19 Ludde Laine

4e

12 Fredrik Åslund

Inför matchen:

KIK har revansch att utkräva efter bortatorsken med 8 – 4 i Hällevi. Utöver det har matchen ringa betydelse, iofs är det sista hemmamatchen för säsongen, vilket kan ge en extrakrydda, och även att KIK vid seger har möjligheten att klättra en placering i tabellen. (från 6e till 5e)

Skade/sjukfrånvaro på flera ordinarie spelare gör att KIK får testa några nya konstellationer, men det ska nog gå bra ändå.

1p:

Matchen börjar med lite yrvaket och slarvigt spel från KIKs sida, vilket ger HIK lite större puckinnehav första 3 min. Spelet jämnar ut sig och vi har långa spelsekvenser utan avbrott.

Första ingripandet för den randige Westergren och hans team, förutom ett fåtal tekningar pga icing, kommer i minut 6.

BP: 05:44 när KIKs nr 4 Per Berg begår en rejält synlig slashing.

KIK klarar av detta BP utan problem, och när mr Berg lämnar busbåset så får han pucken direkt och kommer i ett friläge mot HIK-keepern.  Slapshot tänkte Berg o klippte till, men tänka hann inte HIK-keepern och det var kanske därför han räddade skottet.

Ganska jämnt fördelat puckinnehav med liten övervikt för KIK, men relativt chansfattig och snäll match halvvägs in i förstaperren.

Helt plötsligt så sprattlar HIK till och tar ledningen i matchen.

0 – 1 kommer efter 11:20, och det genom HIKs nr 23 Berglund. Rätt upp i nättaket bakom Hult i KIK-kassen. Assisterade gjorde nr 5 Nilsson.

KIK tar tag i spelet och är nu vassare än gästerna, man skapar flera avslut på mål under de sista 8 minuterna men inget som skapar några jätteproblem för HIKs keeper.

Inledningsperren är slut, och värmen i cafeterian hägrar.

Det var allt en ganska avslagen första tredjedel vi bjöds på, nu kunde man bara hoppas att de två kommande perioderna skulle betyda högre intensitet och att man förstod att man får tacklas i den här sporten.

2p:

Jo, KIK var betydligt piggare i både tanke och handling ganska omgående från mittenperrens start.

KIK pressar ner HIK i sin försvarszon under långa stunder, och tillslut betalar det sig.

1 – 1 kommer med 03:20. Målskytt? Nr 4 Per ”mitt i stimmet” Berg, som assisterades av nr 19 Ludde Laine och nr 23 John Gustavsson.  Härligt!!

Direkt på tek efter kvitteringen så är KIK framme igen, och det är rent otroligt vilket läge samme Berg får . Från läget, sopren framför kassen, så är det kanske ännu mer otroligt att puckskrället tar banan över ribban i en slags styrning som Berg knappt hinner reagera på.  Riktigt nära ledning där..!

Perioden fortsätter, och även om det inte direkt bjuds på hockeygodis, så är KIK det klart bättre laget.

I den senare hälften av mittenperren så svettas HIK rejält i försvarszon när KIKs alla tre femmor dominerar mot HIKs respektive femmor.

Om skärpan i KIKs avslut hade varit bara lite bättre så hade hemmalaget haft en 2 målsledning, minst.

Nr 19 Ludde Laine
, och nr 4 Per Berg hade båda varsitt läge där HIKs keeper i stort sett var överspelad, men tyvärr hittade avsluten inte rätt.

Spelövertaget resulterar ändå, och då i bustag från gästande HIK.

PP: 12:21 när HIKs nr 10 Heino begår en crosschecking.

KIK får till ett hyfsat PP med ett par avslut på mål, men utan den rätta knycken.

I en ihopåkning framför HIKs kasse så skadar sig HIKs nr 29 Ekström. Det lät som om två knäskydd knakade ihop och Ekström blir liggandes på isen. Det ser tyvärr ut att göra ganska rejält ont.

Efter ett tag konstaterar man att Ekström behöver bäras ut på bår, och så sker.

KIKs spelövertag fortsätter, och det betalar sig återigen i form av en utvisning.

PP:18:16 när HIKs nr 6 Gustavsson dummar sig.

Ett bättre PP denna gång, men närmare än ett skott i stolpen från KIKs nr 27 Johan Larsson kommer vi inte.

Mittenperrens paussignal ljuder, och värmestugan kallar igen.

Med det spelövertag som KIK nu haft så borde vi haft ett hemmalag i klar ledning, men det står bara 1 – 1 på resultattavlan tyvärr.

3p:

KIK inleder i PP i 19 sekunder, på det hinner man faktiskt etablera lite tryck i anfallszon, men det dröjer en dryg minut innan ”den stora KIK-klacken” kan släppa lös glädjetjut och applådåskor.

2 – 1 kommer efter 01:31. Målskytt var KIKs nr 5 Robin Karlsson, och assisterade gjorde nr 15 Jone Nygren och nr 18 Danne Karlsson. Riktigt skönt!

Bra fart på den femma, där man åker ända fram och vinner puck djupt i anfallszon och trycker in trissan till KIK-ledning.

HIK hänger inte direkt med skallarna efter det, man vill förstås visa att man är värda sin playoff-plats och försöker öka tempot något. Det resulterar inte i något direkt spelövertag men man jobbar sig in i anfallszon och får lite bättre längd på sina anfall..som tillslut resulterar.

2 – 2 kommer med 04:08 på matchuret. Rätt upp i klykan från nr 5 Nilssons klubba, ett rappt avslut på pass från nr 11 J. Nilsson och nr 19 Heino.  Kändes inte rättvist, men thats hockey!

HIK försöker fortsätta på den inslagna vägen, med lite högre tempo på både grickor och puck, men KIK försvarar sig bra och står upp i mittzon så att HIK inte kommer igenom med mer än nån gubbe då och då.

KIK är bättre och tar över återigen, pressen mot HIKs keeper ökar och resultatet låter inte vänta på sig..,men inte i form av mål.. ännu.

PP: 07:43 när HIKs nr 23 Berglund gör sig skyldig till en hooking.

Bra PP igen av KIK, men ännu en gång utan nätrassel.

Precis när HIK blir fulla så är det dags för ombytta roller.

BP: 09:47 när KIKs nr 5 Robin Karlsson åker ut för holding.

Tyvärr drabbar KIK av ännu en utvisning kort därefter.

Det är KIKs nr 11 Nicke Källberg som får sätta sig även han i busbåset, tiden var 11:04.

3 mot 5 i 44 sekunder, det kan bli tufft, men trots att HIK har pucken under kontroll ett tag i KIKs försvarszon så uppstår inga direkta farligheter. Nr 33 Anton Hult i hemmakassen är stabil och följsam och slajdar bort pucken ett par gånger innan KIKs nr 22 Danne Måård förpassar trissan till en annan del av Kungsör.

Spel  4 mot 5 följer i ca 1:05, men även det utan att HIK tillåts närma sig hemmakassen med några illvilliga planer i åtanke.

KIK i fulltalighet tar över taktpinnen igen, och skapar direkt lägen. Som när nr 5 Robin Karlsson driver in efter sargen i anfallszon och flippar in pucken till nr 4 Per Berg som får ett fint skottläge. Det är bara med nöd och näppe som HIKs keeper lyckas rädda skottet med högeraxeln.

Delar av KIKs lagledning konstaterar att likaläget håller i sig

HIKs chanser uppstår numera i ett fåtal kontringar, som i minut 13 när man faktiskt förpassar pucken i mål..och det är också vad många av oss tror, att HIK tar ledningen, men efter en kort domarkonferens så framkommer det att pucken har sparkats i mål, var på målet helt riktigt döms bort.

I minut 14 så är KIK ruggigt nära att ta ledningen, detta efter bra och intensiv forechecking som stressar HIKs backar så att de tappar pucken. Det är bara ett svettigt ingripande från gästernas keeper som hindrar hemmalaget från att sätta ledningspucken.

PP:14:15 när HIKs nr 10 Heino dristar sig till att begå en slashing.

Äntligen får vi ett mål i PP!!

3 – 2 kommer med 15:17 på matchuret.
KIKs nr 23 John Gustavsson använder en pausfint som helt lurar en HIK-back, och i nästa läge så sprätter Gustavsson in ledningspucken. Riktigt snyggt!

Det finns nu inget som tyder på att HIK ska kunna vända detta, tvärtom är det KIK som ligger på och ser ut att vara närmare en utökad ledning.

Den kommer också.

4 – 2 kommer efter 17:26.
Bra tryck i anfallszon, och ett långt anfall som gör HIK stillastående. En kombination av 1a och 2a-linan är på isen när nr 4 Per Berg trampar runt kassen och tar sig in i slottet och trycker in trissan i nät. Härligt, rättvist och skönt!

Kort efter detta så sker något tråkigt, det är KIKs nr 5 Robin Karlsson som tar upp pucken i mittzon och flippar in den i anfallszon. Tyvärr möts han av en HIKare som rappar Karlsson rätt över handen.

Det slutar inte bättre än att rappet slår av pekfingret på högernäven. Fingret står i en grotesk vinkel när Karlsson har tagit sig till båset. Sjukvårdspersonal drar fingret i rätt läge, stabiliserar och kyler. I skrivande stund är det ovisst hur stor skadan är, men det är med största sannolikhet ett brott på fingret.

Självklart åker missdådaren ut för den förseelsen.

PP:18:00 ca (vet inte vem?)

Jag såg inte de sista två minuterna eftersom jag ville kolla hur det gick med nr 5.

Matchen är slut, och segern är vår!!!

Efter matchen:

Trots att flera ordinarie lirare inte kunde vara med så bjuder KIK upp och äger matchen till den större delen. KUL! Detta var alltså den sista hemmamatchen denna säsong, och då är det självklart helt rätt att avsluta med en seger. KUL!

Matchens minus:

-          Skadorna: Nu hoppas vi verkligen att Rikard Ekström i HIK skall återhämta sig från sin skada så fort som möjligt. Det samma gäller för Robin Karlsson i KIK.

Matchens plus:

+ Segern

En sista match kvar denna säsong, den borta mot HC Örnen på tisdag.

Matchen kommer att tas på allra största allvar av hemmalaget, seriesegern kan stå på spel.

För vårt kära KIK är det hedern, och glädjen till liret som gäller.