4e omgången i div 2 Vb, kommentarer o tips:

Söndag 25/10



IFK Hallsberg - Arvika HC:

Navvies mot AHC..., på förhand en toppmatch, men inget av lagen har direkt imponerat hittills. Nu inför detta möte så har båda lagen en vinst, en oavgjord och en torsk. Man har dessutom båda lika många gjorda mål, 9 st och lika många insläppta mål, 10 st.

Navvies bortabesegrade ju Karlskoga HC senast, och vi hittar en efter matchen-analys på Navvies hemsida "-Avslutningen på matchen blev dock med Hallsbergsögon sett onödigt spännande, tvån och trean för hemmalaget ramlade in med bara 27 sekunders mellanrum och det var en gastkramande sista minut av matchen som ett relativt glest publikhav (Min kommentar: Vad är ett glest publikhav!?) i Nobelhallen fick bevittna. För Hallsbergs del lyckades resultatet cementeras till 3-4 vilket resulterade i ett mäktigt segerjubel som sannolikt gav upphov till nästintill jordbävningsliknande tryckvågor i de nedre delarna av Nobelhallen tidig söndagkväll".
Min kommentar igen: Härlig inlevelse måste man säga.. =)

Nr 2 Johan Fryxell och nr 23 Patrik Jovander är väl iaf ett par av Navvies-lirarna jag skulla hålla ögonen på om jag var motståndare.

För Arvika HCs del så verkar stämningen i klubben inte vara alltför harmonisk för tillfället, i alla fall inte för en utomstående hockeynörd som bara har tillgång till deras hemsida, och gästbok. Huruvida A-laget påverkas eller ej är något för de mer lärda att tvista om. Hur som helst så kommer AHC med en seger i ryggen, en välbehövlig sådan och därmed också med stärkt självförtroende. Nr 23 Eriksson, nr 9 Frost och nr 10 Ittonen är några som producerat bäst hittills hos AHC, och det vill de säkert fortsätta med. Fortfarande väntar man på nr 21 Åsviks första kasse (kallad Inkinen-ersättaren), 2 ass har det blivit men initierade källor säger att you aint seen nothing yet..


Falken tippar: Blir säkert jämnt,men Navvies är tätare bakåt och vinner därför med uddamålet. 3 - 2



Kils AIK - Forshaga IF:

Jo, KAIK vill tillbaka i vinnarspåret, bortknuffade som man blev senast borta mot GIK. Jag tror att man är tillbaka efter söndagsmatchen mot FIF. Även om FIF nu i det närmaste kördes över, resultatmässigt iaf, av Hammarö hemma så tror jag ingen kommer att underskatta dem efter deras två första matcher i serien. Det misstaget gör inte KAIK och därför kommer vi att se nr 11 Borggren, nr 4 Flödén och nr 4 Hedström (om han är med)
m fl att sätta högsta fart från start. Nr 16 Ekengren, det är en snabb och avig lirare som säkert kommer att hitta målet vad det lider också. 

När det gäller FIF så har jag ingen aaaning om hur man analyserar senaste raset (nåväl, skotten blev ju 33-33, men 2 - 7 är inte kul ändå)


Falken tippar: Ett försvarstänkande FIF ställer upp mot KAIK, men proppen går ur och matchen vinns med klara 6 - 3 av hemmalaget.



Kristinehamns HT - Köping hockey:

I Köping HC så säger man ÄNTLIGEN!!!! idag eftersom det ikväll,tisdag, var dax att beträda isen i Köpings ishall för första gången på säsongen. (Gamla isaggregatet blev utdömt och ett nytt har nu installerats)
Läs mer här! Fram till nu har man hyrt istid i Hallstahammars ishall, och fått lägga om hemmamatchen mot Viking HC, t ex, till att bli en bortamatch.
Det kan även finnas andra anledningar att glädjas i KHC-lägret, det är nämligen mkt nära att klubben får ännu ett nyförvärv. En back med mycket kvalitet.
Tidigare här på bloggen så har jag nämnt att det funnits rykten som talat om Tomas Mitell som ett starkt nyförvärv till KHC-truppen, Mitell har tränat med laget en gång och skall enligt uppgift även vara med på isen på kvällens träning.

Kristinehamn har nog inte fått igång motorn som man tänkt sig. Bara 1 pinne (lika mot Flyers) på tre omgångar, och den "märkliga" torsken borta mot FIF som det stora negativa utropstecknet. Nu, hemma mot Köping HC så vill man förstås ta den första fullpoängarn.., och med nr 18 Henrik Ivanov i spetsen (som gjorde "25" poäng förra sessen mot KHC på de två mötena) så är chanserna goda..

Jag tror dock inte att det blir någon lätt uppgift att besegra Köping HC, självförtroendet är på uppgång och laget har visat att man har stark moral och fightaranda. Nyförvärvet nr 2 Johan Lilja är en riktig klassförstärkning, och backsidan är nu ännu bättre när utlånade (till Surahammar) nr 20 Emil "Foppa" Forsberg är tillbaka.
Sen har vi ju Mitell på ingång kanske.., vi får se.


Falken tippar: Jämnt, och 3 - 3




Viking HC - Nor IK:


Jesper Backlund
 var med på VHCs träning under måndagskvällen, han kommer senast från Sundsvall till Hagfors för att träna med Viking. Jesper kommer att testa en vecka för att se hur det verkar till att börja med.
Drömde om utlandet - hamnade i Hagfors Enligt NWT.se (klicka på länken) så debuterar Jesper för VHC ikväll mot Nor IK. Utöver detta så vet jag inget om VHCs laguppställning eller om deras tankar inför match.

På Nor IKs hemsida kan man läsa följande, efter 2 - 2 senast mot ÅSK:"- Noterbart är att Nors båda mål gjordes i power play, något som Nor de senaste åren har varit klappruttna på. Förhoppningsvis kan detta bli ett användbart vapen under den fortsatta serien. Min kommentar: Ännu ett nytt ord att lägga till vokabulären..Klappruttna.. =)

På förhand en match jag 8 gånger av 10 skulle tippa Nor IK som vinnare, men hockey är en mental sport, där inställning är viktigare än det mesta och det kan vara Nor IKs akilleshäl denna fight, och Viking HCs vinstvapen.

Falken tippar: Jag vet ju inget om Nor IKs inställning till denna match, så därför antar jag att den är god. Detta ger mig bara en möjlig utgång på matchen, och det är bortaseger med resultatet 4 - 5



Åmåls SK - Grums IK:

Åmål har haft det hyfsat "lätt" mot Grums IK, men uppstarten på serien så här långt talar ju inte direkt till ÅSKs fördel. 2 oavgjorda och en torsk, och målmässigt 9 gjorda och 12 insläppta. Både KAIK och Nor IK skall nog räknas till svåra lag, kanske även Köping HC vad det lider, men sannolikt hade nog ÅSKs lagledning räknat med någon fler pinne på de tre första omgångarna.

Grums IK har Maxi Wilfan, en ung österrikare som man som motståndare bör ha koll på. Läs mer här
Grums IK har också vinnarkultur, och är so far obesegrade trots matcher mot iaf två av tre förhandsnominerade toppkandidater. (Navvies och KAIK)

Falken tippar: Hockey är en grymt härlig sport, där vad som helst kan hända..och verkligen händer också. Därför känns det inte helt självklart att tippa bortaseger, som ju är vad hockeybarometern visar med alla visare,
men jag gör det ändå. Bortaseger för GIK och 1 - 4


Hammarö HC - Karlskoga HC:

Hammarö HC har något på gång, lätt att säga efter så stor seger senast borta mot FIF, men jag tror att unga HHC fick en rejäl påfyllning av självförtroendet, och det är dessutom viktigt att man får igång målskyttet så fort som möjligt i serien.

Karlskoga Flyers coach, Magnus Hultgren, var kritisk mot egna laget efter hemmaplumpen senast mot Hallsberg: (Läs reportaget i nwt.se här 
" – Vi var för loja och fick aldrig upp den rätta farten". Han är inte heller nöjd med att hans spelare drog på sig så många utvisningar, bland annat ett matchstraff som lagkaptenen Thomas Varg drog på sig i andra perioden.
Intressant är också att coach Hultgren ger minus till linjemännen efter förlustmatchen, och kräver högre klass från dem i fortsättningen.


Falken tippar: Svårtippat, men det lutar åt en pinne var.. 3 - 3 tror jag bestämt att det blir.







Uppdateras inom kort.., men kommentera och tippa gärna redan nu




Kommentarer
Postat av: KAIK

IFK Hallsberg - Arvika HC 4-3

Grymt jämn fight, tror jag iaf.



Kils AIK - Forshaga IF 8-1

Hoppas på islossning efter jobbig förlust mot Grums, viktigt att få tillbaka vinnarmentaliteten direkt.



Kristinehamns HT - Köping hockey 3-2

Tror första segern kan komma här för KHT, borde vara dags nu. Men de blir tufft.



Viking HC - Nor IK 5-4

Nor har börjat bra men ja tror de är för "jobbigt" att åka till valhall samtidigt som inställningen blir för dålig och det kan till och med Viking utnyttja.



Åmåls SK - Grums IK 4-4

Hoppas att Åmål kan snäppa upp sig lite, måste bli bättre än när Kil var där senast, då de var uddlösa.



Hammarö HC - Karlskoga HC 4-2

Hammarö är banne mig bättre än de flesta tror, därför tror ja på ett mer inspirerat Hammarö!



Motbevisa mig eller håll med mig Falken=)

2009-10-20 @ 08:17:05
Postat av: Hammarö

IFK Hallsberg- Arvika HC 5-2

Hallsberg är riktigt bra och kommer att visa det nu.



Kils AIK- Forshaga IF 5-1

Kil är bra, lätt seger.



Kristinehamns HT- Köping 7-1

Köping kommer att mattas av ju längre serien går.



Viking HC- Nor IK 4-4

Jämn match, oavgjort känns realistiskt.



Åmåls SK- Grums 5-3

Åmål är nog riktigt sugna på att vinna mot grums.



Hammarö HC- Karlskoga HC 6-1

Om hammarö spelar snabbt och rakt som de ska göra kommer många lag få det tufft mot hammarö i vinter.



MVH / Hammarö.

2009-10-20 @ 08:45:50
Postat av: Falken

Jag kan köpa bådas resonemang, utom möjligtvis att Köping kommer att mattas av.., för mig ser det mer ut som tvärtom.., om nu Mitell signas.., då blir det ännu svårare att göra mål på KHC, plus att han är rackarns stark offensivt..KHC kan få ett riktigt grymt PP t ex =)

2009-10-23 @ 01:15:04
Postat av: Hammarö

Är nog beredd att hålla med ang Köping, en kille som Mitell kan lyfta hela laget. Men det återstår att se.

2009-10-23 @ 07:14:41
Postat av: Khristinehamn

Jag lovar en vinst för Khristinehamn på sönda mot Köping.

2009-10-23 @ 15:14:39
Postat av: kalle (nor)

ehee, klapprutten är väl ändå ett vedertaget begrepp? kan dock vara närkinska? i övrigt verkar din analys av nor ganska vettig.



http://www.svenskafans.com/Fotboll/artikel.asp?id=317646



https://www.flashback.info/showthread.php?t=481694&page=2



http://forum.fmsweden.se/viewtopic.php?p=339218&highlight=&sid=39962f01a5d58ee85e942b150be4f7a2



http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=160322

2009-10-23 @ 23:16:34
Postat av: Falken

Kristinehamn: Återstår att se, men det ör kanske dags att KHT visar framföttera.. =)



Kalle (från Nor): ha,ha,ha,ha =) Mycket roligt! Kul att du ger bevis på att ordet klapprutten är ett välanvänt ord, iaf i Närke med viss omnejd.., och nu sprids det vidare.. =) Tack Kalle, du har berikat mig och bloggen! =)

2009-10-24 @ 00:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0