2a omgången div3 Örebr/Västmanl. Comments o tips.

Fredag 23/10


Hallstahammar HK - Hällefors IK:

Hemmapremiär för Hallsta HK, och motståndare är alltså Hällefors IK. Båda lagen har varsin vinst i ryggen, en ganska bekväm seger för HHK mot Kungsörs IK, medan HIK fick kämpa lite mer för att betvinga Köping HC. 
Efter denna matchen så är det dock bara ett lag som fortfarande är kvar i vinnarspåret, och det är självklart Hallstahammar HK.
Men nr 29 Rickard Ekström i HIK då? Jo, i matchen mot KHC var han bäst på isen enligt HIK, så visst kan han krångla till det för hemmalaget (om han kan vara med och lira, vilket han säkert kan eftsom han bor i V-ås), konstigt vore det annars eftersom han sannolikt är seriens överlägset mest skicklige och meriterade lirare.
Det räcker dock inte på långa vägar, resten av HIK håller en lägre kvalitet rakt igenom jämfört med HHK även om det finns ungdomlig entusiasm genom bl a nr 4 Rob Ekström (Rickards brorson) och nr 28 Robin Syrén (2 kassar och en ass senast)

Stekhet i HHK matchen senast mot KIK var nr 10 Jerry Östman (3+2) så den linen, med nr 21 Hettula, nr 10 Östman och nr 22 Sivonen får HIK se upp med...bl a.

Falken tippar: Hemmaseger med 9 - 2


Köping HC - HC Örnen:

Svårt att sia om hur det går i denna matchen, det beror förstås till viss del på vilket lag KHC förfogar över men eftersom det är hemmapremiär så kan man gissa att det inte kommer att vara ont om lirare i hemmabåset.
Senast borta mot Hällefors IK så förlorade man matchen genom att sitta i busbåset, och risken är stor att vi får se ett liknande scenario i denna matchen. Varför då då!? Jo, jag tror att HC Örnen är på tok för skridskostarkt för KHC, och det brukar innebära utvisningar för det ifrånåkta laget.
Örebrolaget HC Örnen har några lirare att se upp speciellt med, te x nr 9 Wahlström, nr 10 Andersson, nr 14 Ronell, nr 15 Wilhelmsson och nr 17 Johansson.

Falken tippar: 4 - 7


Sala HK - Nora HC:

Sala HK premiärtorskade
borta mot Felling/Frövi med 2 - 1, och nu så gör man sig alltså redo för att ta emot Nora HC (som premiärvann hemma mot Skultuna IS med 6 - 4) Enligt Sala HKs hemsida så har man tränat mkt på bl a boxplay utifallomatt olyckan skulle vara framme. Från SHKs hemsida: -"gubbsen" i Nora är vassa med pucken. Det gäller därför för oss att hålla oss på isen och inte låta oss bli provocerade att dra på oss massa skitutvisningar. Nr 11 Oscar Spång är en lirare i SHK med fart på grickorna och sinne för nätrassel.

Nora HC premiärvann alltså, och enligt uppgift så var det 1a-femman som stod för det mesta. Så det gäller för SHK att hålla noga koll på nr 21 Carlsson, nr 28 Sommarvik och nr 5 Jensen mfl.

Falken tippar: Det kan nog bli ännu en jämn fight för Sala HK,i två perioder, men sen hinner man inte med och NHC vinner. 1 - 6 blir det.


Skultuna IS - Kungsörs IK:

Skultuna IS bortatorskade
mot NHC i premiären, en jämn match som dock förlorades till stor del pga av Nora HCs effektivitet i PP. SIS väljer att ställa in torsdagskvällens träning för att vila inför fredagens möte med KIK.
Nr 23 Piilonen var Skultunas poängbäste i premiären (2+1)

Kungsörs IK förlorade även de i premiären (mot HHK) och kommer sannolikt med stor revanschlusta till fredagens match. Lagets 1a-line med nr 4 Berg, nr 5 Karlsson och 13 Sättermann stod nästan ensamma för produktionen framåt i premiären, men det finns definitivt fler som har både kapaciteten och viljan att göra poäng. 


Falken tippar: 2 - 5 och KIK vinner alltså


Lördag 24/10

Örebro Dövas IK - Fellingsbro/Frövi IK:

Efter den praktknock som ÖDIK åkte på i premiären så har jag svårt att se hur man skall kunna rubba något lag i denna serie, även om det är på hemmaplan och även om man har revasch att utkräva sen träningsmatchförlusten 11/10 mot just Fellingsbro/Frövi IK.

Fellingsbro/Frövi IK har en målsättning som man nog inte kan kalla kaxig, att landa som sexa-sjua är en realistisk målsättning menar man. Anders Ekegren, sannolikt förstekeepern i FFIK, var en av lagets mest framstående lirare i premiärsegern mot Sala HK, speciellt mot slutet när Sala låg på för kvittering.
En annan lirare som ÖDIK kan få jobbigt med är nr 10 Christoffer Svensson.
Det skulle väl inte vara en skräll precis om ÖDIK är ett av lagen som FFIK har bakom sig när serien är färdigspelad.

Falken tippar: 1 - 9 och klar bortaseger för FFIK



Hallååå, svagt tipparintresse hittills tycker jag nog..  ;)


Kommentarer
Postat av: Tips

Hallsta - Hällefors 7-1



Örnen - Köping 8-2



Sala - Nora 3-6



Skultuna - Kungsör 4-6



Dövas - Fellingsbro 5-5 eller 2-6

2009-10-21 @ 13:29:39
Postat av: hehe..

Halva FFIK är väl i sura på fredan och står i Arbogaklacken så kanske kan vara lite sega skallar dan efter mot Örebro ;)

2009-10-21 @ 19:42:16
Postat av: fll

Allt under 10mål mot propparna för fellingsbro är skräll "SVERIGES SÄMSTA ISHOCKEYLAG TJALALALA"

2009-10-22 @ 09:29:45
Postat av: Falken

Svårt att tippa, det är ju inte mkt som avslöjats om lagens kvaliteter hittills..utom möjligtvis i något fall..men det är mkt som kan hända.. =)

2009-10-23 @ 01:09:36
Postat av: Sandra

Låter bra det där :) Me like.

2009-10-23 @ 09:03:29
Postat av: From Russia with Love

Hallsta - Hällefors 8-3

Hallstas försvar spel har oftast lite mer att önska, däremot är offensiven ruggig. Och hemma i Hallsta Arena kommer nog inget lag hämta några poäng.



Köping - Örnen 1-7



Sett Örnen en del på försäsongen och dem verkar ruskigt starka med några lirare hämtade från Kumla.

Tror inte att Köping har så stor chans alla på sin nyspolade is. Ett taggat Örnen med riktiga tränare från serie start är mina favoriter till seriesegern.



Sala - Nora 6-4



Nora på bortaplan är aldrig samma sak som Nora hemma. Dem äldre har aldrig gillat å släpa sig iväg, och när det bär av till Sala en Fredagkväll så tror jag att det kommer att spegla av sig på resulatet.



Skultuna - Kungsör 5-5



En riktigt tjurig match tror jag på ute i Skultuna, alla som varit i Skultuna vet att publik ofta tagit till flaskan ordentligt å triggar sina egna spelare till Stor?dåd.. På dessa grunder tror jag inte att Kungsör kan hålla fokus på matchen och vinna.



Dövas - Fellingsbro 1-9

Fellingsbro startade serien med en 2-1 seger mot ett relativt starkt Sala, Döva däremot verkar vara en klubb i gungning när man kan läsa på deras hemsida att träningsnärvaron varit låg och att dem söker folk till truppen.



Ser fram emot helgens matcher, Trist för övrigt att det bara är en match i veckan.. blir så långt mellan matcherna och hockey abstinensen smyger sig på...



2009-10-23 @ 09:23:42
Postat av: kabel-tv

Jerry i hallsta gör precis som senast. 3+2:D

2009-10-23 @ 16:27:47
Postat av: Taylor Made

Noterade att Falken him self skulle ära Skultuna med ett besök i kväll. Trevligt och varmt välkommen !!!!

2009-10-23 @ 16:45:53
Postat av: From Russia with Love

Hittils har jag rätt på vinnande lag dock fel på resultatet..

Resultat hittils:

HHK- Hällefors 5-2

Köping - Örnen 1-10

Sala- Nora 4-3

Måste ändå säga att jag är rätt nöjd me tipsen än så länge:)

2009-10-23 @ 22:30:33
Postat av: Falken

From Russia with love: Återstår snart bara att buga sig i vördnad inför tipsresultatet, iaf om man ska leta vinnare.. =) Grattis!



Taylor Made: Jorå, jag hittade allt dit..även om det inte direkt var välskyltat precis. =) Tack för välkomnandet, men om det var så varmt kan man ju diskutera. Det blir nog en fin hall vad det lider. (med en cafeteria att tinas upp i) =)



2009-10-24 @ 00:44:44
Postat av: From Russia with love

Ruskigt nära i sista matchen undergårdagen också ser jag.... en kvar under dagen..

2009-10-24 @ 11:06:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0