Den 20e omgången i div3 Örebro/Västmanl.


Fredagen den 5/2


F/F IK - SIS

Två lag som inte har något
mer att spela för än äran. Ett hemmalag som får anses vara lite starkare än bortalaget, definitivt formmässigt starkare.
Förra matchen mellan dessa lag vanns av F/F IK på bortaplan (3 - 6) och jag skulle inte bli förvånad om det blir samma siffror och samma segrare denna gången också.
Felling/Frövi är just nu det lag som släppt in näst mest bakåt, 100 totalt och nästan 6 mål i snitt per match. Senaste matchen, borta mot Örnen slutade ju 15 - 1, vilket inte precis snyggade till statistiken.

Skultuna IS får försöka avsluta serien snyggt, och satsa på att komma igen i bättre slag nästa sesse.


Tips: 6 - 3

Resultat: 6 - 4

Nära att nita resultatet..

Felling tog iom vinsten tillbaka 7e-platsen från Sala

GSK - SHK

Hur står det till med GSK?!
Håller man på och tränar ner sig inför playoff eller är det något annat?
Torsken borta mot nästjumbon Köping HC är ju lite förvånande, och det har bara blivit 1 pinne på de fyra senaste matcherna. Iofs så är ju den knappa torsken hemma mot Örnen, 2 - 4, och 5 - 5 borta mot HIK inte direkt några skrällresultat, men GSK går inte som tåget längre..

Sala HK har klättrat i tabellen, delvis beroende på att både Skultuna och F/F IK har varit riktigt svaga efter jul men även beroende på ett eget stabilare spel. Som jag trodde blev det vinst senast borta mot SIS (3 - 6), och stor segerorganisatör, med 4 kassar, var nr 11 Oscar Spång. Läs matchreferatet från matchen här

På de tio första omgångarna så fick SHK ihop 10 poäng, och nu på 8 omgångar så har det blivit 8 poäng. Det blir minst 3 poäng till, men de poängen kommer inte mot GSK.., det kan iofs bli 1 pinne, och isf blir det 4 pinnar till för SHK eftersom man vinner hemma mot ÖDIK i sista omgången.


Tips: Jag tror att Hyttan skärper till sig och vinner med 5 - 2

Resultat: 5 - 2

Tjong, nitat!


HIK - HC Örnen

Att Hällefors vann med 4 - 3
hemma mot Nora senast, trots att man torska skotten med 20-51 och att man fullständigt ägdes av Nora från och med mittenperren till matchens slut, skall enligt rapport m e m helt tillskrivas keepern Patrik Eriksson. Det är man noga med att påpeka från bägge håll, alltså från HIK och Nora, men Nora menar också att det även fanns en annan person som starkt bidrog till resultatet.
Vi talar alltså om den randige mannen. När man ser utvisningsstatistiken så ser man inget märkligt när man kollar in Noras siffror, det är som vanligt ganska mycket tid som offras i busbåset. Reaktionen kommer när man ser att HIK hade en endaste 2-minutare på hela matchen.. Utan att ha sett matchen så känns det ändå inte seriöst möjligt att ett lag som så fullständigt dominerades inte drog på sig mer än en utvisning.. Som sagt, det känns inte seriöst!

Örnens satsning mot div2 verkar vara bättre underbyggd denna säsong, och frågan är om de inte lyckas i år..?
Laget har en ruskigt starkt offensiv, och det kan räcka långt, men frågan är hur defensiven ser ut när man möter lite bättre motstånd? 9.35 mål framåt per match och bara 2 insläppta är helt klart imponerande siffror. Jag hörde någonstans att Örnen har värvat, eller var pg att värva en ny keeper, men det är inget som är bekräftat. Nån som vet?

I Hällevi på fredagskvällen så kan säkert HIK bjuda upp till bra motstånd, och om formen hos storspelande keepern Patrik Eriksson i HIK-kassen håller i sig så kan det räcka långt.. Men jag tror inte att man orkar stå emot Örnens tuffa offensiv över 60 minuter

Tips: 3 - 6

Resultat: 5 - 12
(1 - 6,1 - 1, 3 - 5) Skott: 23-43 Matchrapport här

Shit, ska bli mycket spännande att se vad Örnen hittar på i playoff osv..
Hittade vinnaren iaf, men det var jag knappast ensam om


KIK - KHC

Derby! Förra mötet slutade 4 - 4
, och denna gången kan det mycket väl sluta med delat pott igen.
Varken KIK eller KHC verkar ha det lätt spelarmässigt, stor frånvaro hos båda lagen med allt för få deltagare på respektive lags träningar de senaste veckorna..
Förra derbyt bjöds vi definitivt inte på någon bra hockey, spänningen fanns där, men det var emellanåt riktigt tråkigt och svagt lir.
Nu hoppas man på en spelmässigt bättre match, men respektive lags tunna trupper gör att man tvivlar lite på det.
Kommer KHC att ta med några av div2-lagets ordinarie lirare? Om de inte får ihop ett lag på annat sätt så har de ju inte mycket val, men om det får stå över killar som normalt skulle få spela för att KHC fyller på med ordinarie lirare från div2-laget, ja då är det rent ut sagt löjligt.
Återstår att se hur det blir.

KIK har fortfarande en teoretisk chans att ta sig till playoff, men jag vet inte om man vill lira playoff även om man skulle få chansen..? Motivationen handlar därför bara om ren derbyprestige..


Tips: 4 - 3 (2 - 1, 1 - 2, 1 - 1)

Resultat: 4 - 4 Skott: 39-38

Nära att nita igen, kvitterat med 18:39 på matchuret i slutperren.

4 kassar av KIKs Per Berg som kunde ha blivit ett par till, killen har helt klart div1-spel i kroppen om han vill. En mycket bra match av Anton Hult i KIK-kassen,och en nästan lika bra match av Kinisjärvi i KHC-kassen.

Tyvärr fick matchen aldrig spelas, den blev totalt sönderblåst från början till slutet. Det är inte lätt att spela när domaren håller en helt obegriplig nivå, som skiftar från att inte tillåta en ihopåkning till att fullständigt blunda för interferenstacklingar med hundra meter till pucken och sen skiftar det tillbaka igen.
Den randige hittade grejor som inte fanns, grejor som fanns,och missade grejor som FANNS så otroligt mycket, och sen hittade han ytterliggare en massa grejor som inte ens en innebandydomare skulle ha reagerat på.. Båda lagen förlorade på den mycket svaga domarinsatsen, men hemmalaget drabbades värst.
Till den randiges försvar, eller nåt.. För mig verkar det obegripligt dumt att utse en relativt ung domare som i princip "känner" alla spelare i bägge lagen. Det kan vara vad som spökade..?
Kanske kommer jag att radera detta om ett tag, jag vill verkligen inte vara så kritisk men just nu är detta min helt uppriktiga åsikt.. och det känns inte bra..
 
Matcheferatet kommer i morrn lördag


Nora - HHK

Nora har också en teoretisk chans till
playoff, men det kommer inte att bli lätt att plocka de poäng som behövs. HHK vill säkert ta förstaplatsen, och man har dessutom uppvisat en bättre skärpa på senare tid, så jag tror det blir bortaseger för Hallsta ikväll

Tips: 3 - 7

Resultat: 2 - 4

Tog vinnaren iaf..,
men knappas ensam om det nu heller..


I och med dessa resultat så är playoff-lagen klara, och det blev alltså:
Hallstahammar HK
HC Örnen
Guldsmedshytte SK
Hällefors IK

Grattis till dem förstås.. , jättekul, verkligen jättekul.. ;)




Kommentarer
Postat av: ensomvardär

Förutom Noras 2 tior och ett matchstraff var det nog ganska jämt i busbåset. Det är lätt att bli frustrerad när man dominerar så stort men motståndarkeepern storspelar i målet

2010-02-04 @ 15:16:27
Postat av: Anonym

jaha då var det dags igen då!



FFIK - SIS, bortamatch för SIS i kväll. FFIK bör vara sugna på att visa att 1-15 mot HCÖ var ett olycksfall i arbetet, FFIK vinst med 7-4.



GSK - SHK, vinst för SHK senast, GSK har kanske spårat ur? GSK bör vinna på hemmais, men det blir tuffare än väntat, tror på 5-5 här.



HIK - HCÖ, här tar segertåget slut för HIK, HCÖ snäppar upp sig inför stundande playoff och vinner komfortabelt med 8-3.



KHC - KIK, prestige, prestige, tror (vet) att KIK är revanschsugna, och seger här ett måste om KIK ska ha en chans att skymta playoff. KIK vinner med 7-5. Per Berg blir fyra målsskytt.



Nora - HHK, HHK vill nog behålla första platsen,

Nora sitter för mycket i busbåset, HHK vinst med 7-3.

2010-02-05 @ 07:40:25
Postat av: KIK:are

Idag seger till KIK i derbyt!

Ryktas att Köping har många bortfall idag.

Seger för oss är då ett måste!



2010-02-05 @ 08:06:53
Postat av: Kimmo

FFIK-SIS 4-4

GSK-SHK 7-2

HIK-HCÖ 2-5

KHC-KIK 2-4

NHC-HHK 2-11



Hallsta och Örnen bästa lagen i serien. Örnen min favorit till serieseger. Hällefors och Guldsmedshyttan bör vara sen. Köpings hemma lag snäppet bättre än de flesta lagen, borta matcherna alltid kämpande men alldeles för ojämt. Idag får Kungsör pisk av KHC:s hemma uppsättning.

Spelare som KHC saknar mest idag "Micke" Pettersson, riktigt bra -92a

2010-02-05 @ 13:16:04
Postat av: Anonym

Idag vinner kik.

Köping ställer upp med ett väldigt ungt lag som ska få känna på hetluften!



Lycka till båda lagen!

2010-02-05 @ 13:42:22
Postat av: Anonym

"men om det får stå över killar som normalt skulle få spela för att KHC fyller på med ordinarie lirare från div2-laget"



Att ens nämna det känns löjligt. Då det inte har hänt tidigare och ser ingen anledning till varför det skulle hända.

2010-02-05 @ 14:37:58
Postat av: Falken

Då har du fått säga din mening, vilket också innebär att vi helt enkelt har skilda uppfattningar och åsikter, och det är helt ok med mig..

Hellre någon som inte håller med mig och talar om det, än att inte få någon respons alls..

2010-02-05 @ 15:32:33
Postat av: chelios

oopps måste ha glömt att signa mitt inlägg i morse!

det kan man ju inte missa!! "jaha då var det dags igen!"

2010-02-05 @ 16:02:20
Postat av: PeterS

Till den som skrev: "Att ens nämna det känns löjligt. Då det inte har hänt tidigare och ser ingen anledning till varför det skulle hända"



Håller nog med Falkens åsikt!

Personligen tycker jag att KHC-B deltagande i div3 var lite kreativt... Men det blev något annat i tillämpningen.

2010-02-05 @ 18:03:03
Postat av: chelios

jaha hur många hade tippat Per Berg som 4 målsskytt??

Det hade jag gjort, i övrigt inte mycket att orda om,Nora står emot HHK lite bättre än vad jag trodde, HCÖ gasade på o tog en skalp, HIK keepern kanske hade oflyt? GSK vann mot SHK ingen skräll, FFIK vinner mot SIS ingen skräll det heller, KHC snor ännu en pinne från KIK, lite otippat ändå får jag säga.

2010-02-05 @ 22:27:25
Postat av: Falken

Chelios: Du förgyller verkligen denna blogg med dina tips och övriga kommentarer.. Jag garvar hakan av mig emellanåt.. "Albanen Inge Rack.." ha, ha, ha!!

Tippandet håller dessutom nästan samma klass som en viss bloggares ;)



Ett par lånade backar från div2-laget hjälpte förstås KHC, men det är ingenting mot hur domaren påverkade matchen för bägge lagen.. Synd!

Ska försöka beskriva matchen så gott jag kan..



Trevlig fredagkväll!

2010-02-05 @ 22:39:21
Postat av: domarförsvarare

Hur kan man ge en lokal domare ansvaret för ett derby? I stort håller jag med i kritiken men vilket öde för en lokal förmåga.... Kanske det är en del spelare som sökte och filmade till sig fördelar.

Tycker inte det var hockey som det bjöds på!

Hoppades på en KIK-vinst för att kunna vara kritisk till KHC´s b-lag.

ÖÖÖ Hur många från kvällens KHC var med på torskmatchen mot ÖDIK?

2010-02-06 @ 00:31:47
Postat av: Janne

Som vanligt gick jag ner till Hällevi Ishall när det vankades hemmamatch för mitt kära Hällefors IK , såg direkt från början att det saknades minst 5st viktiga killar precis som mot Nora HC senast, än värre var att succe keepern sen senast var bänkad, det var inte alls roligt med 1-6 efter första pärat.. Så jag vände o gick hem... Tydligen skall ju HIK vara klara för kval vilkett jag ser som ett rejält underbetyg på seriens övriga lag.. Spelar väl ingen roll vilka dom får i PO så kommer det bli lektioner i ishockey för HIK.. Mitt tips redan till PO är Hiks siffror först 2-13 4-14..

2010-02-06 @ 07:37:58
Postat av: till janne

kul att du tror på ditt lag janne heehe. först erkänner du att 5 viktiga spelare var borta o sen talar du om dunderstryk i PO..tror inte du ska va så uppgiven.

2010-02-06 @ 11:56:28
Postat av: Kimmo

Först ett svar till "domarförsvarare" 4st.

KIK-KHC/B resultatet rättvist sett till händelse utveclingen, tyvärr dålig match av domaren, men sånt händer. Det var inte Thunberg som såg till att det blev 4-4.

Bästa spelarna i KIK Berg med fyra mål och Anton Hult som gjorde en bra match, hade inte mycket hjälp idag. Sämst i KIK och på plan nr.11, har han nått fel på skridskorna eller varför ligger han hela tiden? (Thor Modéen Teatern nästa.)

Bästa spelarna KHC/B Robert Kinisjärvi, "Basse" Ackesten och "Kalle" Karlsson. Sämst i KHC, som vanligt början av matchen, det tar lite tid att anpassa sig till sin plats i femman, när man inte har tränat ihop, dessutom spelar man med olika spelidéer i de olika lagen.

(Jag vet inte ifall jag fick ihop det jag ville säga på slutet?)

2010-02-06 @ 12:31:16
Postat av: säker källa

jag vet att Hc örnen har 3 keeprar var av ena av dom endast stått båda matcherna mot hallsta och en mott ffik senast. och att han är den som ska vara solklar första keeper. han har heller inte haft under 92% i någon match träning som serie match iår.

2010-02-06 @ 14:34:28
Postat av: Lisen

Nora ledde faktiskt matchen o spelade riktigt bra!!!!

2010-02-06 @ 14:39:42
Postat av: hällevi

örnen hade 13 utespelare mot hik, säger det mesta.

2010-02-06 @ 20:07:00
Postat av: Åskådare

Till hällevi: Om du inte såg det så hade hik också 13 utespelare.

2010-02-06 @ 20:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0