Omgång 3 Div2 VB, updated

Söndag 18/10:


Grums IK - Kils AIK:

Tidig seriefinal!?
Maybe, men det har ju ingen betydelse, det är mer en fråga om prestige och om vilket lag som kommer att ha starkast vinnarkultur ett tag framöver. Om GIK vinner hemma så kommer det att ge dem extra råg i ryggen inför deras nästa fight, den borta mot ÅSK (svår match) Om KAIK vinner så har man ett enormt positivt momentum att bygga vidare på, efter bortaseger mot ÅSK och nu denna ev bortaseger.

Falken tippar: KAIK uddamålstorskade borta mot GIK i en träningsmatch (4 - 3) och är nu rejält på gång för revansch på allvar. Jag tror det blir en jämn fight, som kan komma att få en match i matchen som blir tungan på vågan. Keepermatchen avgör, och denna gången blir det 3 - 4 till KAIK



Karlskoga HC - IFK Hallsberg:

Ett självförtroendeboostat KHC
Flyers, efter den starka upphämtningen i fredags mot KHT, tar emot ett sannolikt mer osäkert Navvies. Detta gör matchen svårare att tippa än om jag skulle ha tippat för 3 veckor sedan.

Falken tippar: Då hade jag tippat en ganska ohotad bortaseger, men hur ska jag göra nu då..!?  Nu vänder det för Hallsberg, seger, inte lätt men ändå med 3 - 6



Nor IK - Åmåls SK:

Nor IK tar emot ÅSK, även detta en match mellan lag med två helt olika trender. Hemmalaget har besegrat AHC på bortaplan i premiären och, tillslut, betvingat Köping HC på hemmais. Gästerna har "bara" 1 pinne på de två första omgångarna, säkert en grov missräkning mot kalkylen. Viktigt att vinna på hemmais för Nor, men också viktigt för ÅSK att hitta vinnarspåret om man inte skall halka efter i topp-striden (som många räknat att ÅSK skall tillhöra)

Falken tippar: Det är inte i denna matchen som ÅSK får känna på vinnarspåret, till det är Nor IK för taggade.
Hemmavinst med 5 - 2



Viking HC - Köping HC:

Viking HC har ett momentum att rida på
, att spela oavgjort hemma mot AHC efter starkt spel i defensiven, gör att de blir svåra att tas med för KHC. KHC å sin sida är inne i en prövningsperiod där man själva inte riktigt vet lagets kapacitet (ganska skrala resultat i träningsmatcherna, men ändå två bra matcher i serien hittills.)

Falken tippar: Här tippar jag ett blandat hjärta/hjärna-tips, och då blir det KHCs moral som segrar.. VHC ger dem ett finger (nej, inte det fingret) och Köping HC tar hela handen. Bortaseger med 2 - 5



Arvika HC - Kristinehamns HT:

AHC är i skakning..? Efter hemmatorsk i premiären, och inte minst "bara" oavgjort nu senast mot VHC så vill man absolut inte åka på däng på hemmais igen. Kristinehamns HT har ungefär samma sits, så vi har två lag som letar form i söndagens möte.

Falken tippar: Ett grymt revanschsuget AHC tar sig samman och tar sessens första trea, 4 - 1 blir det.



Forshaga - Hammarö HC:

Forshaga IF är tveklöst seriens positiva överraskning
hittills, "ingen" hade tippat att de skulla ha 3 pinnar efter hemmamatch mot KHT och bortamatch mot Navvies. Mkt starkt av FIFarna! Nu är motståndarna rejält förvarnade, så även Hammarö HC. HHC som börjat seriespelet med tuffast möjliga motstånd, borta mot KAIK och hemma mot GIK, kanske känner att första pinnen bör komma nu, men det blir inte lätt.

Falken tippar: Det blir hemmaseger, här snackar vi momentum igen, och på hemmais kan FIF bevara sitt monentum och vinner därför med 3 - 2


Kommentarer
Postat av: KAIK

Det här med att tippa var ja inge vidare på i alla fall märkte jag ju=/ Menmen, jag gör ett försök till i alla fall=)



Grums IK - Kils AIK 4-5

Seriefinal, (redan?), tror Kil kan vinna på grund av hur deras 2 öppningsmatcher sett ut!



Karlskoga HC - IFK Hallsberg 3-5

Ren chansning, ingen aning!



Nor IK - Åmåls SK 4-4

Brukar bli jämt? Eller?



Viking HC - Köping HC 6-7

Bäddat för målkavalkad tror ja.



Arvika HC - Kristinehamns HT 5-5

Dålig dagsform båda två.



Forshaga - Hammarö HC 1-2

Oftast målfattigt när Hammarö spelar, nu blev de ju många insläppta mot kil men kollar man periodsiffror så håller de tätt många gånger.



Antar att du har bättre koll, Falken, men kul o mäta sig lite med ett proffs som du=)



2009-10-15 @ 14:13:40
Postat av: Falken

Tack för ditt tips! Jag är knappast nåt proffs.. =) Men det är ändå kul att försöka analysera lite, och sen tippa. Lycka till mot GIK!

2009-10-18 @ 03:58:32
Postat av: GIK

Grums vann rätvist en gämn seriefinal? den stora skillnaden var nr 41 Andreas Karlsson seriens bästa back

2009-10-18 @ 20:36:27
Postat av: KAIK

Matchen kunde egentligen slutat hur som helst. Som alltid kan utvisningar och dommarn diskuteras.

Nu säger jag inet att det var på grund av den randige som vi förlora, men lite mer konsekvent kunde man vara vid situationen innan Grums ledningsmål, när det bara 2min senare blir Kilsutvisning på samma grej!

Menmen, som sagt, det var inte dommaren som avgjorde matchen, Kil agerade rätt lojt ibland och det går inte mot Grums. Kil har ju förtvivlat svårt att slå just Grums, men nästa gång, då BLIR de vinst!

2009-10-19 @ 08:22:19
Postat av: Falken

Kul att få en bedömning av matchen från båda sidor =) Spännande att se hur det går i returmötet!

KAIK: Bra tippat! =)

2009-10-19 @ 11:02:09
Postat av: KAIK

Heh ja inte många siffror rätt men vinnarna satt ju ganska bra i alla fall=)

2009-10-19 @ 11:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0