25e omgången i div2 VB. Falken tippar bäst, eller..?!


 Tabellen inför den 25e omgången



Tisdag 9/2


Flyers - Navvies

En derbygruppsmatch mellan femman och tvåan. Flyers började säsongen ganska svagt, efter den 13e omgången så var man tabelltia samtidigt som tabelltoppen med Kil,Navvies,Grums och Kristinehamn såg ut ungefär som nu 11 omgångar senare. Klättringen är imponerande, och nu blir det inte lätt att betvinga ett rejält playoffsuget Flyers.
Senaste matchen, 8 - 5 mot ÅSK, var mycket viktig för Karlskogalaget och jag tror inte att man är intresserade av att tappa det momentum man nu har. Läs Flyers matchref här
Hallsberg Navvies får ingen lätt uppgift denna gången.
Lätt har det väl inte varit i de 3 tidigare mötena mot Flyers heller, (4 - 3, 5 - 3, 4 - 3 i Navvies favör) men det står ändå 3 - 0 i inbördes möten hittills. Senaste mötet mellan dessa lag var också Flyers senaste förlust, sista omgången före jul blev det som sagt hemmaseger med 4 - 3 för Navvies.

Hallsberg Navvies har bara 4 torsk totalt hittills, men två av dem har kommit under de fyra senaste omgångarna. Först borta mot Nor IK (4 - 3) och sen nu senast borta mot KHT (5 - 3)



Sett över de 5 senaste matcherna så är Flyers rejält på gång, medan Navvies har det lite tuffare.
Enligt obekräftade uppgifter till bloggen så skall Hallsberg Navvies dras med skador på tre ordinarie backar, och eventuellt någon mer. Truppen kan vara lite för tunn för att klara den skadefrånvaron och kanske har vi där en förklaring till Hallsbergs nu lite svagare form.


Tips: 6 - 4


Resultat: 3 - 4
(0-1, 1-1, 2-2) Skott: 40-25 (7-11, 12-7, 21-7)

Med ca 5 min kvar så har Flyers en kvitteringspuck inne (eller har dom?) Detta sker mycket kort efter att Björn Östlund i Flyers har recerat till 3 - 4. Den suveräne matchrapportören skriver att den randige har dömt mål, men rapportören såg inte att det var mål. Tydligen uppstår frågetecken runt målet, var på domaren dömer bort målet.
Efter matchen så skriver rapportören att domaren stod för matchens tavla i samband med det bortdömda målet.. Inte svårt att förstå.. =)


Onsdag 10/2


Grums IK - Åmåls SK

Ännu en derbygruppsmatch, och prexis som de andra är detta den fjärde matchen mellan GIK och ÅSK.
3 - 0 till Grums IK står det i "inbördesmatchen", inga storsegrar (4 - 2 x2, och 6 - 5 i GIKs favör) men det gamla "GIK-spöket" Åmåls SK verkar iaf vara bortskrämt denna säsong.
GIK är i praktiken mer eller mindre klara för playoff, det känns inte troligt att de skulle tappa 10 poäng i förhållande till Åmål t ex.

Åmål har ju fortfarande chans att ta sig till playoff, även om kvällens match ser svår ut rent statistiskt och om den kommande (nästnästa omgång) hemmamatchen mot Navvies också blir tuff, så bör de kunna ta 3+3 mot avhängda Hammarö och Arvika..,på rent motivationsövertag om inte annat. Konkurrenten Flyers har dock ett något lättare spelprogram vilket gör att det för fördel Flyers i kampen om den femte och sista playoffplatsen.



När Andreas Engberg sköt
7-3 målet i den 22a omgången mot Nor på bortaplan var det hans tredje poäng för kvällen, men också hans 587:e poäng i ÅSK:s A-lagströja. Med det slog han finsnidaren Ulf Nilssons 15 år gamla poängrekord på 586.
Fördelningen av de nu gjorda 588 poängen är 325 mål och 263 assist.

Grym lirare får man säga, och grattis till rekordet förstås!

Nämnde
Engberg (15+18), Ziga Oblak (tvåa i seriens poängligan med 17+21), Dan Lindahl (19+14) och Pasi Pitkänen (15+15) är som vanligt lirarna att hålla koll på hos ÅSK.


Tips: 4 - 5


Resultat: 3 - 5
(0 - 0, 0 - 1, 3 - 4) Skott: 29-35

ÅSK leder med 1 - 2 med 10 min kvar av matchen, då vänder GIK (anförda av Myrén med 2 snabba) och tar ledningen med 3 - 2 med drygt 7 minuter kvar. ÅSK gör sen 3 mål (Kollar, Pitkänen och Engberg) på 5 minuter och vinner matchen. Förmodligen en ganska rättvis seger också.

Åmål petar alltså ner Flyers från 5e-platsen och kliver för första gången in på playoff-mark.
Nor IK kliver upp på samma poäng som Flyers men har mkt sämre målskillnad. 
Grymt spännande avslutning på denna serie!! =)



Hammarö HC - Nor IK

Gissa vad, jo en derbygruppsmatch förstås! En vunnen var, på bortais, och en oavgjord, det är resultatet så här långt i internmatchen. Den statistiken talar för Nor IK kanske, och rent motivationsmässigt så bör man vara mest på tå också. Chansen till playoff finns fortfarande även om man har ett ruskigt tufft spelprogram framför sig.
Det krävs verkligen att Hellkvist och Ekegren med company ser till att producera framåt, samtidigt som duktige  burväktaren Alexander Johansson håller tätt bakåt.

Hammarö vill förstås avsluta serien på ett snyggt sätt, och jag tror inte att man kommer att ge bort något gratis i deras återstående spelprogram.

Tips: 3 - 4


Resultat: 5 - 6
(2-1, 0-2, 3-3) Skott: 44-38


Kils AIK - Arvika HC

Derbygruppsmatchen mellan KAIK och AHC handlar dels om hemmalagets vilja att försvara sin serieledning, men också om lite prestige. Det brukar vara relativt jämnt mellan dessa lag, och nu har inget av dem lyckats vinna på hemmaplan i den internmatch som nu leds med 2 - 1 av Kils AIK.
Enligt uppgift till bloggen så klev ett par tongivande KAIK-lirare, Falk och Hedström, av senaste matchen pga skada och det är oklart om de är tillbaka till denna match.

Tips: 5 - 4


Resultat: 6 - 1 (1 - 1, 3 - 0, 2 - 0)


Köping HC - Kristinehamn HT

Förberedelsen inför kommande kvalspel har nu börjat hos Köping HC. Ny tränare, Västeråsaren Stefan Andersson, blev klar för KHC under måndagen denna vecka. Stefan har senast tränat Avesta BK som lirar i div2 VA, och som just nu ligger på playoffplats. Stefan blev tillgänglig i förra veckan efter att ha fått kicken av ABK.
Läs M24s artikel om KHCs nye tränare här

Läs motiveringen till varför Avesta BKs styrelse valde att säga upp Stefans kontrakt med klubben med bara 5 omgångar kvar.

På ABKs hemsida kan man också läsa att matchen efter tränarbytet blev 4 - 4 mot IK Huge, och att poängen delvis tillskrivs tränarbytet och att laget nu hade en större glädje än tidigare.

I Avesta tidning så delar Stefan Andersson med sig av sin besvikelse över att få kicken, men också bl a över att flera spelare gått på krogen och druckit sprit trots att klubben har en drogpolicy "- Det har de gjort hela säsongen, det är åt helvete" säger Stefan Andersson till AT. Läs artikeln här.

Har den nyvunna glädjen i laget något att göra med att man nu kan gå på krogen som man vill?!

Stefan har ett förflutet i Köping, det var under 2001-2003 som han var med och ledde laget till div1-avancemang.

Detta blir det fjärde och sista derbygruppsmötet mellan KHC och KHT. Förra matchen slutade 2 - 2, och innebar att Köping HC tog sin första poäng mot Kristinehamn på väldigt lång tid.
Att det blir en riktigt tuff match för hemmalaget är det inget tvivel om, på de fem senaste matcherna mot KHT så har man släppt in 33 mål och gjort 7, och när nu KHT vill befästa sin playoffplats så kommer det inte heller vara något fel på motivationen.


Återstår att se om nye coachen, med ambitionen att förändra KHCs spel, kommer att hinna påverka något redan till onsdagens match. Formkurvan behöver iaf vända kraftigt uppått om det inte skall bli spel i div3 till nästa säsong.


Tips: 3 - 6


Resultat: 3 - 6
(0-4, 2-1, 1-1) Skott: 44-30 (15-11, 18-10, 11-9)
 

Viking HC - Forshaga IF

Jag tror att Forshaga tar minst 6 poäng av de 9 som de har kvar att spela om, det innebär att de kommer att vinna kvä ll3 - 6
(0-4, 2-1, 1-1)
ens bortamatch och att de även besegrar Köpings HC i nästa omgång. Den sista matchen för FIF, borta mot Nor IK, kan bli enormt viktig..eller så blir den betydelselös.. För FIFs del så gäller det att se till att hoppet lever ända in på sista omgången.

Viking har tuffat till sig rejält, och kommer troligen att bjuda upp till en riktig fight när det börjar spelas kvalspel. Ett tag såg det verkligen ut som att VHC skulle rinna rakt ner i div3, men i de senaste matcherna har man visat (inte minst sig själva) att man inte är så sanlöst långt i från t o m de bästa lagen i denna serie.

Tips: 2 - 7


Resultat: 6 - 3

Imponerande hemmaseger,
den första trepoängaren för VHC kom alltså i den 25e omgången!
Detta betyder också, högst troligt, att Forshaga IF försatte sina chanser till playoff.



Kommentarer
Postat av: KAIK

Blir lite av en comeback med tippandet från min sida nu då Falken=) Och självklart tycker ja du ska komma och titta på seriefinalen! =)



Karlskoga HC - IFK Hallsberg 4-4



Karlskoga är inne i en fantastisk formtopp nu. Det ska också nämnas att det är inte Kils AIK, inte Grums och inte heller Hallsberg som gjort flest mål i serien så här långt utan det är Karlskoga(!) Jag tror denna match blir en otroligt jämn historia och siffrorna kan nog mkt väl dra iväg och bli t ex 6-6 eller liknande, men krysset tror ja stenhårt på.



Hammarö HC - Nor IK 3-8



Jag tror Nor var lite frustrerade efter matchen mot oss senast och att de inte riktigt fick ut det de ville. Detta tror jag Hammarö kommer få sota för! Hellqvist är ju som vanligt den spelare man måste hålla koll på, men spelar man bara rätt mot honom och får honom att tänka på annat än hockey så är han lätt ute ur leken. Så lyckas Hammarö med detta så kanske de kan knipa 1 pinne.



Grums IK - Åmåls SK 5-4



Grums verkar tycka att de är helsäkra till PO men som du söger Falken så ska man väl inte riktigt ropa hej förrän det inte finns en enda möjlighet kvar att missa! Visst må det låra osasnnolikt att de loosar resten av matcherna men hallå, större mirakel har hänt=) Jag tror dock att Grums fixar denna segern då man (antar ja?) är HELT säkra vid seger.



Köping HC - Kristinehamns HT 1-6



Hmm, Köping verkar helt och hållet ha tappat allt. När de var på besök i Kil var det till och med långt till Vikings klass att döma av hur det såg ut på banan. Trodde man var lite på gång efter att man snodde poäng av Hallsberg men, svårt med inställningen månne?

Det blir i alla fall torsk igen och med ganska så många nätkänningar i baken!



Viking HC - Forshaga IF 4-3



Japp, ni läste rätt! Jag tror att Vikings första 3a är på ingång på onsdagskvällen! Viking är mkt bättre nu än före jul och de senaste resultaten, när man snubblat på målsnöret mot bra motstånd, är riktigt bra. Det kan bli ännu målsnålare pga bra keepers men jag tror fortfarande Viking kan lyckas landa sin allra första 3-poängare i årets serie!



Kils AIK - Arvika HC 6-3



Vi har lyckats ganska bra mot Arvika denna sessen med vinsterna 6-3 och 6-4 och en svidande förlust med 5-4. Det konstiga är att båda segrarna vi har har varit på Arvikas hemmais sammtidigt som deras enda vinst var på vår(!) Jag flaggar därför här, bara genom att titta på den enkla statistiken. Annars borde vi nog klara av att knyta ihop säcken och kanske till och med (med lite flyt) dra ifrån med någon pinne till ner till Hallsberg!

2010-02-09 @ 00:15:00
Postat av: henrik

Angående de omtalade målet i karlskoga så för det första så hade domaren blåst för att målvakten blockera sen kommer en flyers spelare och kör in klubban mellan honom och för in både målvakten och pucken i målet och då börjar domaren att peka och skrika att det är mål. men då kommer både assisterande dommarna och säger att det inte är mål och då utbryter det och alla i khc börjar skrika på att det är fel dömt, så din kontakt höll nog på khc men det är väl förståligt att dom vill att de ska vara mål, men domaren gjorde rätt i att döma bort målet. Ska även tilläggas att flyers 3-4 mål borde också dömas bort för det står 2 spelare i målgården och skyfflar in pucken. Sen tycker jag inte att flyers ska skylla alltför mkt på domaren för dom fick endast två st två minutare medans navvies fick 14 och det var så billiga att han dömde åt deras fördel och så det var nära att dom vände matchen pga det medans dom fick hållas med deras fula spel utan att åka ut. men matchen över lag så tycker ja att det var en rolig och framför allt spännande match men att hallsberg är det bättre laget i 40 min medans flyers pressa på 10 min i andra och sista 10 i tredje.. kan passa på att säga att navvies fått tillbaka en back plus att danne andersson som spela förra året och var deras bästa spelare har gjort comeback och var bra idag med samt plus till ännu ett "nyförvärv" israelsson i målet som inte stått på 3 säsonger gör det bra i målet då navvies andra keeper är sjuk och ordinarie är små sjuk. Även plus även för nr 11 kling och 23 fryxell i hallsberg. I flyers tycker ja 11 löfgren jobbade bra samt att det alltid var farligt när första kedjan med östlund i spetsen var bra.

2010-02-09 @ 23:16:23
Postat av: Falken

henrik: Min "kontakt" i Karlskoga var han som onlinerapporterade via everysport, Broman tror jag han heter. Det var riktigt spännande att följa matchen.

Stort tack för ditt referat!

2010-02-09 @ 23:23:05
Postat av: henrik

Jag läste inte riktigt noga första gången utan jag såg att det var han efter du hade skrivit ditt inlägg men ja hade iaf rätt om att han höll på khc hehe. Tack själv för ditt jobb här alltdi lika kul och bra att läsa!

2010-02-10 @ 00:30:33
Postat av: Henrik

Vakna upp mitt i natten och kom på att ja skrivit fel. Tur att man hat en telefon som har internet. Felet var att ja naturligtvis mena efter ja skrivit mitt inlägg och inte ditt för det skulle ju blivit svårt att förutse. Gör om gör rätt. God natt

2010-02-10 @ 02:44:09
Postat av: Mmm

Mm... Karlskoga har ofta domaren på sin sida som gärna delar ut extra mål lr dömer bort solklara mål! :( Tur att linjedomarna är vakna och vågar ingripa, inte så vanligt i den här sereien, iallafall inte så det blir rätt domslut :D

2010-02-10 @ 09:44:21
Postat av: canucks

vill som kaik höja varningsflaggan för drabbningen mellan kil och arvika ikväll. en statistik mellan lagen dena säsong som är oroväckande och dessutom ett derby. än mer orolig eftersom falk(32 poäng) och kapten hedström(25 poäng) klev av skadade sist. hur allvarligt vet jag ej kanske de spelar redan ikväll. tur att skoglund är hel än med sina 39 poäng.

2010-02-10 @ 13:22:05
Postat av: KAIK

Weeeeiii, jag satte Viking som vinnare=) Jag är nöjd;) heh

I matchen i Kil ikväll var det egentligen inte så mkt snack, siffrorna talar sitt tydliga språk, Arvika åkte mest runt och var griniga.



Blir sannslöst spännande om PO-platserna ända in på målsnöret, och på söndag avgörs vilka som blir seriesegrare! Eller ja, om Kil vinner så kommer de nog fixa de, och vinner Hallsberg blir det en rrrryyyysare om 1a platsaen också! Precis som det ska vara, det underbara med sporten=)

2010-02-11 @ 00:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0