En match i omg 26 i div2 VB.

Onsdagen den 3/2

Redan ikväll spelas en match
i den 26e omgången, resterande matcher liras söndagen den 14/2.

Forshaga IF - Viking HC

Tabellåttan FIF har
absolut inte gett upp hoppet om en plats i playoff, tror jag. Det är bara 3 pinnar upp till 5e-platsen och det finns fortfarande 15 poäng att plocka. Dessutom har man ett, på pappret, "lätt" spelprogram kvar.

Nu ikväll VHC hemma, sen avhängda Arvika borta (som iofs kan bli en svinigt svår match) ,sen följer VHC borta och Köping hemma innan man avslutar mot Nor IK borta. För FIFs del så måste det innebära minst 9 poäng (segrar mot VHC x2 och KHC) Dessutom har man rejäl plusstatistik mot Arvika (6 - 2, 7 - 3 och 3 - 3) så där kan det bli någon pinne till. NIK borta blir däremot tufft, men det återstår att se vad som finns kvar att spela om i sista omgången.

I FIFs 2a-femma hittar vi nr 19 Persson, nr 25 Sjökvist och nr 26 Björk, de är tillsammans med nr 9 Widoff och nr 17 Samuelsson en formation som står för mycket av Forshagas poängproduktion. För att inte säga allt i poängväg den senaste tiden.
Nr 19 Daniel Persson har på 22 matcher fått ihop 39 poäng (22+17) så ingen blir förvånad om det kommer nån pinne från hans sticka ikväll också. Nyförvärven Björk och Sjökvist håller också de ett högt snitt sedan de debuterade för FIF. Där får gästerna fullt i vikingaskägget ikväll.

Viking HC har fullt upp med att rensa i gästboken, de personliga påhoppen och kommentarer av högst tvivelaktig karaktär haglar in. Kan bli så när det inte går som man hoppats och tänkt, men ändå tråkigt när laget som allra mest behöver positiv support.
Spelmässigt så har ändå VHC samlat ihop sig något, 4 - 4 hemma mot AHC och en bra match borta mot Navies senast visar att man inte tänker bli någon hackkyckling i det kommande kvalet.

5 - 5 i första matchen lagen emellan, och FIF-seger med 5 - 2 i den andra, men det var i omgång 11 och 12.
Nu är det mycket mer på spel..


Tips: 7 - 4

Resultat: 6 - 3
(1 - 0, 2 - 1, 3 - 2) Skott: 31-34 (9-11,9-13,13-10)

Verkar som att Viking var riktigt på gång i denna matchen, om bara effektiviteten hade varit aningens bättre så kunde det ha blivit tvärtom ikväll.., och om Lööf inte varit Lööf.. FIF gör 5e o 6e målet i tom bur..


Kommentarer
Postat av: Göran

Riktigt bra femma i FIF där. Dom har likt de flesta lagen en bra och produktiv 1a fema. det jag tycker skiljer dom från att komma upp i absoluta toppen är jämnheten på 3 femmor.

http://laget.se/kilhockeyalag/17709-poangliga-serie-77918.html

statistik för kil där ser man att det inte bara är få spelare som producerar.

2010-02-03 @ 16:45:50
Postat av: Falken

Tack Göran!

Det är väl vad som kommer att avgöra när det väl drar ihop sig till playoff och kvalspel till div1.

Det lag med högst lägstanivå kommer förmodligen att gå längst, det räcker inte med jättehög nivå på en femma om man ska lira en hel kvalserie.

2010-02-03 @ 16:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0