Omgång 2 i div2 Västra B, comments o tips!

Onsdag 14/10:
Hammarö HC - Grums IK:
 0 - 4 
(Obs! Länkarna är klickbara!)

(Nedan, bl a från nwt.se)
Hammarö HC- en plantskola, det är iaf det mål man satt upp, alltså att utveckla unga spelare till att kunna gå vidare till klubbar högre upp i seriesystemet.
Föreningen själv har inga ambitioner att klättra i seriesystemet, utan är nöjda med att bedriva sin verksamhet i division 2. Åtminstone för stunden. Det betyder dock inte att man inte vill vinna matcher.


Vi ska komma topp fem, säger nye tränare Tim Rivest, uppväxt i Ontario, Kanada.
En plats bland de fem första betyder något slags kval eller play off.
Att laget ska ta sig dit genom att spela rakt och enkelt är föga förvånande med tanke på Tim Rivests nordamerikanska bakgrund. Rivest som framför allt betonar vikten av att alla hittar sin roll i laget.
– Alla i laget ska känna till vår spelidé och följa den och alla måste vara medvetna om sina roller. Alla kan inte göra mål eller spela i power play. Något nordamerikansk jag tar med mig är ”active coaching” – när vi anfaller ska vi ha en målskytt på isen och så vidare.

Min kommentar: Ok, det kan väl vara en bra målsättning, en plantskola alltså, men det kostar också pengar. (och det har man ju lite brist på sen den fasansfulla sessen 07/08) eftersom det knappast är attraktivt för några "plantor" att komma till HHC för att skola sig om det inte finns några erkänt skickliga och välutbildade ledare/tränare/coacher. Såna kostar nämligen stålar tyvärr, de flesta av dem iaf.

Tim Rivest då, ny från Hallsberg Navvies denna säsong!? Återstår att se, relativt oprövad so far.., men jag måste ändå kommentera citatet om att han tar med sig något nordamerikanskt (eftsom mannen är kanadick) som han kallar för "active coaching"=
-när vi anfaller så skall vi ha en målskytt på isen och så vidare.. Tänk, det märks att det är en annan hockeykultur over there, så tänker ju ingen svensk coach.. eller !? ;)

Sorry, kunde inte hålla mig från att kommentera detta..,men jag vill också passa på att önska Hammarö HC lycka till med sin målsättning, både vad gäller plantskolan och en toppfem-placering denna säsong (tvivlar hårt på det sistnämnda)

Har inte skrivit nåt om HHCs nyförvärv, förutom Rivest, men här kommer dem:
Richard Hakola, mv, Kristinehamn.
Karl Jonsson, b, Lidköping/Skolhockey i USA.
Alexander Gidebratt, b, Skåre/Skolhockey i USA.
Martin Johansson, f, Åmål/Sunne.
Björn Odot-Andersson, f, Sunne.
Sebastian Blomgren, f, Skåre J20.
Staffan Söderberg, f, Åker.
Hampus Johansson, f, Stenungsund.

Hur går det i matchen då?

Falken tippar:
Hammarö hade inte speciellt svårt för GIK förra säsongen, bara torsk med 2 - 0 borta, och vinst hemma med 4 - 3, men det säger inte något egentligen eftersom mycket vatten har runnit under broarna sen dess..och förutsättningarna/trupperna ser lite/mkt annorlunda ut till denna säsongen.
Ganska klar förlust, tillslut, borta mot KAIK senast (6-1 o skott:44-20 till KAIK)
Publikvänlig grishockey sänkte Hammarö ,klicka om du vill läsa VFs reportage från matchen) 

GIK å sin sida vann en ganska jämn historia i premiären, iaf jämn fram till ca 30 effektiva minuter, mot Hallsberg.., jag tror inte på en hemmaseger för HHC denna gången. GIK har en ny ingrediens som kommer att påverka deras spel på bortaplan positivt gentemot förra sessen, och det är deras junisar..,de har ett läge och det är 110 o fullt blås. 2 - 6 blir det


Så blevä: 0 - 4 (0-3,0-0,0-1)
Väntad bortaseger för GIK, men det verkar som att man punkterade matchen i första perren o spelade bara av matchen sedan..!?
Ska bli intressant att läsa nåt matchref..om det kommer nåt.



IFK Hallsberg - Forshaga IF: 2 - 2 !!!


Hallsbergsrallarna gjorde en bra match
i premiären borta mot GIK, men det blev ändå torsk. Det innebär ,enligt rapport, att revanschlustan är stor. Navvies 2a-line stod ensamma för målproduktionen mot GIK, nr 20 Wallberg, nr 23 Jovander och nr 5 Rosén hängde varsin kasse.

Forshagas seger i hemmapremiären mot Kristinehamn var utan konkurrens omgångens skräll
Jag ska väl inte överdriva detta men vem hade tippad hemmaseger, ärligt!?
Sett till skotten, 19-40 (6-12, 5-9, 8-19), så måste FIF förstås vara riktigt nöjda med målvaktsspelet, och med effektiviteten framåt. Det är mycket bra att bara släppa in 3 mål på den kanonaden, men det finns mer än "bara" keepern bakom segern. Nära på 50% i effektivitet på skotten i både 1a o 2a perren känns giftigt, eller så hade KHT en kass keeper..!? Ska bli väldigt intressant att se vad FIF presterar mot Hallsberg.

Falken tippar: Hemmasegern, något annat finns inte, och det med 5 - 1

Så gick matchen: 2 - 2
Jahapp, 2 - 2 och en mkt mkt oväntad pinne att ta hem i bussen för FIF:arna. Oväntat för alla utom dem kanske. Tyvärr spelades matchen mellan två av de lag som är absolut sämst på att använda sina hemsidor..och inget av lagen figurerar särskilt ofta i nån lokalblaska heller.. Om någon som läser detta, och som såg/spelade matchen, ville lämna ett litet matchref så vore det mkt trevligt..



Nor IK - Köping Hockey: 5 - 3

Nor IKs seger borta mot Arvika HC i premiären var inte speciellt chockerande, jag trodde iofs att AHC hade bestämt sig för att gasa från start men det var istället Nor som tog tag i det. 0 - 2 efter första p, båda kassarna i PP, sen kvicknar hemmalaget till efter pausen och utjämnar tillställningen, innan detta händer: -"Efter vunnen tek av Arvika i anfallzon får Nor pga en misslyckad teckningsvariant ett friläge som resulterar i 2-3.
Ytterligare ett mål i PP för Nor i slutronden och matchen är över.
Nr 17 Messfeldt i Nor IK var het i matchen, 1 mål o 2 ass, plus 6 minutes i busbåset.

Något av första omgångens miniskräll, i alla fall för ganska många tippare, var Köping HCs 4 - 4 borta mot ÅSK. Att ligga under med 3 - 1 inför sista, och ta hem en pinne efter full tid är riktigt starkt. Detta bådar gott för coach Lill-Egons mannar, alltså om man kan få igång lagmaskinen KHC som fullständigt skiter i vem man möter, man bara kör, och det ända in i kaklet. 2 mål av nr 17 Graff i premiären, ett av nyförvärven för säsongen, månde kan han följa upp med fler kassar i Norvalla..!?

Falken tippar: Svårtippat, även om jag inte skulle låta mig påverkas av hjärtat så känns matchen helt öppen, men jag måste naturligtvis låta pumpen vara med i beslutet, och därför.. 2 - 4 och bortaseger för KHC


Så gicke: 5 - 3 till Nor IK (2-1, 1-1, 2-1)




Viking HC - Arvika HC: 3 - 3

Viking åkte till Karlskoga och åkte på däng.., jag hade tippat vinst men det var kanske mest för att Karlskoga spelat så svagt i träningsmatcherna och för att jag trodde att Viking var minst lika hungriga som förra sessen.

Slänger in ett citat från en äkta supporter i Vikings gästbok: -Till dom så kallade fansen, Va positivfa ni är tycker jag, dömer ut laget direkt efter en enda förlust, neeej hääjjja söm vi säger i bygda. Dra på er skrisskora å åk te valhall på näst träning ni ra öm ni tror ni ä nö bätter era ********** ****rygger.
Till spelarna kör så det ryker grabbar,bit ihop å kom igen. GO VIKING GO!!!!!

=) =) =) OBETALBART!! Så gött med en sån inställning istället för en massa tappade sugar efter bara en match!

Coachkommentarer efter matchen: -Ibland kändes det som om vi spelade på en fotbollsplan då vi hade långt mellan lagdelarna. - Vi kom inte i närheten av det spel vi hade i ett par av träningsmatcherna. Genom att hitta det spelet, samt med mer aggressivitet i försvarszon tror Tomas och Rolf (ledarduon i VHC) på en jämn och tuff kamp mot Arvika HC nu på onsdag i Valhall.

Arvika HCs coach, Roger Sjöström, menar att: - Arvika måste upp minst två klasser i intensitet, powerplay, boxplay och framför allt passningsspelet om man har tänkt sig att hänga med i toppen av serien. Kapaciteten finns men alla måste vara beredda på att lägga ner det jobb som krävs varje dag.

Falken tippar: Viking har fördel av hemmaplan, som förvisso inte behöver betyda något, men jag tror att man vill knyta näven och visa både sig själva och hemmapubliken att man kan bättre än senast. Dessvärre, för VHCs del, så har Arvika HC förmodligen exakt samma tankar, och om de får ut lagets potential så är man helt enkelt för bra för Viking. Mitt tips blir därför 3 - 7 till Arvika 


Men hur gick matchen då?: 3 - 3  
Säkert besviket i Arvika nu, den matchen hade man nog räknat som en trea.., tvärtom då hos VHC..



Åmåls SK - Kils AIK: 3 - 6

Åmål lirar hemmamatch igen, och inte blir det lättare denna gången. Vet inte hur man tänker så här efteråt, men man hade nog matchen mot Köping som i den lilla asken, (trodde man) sen vet vi ju hur det gick.
Svårt att sia om lagets kapacitet (de blir sexa enligt mitt tips) men på nåt vis känns det som att de kan vinna mot seriens bästa lag för att nästa vecka torska mot seriens sämsta lag..,men det är ju än så länge bara en känsla.., eller så är jag bara hungrig..? Mål o poängmaskinen nr 21 Andreas Engberg behöver ju komma igång med produktionen direkt, så även nyförvärvet från Säffle HC, nr 20 Dan Lindahl

Kils AIK
har en riktigt härlig hockeymatch i ryggen, där segern förstås var viktigast, men där intensiteten och viljan spelade stor roll. Sånt är kulturskapande, och oerhört viktigt att ha med sig under en säsong, inte minst till de där matcherna när spelet hackar. Då kan man gå på ren kraft och vilja, och vinna matcher på ren inställning.

Falken tippar: Det kan naturligtvis gå hur som helst, men jag tror att KAIK kommer att öppna matchen med större självförtroende än hemmalaget, det kan bli matchavgörande..
Mitt tips går till KAIK, och då bortaseger med 2 - 5


Vem vann?:
3 - 6 och bortaseger för KAIK (3-1, 0-2, 0-3) Skott: 13-7, 10-14, 4-13
Ligga under med 3 - 1 efter första p, och sen spika igen bakåt o göra fem framåt.., det är imponerande!





Fredag 16/10:
Kristinehamn HT - Karlskoga HC: 6 - 6

Fredagsmatch och ärkederby redan i andra omgången..!
Ett lag, KHT, med en oväntad torsk i ryggen, och ett lag KHC, med en vinst i ryggen..kanske inte oväntad direkt men säkert skön eftersom spelet hackat en aning i träningsfighterna.. Som t ex de två matcher man lirat mot just Kristinehamn, där onsdagkvällens hemmalag avgick med segern i bägge.

Här är det naturligtvis hög risk för att taktiktavlorna trampas sönder och glöms i båset när derbyadrenalinet pumpar som värst... , när det är viktigare att inte förlora än att vinna..

Henrik Ivanov i KHT är naturligtvis enormt betydelsefull för sitt lag,
vilket också måste sägas om Thomas Varg för sitt Flyers. Kan det vara matchen i matchen, som avgör!?

Falken tippar: Även om det var en neslig förlust mot FIF, så tror jag att KHT har självförtroendet kvar från de två träningsmatcherna mot Karlskoga, som man vann, samtidigt som man absolut vill revanschera sig.. Det gör att jag tror på hemmaseger, där mål i PP kommer att avgöra.. 4 - 1 skulle jag tro


Så gick matchen: 6 - 6  (2-0, 2-1, 2-5) Skott:43-31
Imponerande att hämta upp 4 - 1, och sen 6 - 4. Med 41 sekunder kvar av matchen så gör Flyers 6 - 6 i spel 6 mot 4 (med keepern i båset)



Lägger upp nwt.se:s webbtv-intervju med Karlskoga HCs coach Magnus Hultgren. Videoreporter är Tomas Nilsson








OBS! Glöm inte att kommentera och att dela med dig av dina synpunkter, tips och åsikter..! Det är en del av bränslet för att fortsätta bloggandet för mig, så kommentera mera..





Kommentarer
Postat av: Jocke

Tjenare Falkskrälle..!!



Apropå det där med "active coaching" så fanns det i mina tankar iaf, och då menar jag inte att jag är nåt för det. Men om du tittade på våra matcher så borde du ha sett lite av "active coaching" tex när vi tekade i anf zon så var det oftast offensiva poäng producerande spelare på isen och inte alltid hela formationer heller..



Så det fanns lite av det iaf...;-)



Ha det!



//Jocke

2009-10-13 @ 18:39:48
Postat av: Falken

Jo, men Uppfinnar-Jocke, det var ju det jag menade.., jag försökte vara lite försiktigt ironisk =) Alltså att det inte är så speciellt med det Rivest kallar för "active coaching", det är enligt mig hyfsat grundläggande att ha det tänket.., sen är det ju spelarmaterialet som avgör vilken "rörelsefrihet" man har som coach.., hur man har möjlighet att komponera laget.

Egentligen så finns det ingen annan coaching än active coaching.. är den inte active så är det inte coaching if you know what i mean..



Kul att du visar lite livstecken, det blir väl mer av den varan vad det lider hoppas jag, både off and on ice.. ;)

2009-10-13 @ 19:48:41
Postat av: Jocke

Hej igen!



Det är inte så förskräckligt vanligt iaf inte i div 2. Lite synd att man inte har ett lag att coacha, det kommer att bli mer utrymme för coaching i och med de nya reglerna, och var man förut duktig som coach på att utnyttja tek i anf zon så kan det bli riktigt kul i vinter...



Det är för övrigt riktigt klent på coaching fronten från många tränare, de måste engagera sig mer och brinna som fan för det!

Det duger inte att skylla på spelare som inte gör sitt bästa, som tränare är man ytterst ansvarig.

Jag har nog aldrig varit med om att spelare inte gör sitt bästa, och det menar jag. Det finns bara olika omständigheter som gör att det går bättre eller sämre helt enkelt.



Brinner man inte som tränare så märks det och då smittar det av sig på spelarna. Man behöver inte alltid vara så himla konstruktiv i båset men man måste engagera sig och vilja.



Och vad gäller mig så kommer jag att finnas med i seniorhockey´n igen i vinter, både som spelare och "tränare". Det är egentligen ett löfte till mina två söner som gör att jag snörar på mig igen, de är så stolta att Pappa spelar hockey igen, och gud va kul det är!!



Förresten så kom jag på en sak till som jag måste nämna. Attityden på de yngre (även de äldre) spelarna, och då menar jag inte att de är stöddiga eller så. Vi ledare måste banka in attityd i dem i t.ex avslut, tacklingar passningar, ja allt de gör.

De måste ha en målsättning med varenda agerande på isen. De måste ju vilja göra mål när de skjuter annars kan det ju inte bli mål, om inte målisen gör en tabbe förstås och de måste ju vilja att passninge sitter på bladet osv. Det ska glöda i ögonen på dem, och det måste in i skallarna från början.



Skönt att skriva av sig lite tankar till en som är konstruktivt kritisk...;)



Jag gillar din blogg, vi ses i vinter!



/Jocke

2009-10-13 @ 20:25:25
Postat av: Falken

Jocke: Helt rätt,passionen måste finnas där, inte bara för hockeyn utan också för människor. För en hockeycoach är det vad jag anser vara absolut viktigast, efter det kommer hockeykunskapen, utbildningen och erfarenheten. Har man inte den rätta glöden för människor och för liret så spelar det ingen roll vilken kunskap man har. Lagbygget behöver muras samman och det är coachens viktigaste uppgift, att få alla att dra åt samma håll, att skapa tro på laget och jaget, båda behövs. Tyvärr finns det alldeles för många välutbildade men m e m socialt handikappade "ledare"/coacher som inte kan ta folk.. Ang attityden som vi vill åt så är det inte lätt att vara ung idrottare/människa i Sverige idag. Du ska tro på dig själv, samtidigt som du för allt i världen inte ska gå omkring och tro att du är något.. !!?? Hur gör man då för att lyckas!?



Fortsätt o kommentera Jocke, det uppskattas!

Jepp, vi ses!

2009-10-14 @ 10:16:55
Postat av: KAIK

Intressant att du tror på oss inför kvällens drabbning med Åmål. Jag själv är hoppfull men osäker på hur det ska gå, våra tidigare möten med Åmål har varvats med jättefina resultat och totala bottenrekord. För 2år sen hade vi hur enkelt som helst för dom, tror vi mötte dom 2 eller 3 gånger på försäsongen och 2 i serien och slog dem alla gånger, förra året däremot gick de sämre.

De är ju dessutom tippade i toppen och brukar allt som oftast vara väldigt svårslagna i hemmaborgen.

Jag får väl ändå hålla med dig och tro att vi kan skaka om dom även borta, vi har definitivt kapaciteten, sen ska det ju genomföras på isen också!

Mitt tips blir:

Åmål SK - Kils AIK 2-3



Tänkte de kanske va kul att tippa resterande matcher också så här kommer de också:



Kristinehamn HT - Karlskoga HC 5-2

Kristinehamn underpresterade senast och fick inte utdelning. Och förlusten senast kommer göra sig påmind hos KHT, det kommer KHC få erfara, Kristinehamn är bättre än KHC!



Viking HC - Arvika HC 1-9

Viking komemr att få smaka på Arvikas revanchlusta precis som de skriver på hemsidan, och iaf tror inte att Viking har nånting att sätta emot överhuvudtaget.



Nor IK - Köping Hockey 3-3

Svåraste matchen att tippa den här omgången får ja säga, väldigt svårt att säga var lagen står. Blir en jämn fight.



IFK Hallsberg - Forshaga IF 11-2

Här tror ja på riktig slakt, Forshaga har inget att komma med. Lägg sen till att de ska ända till Hallsberg och nån repris på skrällen i premiären finns inte på kartan.



Tack för mig=)



2009-10-14 @ 10:50:01
Postat av: KAIK

Vilken fin seger=) Kunde tyvärr inte se matchen men det var nog roligt att se med Kilsögon sett när man hämtar upp och går förbi från 3-1 till 3-6.

Fin inledning på serien nu och jag hoppas det håller i sig mot Grums på söndag, då ska vi ha revansch från träningsmatchen senast=)



Köping verkade va med bra mot Nor, trodde nästan dom skulle grejja 1 pinne.



Ser fram emot referat=)

2009-10-14 @ 21:33:40
Postat av: GIK

Första Nollan av grumsmålvakten Olsson i år förra året blev det en del samma igen?

2009-10-15 @ 09:04:41
Postat av: Falken

Tjena GIK!, Jo, men berodde det bara på kalasspel av keepern, eller hade han "inget" att göra denna matchen..?

2009-10-15 @ 12:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0