17e omg i div3 Örebro/Västmanl.



Nu stämmer tabellen...



Fredag 22/1

HC Örnen - ÖDIK

Senaste mötet mellan örebrolagen
slutade 0 - 20, detta då Örnen agerade bortalag i Behrn Arena.
I Örnens senaste match (1 - 12) borta mot Sala så lät man Sala skjuta 17 skott mot egna keepern, skotten vanns av Örnen med hela 17-52
(7-18,5-19,5-15) Att man skulle släppa in något mål i hemmamatchen mot ÖDIK känns därför ganska osannolikt.., men hockey är en motivationssport..och det är inte jättelätt att gå in med 100% rätt inställning mot ett lag man redan krossat med 20-0.

Jag tror att vi i den 17e omgången, tyvärr, får "bevittna" hur ÖDIK spränger den tvivelaktigt spännande 200-gränsen, avseende mål i baken.


Tips: 23 - 1


Resultat: 22 - 0  Skott:
101-6

HIK - GSK

Hällefors IK kommer att matcha
ofta och tätt ett tag nu.. Från att ha spelat en match den 18/12 -09 och en match den 15/1 -10 (med en månads mellanrum) så kommer man nu att lira den 22/1 (denna omgång),den 24/1(den kvarvarande matchen i omg 16 borta mot ÖDIK) ,den 26/1 (den inställda matchen, omg 14, borta mot SIS) och den 29/1 i omg 18.
4 matcher på 8 dagar.. Kan bli tufft, men det är hela 12 poäng att spela om så det gäller att HIK laddar med bananer och chokladmjölk.

I förra matchen när GSK hade hemmaplan så krossades HIK med 11 - 2, fullständig överkörning..
Det tror jag inte på denna gången, åt något håll..
Inget av lagen bör lida av motivationsproblem, playoff-platserna blir allt hetare så varje pinne är oerhört viktig. HIK låg på 4e plats i tabellen efter 10-12 omgångar, nu är de nere på 6e-platsen. (självklart påverkade av att de har lirat ett par färre matcher)
Hälleforsarna kanske har lite revanschlusta också.., samtidigt som GSK vill tillbaka i vinnarspåret efter hemmatorsken mot KIK senast.

Tips: 4 - 5


Resultat: 5 - 5

Trodde på en jämn match, men inte att det skulle bli delad pott. Vet inte ännu hur matchen utspelade sig men 1 pinne var viktigare för HIK än för GSK.


KIK - F/F IK

Kungsörs IK spelade inte bra
från starten av serien, efter 5 spelade omgångar hade man bara 6 poäng (av 15 möjliga) Nu när man lirat 5 matcher sedan serien vände (alltså mot samma 5 lag som man inledde mot) så har man under dessa matcher förbättrat poängskörden betydligt, 13 poäng av 15 möjliga. Enda plumpen i protokollet var den erbarmligt svaga insatsen borta mot Sala HK (3 - 3)
Dessutom har man besegrat både tabellettan och tabelltvåan (dåvarande), på bortaplan.
Man skulle kunna tro att KIK har haft full tillgång till hela laget, skade och sjukdomsfritt.., men det har varit närapå tvärt om. Flera skador och ganska mycket förkylningar och elände har ställt till det för coach Brolin Öhrn, på vissa träningar har det varit ganska skralt med folk helt enkelt.
Nu är dock de flesta tillbaka, eller på väg tillbaka. Det kan behövas nu när det börjar hetta till rejält om playoff-platserna.

Felling/Frövi har två raka torsk bakom sig, hemmatorsk mot Nora senast (4 - 7) och i omgången före bortatorsk mot GSK (5 - 1) Senast, i 5e omgången, så vann KIK i Bernehov med 4 - 6. En match där hemmalaget låg under, men kom tillbaka gång på gång innan KIK kunde dra ifrån på slutet.
F/F IK har nu 8 poäng upp till playoff-mark, det är ju ett avstånd förvisso men det kan gå fort åt rätt håll om det vill sig.

Återstå att se om KIK kan hålla den rätta inställningen, och kanske t o m förbättra på vissa punkter. Det kan krävas, eftersom gästande F/F IK definitivt inte skall underskattas.


Tips: 6 - 3


Resultat: 5 - 3
(1 - 1, 1 - 2, 3 - 0) Skott: 42-32 (11-7,16-17,15-8)
Matchref här


HHK - SIS

Hallstahammar HK verkar
ha sin största svaghet i motivationen och inställningen. De lirar onödigt jämnt mot lag som de utan tvivel skulle vinna mycket komfortabelt över om man bara la manken till och startade matcherna med en hedervärd inställning. Blir man sen utan nr 17 Rauch och/eller nr 10 Östman till nån match så är man riktigt försvagade. HHK förstärker igen, fast denna gången fyller man på i ledarstaben

Skultuna IS har, i alla fall försökt, skärpa till sig. Ett tag lät det som att det inte fanns många som ville vara med längre. Mycket skralt med folk på träningarna osv. Nu har man iaf skrapat ihop 2 pinnar på de fyra senaste matcherna (4 - 4 mot Nora hemma, och 4 - 4 mot Köping hemma) För att hitta den senaste seger så får vi gå tillbaka ända till den 9e omgången (7 - 4 hemma mot ÖDIK)

Bortaseger med 4 - 7 till HHK när lagen sist möttes, denna gången tror jag på samma siffror fast tvärtom..typ.

Tips: 7 - 3


Resultat: 7 - 0

Inget snack!

KHC - SHK

Ett revanschsuget Köping HC
tar emot Sala HK, det blev alltså torsk för Köping i förra mötet.
Mycket beror på vilket lag Köping ställer upp med, de har ju plockat med några lirare från A-laget emellanåt, och när det nu handlar om match mot laget precis ovanför i tabellen så vill man kanske ha så starkt lag som möjligt.

Sala vill säkert "tvätta" av sig stortorsken senast, 1 - 12 mot Örnen, och känner förmodligen att de vill ta chansen att öka avståndet till Köping. Brunkargänget från Sala ska man inte ge ens en lillfingernagel, då kan de få för sig att ta hela armen..och en bit till.


Tips: 4 - 2


Resultat: 2 - 7
 
Jag väntade mig en hemmaseger, men som sagt så visste jag inte vilket lag Köping skulle ställa upp med. Starkt av Sala eller svagt av Köping eller en kombo.., vet ej, men jag hoppas på att få lite info om matchen. 
7 kassar är ett rejält steg framåt för Sala som haft svårt med målfabrikationen.
Köping är mer eller mindre avhängda nu, 6 poäng upp till SIS är inte jättemycket men det blir nog svårt att förbättra tabellpositionen.., och jag tror inte att man tänkte sig att sluta näst sist i denna serie när man startade laget.

Kommentarer
Postat av: Sim-Sa-La-Bim

Mitt enda tips den här omgången läggs på matchen Örnen-ÖDIK.....30-0. Med nya makalösa klacken Örnen Ultraz blire magiska siffror i Örebro-derbyt!

2010-01-22 @ 09:09:08
Postat av: gio

ännu en samling alkade fjortisar på läktarn, bara att gratulera örnen till tillskottet

2010-01-22 @ 13:49:30
Postat av: chelios

veckans tips kommer här:



HCÖ - ÖDIK, ja hur det här ska kunna sluta med något annat än med tvåsiffrigt är ju en gåta. Frågan är bara hur skärpta HCÖ är? Tror dem vill ösa på, och kommer att vinna med 21-0(gamla bordtennissiffror)



HIK - GSK, ännu ett derby(gäsp, blir så många derbyn att dem liksom tappar derbykänslan), nåväl GSK torska sist mot KIK, och kommer i kväll få de det tufft mot ett pånyttfött HIK, känns som det kan gå hur som helst här, tror ändå att HIK drar det längsta strået och vinner med 6-4.



KIK - FFIK, här tar KIK en tre poängare och en mycket klar sådan, KIK vinst med 8-1 !!.



HHK - SIS, HHK imponerar som vanligt, och på hemmais blir det vinst mot ett SIS som sett bättre dagar, 9-4 till HHK blir det här.



KHC - SHK, Köping kvitterade sent mot SIS senast, och enligt uppgifter från "Ladan" i Skultuna så var det "JJ" som utmärkte sig mest KHC, och i mötet mot SHK i kväll kommer det bli tufft. SHK åkte på en riktig lektion mot HCÖ i tisdags, men har ändå spelat två hyfsade matcher mot KIK och HIK. Tränarbytet hos SHK blev inte någon synbar effekt mot HCÖ, (tror inte Scotty Bowman gjort det bättre)

men SHK spelar inte snyggt men det är ett lag som aldrig viker ner sig, här blir det SHK seger med 7-4.

2010-01-22 @ 17:59:11
Postat av: Liston

Black Sheeps var helt överlägsna ikväll och 7-0 var i underkant. Trist att se Skultuna, förra säsongen var det jämna och tuffa matcher lagen emellan men icke så denna säsong. Johan Lindberg matchens lirare.

Kul att se Black Sheeps lufta 4:e kedjan, det är man inte van med.

2010-01-22 @ 22:36:59
Postat av: jojo

hytta tappa en 1-4 ledning i sista till 5-4 och lyckades kvittera med 3 sekunder kvar.



Hytta trodde nog att det bara var att ställa ut skridskorna i sista perren.

2010-01-23 @ 00:10:37
Postat av: Jocke

Vi hade absolut inte tänkt att sluta näst sist i serien, men eftersom vi inte har det lag som vi startade säsongen med så ser det tungt ut..



Det är alldeles för många som hoppar av fått mera att göra på jobbet...



Hur kan man inte ha tid att vara på is en gång i veckan..?



Och till sist vill jag nämna det uteblivna samarbetet med A-laget. Visst har vi allt som oftast haft med spelare från A-laget men det kunde ha varit fler, och det är fler som verkligen behövt det. Man hade chansen att göra nåt riktigt bra av dessa två lag i år men det ser ut att bli kalkon av alltihopa...



Bittert!!



Ha det.



/Jocke

2010-01-23 @ 17:37:09
Postat av: FFIK

Enligt mig var skillnaden mellan Kungsör och Fellingsbro #4 och #13:s avslut. Annars är det ingen större skillnad mellan lagen.

2010-01-23 @ 19:20:11
Postat av: eagles

101-6 i skott mellan örnen-dövas, kunde ha blivit betydligt strörre siffror.

2010-01-23 @ 19:30:27
Postat av: Till chelios

Du är verkligen en usel tippare chelios... Tur att att du inte är släkt med Chris han hade skämts över ditt hockeykunnande ;-) Nädå inget illa menat.. I denna omgång var det väl inga jätteskrällar men skottstatistiken mellan örnen och ödik är ganska stor ;-)

2010-01-24 @ 17:35:55
Postat av: chelios

vet inte om jag vill hålla med om att jag skulle vara så usel, jag hade ju ändå 4 av 5 rätt, i alla fall vinstmässigt. Vet inte om du själv är så mycket bättre?? den enda matchen som jag bommade var ju HIK - GSK och den var ju inte lätt att tippa

2010-01-24 @ 19:32:52
Postat av: ??

GSK vs. HIK:

GSK kvitterade med 16 sek kvar efter en mycket tveksam utvisning samt offside situation.



Nr.28 i HIK fick arm/axel skada vad det såg ut som i första perioden, såg ganska allvarligt ut.

2010-01-28 @ 21:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0