16e omg i div3 Örebro/Västmanl. Updated!!!



Tabellen ser ut så här, men eftsom det är lite ojämnt antal spelade matcher, där hela 6 lag bara har spelat 13 matcher så kan det bli många tabellförändringar när alla kommer ikapp.



Tisdag 19/1

Felling/Frövi IK - Nora Hockey

I förra mötet så blev det storseger för Nora med 10 - 4 hemma i Carlssonhallen.
Denna gången tror jag det blir jämnare, F/F IK är i bättre slag nu och hos Nora är formen kanske lite sämre.
Nyförvärv hos Nora, Gabriel Vaahto, som visserligen redan lirat 4 matcher men som i förrförra omgången gör 2+3 i matchen mot ÖDIK. Den 25-årige forwarden har ett förflutet i div1 med Lindlöven 05-08.
Annars gäller det väl för hemmalaget att ha bra koll på Noras nr 21 Michael Carlsson, 35 poäng (20+15)på 13 matcher, och i vanlig ordning även nr 28 Mikael Sommarvik, backen som är att betrakta som assistkung med 3+19 på 13 matcher. Ganska många assister sitter på bladet efter en stenhård långskärare från egen zon.

Förövrigt så är det tråkigt att de flesta lagens hemsidor är så kasst uppdaterade, det är inte lätt att hitta info om lagen på något annat sätt heller. Har man en hemsida så ska man använda den..kan man tycka..


Tips: 4 - 5

Resultat: 4 - 7

Helt ok tippat av mig.. =)

Guldsmedshytte SK - Kungsörs IK

Tabelltvåan GSK är ett av tre lag som bara har en torsk so far, och den kom borta mot tabellettan HHK i 9e omgången. (6 - 2) Nämnas bör också att GSK bara släppt in 2,3 mål per match. Det är de klart tätas med, tillsammans med Örnen.
I bortamatchen mot KIK så vann GSK med 1 - 4 i 4e omgången.
Sen dess har GSK gått, mer eller mindre, som tåget medan KIK har haft det betydligt motigare.
När serien vände så visade KIK upp en bättre inställning och ett bättre spel, vinst mot såväl HHK och SIS. Tyvärr har laget dippat rejält igen, denna gången delvis beroende på ganska stor frånvaro. Sjukdom och långvariga skador på flera av de bärande lirarna har krånglat till det för coach Brolin Öhrn.
Till tisdagsmatchen så är förhoppningsvis en eller ett par av dem tillbaka i spel.

Tips: 3 - 4

Resultat:
4 - 5 (1 - 2,1 - 2, 2 - 1) Skott: 44-35 (15-10,10-17, 19-8)

Russia,Russia Russia...Att tippa med hjärtat är framgångsrikt!! =)


Matchrapport:
1p:
0.24 1-0 Emil Ohlsson Fromell ass Erik Alamartin
05.31 1-1 John Sätterman ass Daniel Källberg + Per Berg PP1
16.50 1-2 Per Berg ass Nicklas Källberg + Johan Gustavsson
Skott: 15-10
Utv. 1x2 resp 2x2
2p:
12.14 2-2 Emil Ohlsson Fromell ass Erik Alamartin
14.19 2-3 "Danne" Pettersson ass Daniel Källberg
17.15 2-4 Per Berg ass Johan Sätterman + Nicklas Källberg
Skott: 10-17
Utv.  3x2, 1x5+20 resp 6x2
3p: 
03.28 3-4 Tommy Andersson ass Emil Ohlsson Fromell
09.25 4-4 Tommy Andersson ass Emil Ohlsson Fromell + Henrik Andersson
10.45 4-5 Nicklas Källberg ass Per Berg + Johan Sätterman
16.46 Time-out GSK
Skott:19-8
Utv: 1x2 resp 1x2

Slut! 

Sala HK - HC Örnen

Nian mot trean, i en match där Örnens inställning kommer att avgöra hur stor bortavinsten blir.
7 - 2 blev det i 5e omgången i Behrn Arena, och det blir säkert nåt liknande denna gången. 

Sala är ett kämpande kollektiv som inte skall underskattas, ett kollektiv kryddat med lite spetskompetens. Tyvärr lite för lite spetskompetens, iaf framåt. Målproduktionen är alltför låg, bara 3,14 per match (då hängde man ändå 10 mot ÖDIK) och det vill till att man sätter de chanser man får.Återstår att se om den nya coachduon kan göra något åt detta.
Att SHK tog en pinne (3 - 3) hemma mot KIK var naturligtvis positivt för SHK, och just kampandan hos SHK är också berömvärd, men pinnen skall i första hand tillskrivas KIKs erbarmligt ohedrande inställning.
Lite mer imponerade är den knappa förlusten borta mot HIK. Ett HIK som vann skotten superklart, men som i avsaknad av deras bästa lirare spelade för hafsigt bakåt. Matchen präglades av många utvisningar, hela 7 matchstraff varav två som har rapporterats till förbundet.
Just PP var hemmalagets vinstmedicin, alla 5 kassar hängdes i den spelformen.

SHKs keeper kommer att bli svettig, det är helt säkert. Örnen vinner skotten i alla sina matcher, det brukar bli runt 50-60 skott så det gäller för Salabackarna att försöka snappa upp ev returer. 


Tips: 2 - 8

Resultat: 1 - 12

Pang, bom, tjong!

Skultuna IS - Köping HC

SIS spelade 14 - 7 borta mot Örnen senast, det var nog det märkligaste hockeyresultat jag sett på länge..om någonsin. Förklaringen ligger tydligen i att Örnes keeprar var för kalla för att vara beredda när de helt plötsligt lämnades ensamma emellanåt. Skultuna har haft det lite stökigt internt, men förhoppningsvis så har man samlat ihop sig så pass att man kan fullfölja serien på ett bra sätt. 14 mål i baken kan förstås sätta sina spår, och det återstår att se om "ryggraden" i SIS är knäckt eller om man har bestämt sig för att resa sig.

Köping spelade 2 - 3 hemma mot Hallstahammar senast. Hemmalaget var faktiskt nära 1 pinne på slutet, det var endast en benparad med yttersta benskyddsspetsen som stod ivägen för delad pott. Matchen som sådan var dock alls inte lika jämn som resultatet. HHK var för ofokuserade framåt och kunde inte utnyttja varken spelövertag eller skott.

Tips: 5 - 4

Resultat: 4 - 4

Felrapporterat till förbundet av SIS.. 4 - 0 blev det inte, delad pott och 4 - 4 skall det vara..
Tack Jocke! =) Grattis till en pinne iaf..



Söndag 24/1

Örebro Dövas IK - Hällefors IK

12 - 1 blev det i Hällevi i 5e omgången när lagen möttes sist, vilket är nära det snittresultat per match som ÖDIK har nu efter 14 matcher. (2 - 12,3 ca är snittet)
Kan det finnas risk för underskattning? Självklart kan det, men det räcker inte för hemmaseger. Det måste till ett massivt frånfall av HIK-spelare också, plus att ÖDIK gör sitt livs match. Dessa tre saker kan hända, men inte på samma gång och då blir det alltså ännu en storförlust för ÖDIK.

Tips: 2 - 12

Resultat: 1 - 10



Kommentarer
Postat av: chelios

inte många rätt senast vad det gäller resultat så vi gör ett nytt försök...



FFIK-Nora, FFIK kommer inte ha en suck, Nora måste vinna för att hålla playoff drömmen vid liv, Nora vinst med 8-3



GSK - KIK, jag måste nog krypa till korset och erkänna att GSK är så bra som tabellen faktiskt visar, KIK en besvikelse så här långt, KIK måste ta tre pinnar här och jag tror att dem gör det, KIK vinst 6-4 (sista i tom bur)



SHK - HCÖ, rykten gör gällande att ett tränarbyte skett i SHK, detta kommer tyvärr inte att hjälpa, HCÖ är lite för bra och vinner med 7-4(att SHK gör så många mål beror på att HCÖ målvakter lämnar en del att önska)



SIS - KHC efter förlusten senast mot HCÖ, repar SIS nytt mod och vinner komfortabelt med 7-2.



ÖDIK - HIK ingen diskussion HIK vinner, frågan är väl bara med hur mycket? ÖDIK sprider tyvärr ett löjets skimmer över Div.3 serien, HIK vinner med 15-1.

2010-01-18 @ 22:38:40
Postat av: From Russia with Love

Skall väl ge mig på att tippa hela denna omgång också:



FFIK-Nora, Synd för FFIK att kylan har släppt sin värsta hand från vårat avlånga land annars hade det nog varit en av de största fördelarna som kan ges utan att betraktas som fusk.. Nora går bet här och tappar viktiga poäng i kampen om fjärde platsen... som i och med detta får en till spekulant.



GSK - KIK, Falken falken falken...

hjärtat duger inte alla gånger.. denna match kommer att sluta som de 2 senaste GSK har spelat.. seger för dem med 5-1... P.G.A grymt målvaktsspel och en ruskig fart...



SHK - HCÖ, Hc Örnens motivation kommer inte att vara på topp när man åker iväg till Sala en tisdagskväll.. detta gör att matchen blir spännande med Sala får till slut ge sig. 4-7 till Örnen.



SIS - KHC Är det kul att spela hockey i Skultuna denna vinter? ryktet säger att så inte är fallet men vi får väl se.. en match dem har bra chans i.. tror dem fixar segern och hakar av Sala en del.. 6-3



ÖDIK - HIK Jag är förmodligen den ända som tror att ÖÖDIK kommer att ta sin första seger denna kväll.. Hoppas verkligen att jag får rätt.. det skulle täta till kampen om 4:e platsen en hel del och Ödik skulle inte behöva skämmas över sin existens någonting mer.



2010-01-19 @ 06:56:50
Postat av: Jocke

Tjenare Falken!!



4 - 4 Blev resultatet mellan Skultuna och Köping.



Det måste ha varit önsketänkande från skultunas sida...



/Jocke

2010-01-19 @ 22:46:24
Postat av: Falken

Tjena Jocke! Oj, vicken tabbe av SIS! =)

Grattis till en pinne då!! Var det rättvist, var något lag värda full pott..?

2010-01-19 @ 22:52:21
Postat av: Ej betalande åskådare

Örnarnas nummer 71 Mikael Johansson gjorde slut på färgburken i Sala-hallen i kvällens match och målade 5 gånger om.

2010-01-19 @ 23:19:07
Postat av: ??

Enligt http://www.swehockey.se/Distrikt/Orebro-lans-Ishockeyforbund/Genvagar/Resultat--tabeller/?SeasonId=448&TournamentId=59182 så blev resultatet 4-0 till SIS mot Köping, stämmer inte det?

2010-01-19 @ 23:59:31
Postat av: Köping

Var på plats och kollade på SIS-KHC igår. Var en mycket bra match och kul att KHC kunde kämpa sig tillbaka genom ett 4-4 mål med 12 sekunder kvar.

Nr 19 Joakim Javeblad samt målvakten nr 35 Robert Kinisjärvi var bäst i KHC. I SIS var det nr 13 Johan Thor med sina två mål samt målvakten nr 31 Nicklas Ekstedt som var bäst.

Kul med denna blogg Falken! Alltid intressant att läsa och kul med tippningen.

2010-01-20 @ 08:06:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0