Resultat omg 5 div2 Vb, inkl comments

FIF - AHC: 6 - 2 (0-0, 2-1, 4-1) Skott: 22-35 (3-13,8-11,11-11)

Från AHCs hemsida"-Tillbaks till ritbordet, så var verkligen känslan efter onsdagens förlust mot Forshaga. Ett Forshaga i medvind tog tillslut en komfortabel trepoängare mot ett AHC med grus i maskineriet." "-För få var intresserade av försvarsspel, det var alla överrens om efter matchen. Det var dåligt rakt överlag och för att undvika att bli säsongens slagpåse samlades laget efter matchen för snack. Ett mycket bra snack där alla fick säga sitt, komma med förslag på lösningar och lova varandra uppryckning å det grövsta."

"-Vart var alla människor? Forshaga gör väl sin bästa säsongsstart på åratal och det kommer 27 personer och kollar. Hade det kommit nya filmer till videobutiken?

Arvika HCs finska nyförvärv nr 21 Johnny Åsvik fick äntligen spräcka målnollan, och det var iaf ett ämne till glädje.. Vissa slog ju fast att så skulle ske i denna match, men det tipset gick ju bara hem till 50%.., eller hur Thomaz "efter jul" Andersson..? =)

Imponerande FIF! Att återigen torska skotten klart och ändå vinna matchen klart är inget annat än imponerande.



GIK - NIK:  2 - 2  (1-1, 0-0, 1-1) Skott: 37 - 26 (12-10,15-7,10-9)

Från GIKs matchrapportör: I första perioden var det inget skönspel som visades upp. Grums hade spelet mestadels men klantade till det en hel del i egen zoon då Nor checkar högt upp och får på så sätt sina chanser.
Efter andra perioden kan man inte tro att det är ettan och tvåan i serien som möts.... Grums försöker anfalla men hamnar i Nors stillastående köttmur framför mål och därefter kontras det. Mycke folk på läktaren får hålla sig till nöjet att äta körv o dricka kaffe. I slutperren fortsätter matchen som i andra där GIK hela tiden försöker men Nor försvarar sig, dumpar och kontrar.

Från Nor IKs hemsida: "-Nor behåller andraplatsen efter oavgjort mot serieledarna. Nor genomförde matchen enligt mäster Blomqvists game plan. Grums förstafemma neutraliserades genom hård och hög press. Nor gjorde första målet men Grums kunde kvittera i power play. I andra perioden var det Grums som skapade flest chanser, men tack vare Alex storspel i målet slutade perioden 0-0. Sista perioden var mer öppen, delvis pga fler utvisningar för båda lagen. Grums gick ifrån till 2-1, men Nor kunde kvittera med en och en halv minut kvar av matchen. Nor är fortsatt obesegrade efter fem omgångar."  

GIKs första poängtapp på hemmaisen, efter en match utan den där riktiga derbykaraktären.
Jonas Hellkvist i Nor IK tar inte otippat täten i den interna poängligan, och kommer naturligtvis att vara viktig även i fortsättningen. Nor IK imponerar med att ha ett lag med hög lägstanivå, med tre stabila femmor.
Det ska bli intressant att se hur nästa omgångs uppgifter klaras av de bägge lagen. Är båda förlustnollorna intakta fortfarande?



HHC - ÅSK: 1 - 3 (0-2,1-1,0-0) Skott: 27-31 (6-9,10-14,10-7)

0 - 2 efter första ronden, två baljor i PP från ett effektivt ÅSK. Även hemmalaget hade PP-lägen i första p, tre st, men man klarade inte att utnyttja det. Så såg det ut i resten av matchen, trots många chanser i PP så lyckades HHC endast måla en gång med fler gubbar på isen. 

Från ÅSKs hemsida:"- ÅSK gick ut och tog tag i taktpinnen direkt och efter skott från blå i powerplay genom Henrik Johansson fick man hål på HHC keepern efter dryga 7 minuter. 2-0 målet kom också i powerplay och även denna gång serverade Ziga Oblak Henrik Johansson på blålinjen. Denna gång räddades pucken av målvakten men ramlade ner framför klubban på Thomas Sääv som rakade in den i tog kasse."
"-Kul att se att hela laget utkastade sig hårt arbete och jobbade till sig en seger"

Åmåls första trea, var säkerligen efterlängtad. Nr 19 Ziga Oblak, det slovenska bidraget i ÅSK är en av nyckelspelarna, andra tilltänkta nyckelspelare är nr 20 Lindahl och nr 21 Engberg. Dessa herrar har dock "bara" skrapat ihop 2 poäng var på femmatcher. Bättre upp för dessa med flera om ÅSK tänker fortsätta ta fler treor.



IFK Hallsberg - KHT: 3 - 6 (3-0,0-4,0-2) Skott: 59-42

Från Navvies hemsida: "-Fem minuter sen godnatt!!!" "-Ishockey är ingen lätt konst att bemästra, många viktiga lärdomar drogs såväl av spelare som tränare denna kväll som förhoppningsvis kommer till konstruktiv användning framöver."

Hoppsan Navvies! Håkan Södergren sa en gång: "- I ishockey finns det inget svårare än att leda med 3 - 0" Jag har alltid tyckt att det måste vara svårare att ligga under med 0 - 3 eller varför inte 0 - 8..,men det kan vi ta en annan gång.. However, 3 - 0 till Navvies på hemmaisen efter första p, och sen totalras..
I andra perren så reducerar KHT när de har en man mindre på isen, och i efterföljande PP..,eller prexis när Navvies blir fulla, så reducerar man för andra gången. På drygt två minuter så går man från 3 - 1 till 3 - 4 och jag vet precis hur Navvies kände sig.. Nu har KHT det siffermässiga såväl som det mentala övertaget i matchen, och trots att bägge lagen har många chanser i PP så är det bara Kristinehamn som kan utnyttja det.

Månde får Köping Blue boars sota för detta kommande söndag..!?



KAIK - VHC: 9 - 1 (2-0,1-1,6-0)

Från KAIKs hemsida: "-Kil vann till slut ganska enkelt hemmamötet mot Viking med hela 9-1. Detta i en match med lika många ansikten som perioder. Första perioden tråkig (gäsp) trots två kilsmål. Andra perioden, lite mer fart och en ganska jämn tillställning. Tredje perioden, islossning av Kil med Härförare Lawner som gjorde hat-trick (nästan äkta)."

VHC: "-Viking stod upp bra i två perioder, stolpskott, missade frilägen och en storspelande Vikingmålvakt (Jesper) gjorde att det fåtal Vikingfans som rest till Kil hoppades på en rolig avslutning.Men, i tredje perioden visade Kil varför man är en av seriefavoriterna. Man pressade ständigt ner Viking i egen zon, och även om vi inledningsvis orkade spela oss upp i "rätt zon" pressades vi snart tillbaka. Det är bara att buga och tacka för lektionen."


Nio utvisningar, bara, tyder på en snäll match.. för snäll från VHCs sida kan man tänka..?



Köping HC - Karlskoga HC: 3 - 5 (1-1,0-3,2-1)     Skott: 32-33 (10-7,6-13,16-13)

Slarv o räknefel i egen zon Köping! Ja, så såg det ut tillslut. Inledningsvis så var dock hemmalaget både etta,tvåa och trea på pucken. "Bara" 1 - 1 efter första kändes lite bara.
Sen hinner knappt KHCs U16-lag av isen i pausen (hyllades för DM-guldet) innan Karlskoga Flyers hade flugit ifrån till 1 - 3.



Skillnaden mellan lagen kan nog kallas skolning. Karlskoga är bättre på både PP och BP, samtidigt som att man förstår vikten av att jobba med flytet, alltså att skapa momentum i matchen och att utnyttja det. Som t ex när man gör 1 - 2 så dröjer det bara 13 sekunder innan 1 - 3 kommer. Detta är ingen slump, man har en strategi direkt på tek efter målet och det är att slå till igen medans Köping slickar såren efter förra ryggskottet.

Strategin vid tek är också en stor skillnad, här jobbar Karlskoga som en enhet medan Köping jagar puck.


Svettigt å va keeper ibland!

Flyers nr 11 Lövgren och nr 16 Virtanen imponerade på mig, med bra speed och speluppfattning.
 

Kapten Varg!

Köping HC skall dock ha en eloge för sin fightingspirit, man ger inte upp utan kämpar så länge det finns tid. Tungt med Karlskogas replik bara 45 sekunder efter hemmalagets reducering till 3 - 4.
Trots time out och att man bytte keepern mot en extragubbe så blev gästerna för svåra.



KHC-debutanten Tomas Mitell kamperade ihop med Johan Lilja, och gjorde inget större väsen av sig i ett par perioder. Såg nästan lite förvirrad ut emellanåt och överglänstes klart av kollegan Lilja. Senare, i slutronden fick vi dock prov på något av herr Mitells kvaliteter. Stenhårda pass på bladet, då gällde det att man höll i stickan ordentligt, och en fin rörlighet och speed. Ett klingande direktskott från blå i PP och det gick ett ååååh genom publikum (228 betalande)

Hemmamatch igen på söndag mot gästande Navvies..


Tack till fotograf Sättermann för bilderna!

Kommentarer
Postat av: #245

FIF går bättre än väntat, tror du de har en chans på topp 5 i år?

2009-10-29 @ 13:26:06
Postat av: hockey

tjena falken kan tipsa om en blogg www.gikhockey.sportsblogg.se, den är mycket bra och det är bra referat

2009-10-29 @ 17:27:54
Postat av: Falken

#245: Jepp, FIF går betydligt bättre än väntat. Det ser onekligen ut som att de har goda chanser på topp-5, men det är väldigt mycket kvar att spela om. Jag vet inte så mkt om deras lag, risken är att de har unga lirare som spelar i minst ett lag till och det brukar märkas runt jul..blir lätt skador och lite formdippar med för mkt matchande. Återstår att se.



hockey: Tack för tipset, men jag har stenkoll på den bloggen sen ett år tillbaka iaf, och jag håller med dig. Jag läser allt som skrivs där.

2009-10-30 @ 00:19:01
Postat av: Jocke

Slarv och räknefel i egen zon, definitivt...!



Men jag vette fan vad man skall säga det var lite oengagerat i hela KHC (Köping) över hela banan, givetvis fanns det undantag...



Skärpning!



ps.

Jag såg bara de två sista..



//Jocke

2009-10-30 @ 01:58:12
Postat av: Jocke

Förresten.. med vidare eftertanke så känns det som det var lite hemmapremiär nerver...eller hur..?



Kapacitét finns!



2009-10-30 @ 02:05:25
Postat av: Falken

Jo, undantag fanns men det finns ju i stort ingen disciplin i försvarsspelet..,och det vet jag inte om man kan skylla på hemmapremiärnerver. Det var läskigt vad öppet det var i slottet, bara att backa ifrån "bevakningen" och knacka i isen så kom pucken. Diagonalpassingen som inte ska nå fram var ju "standard" mer elle mindre.., samtidigt som att kroppsspelet var obefintligt. Kan man inte ta pucken så ta gubben som har pucken iaf..eller!?



Kapaciteten är definitivt större än vad man visade, men det straffar sig så lätt när man slarvar mot skolat motstånd. Tuff match igen mot tunga Navvies på söndag.

2009-10-30 @ 02:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0