Omg 3 div3 Örebr/Västmanl. Tips o kommentarer

Söndag 25/10

HC Örnen - Hallstahammar HK:
2 - 2




Fredag 30/10

Felling/Frövi IK - Guldsmedshytte SK
:

Från FFIKs hemsida: "-Vinner man med 9-2 så borde man väl vara nöjd och och glad över det som skett på matchen, men i ärlighetens namn så är det inte så mycket mer att ta med sig mer än de tre poäng som matchen gav." "-Kedjan med nr 11 Pontus Olgemar, nr 8 Martin Björklund och nr 21 Tobbe Larsson stod för sex av målen och ska givetvis omnämnas."
Inför matchen mot GSK: "-Det kan bli en riktig kanonmatch! Att det förmodligen blir en jämn och tuff match är nog de flesta ense om.Vi har haft lite förkylning i laget, men de flesta börjar repa sig bra och en ganska bred trupp har gjort att vi kunnat träna med i princip 4 femmor på träningarna ändå, vilket ju är mycket positivt.

Förvisso tror jag också på en jämn match, men det är svårt att veta hur inställningen till denna match är hos GSKs unga lag. De har spelat en match hittills och det mot ÖDIK (16 - 0) medan Fellingsbro/Frövi IK har haft en jämn tuff match mot SHK och nu senast en lätt seger mot ÖDIK. 
I FFIK verkar det som att mycket handlar om linen med Olgemar,Björklund och Larsson. Det kan nog räcka en bit, men om inte andra också kliver fram så går det inte.  


Falken tippar: Jag tror på bortasgeger för GSK, 2 - 5




Hällefors IK - Skultuna IS:

Möter man Skultuna IS så bör man som motståndare hålla extra koll på nr 7 Max Piilonen, 5+1 på de två första matcherna är en helt ok säsongsöppning. Man har även andra lirare förstås, men den jag tänker lyfta fram nu är förstekeepern, nr 31 Niklas Ekstedt. Kan vara mycket tät och svårmedgörlig.

I hemmalaget så finns ett gäng unga lovande lirare, men främst är naturligtvis nr 29 Rikard Ekström
En gubbe gör dock inget lag, hur bra man än är. Dessutom kommer Ekström inte att lira alla matcher, kanske inte denna heller?


Falken tippar: Svårbedömt, men jag tror på SIS som har ett något tyngre lag, och om man bara har skallen med sig till Hällefors så bör man kunna ta hem segern. Ska vi säga.. 3 - 4




Kungsörs IK - Sala HK:

Sala HK har öppnat med en uddamålstorsk och en uddamålsvinst, och som jag trodde innan seriestarten så kommer de att krångla till det för många lag. Det vet nu Nora HC också. Nr 11 Oscar Spång är en av dem man som motståndare bör hålla båda ögonen på.
Det verkar även som att SHK har minst en duktig keeper, nr 30 Joakim Lindqvist.

Från SHKs hemsida:  "-KIK borta på fredag...en uppgift som blir nog så svår. Kungsör har ju börjat med två torsk, 4-7 mot Hallsta och 4-5 mot Skultuna, så vi kan nog räkna med revanschsuget KIK.
För Sala´s del så gäller det att hålla ihop i mittzon och inte gå bort sig i försvarsspelet. KIK har några bra spelare bla Per Berg som är en riktigt bra målskytt och kanske en av dem bästa spelarna i serien. Sala verkar ha en intakt trupp på fredag, eventuellt kan det bli aktuellt med en come-back från en av våra
duktiga killar från förr, vi får se hur det blir med det."

För KIKs del så är hemmaseger ett måste! Måste och måste, ja det kan man ju diskutera men KIK behöver positiv energi och lite framgång för att få igång maskineriet. Det ryktas om omstuvning i femmorna, och naturligtvis beror det på att coach Pontus Brolin Öhrn insett att laget behöver väckas och stimuleras för att få ut den potential som han vet finns där. Mycket har hittills handlat om KIKs förstalina, Berg, Karlsson och Sättermann,även om de kan mycket bättre än de visat hittills. Det finns definitivt fler som kan och bör kliva fram nu. Jag är som åskådare lite orolig för KIKs inställning, vem skall ta tag i det?

Vågar någon kliva fram och ta täten inställningsmässigt eller kommer man att tänka mer på hur många öl man ska knäppa efter matchen.., det är knappt div4-inställning, och krakar med div4-inställning vinner inga matcher!

Falken tippar: Allt handlar om inställning, och med rätt inställning och utförande så vinner KIK. 5 - 2




Nora HC - Örebro Dövas IK:

Från NHCs hemsida efter torsken mot Sala: "-I första perioden så hänger vi inte alls med Sala och vi spelar väldigt dåligt. I andra perioden så spelar vi upp oss och tar över mer och mer men får inte in pucken bakom Salas keeper. I sista perioden så går vi ner på folk för att komma igen men Sala utökar till 4-2 på ett mål som uppstår pga av att det är lite rörlig i sekretariatet, man vet inte om man ska släppa ut spelaren eller inte och man väljer att stänga dörren, vilket visar sig vara rätt tills slut men i stridens hetta så blir man upprörd! Vi reducerar genom Micke Carlsson men det är förgäves."

Intressant att sekretariatet i Sala får en ass vid SHKs fjärde balja.. =)

Nora HC har en förstaline med kvalitet, och ingen blir förvånad om de finns med när målskyttarna skall räknas upp efter matchen borta mot ÖDIK.

Hemmaseger är oundvikligt! Örebro Dövas IK skall naturligtvis inte inte ha någon större chans, men om NHC bara ställer ut grillorna samtidigt som att ÖDIK har en sjusjungandes inställning så kan vad som helst hända.., men det tror jag inte att det gör..., men det kan hända..fast det gör det inte.


Falken tippar: 12 - 1






Kommentarer
Postat av: From Russia with Love

Kul med ny omgång...

Här kommer mina tips

Fredag 30/10



Felling/Frövi IK - Guldsmedshytte SK: 4-2



Tror på underskattning från GSK's sida, känns på mig att GSK's unga lag tror att det kommer att bli lika lätt som i ungdomsåren att åka till Bernehov och hämta en seger. Men så tror jag inte är fallet. Blir nog en tät match med bra fart när 2 unga lag möts.

Fellingsbro's 3´e lina var tydligen heta sist med 11. Olgemar. 21 Larsson och 8 Björklund när dem stog för 6 av 9 mål.



----------------------------



Hällefors IK - Skultuna IS: 3-4



Väldig svårbedömt när man aldrig vet om seriens bäst spelare Richard Ekström kommer till spel i HIK eller inte. Han kanske åker med Skultuna bussen från hemmet i Västerås. Då tror jag att Skultuna får det tufft. Annars tror jag att Skultuna vinner men ändå knappt.



----------------------------



Kungsörs IK - Sala HK: 3-3



Ska det vända för Kungsör? Borde ju göra det säger många, men jag tror att det kan låsa sig återigen. Sala är inget dåligt lag och med Kungsörs tunga start med 2 förluster tror ja att det kan gå troll i det hela.. Känns som att KIK's stora stjärna 5 Per Berg måste kliva fram.



----------------------------

Nora HC - Örebro Dövas IK: 5-3



Hemmasegern känns given. Även om Nora kommer att gå in i Dövas sirapstempo så tror jag att dem kommer undan med hjärtat i halsgropen. 28 Sommarvik avgör denna match med 2 kassar.

2009-10-29 @ 13:41:44
Postat av: chelios

härligt med lite tips...här kommer mitt bidrag:



FFIK-GSK 5-3 sista i tom kasse, FFIK är klart bättre än vad många tror och GSKs 16-0 mot ÖDIK säger väl inte så mycket...



Hällefors - Skultuna 2-8, Skultuna är för bra för Hällefors varesig Ekström spelar eller ej...en fundering...är övergången klar från VIK???



Kungsör-Sala 5-6 , tror att KIK får problem, dem måste ju vinna nu och då kan det bli krystat. Ska man gå framåt för att skapa chanser eller försöka hålla igen och spela säkert för att se om chanserna dyker upp?? Notera att det är inte riktigt samma Sala lag som det var för ett par säsonger sedan...



Nora-Ödik 11-0, tror Nora pulveriserar ÖDIK, med ett grymt powerplay och ett ÖDIK som inte hänger med i svängarna kan det bli en del kassar i powerplay för Nora...

2009-10-29 @ 14:38:53
Postat av: Åni

min bror säger att du lagt ner bloggen

2009-10-29 @ 19:59:05
Postat av: FAIK

Kul med lite tips på Div 3! Kan meddela att SIS har med Fagersta-killarna mot Hällefors, dvs både Piilonen och Bergström. Det bådar väl gott för dem men annars verkar laget ganska decimerat med 3 backar borta bl a..



Intressant Chelios tips ovan om Kungsör-Sala. Jag tyckte att Kungsör såg starka ut mot SIS förra helgen men förvaltade inte riktigt chanserna de fick. Sala har ett alldeles för ungt lag men är klart bättre än tidigare år.

2009-10-29 @ 22:55:04
Postat av: Falken

Tack till From Russia with love och chelios! Intressanta analyser och tips! =)

Ang Ekströms övergång så verkar det vara klart, han står som retired från VIK och finns enligt Elitprospects.com nu i HIK istället.



Till Åni: Jasså!? Vad säger du då..Åni!? =)



Faik:Bra för SIS med Fagerstapöjkera, visste dock inte att de saknade backar..Kan bli ödestigert.

2009-10-30 @ 00:13:38
Postat av: tip-X

FFIK-GSK: 2-7. Ganska jämna lag,visst, men Hyttans målvakt Markus Persson har ätit FFIK-spelare sen u-10. Seriens bästa målvakt? avgör den här matchen.



HIK-SIS: 2-9. Skultuna för bra helt enkelt. Tippat topplag ska visa varför här.



KIK-Sala: 6-3. Samma här,Kungsör för bra för Sala. Tippat topplag ska visa varför här 2.



Nora-Ödik: 7-3. När 99.an i Ödik inte kan spela,då fungerar inte mycket för laget. Poängmaskinen avstängd är som Ovechkin bort för Capitals.

2009-10-30 @ 00:36:28
Postat av: Nån

Varför skriva om en spelare som Spång? (Sala HK)

Han är på väg dit där han hör hemma dvs i botten.

2009-10-30 @ 23:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0