24e omgången i div2 VB på G. Tippa för 17!!

  Tabellen inför omgång 24



Fighten om seriesegern,
och direktplatsen till div1-kvalet, står fortfarande mellan KAIK o Navvies.

Killingarnas återstående spelprogram:
NIK - KAIK:
Är normalt en svår match, och NIKs Po-motivation gör inte uppgiften lättare direkt.
KAIK - AHC: Hemmaplan mot avhängda Arvika, kan bli svårt att lira mot ett avslappnat skickligt lag.
Navvies - KAIK: En mycket viktig match där allt kan avgöras.
KAIK - VHC: Även om VHC har skärpt sig rejält så ska det bara vara 3 pinnar här.
KHT - KAIK: Är normalt en jättesvår match, och kan bli än värre om det gäller något för KHT.

Rallarnas återstående spelprogram:
KHT - Navvies:
Är normalt en jättesvår match, och KHTs Po-motivation gör inte uppgiften lättare direkt.
Flyers - Navvies: Ett Flyers med grym form och PO-motivation blir riktigt tufft att hantera.
Navvies - KAIK: En mycket viktig match där allt kan avgöras, som sagt. Fördel med hemmaplan kan väga in.
ÅSK - Navvies: Även här en svår bortamatch mot ett motiverat Åmål.
Navvies - HHC: Hemmamatch mot avhängda Hammarö (med Rivest i andra båset) bör betyda seger.

KAIK har, enligt mig, ett något lättare spelprogram men allt kan som sagt komma att avgöras i den 26e omgången.


Söndag 7/2

Flyers - ÅSK

Ett formstarkt (obesegrade i 6 raka nu) Karlskoga Flyers tar emot Åmåls SK i en match som är av "6-poängskaraktär"
Ett hemmastarkt hemmalag, med 6 raka hemmamatcher utan torsk (en avgjord) Den senaste hemmatorsken var ända bort i mitten på november, och inte tror jag på någon torsk i eftermiddag heller.
Ruggigt viktigt match för båda lagen, och flyers coach säger så här inför matchen:"-Nu har vi allt i egna händer och med en vinst i dagens match så ser det mycket bra ut och som vi sa inför säsongen så sikta vi på topp 5 och dit är vi överens att HC Flyers ska nå." Läs hela försnacket här

ÅSK-formen är också god, 5 rakar utan torsk och med en offensiv som imponerar. Målskyttet är ÅSKs styrka, och det återstår att se om det räcker mot Flyers.
Förra mötet mellan dessa lag slutade med bortaseger för Karlskogingarna (2 - 6) och jag tror det blir samma segrare denna gång.

Tips: 6 - 4

Resultat: 8 - 5
(1-1, 4-3, 3-1) Skott: 37-28 (11-7, 13-14, 13-7)

Ett resultat som betyder att Flyers petar ner ÅSK från playoff-platsen, men eftsom FIF lirar i skrivande stund (underläge 2 - 1 med 9 min kvar) så kan de ju, vid vinst, peta ner Flyers.


KHT - Navvies

Grymt viktig match för båda lagen! Navvies vill som sagt vinna serien, samtidigt som Kristinehamn vill säkra sin playoff-plats. Detta blir den fjärde matchen lagen emellan denna säsong, och hittills har det blivit en seger var och oavgjort senast (3 - 3) ,i samma arena.

TYVÄRR, har Kristinehamns HT struntat fullständigt i den överenskommelse man gjorde inför seriestarten om att alla lag skulle tillämpa onlinerapportering via everysport. Det är tråkigt, och upplevs av de flesta andra klubbar som att KHT har hanterat detta mycket nonchalant.  

Tips: 3 - 4

Resultat: 5 - 3

Hoppsan,
en viktig seger för KHT och en jobbig torsk för Navvies.. Fast säkert viktigare för KHT än jobbig för Navvies..,typ.


KHC - GIK

Köping HC har trots förnyelsen i båset, efter coachen Lill-Egon Persson avgång, inte direkt visat gryende kvalspelsform. Iofs gjorde man en hyfsat bra match i senaste hemmamatchen (4 - 4 mot Navvies) men i stortorsken borta mot KAIK senast så var man väldigt bleka om trynet. Just nu så tror jag att bottenkollegan VHC har en bättre formkurva, men det är ju några veckor kvar tills kvalspelet börjar.

Förra matchen mot GIK, i Billerudhallen, var en av KHCs bättre prestationer denna säsong. 2 - 2 och delad pott i en match där KHC lika gärna hade kunnat ta med sig hela potten hem.
Detta med motivationen kommer att spela en stor roll i de kvarvarande omgångarna, och just i denna matchen så bör det vara lättare för GIK att motivera sig eftersom man fortfarande inte kan känna sig säkra på att gå till playoff. Alltför många lag ligger inom räckhåll och mycket kan hända ännu.


Tips: 3 - 6

Resultat: 2 - 8
(1-2, 0-3, 1-3) Skott:17-52 (9-18, 2-21, 6-13)

Nr 47 Z Pesut i GIK, 1+3 ikväll. Vem?


NIK - KAIK

En match där man skulle kunna kopiera i stort hela texten från KHT - Navvies. Två högmotiverade lag med högst likartad formkurva. Förra mötet i Sannerudshallen slutade 3 - 0, men denna matchen känns svårast att tippa denna omgång.. Nor IK vet man inte var man har riktigt, jag tror det har med disciplinen i försvarsarbetet att göra. Ibland finns den där och då vinner man mot vilket lag som helst, och ibland finns den inte där och då kan det bli tvärtom. Offensivt har man ganska mycket kraft, men som sagt, det räcker inte att bara vara bra framåt mot KAIK.


Tips: 5 - 5

Resultat: 0 - 4
(0-1, 0-1, 0-2)

Betydelsefull bortaseger för KAIK, som iom segern och Navvies bortatorsk drygar ut serieledningen till att nu vara 4 pinnar före Navvies.


VHC - HHC

En match i ingenmansland, som likt matchen i Kristinehamn förmodligen inte kommer att onlinerapporteras.
4 - 4 blev det i Hammarö ishall i förra mötet, men nu blir det nog ett lag som tar hem hela potten.
Bristen på motivation hos Hammarö ställs mot ett lag med stigande formkurva med sikte på att kvala sig kvar i tvåan. Motivation slår klass i eftermiddag.

Tips: 5 - 4

Resultat: 3 - 4


AHC -FIF

Visst, Arvika lira hemma i "kaffeburken", men Forshaga skall utan svårigheter kunna uppbåda en större motivation och vilja till att vinna denna matchen. Att FIF har förmågan och kapaciteten att vinna mot vilket lag som helst i denna serie är sedan länge bevisat. Nu när man dessutom har förstärk med ett par riktigt kreativa poängmakare så gör ju det inte saken sämre för FIFarna.
Två inbördes segrar för FIF, och 3 - 3 för bara 3 veckor sedan, gör att FIF har ett visst psykologiskt övertag.
I det senaste mötet, det som slutade 3 - 3, så skall vi minnas att AHC vann skotten med förkrossande 41-14 (bl a 17-2 i sista p) Det säger oss två saker, FIF är ruggigt effektiva när läget dyker upp (Daniel Persson skall ha tight markering) och att Lööf i FIF-kassen är en riktigt vass keeper (fast det visste vi ju)

Efter den matchen så har AHC två torsk och två oavgjorda, nu senast 4 - 4 borta mot GIK. (AHC ledde med 1 - 3 efter 2 spelade) FIF å sin sida har en torsk, två oavgjorda och två vinster.

Tips: 2 - 6

Resultat: 5 - 2
(0-0, 1-0, 4-2)


Kommentarer
Postat av: GIK27

Pesut är junior från slovenien har lirat i j18 förut iår men eftersom det är ont om spelare så spelar han nu i Alaget samma med landsmannen Stebih bådå med landslags meriter. båda går i skola i Grums.



Nu är vi i alla fall klara för Play off FALKEN!

2010-02-07 @ 18:15:10
Postat av: Falken

Ok, då var det därför liraren inte kändes igen.. =)

Tack för infon!



Klara? Nja, onekligen ser det bra ut men med 12 pinnar kvar att spela om så kan ÅSK t ex fortfarande komma ikapp.., om de vinner allt och GIK torskar allt.., men det verkar inte troligt.. =)

2010-02-07 @ 18:46:01
Postat av: henrik

Jag tror jag vet varför navvies går tungt nu. Har hört att dom har tre ordinarie backar skadade plus en forward som är halvskadad. Så dom går runt på lite folk och det finns inga juniorer att ta upp..

2010-02-07 @ 23:26:19
Postat av: KAIK

aj falken, har inte hunnit tippa på sistone. lovar att bättra mig;) går rätt bra för mitt lag nu också:) jag längtar tills vi möter Navvies! Seriefinal!

2010-02-08 @ 01:56:18
Postat av: Falken

Ja, skärpning nu KAIK.. Full gas ända ín i kaklet nu.. =) Nästan så att man skulle ta sig till Hallsberg o kolla in seriefinalen..

2010-02-08 @ 18:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0