyers coach, Magnus Hultgren, var kritisk mot egna laget efter hemmaplumpen senast mot Hallsberg: (Läs reportaget i nwt.se här 
" – Vi var för loja och fick aldrig upp den rätta farten". Han är inte heller nöjd med att hans spelare drog på sig så många utvisningar, bland annat ett matchstraff som lagkaptenen Thomas Varg drog på sig i andra perioden.
Intressant är också att coach Hultgren ger minus till linjemännen efter förlustmatchen, och kräver högre klass från dem i fortsättningen.


Falken tippar: Svårtippat, men det lutar åt en pinne var.. 3 - 3 tror jag bestämt att det blir.Uppdateras inom kort.., men kommentera och tippa gärna redan nu
Resultat o kommentarer, omg 1 div3 Örebr/Västmanl

Ok, lite sen med detta..men man har ju annat att göra.. =) Vill ändå tycka till litte granna..


Felling/Frövi IK - Sala HK: 2 - 1 (1-1,1-0,0-0) Skott: 35-28 (6-12,18-6,11-10)
Från Fellingsbro/Frövi IKs hemsida: Hela laget gör en bra insats, men extra plus delas ut till redan nämnda Anders Ekegren (keepern), forwardsen Mats Lindgren, Markus Hagman och kanske främst Christoffer Svensson, som var matchens bäste spelare!
Från Salahåll så menar man på att de hade ett 2 - 0 mål som felaktigt dömdes bort..

Jämnare än jag trodde.
Ska bli intressant att se hur Sala klarar sig framöver, som i kommande match hemma mot Nora HC t ex.Guldsmedshytte SK - Örebro dövas IK: 16 - 0 !!! (6 - 0,4 - 0,6 - 0) Skott:97-14 !!! (26-7,31-5,40-2)

Sannolikt sköt GSK "150-200" skott totalt, eller nåt, och var sjätte skott, som gick på mål, gick in!  
Målen fördelades på hela 12 målskyttar, varav en (Mattias Persson) hängde 3, och två (Emil Ohlsson Fromell och Tommy Andersson) satte 2.
Hur ska man analysera detta? Två ÖDIK-keepers som delade på att raka ut 16 puckar, 11 och 5, som hade backar (eller någon) som inte direkt kastade sig o täckte skott med ansiktet precis..

ÖDIK drog på sig 53 minuter i busbåset, varav en 5+20, och sannolikt en 10 min personligt. ÖDIK-liraren, nr 99 Fallkvist (som fick 5 + 20) verkar försöka ta sig in i Guiness book of records, eller nåt. Liraren har redan samlat på sig 106 minuter i busbåset på 5 matcher (4 tränings och en seriematch) hittills 09/10.
På 300 effektiva minuter har han suttit utvisad/eller i omklrummet drygt en tredjedel av tiden!!?
Alla vet att PP är ett bra läge för mål, om det nu behövs mot ÖDIK, men om det behövs så..ja.. ;)Hällefors IK - Köping HC: 6 - 5 (1 - 0, 0 - 2, 5 - 3) Skott: 33-30

Från HIKs hemsida: Rikard Ekström som genom sin rutin och fina blick för spelet blev den injektion som man förväntat sig. Trots att Rikard inte stått på is sedan i mars, var han banans bäste spelare och i slutet av matchen när Köping tryckte på i numerärt överläge var han mycket nyttig med sin rutin. Köping hade också många  rutinerade spelare och blev en hård nöt att knäcka....,när Köping gjorde 1-3 i början på 3:e perioden trodde man att HIK var slagna. Men när Köpings Jesper Danielsson drog på sig en 5 min utvisning vände matchen. Under den utvisningen gick HIK fram till 3-3. Och av bara farten så gjorde HIK snabbt 3 mål till och vips efter 9,08 ledde HIK med 6-3 och segern såg klar ut...,i slutet av matchen drog HIK på sig några onödiga utvisningar så Köping kunde reducera till 6-5.

Från KHCs hemsida:Vi hade med oss en 3 - 1 ledning in till 3: e men orkade tyvärr inte hålla emot pga alldeles för många utvisningar. //Spelande coach Jocke Karlsson

Hmm, trodde att Köping skulle ta det, men kanske var HIKs Rikard Ekström, med "5000" elitseriematcher under tröjan på tok för nyttig för hemmalaget..!?
Å andra sidan gör man ju sällan så bra matcher från busbåset.., klarsynt coach.. ;) (11x2 min, 2x5 min och 2x10 min)Kungsörs IK - Hallstahammars HK: 4 - 7 (1-2, 1-2, 2-3) Skott: 27-37 (8-11, 7-13, 12-13)

Matchreferat

KIK låg steget efter i stort sett hela matchen, och när hemmalaget gjorde mål så gjorde gästerna mål i bytet efter (typ) KIK kan bättre dock, denna kväll var det bara 1a-linan som fick godkänt. HHK kanske också kan bättre, det återstår att se. Jag har svårt att se att något lag ska kunna spela ut HHK, det kanske finns "snabbare" lag men finns det spelskickligare och med en så hög lägstanivå..!? Nja, tillåt mig tvivla..hårt!Nora HC - Skultuna IS: 6 - 4

Från NHCs hemsida: Vi lyckades vinna i premiären mot Skultuna med 6-4 efter en riktigt spännande match.
Vi avgör matchen med 10 minuter kvar av sista perioden, genom att gå ifrån 4-4 till 6-4.
Matchens lirare i Nora blev backen Mikael Sommarvik som gjorde två mål.

Enligt uppgift så var det NHCs 1a-line som stod för produktionen.

Från Skultuna IS sida så har man inte mkt att säga om matchen, inget man delar med sig av iaf.

Nora kan bli en obehaglig överraskning för flera lag, det gäller att nolla deras 1a-line helt enkelt..eller svårt..HC Örnen har jag inte skrivit något om alls ännu, de rackarna stod ju över första omgången..
Så här har de träningsmatchat:
HC Örnen - Motala: 1 - 2
Karlskoga HC - HC Örnen: 4 - 2
HC Wettern - HC Örnen: 5 - 3
HC Örnen - Finspång: 3 - 3
HC Örnen - HC Wettern: 10 - 4
Finspång - HC Örnen: 5 - 7
HC Örnen - Guldsmedshytte SK: 9 - 1

HC Örnen kom på tredje plats i denna serie förra sessen (man torskade två raka matcher i play off mot Hyttan) och de lirar sin första seriematch nu på fredag, borta mot Köping HC...eller hur det nu blir. Köping har nämligen ingen is i hemmahallen ännu (fel på det nyinstallerade isaggregatet) så matchen kanske spelas i Örebro istället..?


Snart dags för att tippa nästa omgång..
Resultat omg 3 div2 VB, inkl kommentarer.

GIK - KAIK: 5 - 3 (2-2, 1-0, 2-1) Skott:35-29 (16-12,12-12,7-5)

Feltippat av mig. Tydligen en ganska bra match, där KAIK får en bra chans att kvittera när de med ca 1,5 minut kvar av matchen får spela PP (och tar ut keepern) men då passar ist GIK på att göra sitt femte i tom bur.
GIKs back, nr 41 Andreas Karlsson, var tydligen the man of the game, och bidrog (enligt flera källor) mycket till denna hemmaseger.Karlskoga HC - Hallsberg: 3 - 4 (0-2, 0-1, 3-1) Skott:33-43

Feltippat resultat, men rätt vinnare.

Så här säger flyerscoachen om matchen:En match där HC Flyers inte kom upp i sin normala standard som man visa i hemmapremiären mot Viking.Åker vi inte ordentligt med skridskor och snabba spelvändningar så ser det ut så här, drar på oss lite onödiga utvisningar och spelar lite för snällt i egen zon. Ser framåt mot söndagens bortamatch mot Hammarö som ska få äta upp dagens tillsynes oskärpa och dåliga fart. Då finns det bara en sak och det är högsta fart från början. Go Go Flyers
/Coach
Min kommentar: 0 - 3 för Flyers efter två perioder, plus att den för Flyers viktige nr 22 Varg, med 5 min kvar på mittenronden utvisas 5+20. Inget drömupplägg inför sista p precis. Ändå, 1 - 3 kommer 6 minuter in i 3e, och sen händer inget i målväg före det att hemmalaget tar en timeout med keepern av isen som följd, och med ett till Navvies-mål, i tom kasse, som följd. Då är det mindre än 2 min kvar att spela. 8 sekunder senare så reducerar Flyers igen. 13 sek senare så åker hemmalaget på ett lagstraff (Lägligt? Njae) Då tar man ut keepern igen, och 24 sek senare sitter den tredje reduceringen.., men sen tar det slut.

Falken gillart, o man gillart mycket! Coachingen av flyerslaget alltså, och inställningen att aldrig ge upp.. Det kommer definitivt att skörda poäng framöver.
   

VHC - KHC: 3 - 4 (1 - 1, 0 - 1, 2 - 2)

Feltippat resultat, men rätt vinnare.

Från VHCs hemsida: Att det (med min subjektiva Vikingögon) var en "sur" förlust beror på att det kändes som om att Viking förde matchen större delen av matchen.

Från KHCs hemsida: Vi vill börja med att be Dan Larsson om ursäkt, det blev ett missförstånd så vi glömde att kalla honom till matchen. -Dom tar ledningen med 1-0, vi krigar på och gör 1-1. Går in i paus och pratar lite och tar in frisk luft. -Går ut i andra perioden med glöd i ögonen. Gör ett kanon jobb över hela planen, hjälper varandra. Vi tar sen ledningen med 2-1 och går in i paus med ledning. -Men tack vare mera folk, då också bättre ork och en krigar inställning så håller vi undan och tar en underbar vinst med 4-3. -Alla krigar i 60minuter och visar en härlig vilja. Det finns en skön glädje i hela laget.

Vi vill även tacka Buss Åke för en bra och lugn körning!

Min kommentar: Just krigarinställningen är en av KHC allra viktigaste styrkor, och den kommer absolut att generera mer poäng framöver. Kul att se att Buss-Åke får en del av äran också.. =)Nor IK - ÅSK: 2 - 2 (0-0, 2-1, 0-1)

Feltippat igen. Kommenterar senare..kanskeArvika HC - KHT: 4 - 3 (1-1, 0-1, 3-1) Skott:39-36 (16-10,10-10,13-6)

Feltippat resultat, men rätt vinnare.

Från matchrapporteringen: "-Dennis Schirmer kvitterar genom ett snärtigt handledsskott. Han har därmed en pizza att hämta ut på Shalom, fint för honom;)" "- Schirmer får drömläge på direktskott i slottet, men klubban går av. Det var bättre förr..." (med trästicka då eller?) "-En minut kvar av andra och AHC har våldtagit KHTs zon..."
(Man hoppas att det inte fanns minderåriga i publiken)

Mucho importante med första trean för AHC, kanske kan det få lite mod i bröst och bringa på laget.
När målar Inkinens ersättare..?
Tungt för KHT, 3 matcher och bara en pinne..
Forshaga - Hammarö HC: 2 - 7 (1-3, 0-3, 1-1) Skott: 33-33 (10-11,13-9,10-13)
Ojdå!!

Feltippat igen.


KIK-HHK:4 - 7 (matchref)

1ap:
KIK börjar matchen något nervöst och har allför långa avstånd både till motståndare och mellan egna lagdelar. Därför känns det som att Hallsta har ett grepp om matchen redan efter några minuter. KIKs uppspel är fantasilöst och avstyrs allt som oftast av gästerna, medan Hallstas uppspel har fler varianter och lekande lätt tar man sig igenom mittzon och in i anfallszon gång på gång.KIK kommer dock in i matchen, anförda av 1a-linan, som lyckas hålla pucken inom laget och få lite längd på spelet i anfallszon även om det inte skapas några direkta farligheter. Kort efter att KIK haft lite press i anfallszon så sker en snabb spelvänding i mittzon och nr 11 i HHK kommer fri med KIK-keepern (Kricko Jansson)
0 - 1 , genom nr 11 Johan Lindberg, kl 07:57

KIK jobbar vidare, och i minut 10 så kommer man igenom mittzon med bra fart. Det är nr 16 Danne Kjellberg som snirklar sig igenom och skjuter ett bra skott, men tyvärr fångas trissan av gästkeepern.

Nu är spelet lite mer utjämnat, men det känns (med hemmaögon) något "läskigare" när Hallsta har pucken. Och den känslan visar sig tyvärr vara välbefogad när matchuret står på 14:25, då kommer rasslar det nämligen för andra gången bakom KIK-keepern.

0 - 2 kommer tämligen lätt,genom nr 10 Jerry Östman, när HHK har 2 gubbar ensamma framför mål.
Ingen i KIK hänger läpp för det, även om ingen prexis garvar.

Återigen kommer skapar 1a-linen tryck i anfallszon, pucken rakas ur zon av Hallsta men forceras raskt tillbaka igen av nr 5 Robin Karlsson som hittar nr 13 John Sättermann. "Säta" fintar att gå runt bakom mål, alla tror det inklusive Hallstakeepern och farsan, men "Säta" har bladet kvar vid första stolpen och vickar in den där när "dörren" öppnas. Lurigt!!

1 - 2 efter 17:16, nr 13 målar och nr 5 assisterar.

Ännu ingen utvisning i matchen, fast det kanske borde ha varit nån i alla fall, och just när man funderar på det så är den randige lite kinkig.
BP klockan 18:46 när KIKs nr 26 Joel Eklund ska ha hakat nån..
Detta reds dock ut ganska bra av KIK, som kan gå till pausvila med 1 - 2.
Skott:8 - 11

Nervös förstarond från KIK, och man hoppas att det skall släppa till mittenperren.

2ap:
KIK trampar igång, och mest genom nr 5 Robin Karlsson som lobbar in pucken i anfallszon och skrinnar efter men stoppas oschysst av HHK.

PP efter 0:44. Hyfsat spel, med 3 avslut på mål men inget rassel tyvärr. I minut 4 vinner KIK tek i anfallszon och skott kommer från KIKs nr 29 Kristoffer Karlsson, men det räddas av benskyddsspetsen.

Nu ligger Hallsta på nåt hemskt, och KIK drar på sig låååånga byten. I och med den nya icingregeln för säsongen (det lag som slår icing får inte byta spelare) så kan Hallsta fylla på med pigga ben medan KIKarna får spela 2-3 minutersbyten. Tyvärr straffar det sig, inte oväntat eller konstigt men tråkigt.
1 - 3 kommer klockan 17:36, och det genom nr 10 Jerry Östman igen.

KIK kämpar vidare, men denna period ägs nästan helt av gästande HHK. Att trycka på med grickorna är den enda medicinen, och det vet bl a KIKs nr 30 Tobbe Waern som på det viset tvingar Hallsta att ta en utvisning.

PP
klockan 18:47. Nu går det undan, HHK-busen har knappt börjat tälja på sin gubbe i snickarboa innan KIK har reducerat.

2 - 3 kommer efter 18:57. Målar gör nr 4 Per Berg och assisterar gör nr 5 Robin Karlsson. Snyggt!

På tal om att det går undan.. 16 sekunder senare så befinner sig hemmalaget återigen i ett 2-målsunderläge.
2 - 4 kommer klockan 19:13, nästan direkt på tek efter KIKs reducering. Återigen genom HHKs nr 10 Jerry Östman.
Något sömnigt agerande av KIK iofs, men den Hallstalinen har duktig fart på grickorna.

Snabba grickor är mittenperrens framgångsrecept, och det hakar KIKs nr 13 John Sättermann på. Därav tvingar han HHK till nytt bustag.

PP klockan 19:24, som det inte blir något av innan pausvilan inträder. 

Aj,aj, en period med i det närmaste total Hallstadominans, men...,2 mål upp är knappt uppförsbacke.
Skott:7-13

3ep:
KIK börjar med PP i ca 1:14, men där lyckas man inte skapa några större farligheter.
Gästerna tillåts inte dominera på samma sätt i inledningen av slutperren, och KIK jobbar sig fram till några skarpa lägen. Som i minut 8 när KIK vinner tek i anfallszon och skott kommer, i stolpens utsida.
Kort efter det är KIKs nr 4 Per Berg nära att näta, men bara nära. 1a-linen är den line som skapar något i anfallsväg för KIK hittils, men det vill 2a-linen ändra på. Och det gör man, anförda av nr 29 Kristoffer Karlsson som mer eller mindre på egen hand tar sig in i fiendeland och slungar iväg trissan på snipervis rätt upp i vänsterklykan. Härligt!!


3 - 4 med 09:03 på matchuret.

Från nedsläpp, efter KIKs reducering, och 2 minuter framåt så är det nåt otäckt vad HHK ligger på, en tung press mot KIK-kassen. Låånga anfall där KIK inte lyckas få puckusclingen ur zon. Det håller naturligtvis inte hur länge som helst, det håller bara till klockan 10:55.

3 - 5 kommer, och det genom nr 22 Henrik Sivonen, hemskt assisterad av den allför bekante nr 10 Östman.

KIKs coach tar time out, och samlar styrkorna. Kändes som time för det..
Detta följs av ett BP för KIK, klockan 12:48, när nr 28 Frans Gustavsson har befunnits göra nåt man inte får.

KIK jobbar hårt med en gubbe mindre, och det måste man eftersom HHKs powerplay är ruskigt vasst. Så vasst att vi tvingas anteckna ännu ett mål för gästerna. 3 - 6, och målskytt var nr 21 Hettula, assiterad av nr 10 Östman.

Lite gamnacke nu på våra KIK-krigare, men vi har 6 minutes to go så kom igen.
Nytt BP är kanske inte vad man stod och önskade sig, men det fick man ändå.

4 mot 5 klockan 15:42, när KIKs nr 16 Danne Kjellberg höll i lite för länge.Effektiviteten i powerplay är förstås viktigt, och den hade HHK ikväll. Nytt mål kommer, och det genom nr 17 Johan Rauch.

3 - 7 klockan 16:28

KIK lägger sig inte ner och dör, man snyggar istället till siffrorna med knappt 15 sekunder kvar av matchen.


4 - 7 kommer efter 19:46, genom nr 4 Per Berg som assisterades av nr 26 Joel Eklund och nr 5 Robin Karlsson.

Skott i sista:12-13. Totalt:27-37

KIK gör ingen bra match, så är det nog, men Hallstahammar HK har ett mkt gediget och spelskickligt lag och dessutom offensiv spetskompetens.

Matchens lirare i HHK är tveklöst nr 10 Jerry Östman, som gör 3 mål och 2 ass ,kanske mer.

Minus:Fler femmor måste få upp farten, nu var det i stort bara 1a som fick godkänt.


Plus: Kul att se nr 20 Pekka Korhonen, som visar upp ett mycket stabilt backspel. (vet inte om "farbrorn" har lirat back förut, men det märks inte isf)


Den randige mannen skötte sig fint ikväll, det är väl ändå värt att påpeka. (eftersom jag riskerar att påpeka annorlunda andra gånger.


Detaljer, och momentum
. Två saker som har stor betydelse, och inte minst i denna matchen.


Detaljer
som att ligga nära på kropp och inte ge utrymme,disciplin på båda blå, att inte få för långt mellan forwards och backar, att ha trafik på mål, och framför allt att låta grickorna gå så att det svider.
Allt kan göras bättre i nästa fight.


Monentum då?
Well, när KIK gör mål så skapas ett monentum som man måste få energi av och bygga vidare på, speciellt mot så vasst motstånd som detta. Det klarade KIK inte i denna matchen, kanske beroende på det starka motståndet, men likafullt fick man aldrig nytta av detta momentum. Ungefär som att äntligen komma upp för den långa uppförsbacken, bara för att bli nerputtad igen..för att börja om.


Och det är bara att bryta ihop och komma igen, ny match väntar och då vinner vi!

GO KIK!

Tack Peter för bilderna!!

9 bast!!Omgång 3 Div2 VB, updated

Söndag 18/10:


Grums IK - Kils AIK:

Tidig seriefinal!?
Maybe, men det har ju ingen betydelse, det är mer en fråga om prestige och om vilket lag som kommer att ha starkast vinnarkultur ett tag framöver. Om GIK vinner hemma så kommer det att ge dem extra råg i ryggen inför deras nästa fight, den borta mot ÅSK (svår match) Om KAIK vinner så har man ett enormt positivt momentum att bygga vidare på, efter bortaseger mot ÅSK och nu denna ev bortaseger.

Falken tippar: KAIK uddamålstorskade borta mot GIK i en träningsmatch (4 - 3) och är nu rejält på gång för revansch på allvar. Jag tror det blir en jämn fight, som kan komma att få en match i matchen som blir tungan på vågan. Keepermatchen avgör, och denna gången blir det 3 - 4 till KAIKKarlskoga HC - IFK Hallsberg:

Ett självförtroendeboostat KHC
Flyers, efter den starka upphämtningen i fredags mot KHT, tar emot ett sannolikt mer osäkert Navvies. Detta gör matchen svårare att tippa än om jag skulle ha tippat för 3 veckor sedan.

Falken tippar: Då hade jag tippat en ganska ohotad bortaseger, men hur ska jag göra nu då..!?  Nu vänder det för Hallsberg, seger, inte lätt men ändå med 3 - 6Nor IK - Åmåls SK:

Nor IK tar emot ÅSK, även detta en match mellan lag med två helt olika trender. Hemmalaget har besegrat AHC på bortaplan i premiären och, tillslut, betvingat Köping HC på hemmais. Gästerna har "bara" 1 pinne på de två första omgångarna, säkert en grov missräkning mot kalkylen. Viktigt att vinna på hemmais för Nor, men också viktigt för ÅSK att hitta vinnarspåret om man inte skall halka efter i topp-striden (som många räknat att ÅSK skall tillhöra)

Falken tippar: Det är inte i denna matchen som ÅSK får känna på vinnarspåret, till det är Nor IK för taggade.
Hemmavinst med 5 - 2Viking HC - Köping HC:

Viking HC har ett momentum att rida på
, att spela oavgjort hemma mot AHC efter starkt spel i defensiven, gör att de blir svåra att tas med för KHC. KHC å sin sida är inne i en prövningsperiod där man själva inte riktigt vet lagets kapacitet (ganska skrala resultat i träningsmatcherna, men ändå två bra matcher i serien hittills.)

Falken tippar: Här tippar jag ett blandat hjärta/hjärna-tips, och då blir det KHCs moral som segrar.. VHC ger dem ett finger (nej, inte det fingret) och Köping HC tar hela handen. Bortaseger med 2 - 5Arvika HC - Kristinehamns HT:

AHC är i skakning..? Efter hemmatorsk i premiären, och inte minst "bara" oavgjort nu senast mot VHC så vill man absolut inte åka på däng på hemmais igen. Kristinehamns HT har ungefär samma sits, så vi har två lag som letar form i söndagens möte.

Falken tippar: Ett grymt revanschsuget AHC tar sig samman och tar sessens första trea, 4 - 1 blir det.Forshaga - Hammarö HC:

Forshaga IF är tveklöst seriens positiva överraskning
hittills, "ingen" hade tippat att de skulla ha 3 pinnar efter hemmamatch mot KHT och bortamatch mot Navvies. Mkt starkt av FIFarna! Nu är motståndarna rejält förvarnade, så även Hammarö HC. HHC som börjat seriespelet med tuffast möjliga motstånd, borta mot KAIK och hemma mot GIK, kanske känner att första pinnen bör komma nu, men det blir inte lätt.

Falken tippar: Det blir hemmaseger, här snackar vi momentum igen, och på hemmais kan FIF bevara sitt monentum och vinner därför med 3 - 2


Hockey Fights/Hits Music Video - Ugly

Ja, vad säger man.. =)


Aldrig för sent att lära sig att skjuta slapshots!

Här kommer en cool instruktionsfilm med Adrian Aucoin (102 mph)


Ett par sköna länkar


www.hockeytube.com

Wikegård, Peter Forsberg Gets Really Upset, Top-ten goals NHL 2009, Dallas Stars egna jet-plan mm mmhttp://www.hansonbrothers.nu/
Kanske nåt för KIK, om man vill lira en "givande" träningsmatch till före seriestarten.. ;) ;)
Seriepremiär i div3 Örebro/Västmanland

Fredag 16/10:

mot  

Fellingsbro/Frövi IK - Sala HK :

Från NA:
FFIK:s
nye tränare Mikael Hellström: – Vi ska ha både Nora och Hällefors bakom oss. Sexa-sjua är en realistisk målsättning, tippar han. Hellström är ny från Arboga där han tränat J20-laget. Hans favoriter till seriesegern är Hallstahammar. Hellström vill undvika att utse någon nyckelspelare, men siar om att målvakterna kommer att vara FFIK:s viktigaste lagdel. Den unga truppen – medelåldern är 20-21 år – innehåller hela 25 namn, varav sex-sju är nyförvärv. Bland dem duktiga målvakten Martin Hansson från Arboga som kommer att slåss med Anders Ekegren om vem som blir nummer ett mellan stolparna.
Målsprutan Pontus Olgemar och nyförvärvet Erik Ek kommer också att få dra tunga lass.
Var laget riktigt står formmässigt vet inte FFIK-tränaren då det tänkta dubbelmötet mot Sala gick om intet när västmanlänningarna oförklarligt backade ur.
............................................................

Felling/Frövi slutade på femte plats i serien (av 7) förra sessen. Träningsmatchat har de gjort, en vinst mot Örebro Dövas IK sen vet jag inget mer..
Sala HK är tillbaka i div3, efter att förra säsongen ha lirat i div4 Uppland. På försäsongen har man träningsmatchat en del, 6 matcher med 3 vunna o 3 torsk som result..
Några att hålla koll på ,som motståndare, kan vara nr 20 Marcus Sjödin,nr 21 Johan Ehnberg (förra sessens poängkung) nr 6 Andreas Huldt och nr 11 Oscar Spång.

Mitt tips: som nästan är som att köpa en Harry boy, men jag tror att Felling vinner med uddamålet, 3 - 2. mot   

Guldsmedshytte SK - Örebro Dövas IK:

Från NA:
GSK som tog sig till slutspel
förra säsongen, men föll mot Hallstahammar siktar alltså åter på att nå kvalet till division 2.
GSK mönstrar ett ungt lag med en medelålder runt 19 år. Spelartruppen är i stort sett intakt från förra säsongen, men några nygamla namn återfinns.
– Backen Hans Karlsson återvänder från Nora och från Lindlöven får vi tillbaka Per-Axel Andersson i målet, säger tränaren Kaj Eskelinen.
Men den 23 man starka truppen kan komma att förstärkas med ytterligare en forward. Vem som klubben för samtal med är Eskelinen förtegen om.
Lika förtegen är GSK-tränaren om säsongens nyckelspelare, men nämner att just målvaktstrion med Andersson, Markus Persson och Niklas Svensson blir den viktigaste lagdelen.
När det gäller att utse en seriefavorit klämmer han lite motvilligt till med Örebrolaget HC Örnen.

Örebro Dövas IK är en helt ny bekantskap för mig, och uppenbarligen är det ett klubb för döva hockeylirare. 
I det gäng som nu bildar A-lag är, enligt uppgift, mer än hälften av lirarna hörande dock.
ÖDIK har träningsmatchat lite: Nora HC (torsk 5-2) HKL Makebelieves (torsk 12-3) Flen HC (vinst 3-7)

Mitt tips: Även om jag inte vet mkt om lagen, och speciellt inte ÖDIK, så finns ingen tvekan här. GSK med sin målsättning (som iofs inte säger något) och sin erfarenhet från 3:an jämfört med ÖDIKs träningsmatchresultat gör analysen lätt. Hemmavinst i premiären för "Hyttan" i premiären, och det med 7 - 2
mot    

Hällefors IK - Köping HC:

Hällefors IK
slutade näst sist i tabellen förra sessen, med endast fem vinster på 24 omgångar och -73 i målskillnad. Tyvärr har laget inte fått ordning på defensiven ännu, i träningsmatcherna (10 st tror jag) så har man -35 i målskillnad. En stor anledning till den siffran är lagets första träningsmatch, den mot div2-nykomlingen IFK Ore. Resultatet 26-1 i baken var inte kul för någon. Nu på slutet har man dock snyggat till siffrorna med två vinster mot Vansbro (7-0 och 12-2) Synd då att man i genrepet stortoskade igen, 9 - 0 mot Nora HC

Förstärkning på väg,
enligt HIKs hemsida så har Hällefors-bördige Rikard Ekström har lovat hjälpa moderklubben med spel denna säsong. Hur mycket det blir är inte bestämt men
eftersom Rikard bor kvar i Västerås har han lovat ställa upp när tiden räcker till
och så mycket kroppen tillåter. Rikard har spelat över 100 elitseriematcher i AIK och VIK Västerås plus
ca 260 matcher i hockeyallsvenskan och har genom åren varit en av VIK:s absolut
bästa backar.

Köping HC har alltså startat upp ett div3-lag,som man även kallar sitt b-lag, med lirare som lagt ner A-lagskarriären men fortfarande vill lira hockey plus junisar som inte platsar i KHCs div2-lag för tillfället. Målet för laget är att ha kul och att utveckla juniorer till div2-laget. Jocke Karlsson är spelande tränare (Jocke coachade KHCs div2-lag för ett par säsonger sedan)

Mitt tips: Rent spontant så tänker man att Köping borde vinna detta, men jag vet mkt lite (och så är det nog för KHC själva också) om lagets kapacitet. Tipset blir ändå att KHC bortasegrar med 3-4 
mot  

Kungsörs IK - Hallstahammars HK:

Seriefinal direkt
i första omgången !? Ja, det är ju för tidigt att säga, det är säkert fler lag som vill blanda sig i den diskussionen men det är ju inga högoddsare direkt. Kungsörs IK degraderades förra säsongen från spel i div2 västra b, vilket kändes lite onödigt men en tabell ljuger aldrig. Till denna säsong så har man tappat J Hammarlund och D Lindström till Köping HC för spel i div2, utöver dem är truppen i stort intakt. Nyförvärv har tillkommit genom Robin Karlsson och John Sättermann (från KHC, men KIK-bördiga ) Daniel Karlsson och Kristoffer Karlsson, båda med nyligt KIK-förflutet. Kungsörs IK satsar på att utveckla laget och att vara ett stabilt div2-lag inom ett eller ett par år. Denna satsning skall ledas av A-lagscoachen Pontus Brolin Öhrn som nyligen kontrakterades av klubben över de fyra kommande åren.

Hallstahammar HK har haft chansen att spela div2-hockey ett par år i följd, dels genom eget avancemang men också genom gratisplats till årets div2 VB (fick samma erbjudande som KIK) men man har avböjt hittills. Nu heter det att man till säsongen -10/-11 känner sig beredda att höja nivån, klubben är relativt nystartad, men nu börjar organisationen (med några ungdomslag) att mogna för en ny satsning. Laget består av mkt div1-rutin då flera av spelarna har lirat i grannkommunens div1-lag genom åren, Surahammars IF. Ett par lirare att hålla koll på i HHK är nr 10 Jerry Östman,  nr 17 Johan Rauch och nr 21 Kaj Hetulla.

Mitt tips:
Hjärtat och hjärnan är inte alltid överens, hjärtat säger KIK och hjärnan är tveksam.. Om KIK håller sig på isen så vinner man, men om det blir svängdörr till busbåset så är det stor risk att HHKs PP-spel avgör matchen.. Jag tippar hemmaseger med 5-2, femman i tom kasse.
 
mot  

Nora HC - Skultuna IS:

Nora HC, vad vet jag om dem!? Inte mkt alls, men de har träningsmatchat fem ggr, fyra vinster o en torsk (17-2 mot Finspång) I genrepet so krossades seriekonkurrenten Hällefors med 9-0. Det verkar som att man har en förstafemma med lite klass, nr 21 Michael Carlsson har gjort 13 mål på fyra matcher, och sannolikt är han assisterad ganska ofta av nr 28 Mikael Sommarvik (1+11) nr 5 Andreas Jensen är tredjelänken i den kedjan gissar jag.

Skultuna IS är jag tyvärr också lite för dåligt informerad om, men har tappat lite spelare från förra sessen samtidigt man har värvat från Fagersta och Västerås IK. Den kanske bästa nyheten för SIS, och motståndarna på SIS hemmaplan, är att matcherna numer kommer att ske under tak..


Mitt tips: Pga min svaga kännedom om lagen så blir det en ren gissning.. SIS är ju bättre historiskt än Nora, så därför tror jag på bortavinst i premiären med 2 - 4Ös gärna på med synpunkter, kommentarer, information, matchref och åsikter!

Let the games begin, and the best teams win!Omgång 2 i div2 Västra B, comments o tips!

Onsdag 14/10:
Hammarö HC - Grums IK:
 0 - 4 
(Obs! Länkarna är klickbara!)

(Nedan, bl a från nwt.se)
Hammarö HC- en plantskola, det är iaf det mål man satt upp, alltså att utveckla unga spelare till att kunna gå vidare till klubbar högre upp i seriesystemet.
Föreningen själv har inga ambitioner att klättra i seriesystemet, utan är nöjda med att bedriva sin verksamhet i division 2. Åtminstone för stunden. Det betyder dock inte att man inte vill vinna matcher.


Vi ska komma topp fem, säger nye tränare Tim Rivest, uppväxt i Ontario, Kanada.
En plats bland de fem första betyder något slags kval eller play off.
Att laget ska ta sig dit genom att spela rakt och enkelt är föga förvånande med tanke på Tim Rivests nordamerikanska bakgrund. Rivest som framför allt betonar vikten av att alla hittar sin roll i laget.
– Alla i laget ska känna till vår spelidé och följa den och alla måste vara medvetna om sina roller. Alla kan inte göra mål eller spela i power play. Något nordamerikansk jag tar med mig är ”active coaching” – när vi anfaller ska vi ha en målskytt på isen och så vidare.

Min kommentar: Ok, det kan väl vara en bra målsättning, en plantskola alltså, men det kostar också pengar. (och det har man ju lite brist på sen den fasansfulla sessen 07/08) eftersom det knappast är attraktivt för några "plantor" att komma till HHC för att skola sig om det inte finns några erkänt skickliga och välutbildade ledare/tränare/coacher. Såna kostar nämligen stålar tyvärr, de flesta av dem iaf.

Tim Rivest då, ny från Hallsberg Navvies denna säsong!? Återstår att se, relativt oprövad so far.., men jag måste ändå kommentera citatet om att han tar med sig något nordamerikanskt (eftsom mannen är kanadick) som han kallar för "active coaching"=
-när vi anfaller så skall vi ha en målskytt på isen och så vidare.. Tänk, det märks att det är en annan hockeykultur over there, så tänker ju ingen svensk coach.. eller !? ;)

Sorry, kunde inte hålla mig från att kommentera detta..,men jag vill också passa på att önska Hammarö HC lycka till med sin målsättning, både vad gäller plantskolan och en toppfem-placering denna säsong (tvivlar hårt på det sistnämnda)

Har inte skrivit nåt om HHCs nyförvärv, förutom Rivest, men här kommer dem:
Richard Hakola, mv, Kristinehamn.
Karl Jonsson, b, Lidköping/Skolhockey i USA.
Alexander Gidebratt, b, Skåre/Skolhockey i USA.
Martin Johansson, f, Åmål/Sunne.
Björn Odot-Andersson, f, Sunne.
Sebastian Blomgren, f, Skåre J20.
Staffan Söderberg, f, Åker.
Hampus Johansson, f, Stenungsund.

Hur går det i matchen då?

Falken tippar:
Hammarö hade inte speciellt svårt för GIK förra säsongen, bara torsk med 2 - 0 borta, och vinst hemma med 4 - 3, men det säger inte något egentligen eftersom mycket vatten har runnit under broarna sen dess..och förutsättningarna/trupperna ser lite/mkt annorlunda ut till denna säsongen.
Ganska klar förlust, tillslut, borta mot KAIK senast (6-1 o skott:44-20 till KAIK)
Publikvänlig grishockey sänkte Hammarö ,klicka om du vill läsa VFs reportage från matchen) 

GIK å sin sida vann en ganska jämn historia i premiären, iaf jämn fram till ca 30 effektiva minuter, mot Hallsberg.., jag tror inte på en hemmaseger för HHC denna gången. GIK har en ny ingrediens som kommer att påverka deras spel på bortaplan positivt gentemot förra sessen, och det är deras junisar..,de har ett läge och det är 110 o fullt blås. 2 - 6 blir det


Så blevä: 0 - 4 (0-3,0-0,0-1)
Väntad bortaseger för GIK, men det verkar som att man punkterade matchen i första perren o spelade bara av matchen sedan..!?
Ska bli intressant att läsa nåt matchref..om det kommer nåt.IFK Hallsberg - Forshaga IF: 2 - 2 !!!


Hallsbergsrallarna gjorde en bra match
i premiären borta mot GIK, men det blev ändå torsk. Det innebär ,enligt rapport, att revanschlustan är stor. Navvies 2a-line stod ensamma för målproduktionen mot GIK, nr 20 Wallberg, nr 23 Jovander och nr 5 Rosén hängde varsin kasse.

Forshagas seger i hemmapremiären mot Kristinehamn var utan konkurrens omgångens skräll
Jag ska väl inte överdriva detta men vem hade tippad hemmaseger, ärligt!?
Sett till skotten, 19-40 (6-12, 5-9, 8-19), så måste FIF förstås vara riktigt nöjda med målvaktsspelet, och med effektiviteten framåt. Det är mycket bra att bara släppa in 3 mål på den kanonaden, men det finns mer än "bara" keepern bakom segern. Nära på 50% i effektivitet på skotten i både 1a o 2a perren känns giftigt, eller så hade KHT en kass keeper..!? Ska bli väldigt intressant att se vad FIF presterar mot Hallsberg.

Falken tippar: Hemmasegern, något annat finns inte, och det med 5 - 1

Så gick matchen: 2 - 2
Jahapp, 2 - 2 och en mkt mkt oväntad pinne att ta hem i bussen för FIF:arna. Oväntat för alla utom dem kanske. Tyvärr spelades matchen mellan två av de lag som är absolut sämst på att använda sina hemsidor..och inget av lagen figurerar särskilt ofta i nån lokalblaska heller.. Om någon som läser detta, och som såg/spelade matchen, ville lämna ett litet matchref så vore det mkt trevligt..Nor IK - Köping Hockey: 5 - 3

Nor IKs seger borta mot Arvika HC i premiären var inte speciellt chockerande, jag trodde iofs att AHC hade bestämt sig för att gasa från start men det var istället Nor som tog tag i det. 0 - 2 efter första p, båda kassarna i PP, sen kvicknar hemmalaget till efter pausen och utjämnar tillställningen, innan detta händer: -"Efter vunnen tek av Arvika i anfallzon får Nor pga en misslyckad teckningsvariant ett friläge som resulterar i 2-3.
Ytterligare ett mål i PP för Nor i slutronden och matchen är över.
Nr 17 Messfeldt i Nor IK var het i matchen, 1 mål o 2 ass, plus 6 minutes i busbåset.

Något av första omgångens miniskräll, i alla fall för ganska många tippare, var Köping HCs 4 - 4 borta mot ÅSK. Att ligga under med 3 - 1 inför sista, och ta hem en pinne efter full tid är riktigt starkt. Detta bådar gott för coach Lill-Egons mannar, alltså om man kan få igång lagmaskinen KHC som fullständigt skiter i vem man möter, man bara kör, och det ända in i kaklet. 2 mål av nr 17 Graff i premiären, ett av nyförvärven för säsongen, månde kan han följa upp med fler kassar i Norvalla..!?

Falken tippar: Svårtippat, även om jag inte skulle låta mig påverkas av hjärtat så känns matchen helt öppen, men jag måste naturligtvis låta pumpen vara med i beslutet, och därför.. 2 - 4 och bortaseger för KHC


Så gicke: 5 - 3 till Nor IK (2-1, 1-1, 2-1)
Viking HC - Arvika HC: 3 - 3

Viking åkte till Karlskoga och åkte på däng.., jag hade tippat vinst men det var kanske mest för att Karlskoga spelat så svagt i träningsmatcherna och för att jag trodde att Viking var minst lika hungriga som förra sessen.

Slänger in ett citat från en äkta supporter i Vikings gästbok: -Till dom så kallade fansen, Va positivfa ni är tycker jag, dömer ut laget direkt efter en enda förlust, neeej hääjjja söm vi säger i bygda. Dra på er skrisskora å åk te valhall på näst träning ni ra öm ni tror ni ä nö bätter era ********** ****rygger.
Till spelarna kör så det ryker grabbar,bit ihop å kom igen. GO VIKING GO!!!!!

=) =) =) OBETALBART!! Så gött med en sån inställning istället för en massa tappade sugar efter bara en match!

Coachkommentarer efter matchen: -Ibland kändes det som om vi spelade på en fotbollsplan då vi hade långt mellan lagdelarna. - Vi kom inte i närheten av det spel vi hade i ett par av träningsmatcherna. Genom att hitta det spelet, samt med mer aggressivitet i försvarszon tror Tomas och Rolf (ledarduon i VHC) på en jämn och tuff kamp mot Arvika HC nu på onsdag i Valhall.

Arvika HCs coach, Roger Sjöström, menar att: - Arvika måste upp minst två klasser i intensitet, powerplay, boxplay och framför allt passningsspelet om man har tänkt sig att hänga med i toppen av serien. Kapaciteten finns men alla måste vara beredda på att lägga ner det jobb som krävs varje dag.

Falken tippar: Viking har fördel av hemmaplan, som förvisso inte behöver betyda något, men jag tror att man vill knyta näven och visa både sig själva och hemmapubliken att man kan bättre än senast. Dessvärre, för VHCs del, så har Arvika HC förmodligen exakt samma tankar, och om de får ut lagets potential så är man helt enkelt för bra för Viking. Mitt tips blir därför 3 - 7 till Arvika 


Men hur gick matchen då?: 3 - 3  
Säkert besviket i Arvika nu, den matchen hade man nog räknat som en trea.., tvärtom då hos VHC..Åmåls SK - Kils AIK: 3 - 6

Åmål lirar hemmamatch igen, och inte blir det lättare denna gången. Vet inte hur man tänker så här efteråt, men man hade nog matchen mot Köping som i den lilla asken, (trodde man) sen vet vi ju hur det gick.
Svårt att sia om lagets kapacitet (de blir sexa enligt mitt tips) men på nåt vis känns det som att de kan vinna mot seriens bästa lag för att nästa vecka torska mot seriens sämsta lag..,men det är ju än så länge bara en känsla.., eller så är jag bara hungrig..? Mål o poängmaskinen nr 21 Andreas Engberg behöver ju komma igång med produktionen direkt, så även nyförvärvet från Säffle HC, nr 20 Dan Lindahl

Kils AIK
har en riktigt härlig hockeymatch i ryggen, där segern förstås var viktigast, men där intensiteten och viljan spelade stor roll. Sånt är kulturskapande, och oerhört viktigt att ha med sig under en säsong, inte minst till de där matcherna när spelet hackar. Då kan man gå på ren kraft och vilja, och vinna matcher på ren inställning.

Falken tippar: Det kan naturligtvis gå hur som helst, men jag tror att KAIK kommer att öppna matchen med större självförtroende än hemmalaget, det kan bli matchavgörande..
Mitt tips går till KAIK, och då bortaseger med 2 - 5


Vem vann?:
3 - 6 och bortaseger för KAIK (3-1, 0-2, 0-3) Skott: 13-7, 10-14, 4-13
Ligga under med 3 - 1 efter första p, och sen spika igen bakåt o göra fem framåt.., det är imponerande!

Fredag 16/10:
Kristinehamn HT - Karlskoga HC: 6 - 6

Fredagsmatch och ärkederby redan i andra omgången..!
Ett lag, KHT, med en oväntad torsk i ryggen, och ett lag KHC, med en vinst i ryggen..kanske inte oväntad direkt men säkert skön eftersom spelet hackat en aning i träningsfighterna.. Som t ex de två matcher man lirat mot just Kristinehamn, där onsdagkvällens hemmalag avgick med segern i bägge.

Här är det naturligtvis hög risk för att taktiktavlorna trampas sönder och glöms i båset när derbyadrenalinet pumpar som värst... , när det är viktigare att inte förlora än att vinna..

Henrik Ivanov i KHT är naturligtvis enormt betydelsefull för sitt lag,
vilket också måste sägas om Thomas Varg för sitt Flyers. Kan det vara matchen i matchen, som avgör!?

Falken tippar: Även om det var en neslig förlust mot FIF, så tror jag att KHT har självförtroendet kvar från de två träningsmatcherna mot Karlskoga, som man vann, samtidigt som man absolut vill revanschera sig.. Det gör att jag tror på hemmaseger, där mål i PP kommer att avgöra.. 4 - 1 skulle jag tro


Så gick matchen: 6 - 6  (2-0, 2-1, 2-5) Skott:43-31
Imponerande att hämta upp 4 - 1, och sen 6 - 4. Med 41 sekunder kvar av matchen så gör Flyers 6 - 6 i spel 6 mot 4 (med keepern i båset)Lägger upp nwt.se:s webbtv-intervju med Karlskoga HCs coach Magnus Hultgren. Videoreporter är Tomas Nilsson
OBS! Glöm inte att kommentera och att dela med dig av dina synpunkter, tips och åsikter..! Det är en del av bränslet för att fortsätta bloggandet för mig, så kommentera mera..

KIK-EHC:6-2 (1-0,2-0,3-2)

Tankar inför:
Varför match mot EHC, vad kan det ge!? Toksist i div3 Stockholm A förra säsongen (2 poäng, och -158 i målskillnad)
Men vad vet jag, kanske är de bättre till denna sessen, men jag ser hellre att KIK förlorar en träningsmatch mot bra motstånd än att man spelar ofokuserat och tempofattigt mot svagt motstånd o kanske vinner ändå..
 
1ap: Pucken släpps o matchen är igång.
Efter 01:42 så får KIK träna PP, och det gör man hyfsat bra men utan rassel. Nytt försök kl 04:21 när en EHCare busat. Nu går det lite bättre, det tar bara 16 sek så rasslar det och vi har 1 - 0 med matchuret på 04:37. Nätar gör nr 13 J Sättermann, assisterad av nr 4 P Berg och nr 27 J Larsson.BP behöver man också öva på, så det gör alltså KIK klockan 05:17. Inga större svårigheter att avstyra.. ZzZzzzz
Oj, helt plötslich så är vi framme 5 minuter i tiden, klockan är alltså 10:20 och den randige Westergren har hittat hyss igen.
PP för KIK men utan nåt att skriva hem om..
BP-övning igen klockan 15:15, men även denna gången utan större spänning.
 
Summering av 1ap: ZzzZzzz, eller lite utförligare: KIK är ett mkt bättre lag än EHC och det känner KIKarna ganska snabbt, tyvärr resulterar det i lågt tempo, låååånga byyyteeen, och soloraider. Skotten i första blev 13-10 (tror nog KIK hade haft 29 skott om de bara hade gått på mål)
 
2ap: Man kan skönja ett något högre tempo hos hemmalaget från start på mittenronden, och man hoppas på den positiva trenden. 
Klockan 03:35 så är det dags för nytt PP, men pucktempot är på tok för lågt inledningsvis. Mot slutet av detta PP så kommer KIK med högt tempo genom mittzon genom nr 5 R Karlsson, snabbt in i anfallszon och en passning snett bakåt till en framrusande nr 4 P Berg som distinkt smaskar i sig mackan, och vi har 2 - 0 klockan 05:06.BP för KIK efter 05:50 när nr 18 D Karlsson befunnit sig på fel sida om lagen.
Nemas problemas, och raskt är vi framme 5 minuter i tiden igen. Klockan 10:29 så snackar en EHCare till sig en MC.
PP för KIK igen klockan 11:10, och igen efter 13 minutes. KIK ges tillfälle att lira 5 mot 3, och det gör man med den äran.
Tjong, efter 6 sekunder så har vi utökad ledning, 3 - 0 genom nr 30 T Waern, assisterad av nr 28 F Gustavsson och nr 29 K Karlsson.
 


När matchuret sen står på 15:44 så hölls man på med roughing framför gäskassen, och KIK-busen är nr 5 R Karlsson som får 5 min + Game för brottnings/boxningsmatchen, medan EHCaren får detsamma, plus 2 minuter... Krångligt vart det, och efter något som känns som en mindre evighet i Mälarenergi frysbox så har KIK ny möjlighet att lira 5 mot 3, i 2 hela minuter.
 
Ett skott i stolpens utsida, det är allt som kommer ut av övertaligheten.
 


Mittenronden slutar utan mer att rapportera, utom då skotten. 16-9 till KIK.
 
3ep: BP-övning igen,03:54, när nr 16 D Kjellberg "kastat" pucken över "staketet." EHC orskarar inte några större farligheter, och därför prövar vi igen med en ny BP-övning klockan 06:19 när nr 30 T Waern får vila i busbåset. Kort därefter har vi spel 4 mot 4 ett tag, pga regelvidrigheter från EHC som ingalunda undkommer den randige Westergrens skarpa blick.
 
Från start i slutronden så tycker man sig kunna märka att laget fått order om kortare byten och högre tempo, det händer dock inte mycket i resultatväg föränn vi är framme i minut 10. Då kommer nämligen KIK farande i hög fart genom mittzon, anförda av nr 16 D Kjellberg som får på ett mycket rappt avslut, otagbart för gästkeepern (KIK-bekantingen P Karlsson, som var matchens lirare hos gästerna)
4 - 0 klockan 09:44, och alltså genom nr 16 D Kjellberg. Tjusigt!
 
Sen har vi ett gäng utvisningar åt båda håll men utan något att minnas eller att tänka tillbaka på.
 
Framme i minut 15 så får KIK spela i BP igen, och då lyckas EHC att raka in reduceringspucken, kändes onödigt men så var det.
4-1 klockan 15:06
Knappa minuten senare så härjar KIK i anfallszon så till den milda grad att EHCarna blir alldeles yra i hjälmen, detta leder till utökad ledning för hemmalaget.Målet görs påssligt genom nr 21 J Andersson, assisterad av nr 4 P Berg och nr 13 J Sättermann. Jocke Andersson är sen snabb att norpa åt sig trissan, det är nämligen första kassen i A-lagsdressen för den unge mannen (-90) Grattis säger vi!
Alltså, 5 - 1 klockan 16:03
 

6 - 1 kommer kort därefter,16:55, genom nr 30 T Waern som kommer runt gästkassen och lyfter en backhand i ryggen och in på EHC-keepern. Lurigt!!
 
KIK får sen öva på sitt sista PP, med mindre än minuten kvar. Tyvärr går det allt annat än bra, det är ju inte meningen att man ska få ett mål i baken när man är en man mer, även om det händer ibland, uppenbarligen.
6 - 2 klockan 19:43, synd om KIK-keepern, för det kändes också hemskt onödigt.
 
Skotten i sista blev 20-11, och då totalt 49-30.
 
Tankar efter matchen: Farhågorna före matchen besannades, detta var inte ett bra genrep, för att vara mild.
Det heter ju.. "Dåligt genrep ger bra premiär" och det får vi verkligen hoppas eftersom Hallstahammar HK kommer att kräva en enormt mkt bättre match av KIK för att betvingas i premiären nu kommande fredag.
 


Plus i matchen: Angbäck var lugn o stabil, nr 28 Frasse Gustavsson gör väldigt få fel på en match, så även denna.  
Minus i matchen: Som sagt tempot, och på tok för långa byten.
 
Snart är det på riktigt, och det känns ändå helt OK!
 
GO KIK!!
KIK träningsmatchar igen..

och det mot Eskilstuna HC nu på söndagkväll kl 17 i Kungsörs ishall.

Så här på förhand så ställer jag mig mkt frågande till varför man vill matcha mot ett gäng
som kom toksist i div3 Stockholm A förra säsongen (2 poäng på 22 matcher, två oavgjorda, och med -158 i målskillnad)

Kan hända är EHC bättre nu, med ev nyförvärv och så, men vad ger det annars att lira mot ett motstånd på den nivån!!??


Kuriosa: Per Berg, tror det är samme Berg som nu lirar och lirat i KIK några år, har lirat i EHC, och innehar isf flera rekord i EHCs klubbhistoria. Flest mål under en säsong:27 baljor 2005-06 Flest mål i en match:
4 pytts 051203 mot Flen
4 pytts 060225 mot Flen igen

Kanske inte är KIKs Per Berg.., eller är det!? =)

Sala HK (KIKs kommande seriekonkurrenter) har träningsmatchat mot EHC (24/9) 
och vann med 8 - 2 ,skott: 42-18


Risken för KIK
är att de dras in i ett för lågt tempo, och börjar lira "div3-hockey".. Då kan det bli stryk mot vilket gäng som helst.Potentialen och kapaciteten hos laget är att kunna spela div2-hockey (låt vara att man ramlade ur förra sessen) om man bara förstår att man måste jobba 100% i 60 min, och spela disciplinerat som ett lag och med tålamod.


Vi får se hur det går..Den slutgiltiga tabellen i div2 VB 09/10 !!

Ingen idé att serien spelas, jag vet redan hur det går!! =)

Här är iaf mitt tips!:

1 IFK Hallsberg
2 Kils AIK
3 Grums IK
4 Kristinehams HT
5 Arvika HC
6 Åmåls SK
7 Nor IK
8 Viking HC
9 Karlskoga HC
10 Köping HC
11 Hammarö HC
12 Forshaga IF

Nu vill jag gärna ha in "moteld", synpunkter, åsikter och egna tips! Kör hårt!KIK träningsmatchade igen

Kungsörs IK tog emot, och bjöd tillbaka, Katrineholm hockey på fredagskvällen.

Förra helgen, i första träningsmötet i Katrineholms nya (nåt år på nacken) o fräscha ishall så skrevs resultatet till 6 - 6,och detta efter en upphämtning från 6 - 4 till 6 - 6 med bara några minuter kvar. KIK var sen närmast att sätta segerpucken. Enligt rapport så var det hemmalaget som var rappast på rören och snurrade rätt friskt med KIK och att det var A-lagsdebuterande Angbäck i KIK-kassen (debut från start) som höll kvar KIK i matchen.

Fredagskvällens returmöte slutade med klar hemmaseger, 9 -5, men segern kunde och borde ha blivit större. Efter en hafsig/slarvig förstaperre så stod det 3 - 3, sen klev KIK in på isen i mittenronden och trampade igång mkt bättre. 6 - 3 var ställningen efter mittenperrens 20 effektiva minutes.


Alla 3 KIK-liner pressade Katrineholms dito så att spelet bedrevs mer eller mindre helt i gästernas försvarszon, från mitten av 2:a till mitten av slutronden så fanns det bara ett lag på planen.


Sen händer det som så ofta händer när ett lag är och känner sig överlägset, man börjar slarva och släpper helt onödigt in gästerna i matchen.

Synd då för Angbäck i hemmakassen som lämnas utan stöd och tvingas raka ut 2 puckar istället för mer rimliga 0 kanske..


Hyfsat bra fart totalt på alla 3 liner, men denna gången var 1:a linan med Berg, Karlsson, Sättermann vassast. Man skapade mängder och producerade stort.Lagen tilldömdes varsitt straffslag under matchen, Angbäck motade Katrineholms försök medan KIKs Tobbe Waern snorade Katrineholmskeepern så att det var whiplashvarning på huvudrotationen när han undrade var pucken tog vägen.  Duktigt snygg straff!!Jag vill se mer av de unga junisarna än de visat hittills, att de vågar och tar för sig mer, men det var härligt att se unge (-93) nr 9 Rosanders framfart. Han vågade spela på kropp och tog inte "skit" av någon.. =)Mer kommer kanske..


Tack till fotograf Sättermann för bilderna!!

Inför seriestarten i div2 Västra B. Updated igen!!

9/10     Fredag:          
Åmåls SK - Köping Hockey

(Klicka på länken så kommer du till matcrapporteringen på everysport.com.)

Åmål har träningsmatchat så här:
 

Sunne IK - Åmål

    5

- 1

 

  Åmåls - Hammarö HC 5 - 4  
  Hammarö HC - Åmåls 2 - 5  
  Vänersborgs HC - Åmåls 6 - 3  
  Åmål - Nor IK 2 - 3  
  Åmåls - Töreboda HC 6 - 0  
  Åmål - Finspångs AIK 6 - 5  
  Åmål - Vänersborgs HC 3 - 5  
  Åmåls- ArvikaHC 5 - 3  

Nio fighter, och med en bra nivå totalt på motståndet. Viktigt med en vinst i sista matchen hemma mot seriekonkurrenten AHC.
Vore jag motståndare till ÅSK så skulle jag hålla extra koll på nr 19 Oblak, 20 Lindahl och nr 21 Engberg. De har redan på försäsongen visat att de vet hur man gör poäng.Köping HC
har träningsmatchat så här:

                               Köping HC - IK Sätra: 1 - 8
                               Köping HC - Fagersta AIK: 5 - 1
                               Köping HC - Kungsörs IK: 6 - 2
                               Kungsörs IK - Köping HC: 2 - 2
                               Fagersta AIK - Köping HC: 9 - 1
                               Hallstahammars HK - Köping HC: 4 - 3
                               Köping HC - Hallstahammars HK: 0 - 4

Sju matcher, mot ett ganska beskedligt motstånd (utom FAIK o Säter) där KHC mest har visat upp svagt spel i egen försvarszon men räddats av riktigt bra målvaktsspel. Framåt så är det ont om speciella snipers, det handlar mer om att fler får dela på "bördan". KHCs vapen denna säsong (efter att ha tappat ca 75% av förra årets poängmakare)är den obändiga vilja och krigarinställning som finns inneboende i laget.     

Falken tippar:
Trots stark vilja hos KHC så tippar jag en ganska klar hemmaseger till ÅSK med 7 - 2

Så gick det:
4 - 4 (1-0,2-1,1-3) Skott:38-32 (15-11 14-11 9-10)
Jag tippade otäckt mkt fel, och det är jag mkt glad för..!! Ska bli kul att höra kommentarer och ev matchref.

Målade gjorde: Lilja, Thunberg, J E Larsson och Graff. (Så stod det iaf i matchrapporteringen på everysport.)

Härligt KHC!!

   

11/10   

Söndag:         
Grums IK Hockey -IFKHallsberg

(Klicka på länken för att komma till matchrapporteringen)

Så här har GIK träningsmatchat:
21/8 Sunne IK - GIK: 7 - 2
22/8 Mariestad - GIK: 9 - 2
29/8 Sunne IK - GIK: 7 - 5
29/8 GIK - Grästorp: 3 - 4
2/9 Vänersborg - GIK: 1 - 6
8/9 Forshaga - GIK: 0 - 11
GIK - Spånga: 5 - 1
GIK - Forshaga: 4 - 0
GIK - Vänersborg: 4 - 1

Nio matcher, och med en riktig bra kvalitet på motståndet (Sunne, Mariestad mm)

GIK blir som vanligt mkt svårslaget på hemmais (äntligen får vi se en ny resultattavla i gamla Billerudhallen, mkt välbehövligt) och denna säsong har man satsat mkt på egna förmågor genom att släppa upp några riktigt duktiga junisar. Fart, fläkt och rakt på mål. Detta plus ett förväntat stabilt målvaktsspel gör att GIK blir att räkna med, men jag tror inte på avancemang till div1 ännu.

Hallsberg Navvies har matchat men jag orkar inte ta reda på hur det gått, för krångligt och för dålig hemsida.
Däremot så tror jag att de blir minst lika bra som förra året. Jag blir inte förvånad om de kvalspelar till div1 när det är så dags. Mkt div1-rutin från fd Kumlaiter bl a gör att ett redan starkt lag blir starkare.


Falken tippar:
GIK hemma är som sagt inte lätt för något lag, och jag tror att Navvies får åka hem med noll poäng. Det skulle dock förvåna mig om det blir något annat än en uddamålsvinst för GIK, kanske kan det bli
4-3, typ.

Så blev det: 5-3 (1-1,3-1,1-1) Skott: 26-23
Ska bli intressant att höra Hallsbergs version av matchen, från GIK-håll så tycker man att GIK hade kontroll på det matchen igenom.

 

 


Karlskoga HC - Viking HC

(Klicka på länken för att komma till matchrapporteringen)

Karlskoga HC har träningsmatchat enl följande:

Karlskoga HC–Örnen: 4–2
HF Linköping–Karlskoga HC: 1–5
Karlskoga HC–HF Linköping: 5–4
Kristinehamn HT - Karlskoga HC:3-1
Kristinehamn HT - Karlskoga HC:4-3

Six games, med blandat resultat och spel. Sved gjorde absolut dubbeltorskarna mot ärkerivalen KHT. KHC siktar på topp-5, och fortsatt spel efter grundserien, och det är väl helt ok med höga mål men jag tror att det kan bli riktigt tufft för Karlskogalaget att nå dit. De "gamle", Varg, Bengtsson o Svensson, får dra ett tungt lass men ungdomlig entusiasm finns också i från många uppflyttade junisar.

Viking HCs träningsmatchande har förlöpt enligt nedan:

09-09-15 Viking HC - Hällefors 6 - 2
 
09-09-20 Viking HC - Malung 6 - 5
 
09-09-22 Hällefors - Viking HC 6 - 6
 
09-09-25 Malung - Viking HC 6 - 8
 
09-09-29 Björbo - Viking HC 3 - 5
 
09-10-06 Viking HC - Björbo 3 - 6
 

Nr 21 Albinsson och nr 18 Persson är väl ett par gubbar att hålla xtrakoll på för Karlskoga HC, utöver dessa poängmakare så finns det fler, men en kanske ännu viktigare pjäs för Viking HC är "gubben" längst bak. Det är både Nydahl och Östlund som delar på spaden, och de gör det bra. 

Falken tippar: Viking tar hem seriepremiären, och detta efter att KHC valt att vistas för mkt i busbåset. Matchen slutar 3-6.

Så blev dä: 5-1 (1-1,3-0,1-0) Skott:42-24
Fel tippat av mig (händer ofta tyvärr)
 
   Kils AIK - Hammarö HC

(Klicka på länken för att..,ja du vet)

Kils AIK har träningsmatchat på detta viset:
Kils AIK - Forshaga IF 5 - 3
Kils AIK - Kongsvinger 4 - 4
Nor IK - Kils AIK 2 - 8
Kils AIK - Arvika HC 3 - 3
Arvika HC - Kils AIK 3 - 3
Kils AIK - Nor IK 5 - 1
Grums IK - Kils AIK 4 - 3

Hela fem lirare har värvats från Grums denna sessen, plus ett gäng till med god kvalle.. Såsom nye coachen Rickard Ewen (oxå Grums)

Kil tippas av många bli ett topplag i årets tabell, och med stommen kvar från förra året och några bra värvningar så finns det mkt som talar för det.
Vinnarkulturen, som är så viktig i ett lag, har stärkts under försäsongen. Återstår att se hur det går.

Hammarö HC har försäsongsmatchat de oxå:
men jag vet inte hur det gått förutom en klar torsk mot Hallsberg.

Laget har värvat ny coach till denna säsong, och det är Hallsberg Navvies som tvingats släppa ifrån sig kanadicken Tim Rivest.

Falken tippar: Skulle förvåna mig mkt om Kils AIK inte vinner premiären hyfsat enkelt. Det är aldrig enkelt i förväg förstås, men om man jämför lagen på pappret så är KIL ett bättre lag. Hur ofta har det ändå blivit tvärtom? Ofta, men inte denna gången. Kil - Hammarö blir 6 - 2

Så blevä: 6-1 (0-1,1-0,5-0) Skott:44-20
Botten ur i slutperren, i en tydligen bra hockeymatch.. Hammarö stretade emot bättre än jag trodde.
 
   Arvika HC - Nor IK

(Klicka på..., ja du hajjar)

Arvika HC har träningsmatchat de med:

Sunne IK - AHC: 9 - 0
AHC - Sunne IK: 2 - 13
Kongsv - AHC: 4 - 2
AHC - Kongsv:
KIL - AHC: 3 - 3 
AHC - KIL:3 - 3
Åmål - AHC:5 - 3

Inte direkt någon lysande försäsong för Arvikingarna, men ett dåligt genrep ger en bra premiär heter det ju..
Värvat har laget gjort, och efter den senaste uppdateringen här i bloggen så har två finnar anlänt, en center och en back. Centern, Jonny Åsvik, tippas vara en av seriens absolut vassaste lirare denna sessen. Återstå att se.


Nor IK, har de spelat nåt på försessen då!? Jo:

Forshaga-Nor:4 - 6
Nor-Kil: 2 - 8
Åmål-Nor:2 - 3
Nor-Finspång:1 - 4
Töreboda-Nor:3 - 6
Nor-Forshaga:4 - 4 
Kil-Nor:5 - 1

Lirare att hålla reda på för motståndarna är
definitivt Jonas Hellqvist men även Robin Lindfors och Jonas Messfeldt, plus några till förstås. Nor IK kan spela snabb och rörlig hockey, men man faller ganska ofta igenom i matcherna (förra sessen) och har setts släppa in motståndarna i matchen för att sen torska. Ena matchen kan man dominera mot topp-motstånd och spela glimrande hockey, för att i nästa match bli utmanövrerade av ett bott-5-lag. Får man ordning på detta så blir det bra, annars inte.

Falken tippar: Kan gå hur som helst, men hemmaplan ger xtra råg i ryggen för AHC som vinner med uddamålet, 4-3, utan att imponera.

Så vartä: 2-4 (0-2,2-1,0-1) Skott: 24-29
(5-10,11-10,8-9)

Fel av mig, igen, och överraskande resultat för mig iaf.
 
  Forshaga IF - Kristinehamns HT

Verkar inte som att någon i resp klubb är intresserade av någon liverapportering, hur det nu är med det avspeglas inte i deras hemsidor iaf. Uselt rakt igenom tyvärr.

Forshaga har lirat ett gäng träningsmatcher, och mest torsk som det verkar. Ny coach har värvats från Färjestad, Robin Eriksson heter han. I övrigt så är det inte direkt nytt topprekord i heta värvningar för laget. Jag vet iofs inte mkt om namnen men det verkar mestadels handla om värvningar från div3 och från nästgårds div2-kollegor.

FIF taggade till på slutet förra säsongen, och seglade upp på torr mark så att man slapp träsket runt nedre strecket. Det tror jag att man får betydligt svårare att klara denna sesse.

Kristinehamns HT har legat på under försessen:
Munkfors-Kristinehamn: 5-1
Säffle-Kristinehamn: 3-9
Kristinehamn-Spånga: 9-2
Karlskoga-Kristinehamn: 1-3
Kristinehamn-Säffle: 5-0
Kristinehamn-Karlskoga: 4-3

En torsk, och det mot ett div1-lag, annars idel segrar. Laget har fått behålla nr 18 Henrik Ivanov (skulle testa med Munkfors tror jag men valde tydligen en fortsättning i KHT ist) och det har förstås betydelse med hans poängproduktion. I övrigt så är laget starkare än i fjol, så en topp5-placering är helt klart rimligt, minst.

Falken tippar: Finns det nåt argument för en hemmavinst? Nej, det har jag svårt att se. Det slutar med en enkel bortaseger i premiären för KHT. 2 - 7 tillslut.

Result: What!!?? Vill väldigt gärna höra/läsa en matchtrapport på detta. 6-3 till FIF överraskade iaf mig ganska mkt.
 


En fråga som avslutning på detta konstiga inlägg (har inte koll på hur det blir alltid när man klipper o klistrar hej vilt.. därav det avlååååånga upplägget på inlägget.) och den kommer här:

Hur kommer 3-poängssystemet för vinst att påverka!?
Jag menar, om vi kollar på sluttabellen förra sessen så hade det kunna bli lite omkastningar i topp-3 (om inte AHC hade haft så fin målskillnad) Med 8 oavgjorda för AHC (flest i serien), och med  ÅSKs 19 segrar mot AHCs 17 så hade ÅSK hamnat på samma poäng (59) som AHC om man fått 3 pinnar för seger.
Om GIK t ex hade spelat en oavgjord match till (1 pinne) så hade man då också slutat på 59 poäng och slutat på förstaplatsen i serien pga sin fina målskillnad (bäst)

Det är för stor skillnad mellan seger och oavgjort för att man skall klara en topp-placering med för många oavgjorda matcher, det kommer att bli utslagsgivande. Spännande! =)


Let the games begin, and the best team win!!


Väntan..

Efter en liten semestertripp så är man tillbaka vid datorn igen,...och väntar..., jo det är ju mkt annat som händer, i hockeyvärlden t ex, men jag väntar på att div2 o div3 skall dra igång så att KHC o KIK får börja matcha på riktigt.

I övrigt så gläds man åt att kära SSK inte ligger toksist i tabellen, och att IFK Boga tuffar på riktigt bra.

Frågan är om man inte skulle ta sig till Axa sports center o kolla in SSK-BIF på torsdag.., maybe..

Ska försöka fylla på med lite mer tankar och åsikter om hur det kommer att gå i div2 Vb och i div3 Örebro/Västmanland.., asap.RSS 2.0