5e omg, div2 VB:comments o tips!

Onsdag 28/10

FIF - AHC:

Forshaga IF förfogar över ett bra försvar, det kanske inte alltid funkar till 100% men när Christoffer Lööf, förstekeeper i FIF spelar som han kan och när han får rätt assistans av övriga FIFare så kan FIF vara knepiga att göra mål på. Det har både KHT, Navvies och KAIK märkt av, och då är dessa lag ändå på förhand tippade topplag i årets serie, tillsammans med GIK och AHC förstås.
Utöver den starka defensiven så måste man också imponeras av effektiviteten framåt.

Gör man jämförelsen med Arvika HC så här långt så skiljer det en del. Nöjda med försvarsspelet kan man inte vara, och effektiviteten framåt är inte heller någon succé än så länge. Fler måste kliva fram och ta ansvaret för målproduktionen.

Falken tippar: Jag tror att denna match avgörs före matchen, det blir alltså en fråga om vilken inställning respektive lag har till matchen när de genomförde senaste träningen och när de samlas i omklädningsrummet,matchkvällen,och börjar surra och byta om.
Om FIF gjort läxan efter senaste debaclet hemma mot HHC, då man hade vunnit hemma mot KHT och spelat 2 - 2 mot storfavoriterna Hallsberg så får gästerna AHC det svårt att vinna.
Om AHC har bestämt sig för att spela äckeldisciplinerat i defensiven, och för att ta första bortasegern, ja då blir det nog bortaseger. Jag tror på det sistnämnda, Thomaz Andersson och Jonny Åsvik spräcker sina målnollor
och AHC vinner. 3 - 6



GIK - NIK:

Tidig seriefinal
, och här blir det åka av. Lagen känner varandra väl, och även om GIK sällan inkasserar några förluster i Billerudhallen så vet Nor IK hur det känns att vinna där. Denna gång möter man dock ett bättre GIK än senast det begav sig. Hemmalagets junisar har lyft laget inställningsmässigt, vilket kanske främst kommer att visa sig på bortaplan (som var lite av GIKs akilleshäl förra sessen) men också spelmässigt.

Falken tippar: Ett GIK med frisk luft under vingarna och med glädje i liret kommer inte att tappa chansen att göra ett ryck i tabellen. Hemmaseger med 6 - 1
 

HHC - ÅSK:

Hammarö HC, med nye Tim Rivest i båset, tar emot Åmåls SK i kvällens femte omgång. ÅSK som efter 2 likamatcher (hemma mot Köping HC och borta mot Nor IK) och 2 torsk (hemma mot GIK och KAIK) ännu inte vet hur det känns att vinna i seriespelet.

Hammarö, med två raka vinster, kommer att göra allt för att förlänga vinstsviten.

Falken tippar: Målsnålt och jämnt, 4 - 3

IFK Hallsberg - KHT:

Navvies, med två raka segrar, är ett kollektiv som är tungt att möta. Nu har de dessutom fått upp ångan och självförtroendet vilket gör dem ännu mer svårhanterliga. Niklas Riekkola samt Emil Kling blev båda två-målsskyttar i vinstmatchen senast hemma mot AHC, och lär bli att räkna med även i kväll. Navvies Robin Gustavsson vaktade målburen senast, och gjorde trots 5 i baken en bra match.

Kristinehamn tog sessens första 3-poängare hemma mot Köping HC i förra omgången, men har utöver det en likamatch mot Karlskoga och två torsk (FIF och AHC) så inte kan man vara nöjda med nuvarande 7e-platsen i tabellen. Henrik Ivanov är enligt mig lagets bäste och viktigaste spelare.

Falken tippar:
Jag tror på hemmaseger, men matchen lever intill sista minuten.. 3 - 2


 KAIK - VHC:

Kils AIK får besök från Hagfors ikväll, i form av Viking HC. Tabelljumbon VHC har haft svårt med målskyttet, även om man legat på bra och hållit hyfsat jämna steg med sina motståndare så har man inte kunnat utnyttja sina målchanser. 9 mål framåt på fyra omgångar skrämmer ingen, utom möjligen VHCs lagledning. Dock behöver man inte göra många mål för att vinna matcher, det räcker med ett mer än motståndaren. Kanske kan Jesper Backlund, nye förstekeepern, se till att täta bakåt lite bättre. Senast (mot Nor IK) fick han raka ut fem puckar ur nätmaskorna, som säkerligen inte var hans fel alltihopa. Försvarsspelet måste funka, annars halkar VHC efter ännu mer efter kvällens match.

Kvällens hemmalag måste upp i sadeln igen, två raka torsk bör inte bli tre om man vill aspirera på att vara ett topplag. Tillkrånglat spel i anfallszon måste bytas ut mot folk på kassen och skott. Inga extrapoäng delas ut för snygga mål.

Falken tippar: Hemmaseger med 4 - 0 


 Köping HC - Karlskoga HC:

Äntligen dags för hemmapremiär för Köping Blue boars!! Isen är redo att beträdas, och laget har sett taggat ut på träningarna så detta kan bli en trevlig hemmapremiär.

Enligt obekräftade rykten så skall nu också Tomas Mitell vara klar för KHC och alltså göra debut i laget i kväll. Sannolikt bildar han då backpar med Johan Lilja i förstafemman, vilket då naturligtvis innebär att Köping Blue boars förfogar över div2 Vb:s bästa backpar!
Hur långt det räcker vet ingen, men jag tippar att det räcker för att Köpingslaget skall ha goda chanser att förbättra sin tabellplacering från förra sessen iaf.

Kvällens hemmalag har släppt in flest mål av alla på de fyra inledande omgångarna, och det är bara Viking HC som har sämre målskillnad, så det är naturligtvis inte fel med en backförstärkning i dagsläget.
Mitell har som back dock alltid producerat framåt också, senaste säsongen när han var med och tog Örebro till allsvenskan så blev det hela 53 poäng (16+37)

Gästande Flyers HC har samma poängskörd som Blue boars, 4 pinnar, och har inte riktigt fått saker och ting att stämma som man önskar så här långt. Det är kanske inte så konstigt eftersom man har ett till stora delar nytt lag från förra sessen, 11 ut och 12 in, varav de flesta nya kommer från Bofors IKs juniorer.
Karlskoga HC leder inbördesmötena mot Köping HC ganska överlägset, och kanske är det till nackdel ikväll. Den rätta ödmjukheten kanske saknas för att man skall komma upp i den nivå som krävs?

Falken tippar: Jag tror det blir en kul match att se på, jag tror att det kan bli hett och jämnt men jag tror också att hemmalaget tar tre viktiga poäng genom att vinna med 4 - 3


Kommentarer
Postat av: Hammarö

Lite tippande är alltid kul. Så här tror jag.



Forshaga - Arvika 2-5

Grums - Nor 5-2

Hammarö - Åmål 4-2

Hallsberg - KHT 6-1

Kil - Viking 8-0

Köping - KHC 2-2



/ Hammarö.

2009-10-28 @ 07:46:34
Postat av: Fd HHC spelare

Har HHC några intressanta spelare nu förtiden? Jag har tappat kollen på dem de senaste tiden. Men det var skoj att hitta den här bloggen. Då hänger man med lite ialla fall :)

2009-10-28 @ 08:39:55
Postat av: Thomaz

Efter jul är mina poängstunder Falken ! Efter jul :)

2009-10-28 @ 09:11:58
Postat av: KAIK

Forshaga - Arvika 3-3

Tror de fortsätter gå troll i det för Arvika som valigtvis inte ska ha några problem med FIF.



Grums - Nor 4-5

Kan gå hur som helst, hett derby.



Hammarö - Åmål 2-3

Tror de kommer för Åmål nu, de blir tight men de fixar de.



Hallsberg - KHT 5-6

Tror KHT har sparkat igång maskineriet nu och tar en skalp här.



Kil - Viking 5-3

Tror inte de blir "monstersiffror" här. Av någon anledning så har vi haft svårt för Viking genom åren och det spelar ingen roll om de har ett sämre lag på pappret, de kan utmana ändå, inställning slår klass! Men jag tror ändå vi fixar de till slut.



Köping - KHC 4-1

KHC:s inställning blir nog avgörande här, aldrig kul att åka den resan bort till Köping. Tror inte KHC räcker till här o Köping tar 3 fina poäng.



Av vad jag har hört så har Hammarö ett väldigt ungt lag med många talanger vilket också märktes när vi mötte dem. Det var många hårt slitande juniorer med som var en bidragande orsak till att det drljde ända in i 3e perioden innnan de släppte för oss. Har också en väldigt duktig keeper, Hammarö spelar ofta målsnålt nuförtiden. De är vad jag vet=)

2009-10-28 @ 11:29:20
Postat av: Falken

Hammarö: Kan köpa ditt tips, även om jag tror att KAIK inte får det så lätt mot Viking.



Fd HHC-spelare: Ja, jag vet inte så mkt mer än att HHC har ett ungt garde och jag tror att de kan få ihop det bättre denna sessen än förra året. Men de måste orka lira både J18 och i A-laget (de som nu gör det) annars kan det rasa på slutet tyvärr.



Thomaz: Jaha, du tänker alltså spara på krutet så länge.. =) Bara att hoppas att laget klarar sig målmässigt utan dig fram till dess då.



KAIK: Hemmatorsk för GIK alltså..Är det inte lite mer önsketänkande än tips..? =)

Kul att vi tippar lite olika, spännande att se hur det går.

2009-10-28 @ 16:52:45
Postat av: KAIK

Heheh jo lite önsketippande är det ju iofs, fast o andra sidan så ligger ju Nor 2a så jag önskar egentligen ingen segern, så jag tror jag ändrar mitt tips till 4-4, får man göra så;)hehe

2009-10-28 @ 18:33:17
Postat av: GIK

Vilken skitmatch Nor bara försvarar sig och kontrar Grums kan inte göra mål.

Och sen denna Dommare Lundgren min far hade honom när han spela på 80 talet nu mär han tillbaka.

hur är Dommar rekryteringen?

2009-10-28 @ 21:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0