19e i div2 VB.

Onsdag 13/1


AHC - FIF

Forshaga har 6
bortamatcher i de 10 kvarvarande omgångarna. Det ses normalt som en fördel att lira hemma, men av FIFs nuvarande 27 pinnar så har man "rövat" hela 17 av dem från bortaplan.

Av de totalt 12 matcher som liras mot derbygruppsmotståndare så är 7 spelade, och där har FIF hittills 13 inspelade poäng (4 vinster, 1 likamatch och 1 torsk)

Topp2-tåget har nog gått, KAIK o Navvies känns riktigt säkra och kommer förmodligen att göra upp om seriesegern, som också innebär att man säkrar en plats i kvalet till div1.
GIK har lite att bevisa nu ett par omgångar (Nor IK borta blir en tuff nöt att knäcka) plus att man liksom FIF har 6 bortamatcher av de 10 kvarvarande.

Omgångens Hotspot 2:
Forshaga har just nu den sista playoff-platsen
, men den är långtifrån säker. Nor IK flåsar FIF i nacken och så kommer det att vara ända till omgång 25 o 26. Där kan FIF komma att göra det avgörande rycket, två matcher mot superjumbon Viking HC lär innebära minst 4 pinnar, samtidigt som NIK har Hammarö borta och Flyers hemma.
Jag vill påstå att FIF har en lättare derbygrupp än NIK, och det kommer att avgöra till FIFs fördel när playoff-platserna skall besättas.

Arvika har inte haft det lätt mot FIF, 2 torsk med ganska klarar siffror (6 - 2 och 7 - 3)
Nu har man dock "fördelen" med att lira de två återstående matcherna mot FIF hemma i Coffe Queen Arena.
AHC förstärker med ännu en finne. Pietari Oksa, en 23-åring som förra sessen lirade tillsammans med Åsvik och Ittonen i finska Jeppis, förmodligen blir han med redan mot FIF.
En defensivt stark back stod kanske högts upp på önskelistan, men Oksa beskrivs som en forward med målsinne istället. Oksa väger in på 83 pannor och är 173 cm i strumplästen. Han kommer direkt från den ungerska ligan...där han på 21 matcher skrapade ihop 11 poäng (2+9) Säsongen före, då Oksa alltså lirade i Jeppis (finska 3e-ligan) så blev det 3+5 på 11 matcher.. Återstår att se om Oksas sinne för mål skall visa sig stämma i div2 VB.. 

Tips: 2 - 4 

Slutres: 3 - 3
(0-0, 1-3, 2-0)

Oksa nätar i debuten, och FIF ramlar ur playoff, at the moment..


Flyers - KHC

Tabellåttan från Karlskoga har bara en torsk på de fem senaste, och verkar ha en uppåtgående formkurva. Kanske kommer man igång ordentligt och kan klättra i tabellen? Flyers lirar 5 hemma o 5 borta de sista 10 omgångarna, och även om man kan krångla till det för vilket lag som helst så blir det allför tufft att ens närma sig en playoff-plats.
Hittills har man full pott mot derbygruppskollegan Köping Blue Boars, 3 - 5 borta och 4 - 0 i Nobelhallen har det blivit.
Spelartapp:
Det har varit på gång
, och nu är det klart, Tomas Mitell lämnar Köping Blue Boars för spel med Enköping SK i allettan mellan. Mitell är med redan i morgon onsdag när ESK lirar mot Nynäshamn.
Även om Mitell bara var med i 4 matcher, så är det självklart ett jättetapp för Köping.

Nyförvärv:
Oskar Maikkula, 
en 18-årig köpingskille som lirat 22 matcher med Surahammar IF (där hans far Tomas Maikkula är tränare) i div1, 6 poäng (4+2) blev det i Suradressen. Maikkulla återvänder nu till moderklubben KHC för spel i div2.

Även om Blue Boars gjorde en bra match mot KHT senast, och fick med sig 1 pinne (som vissa säger inte hade skämts för 3) så brukar Flyers effektivitet vara vinstvapnet mot ett alltför uddlöst Köping.
Ser man till tidigare möten så framstår Flyers som ännu en skräckmotståndare för Köping. 5 raka segrar för Flyers, med ett målsnitt på ca 6 - 2 per match.

Tips: 4 - 3

Slutres: 7 - 4
(4-1, 2-1, 1-2) Skott: 55-51 (20-11, 17-22, 18-18)

3 - 0 efter mindre än 8 minuter, och 4 - 0 på under 12 minuter. Matchen slut efter 12 minuter som det verkar. 
Maikkula 2+1 i debuten!


KHT - Navvies

Hallsbergarna vann nu senast, 3 - 0 hemma den 22/11, men före det har Kristinehamn 4 raka segrar i inbördes möten. Den 28/10, i den 5e omgången, vann KHT med 3 - 6 på bortais, vilket också är Navvies senaste förlust. 
Nu är det alltså 2 hemmamatcher mot derbygruppskollegan Navvies som är kvar.
Formmässigt så går Navvies som tåget.., bara 2 torsk hittills på 18 omgångar är riktigt starkt.
KHTs form hackar lite, efter en torsk o två raka likamatcher så behöver 3-poängarna komma nu för att playoff-platsen inte skall tappas.
Hockey är en motivationssport, på gott och ont, den som vill mest vinner mest.. i stort sett iaf. Häri ligger mycket av coachernas jobb, att skapa den rätta inställningen inför match, och att spela de heta lirarna.
Navvies, och coach Höök, har tidigt gått ut med att man siktar mot div 1. Kommer det att hålla hela vägen?
 
Tips: 3 - 5 (femman i tom kasse)

Slutres: 3 - 3



NIK - GIK

Omgångens Hotspot 1:
Ärkederby mellan Nor IK och Grums IK, en väldigt viktig match förutom den prestigeladdning de flesta derbyn har. Nor IK vill haka på i kampen om en playoff-plats, och GIK måste hålla rejäl koll bakåt så att man inte tappar mark i förhållande till playoff-strecket.
Kan bli "onödigt" spännande på slutet.

Kils AIK och Navvies har lättare derbygrupper än Grums IK, det kommer att spela in nu när det "bara" är 10 matcher kvar, så jag tror inte att GIK kan ta sig tillbaka till serieledning.
KAIK o Navvies möts i den 26e omgången, där och då kan fighten om seriesegern och direktplatsen till div1-kvalet komma att avgöras.

Av de fem senaste matcherna mellan NIK o GIK så har NIK vunnit 3, och i 2 av matcherna så har det blivit delad pott.
I femte omgången blev det 2 - 2 i Billerudhallen, och i den trettonde omgången blev det 6 - 3 i Norvalla.
Ny keeper i GIK, Peter Zsabo från Nybro, som debuterade hemma mot ÅSK (4 - 2) genom att göra en bra insats.

Tips: 6 - 4

Slutres: 6 - 5
(1-2, 4-1, 1-2)

Nor IK upp på playoff-mark, på GIKs o FIFs bekostnad.


VHC - KAIK


Botten mot toppen, i en match som inte bör bli en match. Viking startade upp efter juluppehållet med ännu en förlust, (7 - 3) den 14e i ordningen borta mot Nor IK. Anmärkningsvärt i matchen var att VHC ändå vann skotten med 29-32. Vissa rykten gör gällande att man kommer att förstärka med ex-Vikingar, och det kan definitivt behövas inför det kommande kvalspelet.

Inbördes så står det faktiskt 2 - 2 i matcher sett över de 4 senaste matcherna. VHC vann båda matcherna förra säsongen, medan KAIK har vunnit stort (9 - 1 o 2 - 7) denna sessen.

Kils AIK har 4 torsk hittills denna sesse, att jämföra med tabelltvåan Navvies som bara har två. Senaste förlustmatchen var borta mot HHC (13/12 5 - 3)
KAIK har vunnit hela 5 matcher med uddamålet, ganska jämna matcher spelmässingt såväl hemma som borta som man ändå vinner tillslut. Det är en styrka, och en mycket viktig egenskap, när man vet att man brukar vinna även de tighta matcherna. Vissa matcher så har man haft klart spelövertag men krånglat till det vid avslut, effektiviteten har inte varit som den bör. Nu verkar man ha höjt sig effektivitetsmässigt, och det kommer att behövas i slutstriden och inte minst i ett ev kvalspel till div1.

Underskattning är alltid en risk i matcher som denna, och det är VHCs enda chans, men jag tror att KAIK är skärpta ikväll.

Tips: 3 - 8

Slutres: 0 - 1
(0 - 1, 0 - 0, 0 - 0)

Hoppsan!


ÅSK - HHC

ÅSK-vinst på bortais, 1 - 3 i den 5e omgången, sen 5 - 5 i senaste mötet i den 12e omgången i Åmål.
Åmåls SK har floppat hittills, ett tag låg man i höjd där Hammarö är nu (10) men när Mikael Engberg, Dan Lindahl och Ziga Oblak började få i gång poängproduktionen så klättrade man en bit i tabellen.
ÅSKs poängkung genom tiderna, Engberg, började sessen väldigt trögt. Nu har han dock öst i poäng på kort tid.

Nyförvärvet Lindahl (Säffle förra säsongen) har också kommit igång, vissa hävdar att han kör med en väldigt "ekonomisk" spelstil (så få skär som nödvändigt) men man måste säga att karln vet hur man snärtar in puckarna, 22 poäng (15+7) måste vara klart godkänt.
ÅSK kommer säkert att gå bättre nu efter jul, bra match senast trots torsken borta mot GIK, plus att man inför jul höjde sig och spelade jämnt borta mot KAIK och vann hemma mot NIK. I slutet på januari så har man en viktig match, den borta mot NIK. Chansen att ta ett kliv upp i tabellen kan finnas då, men det blir inte lätt.

Hammarö HC lirade 5 - 5 mot Flyers i förra omgången, och kan visst ställa till det för ÅSK, men jag tror att man är lite för sårbara i egen zon. Försvarsspelet har varit för svagt och det håller inte mot ÅSKs offensiva, redan nämnda, lirare.

Tips: 7 - 2

Slutres: 3 - 3
(1-1, 2-1, 0-1) Skott: 31-21 (12-6, 9-8, 10-7)

Engberg o Lindahl, 1+1 på båda, och Oblak 1 kasse. Viktiga för ÅSK? Typ
Johansson, Lundqvist och Odot Andersson är lirarna som ska görat i HHC.

Hammarö kvitterade 0.56 in i slutperren, sen hände inte mkt som det verkar. Lite märkligt kan man tycka.


Kommentarer
Postat av: Fält

AHC-FIF 6-5

Som sagt, Arvikas största spöke under hösten. FIF övertygade inte spelmässigt, men AHC övertygade än mindre. Hemmaplan kan ha betydelse, samt nyförvärvet Oksa. Uddamålsseger.



Flyers-KHC 3-3

Starkt av Köping att klara oavgjort mot KHT och mot Flyers kan det mycket väl bli nya poäng. En pinne var (hade jag fått halvgardera hade jag skrivit dit en 1:a)



KHT-Navvies 4-6

Hallsberg åker nog inte på så många fler poängtapp den här säsongen. Trots bortaplan tror jag dom vinner.



NIK-GIK 4-3

Världens mest omöjliga derby att tippa. Nor gick som en raket i december medan Grums stagnerade kraftigt. GIK slog förvisso Åmål på hemmais, men jag tror Nor inkasserar sin andra derbyseger på onsdag. Snortight!



VHC-KAIK 1-7

Håhåjaja. Inga poäng för VHC i denna match, oavsett hur omotiverade KAIK är. Tror inte Kyle Martins eventuella medverkan gör varken bu eller bä.



ÅSK-HHC 5-2

Åmål har kvalitet, men lyckas inte riktigt få ut allt. Hammarö är ett riktigt kämpagäng som aldrig ger upp. Risk för oavgjort men tror ÅSK vinner tack vare hemmaplan.

2010-01-11 @ 22:19:19
URL: http://arvikahockey.nu
Postat av: KAIK

AHC-FIF 5-3

Jag tror att om AHC lyckas med att tighta till det hemmåt och ha med 3e man hem för att undvika FIF:s kontringar, som är deras enda spelsätt, så klarar man detta. Men då går det inte att spela som man gjort tidigare mot sånt här motstånd!



Flyers-KHC 6-4

Sista i öppen kasse, blir tight då jag tror att KHC har lite medvind nu efter att man "snott" poäng av KHT. Alltid frågor om spelare som Mitell är med eller inte men med motivation och en gnutta tur så kan man slå vilket lag som helst i denna serie, så är det för alla lag, förutom möjligtvis Viking!



KHT-Navvies 2-3

Detta tror jag blir den tightaste matchen i denna omgång, NIK-GIK i all ära, men jag tror att våra kombatanter om 1a platsen norpar en 3-poängare här efter en benhård fight.



NIK-GIK 5-2

Jag ska ärligt säga att jag har verkligen NOLL koll på GIK längre, vem är de som står? har de fått nyförvärv? är laget infekterat av interna bråk? Därför vet jag inte, det kan mycket väl bli omvända siffror men jag VET ju iaf att NIK växer ett par-tre storlekar när det vankas derby mot Grums och bara därför tror ja på dem.



VHC-KAIK 2-8

Janej, va ska de komma med? De gamla Vikingarna som det viskas om kanske ska komma tillbaka o "frälsa"? Vad har egentligen de för slagkraftighet, hur bra har Viking varit de sista åren? Om de nu inte är nån 40-åring som var med på Vikings bättre tid som dom plockar in så lär det nog den där 0an i protokollet förbli en 0a resten av sessen. Storseger, annat finns inte. (Ursäkta min kaxighet;))



ÅSK-HHC 4-2

ÅSK verkade ha gjort en hyffsad insats mot GIK senast. De blev ju dock förlust och den förlusten tror jag blir receptet för den här vinsten. Lite argare, lite mer poängsugna för att inte tappa greppet. Med det i bagaget så blir de en 3a.

2010-01-12 @ 13:18:21
Postat av: GIK27

Mycket viktig match NOR-GRUMS imorgon vinner Grums är man med 99% klart för minst playoff

Nån gång ska väl inte nor lyckas mot grums.

Grums nya målvakt såg bra ut mot Åmål.



Tips 4-3 grums

2010-01-12 @ 21:56:33
Postat av: vhc

Stark lag insatts av viking som åxå får ett mål felaktigt bortdömmt syntes tydligt från läcktaren. sen har man fått Edgren tillbaka i buren, första matchen tror ja...

2010-01-13 @ 23:03:11
Postat av: KAIK

Jag tycker Viking var mkt bättre än tabellen visar idag! Riktig mittzonshockey blev det denna kväll och det märktes inte minst på skotten som blev smått märkliga 16-13 om jag inte minns fel! PÅ 3 PERIODER! Ang målet som blev bortdömt så är det en mkt svårbedömd situation, känns som att de är 50/50 om dommarn ska dömma mål eller inte, det ligger ju ändå ca 75 pers i famnen på Kilskeeper Oscar Öhman! Sen är de ju om pucken va där först eller inte, men ja vet inte, jag är inte dommare (som tur är kanske;))

GIK verkar ha det jobbigt nu och Nor är på G. GIK får nog passa sig så att de inte halkar ner mot det jobbiga playoff-strecket.

Att FIF trillar ner från playoff var bara en tidsfråga, men tror dock inte att de blir varken Nor elelr FIF som tar den sista platsen utan de blir Åmål.



Aja, hängde med hyffsat i tippningen denna afton iaf=) Mkt kryss dock.

2010-01-14 @ 00:09:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0