Kungsörs IK - Köping HC: Matchref. Kommentera för 100 gubbs!!

5/2 -10

 

Kungsörs IK  –  Köping HC: 4 – 4 (2 – 1, 1 – 2, 1 – 1)

Skott: 39 – 38 ( 14-15,18-11,7-12)

Utv: 20 min (10 x 2min) – 30 min (10 x 2 min + 10 min)

KIK 1p: 4 x 2 min. 2p: 3 x 2 min. 3p: 3 x 2 min

KHC 1 p: 1 x 2 min. 2p: 6 x 2 min. 3p: 3 x 2 min + 1 x 10 min

 

Domare: Thunberg

 

1p:

2 skott på mål för KIK inom 40 sekunder, och det är helt klart hemmalaget som börjar bäst. Bra speed på grickorna och bra intensitet, där man åker ända fram i varje situation.

I minut 3, efter en snabb spelvändning i mittzon, kommer KIKs nr 4 Per Berg helt ren med KHCs burväktare nr 35 Robert Kininsjärvi.  KLONG, ett stenhårt slagskott i stolpen, och Kinisjärvi kan ha fått ett pipande ljud i vänsterörat efter detta.

 

I nästa ögonblick så vänder spelet och KHC kommer fram i ett jätteläge istället. Pucken ligger för en tiondels sekund fri framför nr 33 Anton Hult i KIK-kassen, men rakas sen ut ur zon av tillskyndande KIKare.

 


1 – 0 klockan 05:06.
Efter bra tryck i anfallszon så orkar inte gästande KHC stå emot KIKs forcering, målet kommer inte särskilt överraskande eftersom KIK har varit på gång ett tag nu.

Nr 4 Per Berg noteras för målet, assisterad av nr 23 John Gustavsson och nr 91 Jocke Andersson.

 

PP: 06:16 när KHCs nr 20 Javeblad begår en klockren interference.

KIK har svårt att få till ett uppställt PP, men har bra fart på rören och kommer in i anfallszon anförda av nr 5 Robin Karlsson. Ett kalaspass från bakom mål fram till fri KIKare borde ha fått ett bättre öde.

 

BP: 09:03 när KIKs nr 5 Robin Karlsson visas ut för en fasthållning. Ingen förstår varför, kompensation känns ändå närmast som förklaring..

Bästa målchansen i denna spelform får KIK, och det genom nr 4 Per Berg, men inget nytt nätrassel denna gång. KIK blir fulltaligt igen utan problem.

 

Ännu en gång, i minut 12, kommer KIKs nr 5 Robin Karlsson ner i samma läge bakom KHC-kassen med fart, mackan kommer men skottet från KIKaren framför mål går rakt i magplattan på KHC-keepern.

 

Gästerna reducerar ställningen i farliga lägen, genom nr 27 Larsson i minut 13, men skottet blev för lamt.

 

BP: 13:51 när KIKs nr 18 Danne Karlsson får sitta på botbänken för att ha genomfört en tripping (ihopåkning var den sanna beskrivningen)

Ruskigt nära att det blir kvitterat, men Hult i hemmakassen tätar efter isen och pucken KIK kommer istället ur zon och fram till KIKs nr 4 Per Berg. Berg tar fart och åker ifrån jagande KHC-back nr 20 Javeblad, Berg forcerar mot mål, går till höger och lägger upp en patenterad backhand i högerkrysset bakom en chanslös KHC-keeper. Mycket snyggt!

2 – 0 efter 15:18. Mannen som hängde dit den var allstå nr 4 Per Berg, utan assist. (i BP)

 

BP: 16:34 när KIKs nr 13 John Sättermann får sätta sig i busbåset.

KHC har inte varit ofarliga i sina PPs, man har bra fart och är ganska pucksäkra och skapar på så vis tryck mot hemmakassen. Denna gång blir trycket för hårt och vi tvingas anteckna ett mål i hemmabaken.

2 – 1 kommer efter 16:57. Mål genom nr 8 Karlsson, som assisterades av nr 7 Karlsson och nr 19 Forsberg.

 

BP: 19:25 när KIKs nr 5 Robin Karlsson visas ut för interference. En situation där KHC-keepern åker in bakom mål där Karlsson kommer med fart. Borde naturligtvis inte ha varit någon utvisning alls.

 

Inledningsronden är slut.

 

2p:

KIK inleder i BP i 1:26, men det klarar man utan större problem.

Klockan 01:15 så drabbas gästande KHC av en utvisning, och återigen ser vi nr 20 Javeblad le ett brett och snett leende när han i sakta mak äntrar busbåset.

Spel 4 mot 4 följer i 11 sekunder, följt av 5 mot 4 för KIK i 1:50.

 

KIK får äntligen till ett uppställt PP, och har bra pucktempo (som man saknat mer eller mindre hela säsongen i PP) vilket sånär leder till utökad ledning. På en hård diagonalpass från KIKs nr 13 John Sättermann direktskottar nr 4 Per Berg, men trissan träffar stolpen.

 

Tyvärr får inte KIK fortsätta med en gubbe mer eftersom den randige hittar en förseelse i KIK-lägret.

KIK-utvisning med 02:09 på matchuret. Det är nr 11 Nicke Källberg som visas ut, för fasthållning tror jag.

Spel 4 mot 4 nu, och pucken norpas av KIKs nr 5 Robin Karlsson som åker sig ren med KHC-keepern i minut 3. Avslutningen blir inte som tänkt och Kinisjärvi kan täta gästkassen efter stolproten ganska enkelt.

 

Spel 4 mot 5 följer i ca 40 sekunder, utan att något speciellt inträffar före det att båda lagen är fulltaliga igen.

KIKs 1a-lina ligger på hårt i anfallszon, anförda av nr 4 Per Berg som ser ruskigt stark ut. Gång på gång försöker gästerna stoppa honom men Berg vänder, vrider och skakar på sig och täcker pucken föredömligt.  Flera avslut på mål följer och det luktar nytt mål lång väg.

KHC hänger inte alls med nu och tvingas ta till regelvidrigheter och vi har en ny utvisning att rapportera.

PP: 05:46. Missade tyvärr vem som åkte ut.

Den farligaste chansen skapas denna gång av KHC, och man tvingar hemmakeeper Hult till en riktig fantomräddning vid ett friläge i minut 7. 

 

Precis när KHC får tillbaks sin gubbe så är det dags för en KIK-utvisning igen.

BP: 07:50 när KIKs nr 27 Johan Larsson åker ut.

Bra press direkt av KHC, och hungern efter en kvittering betalar sig.

2 – 2 kommer klockan 08:04. Ett riktigt snyggt mål av nr 5 Ackesten, som får pucken av nr 27 Larsson och kliver in från hörnet och vispar upp en backhand i högerklykan.

 

När vi närmar oss halva matchen spelad så börjar det likna proppjakt, det smäller och missas smällar i parti och minut. Det är ju ett derby där alla känner alla så det är inte konstigt. Det som ÄR konstigt är att den randige bara åker och tittar på när den ena interferencetacklingen efter den andra delas ut av bägge lagen.. Konstig nivå!

 

Just detta irriterar KIKs lagledning exakt i mitten av mittenperren när en helt obegripligt solklar interference fullständigt nonchaleras av den randige. Protester däremot, det tolereras icke.



BP: 09:59
när KIK drabbas av ett lagstraff. Naturligtvis inte bra att hojta på domaren, det finns ju bara en förväntad utgång på det.


En av förstärkningarna från KHCs div2-lag, nr 19 Emil Forsberg, är mycket bra på grickorna och stark i kroppen. Det utnyttjar han till fullo när han för in pucken i anfallszon, rundar kassen och smörpassar sin backkollega nr 20 Javeblad som i sin tur rakar in kvitteringen.

2 – 3 kommer när klockan visar 10:54. Ledning för gästerna för första gången i matchen.

 

Proppjakten fortsätter, om än i någon mindre omfattning, och som ett resultat av detta så är det dags för en ny utvisning för KHC.

PP: 12:24 när KHCs nr 3 Danielsson visas ut.

Hemmalaget byter gubbar ett par gånger, och har ganska bra press mot Kinisjärvi i KHC-buren. Det doftar kvittering, och den kommer.


3 – 3
kommer efter 13:57. Målskytt för tredje gången ikväll är nr 4 Per Berg, assisterad av nr 13 John Sättermann.

 

I minut 16 så begår KHCs nr 7 Karlsson en solklar tripping, och efter avblåsning så åker Thunberg fram till en av sina kollegor (för att räkna ut vems tur det är att bli utvisad?) men inget rapporteras till sekretariatet.

 

Vi får vänta ett tag, men naturligtvis så kommer det ännu en utvisning.

PP: 17:28 när gästernas nr 11 Möller visas ut på botbänken för en charging. Kändes tveksam.

Kort efter det blir Hult i hemmakassen fullständigt överkörd när han står i sin målgård. Vad innebär det för den randige tro? Nada!

 

KIK är klart bäst i mittenperren och det kostar utvisningar för KHC, som i den sista spelminuten.

PP: 19:54 när både nr 10 Blomkvist och nr 5 Ackesten får två minuter.

 

Två perioder är avklarade, men fy vad svårt att spela när bedömningsnivån är så omöjligt svajig.

 

3p:

Hemmalaget inleder i PP med 5 mot 3 i 1:56.

Av detta blir det i princip ingenting, det brukar i och för sig vara lite svårare att börja en period i PP men pucktempot borde kunna vara högre. Istället ägnar man sig ännu en gång åt fruktlösa soloraider som enkelt plockas ner av KHCs rutinerade trio.

KHC ser lite tröttare ut nu på vissa håll, det kostar att lira BP och gästerna utnyttjar sina bästa lirare hårt. KIK å sida är klart i överläge avseende puckinnehav, även om man inte får till det riktigt framför kassen.

 

PP: 04:03 när KHCs nr 18 Lindeborg visas ut.

Nu är KIK otroligt nära att ta ledningen igen, det är i princip bara att snärta in den i nätet för KIKs nr 4 Per Berg eftersom en tillspillogiven och överspelad KHC-keeper ligger på rygg en meter utanför mållinjen. Dock, en kombination av snedriktad avslutning och en prestation av KHC-keepern leder till att pucken tar vägen rakt igenom målgården bakom Kinisjärvi och utanför.

 

I minut 6 är det dags igen, nr 24 Putte Palmkvist får en kalaspass av nr 4 Per Berg, men skottet går bara millimetern utanför otäckt stolprot.

 

Med 10 minuter kvar av slutronden så har kvalitetsnivån sjunkit, vi bjuds på Hawaihockey och inget av lagen lyckas hålla i pucken några längre stunder.

I minut 11 så kommer ändå KHC fram i ett bra läge, mer eller mindre 2 mot 1 så är det bara att skjuta men Hult i hemmakassen gör sig stor och sprattelräddar den lama avslutningen.

 

PP: 12:23 när KHCs nr 4 Löwén gör något jag missade.

 Pucktempo var det vi saknade, men det råder KIK bot på nu.  Vi bjuds på ett riktigt klassmål där pucken måste ha varit småvarm efter 3-4 stenhårda pass för att sen dyngas in i nätet.

4 – 3
klickas upp på resultattavlan som också visar att det gått 13:03 av tredje perioden.


Målskytt, någon? Just det, nr 4 Per Berg gör sitt och KIKs fjärde kasse. Han assisterades av nr 16 Danne Källberg och nr 13 John Sättermann. Ruskigt snyggt!!

 

Efter det verkar KIK vara lite ängsliga och alltför måna om att värna sin nyvunna ledning. Icing på icing från stressade KIKare.  KHC ger absolut inte upp, man ligger på och skapar småchanser, och i minut 15 så kommer det en riktigt fet storchans. Det är KHCs nr 4 Löwén som kommer helt ren med Hult i hemmaburen, som inte ens behöver rädda eftersom skottet går utanför.

 

Något gör nr 7 Karlsson i KHC förgrymmad, vilket den randige märker helt tydligt. Förgrymmad får man inte vara, det tolkas som misconduct och bestraffas med 10 minuter personligt. Detta sker med 14:50 på matchuret.

 

Det är ingalunda slut på besöken i busbåset, måhända får ishallsvaktisen byta gångjärn i båsdörrarna eftersom de användes flitigt i  detta derby.

 

Dubbelutvisning har vi inte haft förut, men det kommer nu.

15:11 så visas nämligen KIKs nr 16 Danne Källberg och KHCs nr 5 Ackesten ut.

Spel 4 mot 4 följer, jag vet inte vilka som gynnas mest av det, men det visar sig.

 

Lite gruff o småkurr uppstår, KIKs nr 11 Nicke Källberg och KHCs nr 20 Javeblad har hittat varandra förr på isen denna kväll och nu var det dags igen efter avblåsning.

Den randige Skantz vill avbryta kurret och gör det också, och det på ett sätt som inte gillas av nr 20 Javeblad.  Skantz går emellan och viker i princip ner Javeblad som en giffelpåse. Detta ifrågasätts starkt av veteranen, ganska nära Skantz visir.

 

KIK ser som sagt nervösa ut, och bjuder KHC på pucken när man ofattbart stressade försöker rensa men med resultatet att pucken hamnar hos gästerna istället.

 

Med knappt 3 minuter kvar så är det dags för en ny KIK-utvisning.

BP: 17:01 när KIKs nr 27 Larsson visas ut. Jag såg inte vad som hände alls.

Detta innebär spel 3 mot 4 i 10 sekunder, men innan dess så tar KHC Time Out.

Spel 4 mot 5 nu i ca 1:45. KHC öser på med folk mot KIK-kassen, tumult uppstår och hjälmar åker av.

Efter denna röra så tror man på två alternativ, antingen blir det ingenting (vilket hade varit godtagbart) eller så blir det en från varje lag (vilket var det mer väntade och också hyfsat godtagbart) men icke. Den randige Thunberg tar ut en gubbe, en KIKare..!?!?

 

Med mindre än 2 minuter kvar så får KIK alltså spela 3 mot 5.

Ett skott från blå touchar någon (5?) och träffar i masken på Hult och in i mål.

4 – 4 efter 18:39. Målskytten var tydligen nr 5 Ackesten och assisterade gjorde nr 10 Blomkvist.

 

Efter detta, 4 mot 5 i 45 sekunder.., nervöst, men KIK blir fulltaligt med 35 sekunder kvar.

 

Matchen slutar 4 – 4

 

Kommentar efter matchen:

Matchen fick aldrig spelas, så på så vis påverkar domaren resultatet i allra högsta grad, men jag menar att bägge lagen drabbades av den ovanligt märkliga och ojämna bedömningsnivån.

Det hade blivit en helt annan match med en ”normal” bedömningsnivå, men tyvärr.

Kanske lika bra då att det slutar oavgjort..?!

 

Matchens minus:

-          Onödigt stressat och nervöst KIK de sista 7 min.

-          Patetiska fyllskallar på läktaren, VARFÖR?!

 

Matchens plus:

      +      Skön inställning från start från KIK

      +      Anton Hult

 

 

Matchens kalkon: Bedömningsnivån

Matchens kanon: 4 kassar från nr 4 Per Berg, den liraren har höga div1-kvaliteter om han bara vill.



”Matchens” kanon nr 2:
Före nedsläpp så får vi se två mini-KIKare slå varsin straff. Nr 2 kommer mot Kinisjärvi i KHC-kassen, och bjuder på en variant jag aldrig sett förut. Han ”låtsas” fummeltappa pucken 2-3 gånger och kommer sedan på nytt mot Köpingskeepern och lyfter sedan in pucken i nättaket bakom en förvånad målis.. Stort jubel!! =)

 

Två matcher kvar nu denna säsong (iaf i serien), playoff-tåget gick definitivt nu när det bara blev en pinne ikväll, och det återstår alltså en hemmamatch mot HIK och en borta mot Örnen.

 

GO KIK!!

//Falken.

 

 


Kommentarer
Postat av: Jocke

Tjenare Falken!



Bra referat, jag håller med om det mesta..



Men jag måste säga att jag saknar dina "blåvita" referat..;)



/jocke

2010-02-06 @ 17:38:09
Postat av: Falken

Tjena Jocke! Tack! Men vad menar du med det där sista?!?! Det förstår jag inte alls.. ;) ;)

2010-02-06 @ 17:49:11
Postat av: Toppreferat

Nytt referat i toppklass. Tack för det! Jag förstår Jocke. Den klubb som står i fokus har verkligen draghjälp av Falken. Det är inte bara de största hockeynördarna som läser referaten utan även "vanligt" folk. Hoppas att Kik-ledningen visar uppskattning för detta arbete.

Sorgligt detta med supandet bland publiken. Är det inte förbjudet att inmundiga alkohol på allmän plats ? Vem tar ansvar?

2010-02-08 @ 10:45:01
Postat av: Falken

Tack för det! Jo, man hoppas ju att det får någon positiv betydelse, lite mer uppmärksamhet är ju inte fel. Från lokalpressens håll är det tyvärr pinsamt svag rapportering.



Det är förbjudet att förtära alkohol på offentlig plats, vilket Mälarenergi Arena är. Det är heller inte tillåtet att stå utanför ishallen (finns tydligt beskrivet i kommunens ordningsföreskrifter) Ansvaret är väl den svåra delen,klubben har (tror jag) haft skyltar uppe men de kan knappast inte ha egna vakter där. Polisen är väl de enda som kan/bör gripa in.

2010-02-08 @ 18:55:57
Postat av: Hi hi ho ho

Man kan säga att alkohol kan vara en stämningshöjare som spelare. Hellre lite tjolabaloba än knäpptyst på läktarn.



Dock så vet väl alla smarta att man inte ska visa sin 75a offentligt! Alla elitserieklubbar tillåter alkohol men under avhängd sektion så bör även vara fallet nere i 3an o 2an ))Det vikitga är att alltid respektera barn o kvinnor som går på matcherna!

2010-02-08 @ 20:14:53
Postat av: nästan nykter

Var på matchen märkte inget större problem med alkohol. Om man lider av det varför säger man inte till dom det gäller?

2010-02-09 @ 21:58:09
Postat av: Falken

nästan nykter: Vad du märkte eller inte märkte kan jag inte ha någon åsikt om. Vad jag märkte var att det viftades med spritflaskor och att vissa störde andra i publiken genom att rumla runt och nästan knuffa ner folk från läktaren. Lägg sedan till att det finns barn i publiken så får det du inte tycker vara något problem med alkohol en helt annan betydelse. När det dessutom helt enkelt är förbjudet att förtära alkohol på offentlig plats så borde det räcka som argument. Om du inte märkte något problem, som du säger, så märkte du sannolikt inte heller att det fanns de som protesterade, tyvärr har det sällan den rätta effekten när man försöker prata med någon som är kraftigt berusad.

2010-02-10 @ 11:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0