Måste ju kommentera "Suddens" beslut

Det var ju inte alls särskilt oväntat, men det känns inte destå mindre tråkigt att Mats Sundins hockeykarriär, efter 20 år som proffs på absolut högsta nivå, är över!

Klicka på länken för att läsa Sportbladets rapportering från presskonferensen.
Sundin lägger av

Killen har alltid gjort sitt bästa, av stolthet och egen drivkraft. Trots den absoluta storstjärnestatusen så har Sundin alltid haft laget före jaget. Ett exempel på det är när han frågade sin senaste klubb, Vancouver Cannucks, om han kunde hjälpa till med något..och sänkte sin egen lön för att klubben skulle ha råd att komplettera med fler spelare..  Say no more!

Ovanpå det
, så har han varit den exemplariske lagkaptenen i sitt Toronto Maple Leafs
Med sina mer än 1300 poäng varav över 500 är gjorda mål så är Mats Sundin den svensk som gjort absolut flest poäng i NHL. "Sudden" är också Toronto Maple Leafs meste målskytt och poängmakare genom tiderna (assistligan leds av en annan svensk legend, Börje Salming)

Mats Sundin Video Tribute Februrary 21 2009
http://www.youtube.com/watch?v=k44jKODQE8g

Från Sportbladet 22/2-09 Match mellan Sundins nya lag Vancouver och Toronto, i Air Canada Center:
I första reklampausen, sju minuter in i inledningsperioden så tackade Maple Leafs sin främste målgörare och poängproducent genom tiderna med en hyllningsfilm på jumbotronen – och i samma stund utbröt en dånande storm av kärlek.
20 000 åskådare reste sig upp och gav legendaren från Stockholm en flera minuter lång, jublande standing ovation.

”Sudden” försökte hålla tillbaka tårarna, men kunde inte.

Magin var dock inte över med det. Tillställningen – som svensken beskriver som en ”skitmatch” – slutade oavgjort, 2-2, och kom till slut att avgöras på straffar.
Gissa vem som fick chansen att sätta den sista, helt avgörande? Visst, Sundin.

Och han satte den – med sin patenterade backhand-dragning.

– Ett fantastiskt slut på en fantastisk kväll, säger Canucks-hjälten, som efter målet fick en ny standning ovation av sina gamla fans.
– Det är sånt man drömt om ända sedan man spelade landhockey mot garage-uppfarten i sjuårsåldern. Känslan är fortfarande densamma som den var då, det är helt otroligt.



Tre VM-guld (flest genom tiderna tillsammans med Sven Tumba och Jonas Bergkvist) och ett OS-guld (i världens hittills mest prestigefyllda OS-turneringar eftsom alla de bästa var med)

Tack "Sudden"!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0