26e omgången i div2 VB is coming up!



   Tabellen inför den 26e omgången


Liten sammanställning av respektive lags chanser till playoff:
(inte helt lätt att få ihop, kanske har jag inte helt rätt)

Forshaga IF
FIF - KHC: Bör betyda hemmaseger.
NIK - FIF: Riktigt svår match.
Max: 42 p

FIFs chans till playoff ligger i att man måste vinna sina två återstående matcher, samtidigt som ÅSK inte får ta mer än 2 poäng (ÅSK har betydligt bättre målskillnad än FIF) och att NIK inte tar fler än 4 poäng med bättre målskillnad. Utöver det får Flyers inte ta mer än 3 poäng.. Finns chansen kvar för FIF? Teoretiskt gör den det, men det är långt ifrån troligt.

Nor IK
NIK - Flyers: Grymt viktig match som känns ganska avgörande.
GIK - NIK: NIK har ett mentalt grepp på Grums, men räcker det?
NIK - FIF: I sista omgången kan det vara avgjort, annars blir det riktigt spännande.
Max:47 p

NIKs chans till playoff är betydligt större än Forshagas, men man har tre riktigt tuffa matcher kvar att spela.
Alla tre motståndare har allt att spela för så det finns inga gratispoäng att hämta precis.

Karlskoga HC Flyers
NIK - Flyers: Som sagt, en hyfsat betydelsefull match!
Flyers - AHC: Motivationen hos Flyers avgör.
KHC - Flyers: Flyers vinner oavsett.
Max:47 p

Flyers chans till playoff är, i sin kraft av den fina målskillnaden och deras lite "lättare" spelprogam ännu bättre än FIFs och Nor IKs.

Åmåls SK
ÅSK - HHC: Ett ÅSK på playoff-plats lär vara högmotiverade att behålla sin position.
ÅSK - Navvies: Det lag som har störst motivation ligger i vinnarspåret.
AHC - ÅSK: Kanske är allt avjgort, då avgör dagsformen, annars bör ÅSK vilja mest.
Max:48 p

ÅSKs chans till playoff är riktigt goda, detta sett till spelprogrammet mot bla två avhängda lag som rimligen bör ha lite svårare att motivera sig..men det är inte så lätt att spela mot avslappnade lag som inte har något att förlora.

Kristinehamn HT
KHT - GIK: Vinnaren är klar för Playoff!
HHC - KHT: Kan bli i princip betydelselös, annars bör både motivation och klass verka till KHTs fördel.
KHT - KAIK: Återstår att se vad matchen har för betydelse.
Max:53 p

KHTs chanser till playoff är naturligtvis ännu bättre än ÅSKs, man behöver i nuläget max 3 poäng för att vara klara. Målskillnaden (+30) gör att man förmodligen "har råd" att hamna på samma poäng som både Flyers och NIK.

Grums IK
KHT - GIK: Som sagt, vinnaren är klar för playoff.
GIK - NIK: Finns det något att spela för förutom derbyprestigen så blir det spännande.
VHC - GIK: Inget är självklart, även om det känns som att det borde vara 3 GIK-poäng här.
Max:55 p

GIKs chanser till playoff, ja det kanske är konstigt att prata om egentligen men teoretiskt så kan de fortfarande missa även om det skall mycket till. 3 pinnar till så är det definitivt, kan t o m räcka med 1 pinne till eftersom GIK har så bra målskillnad.



Nu till den 26 omgången:

Söndagen den 14/2


Navvies - KAIK

Seriefinal!! Det kan bli en riktigt tuff match det här, mycket står på spel och det handlar om två lag som kan spela riktigt bra hockey. I förra mötet, på KAIKs hemmais, så blev det 2 - 2, och det finns fog för att det även denna gång blir en jämn match. Formmässigt så verkar KAIK vara i lite bättre slag, tre raka segrar nu efter hemmatorsken mot FIF (2 - 4) i den 22a omgången. Navvies har haft det lite kämpigare på slutet, bara oavgjort borta mot Köping i den 22a omgången och sen jobbigt länge hemma mot Viking innan man kunde dra ifrån. Bortatorsken mot KHT är färsk, men naturligtvis ett styrkebevis att vinna den tighta bortamatchen mot Flyers.

Hasse Gustavsson, webmaster Kils AIK, är en nästan lika stor hockeynörd som jag..,kanske t o m större =)
Han kommer att rapportera om sina intryck och upplevelser från och med kl 10:00 via den länk som också är den där du hittar onlinerapporteringen av matchen. Gå gärna in på länken och följ Hasse och KAIK i uppladdningen inför seriefinalen. Om Kils AIK skulle vinna denna match så är de klara seriesegrare trots att två omgångar återstår,och alltså därmed vara klara för kvalet till div1.

Kils AIK kommer att mötas i Sannerudshallen på söndagsmorgonen för att skrämma igång benen på hemmaisen, kanske genom att köra ett par idioten eller kanske "vem är rädd för svarte man" eller nåt liknande. Allt för att de 15 milen i bussen till Hallsberg inte ska kunna suga för mkt must ur benen.

Det är verkligen synd att Navvies har slutat att uppdatera informationen på sin hemsida, det började ganska bra med både inför och efter matchen analyser och information. Nu har det inte hänt något på ett bra tag.. och därför är det väldigt svårt att veta något om lagets och coachens tankar inför denna viktiga match.

Mina tankar är dock, som ovan, att KAIK har något bättre form och att man verkar vara hungrigare på något sätt.
Oron, om man skulle vara KAIKare, är den att man ska hamna i den ineffektivitet som man ibland hamnat i. Det håller definitivt inte mot Navvies, som är ett lag som inte direkt bjuder på chanser. Det är tufft att ta sig in på kassen, så när väl  chansen dyker upp så måste man sätta den. Å andra sidan , så är KAIK ännu tätare bakåt än Navvies så jag tror inte på någon målorgie direkt.

Tips: 2 - 3


Resultat: 1 - 1
(1 - 0, 0 - 0, 0 - 1)

Seriefinalen fick ingen betydelse för tabellen, spänningen lever vidare!


KHT - GIK

Som sagt var, det lag som roffar åt sig 3 pinnar efter denna matchen kan fira att man är klara för playoff. Jag tror man kan säga att lagen är ganska jämna rent formmässigt, även om GIK kommer från en förlust (3 - 5 mot ÅSK) i senaste omgången.
I förra mötet, i slutet av november, så vann Kristinehamn i bortamatchen i Billerudhallen (2 - 4) så det är GIK som har revansch att utkräva.
Varken KHT eller GIK är särskilt generösa i att dela med sig av matchanalyser eller tankar inför match på sina hemsidor. Där håller dessa klubbar en ganska låg klass. KHT håller inte ens div4-klass på sin sida, vilket är mycket synd, men det är väl förklaringen till varför man har så förtvivlat svårt att fullfölja överenskommelsen om att onlinerapportera sina hemmamatcher. Det finns helt enkelt ingen som förstår sig på det där med data..o internet..o sånt.

Matchen blir jämn och fartfylld, men jag tror att hemmalaget har den större motivationen och viljan.


Tips: 4 - 2

Resultat: 4 - 4
(1-1, 2-2, 1-1)

KHT ligger under med 3 - 4, och tar ut keepern med 20 sekunder kvar. Med 4 sekunder kvar kvitterar hemmalaget.



NIK - Flyers

Denna match är egentligen viktigare än seriefinalen, på sätt och vis, iaf för Nor IK och Flyers. Det känns som att NIK verkligen måste vinna eftersom Flyers har två "lättare" matcher efter denna. Nor IK har helt enkelt inte råd att förlora. Förra mötet vann Flyers i Nobelhallen med 6 - 4. Målrikt kan det bli, det brukar det kunna bli med Nor IK på isen.

Tips: 5 - 5

Resultat: 4 - 7
(0-1, 4-4, 0-2)

Superviktig seger för Karlskoga Flyers, och lika tung torsk för NIK.


ÅSK - HHC

1 - 3, 5 - 5 , 3 - 3 så har det sett ut hittills. En bortaseger för Åmåls SK och sen två likamatcher. Denna gången kommer ÅSK definitivt att gå för full pott. Det gjorde de säkert i de andra matcherna också men då hade de inte en playoffplats att försvara..
Det är mycket viktigt att Åmål tar de här 3 poängen, i nästa match möter man Navvies och det blir inte lättare prexis.
Åmål har gått mkt starkt efter juluppehållet, och i synnerhet de 4 senaste omgångarna. Jag tror att de vinner ikväll

Tips: 6 - 3

Resultat: 3 - 2
(0-1, 2-0, 1-1) Skott: 34-25 (10-11, 10-7, 14-7)
Åmåls hemmaseger betyder att det är ett lag mindre som kommer att fightas om playoffplatserna, alltså Forshaga IF. Kampen mellan ÅSK och Flyers är väl vad det kommer att handla om.  Nor är inte rökta än, teoretiskt, men det ligger inte erbart i deras händer nu så att säga.


AHC - KHC

En match utan betydelse, men hockey är ju kul så det gör inget.. Eller tycker KHC att hockey är kul nu? Nye coachen måste få fart på både funktion och inställning inför kommande kvalspel, annars går det lätt och fort utför..
Arvika kan ju ha som mål att ta sig upp till niondeplatsen, men annars handlar det väl bara om att spela av serien för att ta nya tag nästa säsong.

Tips: 8 - 4

Resultat: 5 - 4
(0-2, 2-1, 3-1)


  Tabellen efter omgång 26



Kommentarer
Postat av: KAIK

Navvies - KAIK

Detta är ju matchen som alla vill spela, precis sånna här, kul att just Kaik och Navvies får mötas så här sent i serien och att de ligger 1a och 2a.

Kil kommer heltagade till Hallsberg, med matchvärmning på hemmais och en heldag i hockeyns bemärkelse. Jag tror dock att det kan bli lite nerver i denna matchen, det är lite oroväckande med tanke på det unga laget som Kil har! Kaik-hjärtat säger vinst men i huvudet finns en liten oro om att det kan gå åt andra hållet. Hallsberg har också fördel av hemmaplan, samtidigt har Kil spelat ganska bra på bortaisen. Kommer det mkt Navvies-supportrar kan även det gjöra att nerverna spökar lite hos Hallsbergarna!

Ja det ör många faktorer som spelar in i denna seriefinal tror jag.



Mitt Tips: 3-4(hjärtat) 4-3(huvud)



KHT - GIK

Detta är ju en sånär som på lika het match som seriefinalen, här kan lagen istället bli helt klara för PO. Tror att det blir, precis som tabellen visar, en tight match. Svårt med formen på GIK, går lite vågigt för dem, samma för KHT. Tror dock KHT kommer att rida ut denna storm på hemmais med en strut i tom bur på slutet.



Mitt Tips: 5-3



NIK - Flyers

Ännu en het match, känns otroligt kul att det är så många såna här matcher!

NIK kommer stärkta med seger i förra matchen och flyerslite bittra kanske efter förra matchens dommartabbe? Nåja, det är nog inget man tänker på i denna match men såna saker kan lätt komma att bli små spöken!

Tror dock att Flyers fixar segern, mycket mål lär det bjudas på!



Mitt tips: 5-6



ÅSK - HHC

Åmål har inte direkt gått som tåget denna säsong men man har plockat poäng lite då och då och det har räckt till en PO-plats i nuläget.

Mot ett avhugget Hammarö ska man nog inte ha några problem. Visst kan Hammarö spela avslappnat och Åmål är pressade underifrån av naffsande lag som vill till PO, men hur bra är ett avslappnat Hammarö? Och hur bra är Åmål under press?



Mitt Tips: 6-4



AHC - KHC

Den lite mildare matchen, i temperatur, men jag tror inget av lagen går ut för att bara spela av matchen. Tror att Arvika vill avsluta denna säsong på bästa sätt och KHC behöver positiv energi inför stundande kval!

AHC känns ändå hetare!



Mitt Tips: 7-2

2010-02-13 @ 15:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0