21a omgången i div3 Örebro/Västmanl.


Inför den 21a, och näst sista, omgången.  =(



De två avslutande omgångarna
handlar endast om vilket lag, Hallstahammar HK eller HC Örnen, som skall vinna serien, och i och med detta få möta fjärdeplacerade Hällefors IK i playoff (en hemma o en borta)

HHK möter GSK borta i denna omgång. Förra mötet vann HHK hemma med 6 - 2.
I sista omgången tar man emot F/F IK på hemmaisen.
I Bernehov blev det bortavinst med 4 - 6 i senaste mötet. 

Örnen bortamatchar mot Nora i denna omgången.
I hemmamötet blev det klar seger med 7 - 3.
I sista omgången blir det match mot KIK i Behrn Arena.
I Mälarenergi Arena blev det bortavinst med 1 - 9.

Örnen behöver ta igen 2 poäng på HHK för att ta över förstaplatsen, då hamnar de på samma poäng, men i o m sin ruggiga målskillnad (nu +132) så vinner man. (HHK har nu +84)

Är det realistiskt att tro att Örnen vinner sina återstående två matcher? Ja
Är det realistiskt att tro att HHK spelar oavgjort mot GSK och vinner hemma mot F/F IK, t ex? Nj..ej
HHK har bara en förlust hittills (4 - 6 hemma mot KIK) och en likamatch (2 - 2 borta mot Örnen)

Lite spännande kan det iaf bli..

Handlar det bara om detta? Nja, man kan ju hoppas att glädjen till spelet finns där fortfarande även om det inte gäller något för de flesta lag, och att alla lag vill avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt..

Om man nu skulle ge sig in på att tippa hur kvalserien till div2 kommer att se ut, och det ska man ju.

Här har du det:
Köping HC (näst sist i div2 VB)
Viking HC (sist i div2 VB)
Hammarö Chiefs (redan klara seriesegrare från div3 Värmland,om de vill/orkar/har råd?)
HC Örnen (från div3 Örebro/Västmanl.)


Fredag 12/2


F/F IK - KHC

Uj uj, ska Köping få ihop något lag..?
Åka till Fellingebridge en fredagkväll är iofs inte så tungt som en resa till Nora el Hällefors, men det blir nog en ganska tunn trupp om jag får gissa.
Hemmalaget har lika lite att spela för som Köping (iofs så kan Köping kliva upp en placering om man skulle vinna och om ÖDIK skulle vinna mot SIS) och de flesta har väl nästan lika lång/kort resa till hallen som Köping.. Blir nog bara den lilla derbykaraktären på tillställningen som kan höja tempen..

Tips: 5 - 2

Resultat: 9 - 1

Hoppsan, nästan lite för svagt Köping!!


GSK - HHK

Ja, det ska ju till en pinne för GSK för att "hjälpa"
Örnen i striden om förstaplatsen, om nu GSK skulle vara intresserade av det. Det skulle isf också innebära att Hallstahammar HK blir GSKs playoffmotståndare..,och det kanske man inte vill eftersom HHK har varit en svårare motståndare för GSK än Örnen har varit..typ.
Är det risk för en läggmatch i Råsshallen på fredagskvällen ?! =)

Tips: 2 - 6

Resultat: 1 - 2
(1 - 0,0 - 1,0 - 1)

Ojdå, vilket jämnt resultat.. Hur var matchen?




KIK - HIK

Enligt rapport
från Kungsörs IKs träningar så har man snittat på två femmor på träningarna ett bra tag nu.. Inställningen verkar inte vara den önskvärda hos alla tyvärr. Det verkar som att många bara väntar på att säsongen skall vara över..eller nåt. Den rapporten gör ju att man får svårt att tro på någon bra match mot HIK, men man kan ju hoppas. En match där KIK bara ska lira för att hockey är roligt och att match är roligare än träning, och där HIK skall försöka vässa sig inför kommande playoffspel.. Kommer HIK att gå för fullt med sitt allra bästa manskap eller vill de spara några gubbar för att undvika ev skador..? Remains to see..

Tips: 5 - 4

Resultat: 4 - 2
(0 - 1,1 - 0, 3 - 1)

Skön seger i sista hemmamatchen för säsongen!

Matchref kommer i morgon..

Nora - HC Örnen

Ja inte kommer Örnen att undlåta
att göra sitt till för att försöka vinna serien, och då spelar det ingen roll vad Nora har för inställning till denna match. Örnen är det enda laget med en verklig motivation för vinst, samtidigt som att de är klart bättre än Nora. Hemmalaget brukar dessutom bjuda på ett hyggligt antal chanser med en eller ett par gubbar mindre på isen emellanåt, och då rinner detta iväg som i senaste mötet.


Tips: 3 - 7

Resultat: 4 - 11

Inget snack förstås..


  Tabellen efter den 21 omg (förutom ÖDIK - SIS förstås)



Söndag 14/2

ÖDIK - SIS

Nja, iofs inte
så jättespännande att åka till Örebro o lira mot ÖDIK men om SIS bara skärper till sig så vinner man ganska lätt även om man skulle vara kort om folk. Kanske nästan är en fördel med lite gubbs mot ÖDIK och mot ev inställningshybris.. Det är ju bara in och köra korta byten och då löser det sig nästan automatiskt..


Tips: 3 - 6

Resultat: 3 - 13


Kommentarer
Postat av: Gissar

Jo Falken, tror du verkligen att Chiefs kommer spela kvalserien iår? Har för mig att dom tackade nej förra året. Om Chiefs tackar nej till en kvalserie så lutar det ju åt Säffle HC (som ju spela i 2an förra året). Någon mer här som har spekulationer? Ska bli mycket intressant att följa den kvalserien! Viking slog ju FIF igår för övrigt men Köping det andra laget i kommande kval ser ju riktigt formsvagt ut.



I en kvalserie med Chiefs tippar jag följande slutställning:



1. Örnen HC

2. Viking HC

3. Chiefs

4. Köping



Med säffle i kvalserien tippar jag:



1. Örnen HC

2. Viking HC

3. Köping

4. Säffle

2010-02-11 @ 10:27:15
Postat av: Eng

Hm spelas inte ÖDIK - SIS på söndagen 14/2?

2010-02-11 @ 10:29:01
Postat av: Token

F/F IK - KHC



Tips: 5-3

Tror att F/F IK börjar ta i lite grann och spela lite hockey. Har sett pinsamt dåligt ut efter jul.



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

GSK - HHK



Tips: 3-3

Tror att GSK stör HHK till den grad att Örnen slutar som 1a i serien.



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

KIK - HIK



Tips: 4-3

KIK vill avsluta serien snyggt. Inget av lagen har något att spela för. HIK vill nog hålla de viktigaste spelarna skadefria inför PO. Annars två jämna lag.



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

Nora - HC Örnen



Tips: 2-7

Örnen visar varför dom är bäst i denna serien.



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

Lördag 13/2



ÖDIK - SIS



Tips: 2-8

1 lag som aldrig hittade formen och ett lag som inte har någon form alls. Ja SIS vinner så klart.



Resultat:

2010-02-11 @ 10:36:57
Postat av: Tip-X

För det första: Angående Surahammar. Hoppas det blir ett lag till nästa säsong. Tror det höjer upp kvaliten på serien än mer, vilket jag ser som en nödvändighet.



Det andra.



Skönt att med Örn-ögon här i bloggen se att de flesta verkar tro på en div.2 framgång för Örnarna. Kul. Tror även jag att HCÖ slår HHK i det långa loppet. Dock inte i serien. . .



--------------------------------------



GSK-HHK: 2-6



De 2 bästa lagen i den här serien är för bra för resten. HHK är 1 av dem. GSK är det inte, vilket 3.e platsen symboliserar ganska bra.

Bättre än Hällefors,Nora,Kungsör m.m, men HHK/HCÖ rår man inte på.

HHK tappar inte poäng här (Om inte Markus Persson i GSK-målet totalstoppar dem.)



F/FIK-KHC: 6-1



Köping,svåraste laget att tippa? Verkar ha det klassiska "Junior-lag"-syndromet, att kvaliten på laget varierar kraftigt varje match, man vet aldrig riktigt vad man får för lag. FFIK tar segern i Fellingebridge den här omgången.



KIK-HIK: 7-3



Kungsör, en av säsongens 2 besvikelser (vílket är det andra laget?). Trodde på mycket mer från Falkens "beloved team", men icke. Falken har nog kollen på bollen,? varför det gått som det gjort. Men man kan ju i alla fall vara nöjda med att vara, det enda laget när serien är klar?, som slagit Hallstahammar i serien i år.

HIK däremot får man gratulera till Play-Off platsen,årets överaskning?, även om jag själv trodde att KIK/SIS skulle ligga före dem vid seriens slut. I Play-Off, som så många andra skrivit före, tar de slut direkt.



Nora-Örnen: 3-7



Segern till Örnen, det tror jag på. Med hur betryggande siffror är jag dock osäker på, beroende vilket lag man kan ställa till förfogande på fredagskvällen.



ÖDIK-SIS:5-5



Säsongens besvikelse nummer 2. Vilket av dem? Inte ÖDIK, då man inte hade allt för storslagna planer för hur det skulle gå för dem i serien. Skultuna däremot, som ja skrev ovan,trodde ja skulle vara med och kriga om Play-Off platserna. Inte ens i närheten. En 9.e plats, 3.e sist i serien med bara Köping o ÖDIk bakom sig, är ju bara inte bra. Efter att ha legat i topp säsongerna innan. Inför helgens match har det skvallrats om brist på folk i SIS-lägret,vilket jag hoppas på så att matchen i sig kan bli en jämn historia. Gillar dock Thor i SIS som är en skön lirare,får se om han är med söndag. Inte allt för lockande för ett underpresterande SIS att åka iväg en söndag och möta jumbolaget,när inget av lagen har något att spela för.



Ne, det vankas mer intressanta grejer framöver än de 2 sista omgångarna i div.3. Ge mig kval till 2.an och lite OS hockey, då är jag nöjd.

2010-02-11 @ 12:34:59
Postat av: Chiefs

FYI: Hammarö Chiefs har för länge sedan meddelat förbundet att man inte avser delta i kvalserien. Detta har också meddelats de andra klubbarna i serien. Anledningarna till att man väljer att avstå är de samma som förra säsongen. Man har varken ambitioner eller ekonomi att spela i div. 2. Med fyra poäng kvar att spela om skiljer det två poäng mellan Säffle (2:a) och Filipstad (3:a).

2010-02-11 @ 16:31:59
Postat av: chelios

som ni har väntat!! här kommer säsongens mest ointressanta tipsomgång:



FFIK - KHC kanske kan KHC skrapa ihop ett hyfsat lag i sista bortamatchen, blir jämnare än vad många tror och KHC drar det längsta strået och vinner med 6-4



GSK - HHK att HHK skulle vila några spelare till playoff säger bara den som inte har någon koll. Nu är det väl dags att varva upp?? HHK gör ingen besviken, utan vinner komfortabelt med 7-3



KIK - HIK gäässpp, i kraft av hemmaplan vinner KIK denna match, 5-4 till KIK.



Nora - HCÖ, läge för HCÖ att peaka formen inför playoff, synd för Nora bara. Här blir det HCÖ vinst med 7-4

2010-02-12 @ 09:35:24
Postat av: kari leinonen

http://www.youtube.com/watch?v=l7VOfQmc0yY GSK-HHK videoklipp

2010-02-13 @ 01:51:45
Postat av: Falken

Stort tack Kari, dina filmklipp tillför en annan dimension till matchrapporterna !!

2010-02-13 @ 10:34:09
Postat av: Väldigt besviken!

Tycker att Kari gör ett mycket fint jobb med att filma matcherna, MEN klippet som ligger uppe mellan GSK- Hallsta visar dock inte mycket om hur matchen var mellan lagen. Hade inte Hallsta haft sin mycket duktiga målvakt så hade nog resultatet varit bra mycket mer annorlunda. GSK vinner skotten i samtliga perioder.

2010-02-13 @ 20:28:22
Postat av: Fellingsbro

Köping kom med ett väldigt ungt lag till Bernehov och efter 2 snabba mål i första perioden gick luften ur köping och det vart bara ett lag på banan resten av matchen. FFIK spelade ut för första gången denna säsong, med stundtals väldigt fint spel... 2 bra målvakter höll siffrorna nere annars hade det kunna slutat 15-5 eller nått..

2010-02-13 @ 23:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0