18 Daniel Karlsson
14 Fredda Pettersson
19 Ludde Laine

1p:
Domare Eriksson släpper trissan o matchen är igång.., hallååå, matchen har startat..!!?
Seg start på matchen alltså, men gästerna är minst sega och förpassar pucken ner i KIKs zon i inledningen av perren.

KIKs 1a-lina ökar tempot något, och skapar tryck mot FFIKs kasse.
Man skapar 2 – 3 avslut som keepern räddar, men en retur glider fram som en räckmacka och hungrigast är KIKs nr 4 Per Berg som slagskottar in matchens första kasse.

1 – 0 kommer efter 01:52. Assisterade gjorde nr 11 Nicke Källberg.

Matchen fortsätter i sakta mak, och det känns som att KIK har kommandot även om man inte spelar bra hockey för tillfället.
I minut 7 så får nr 23 John Gustavsson en smörpass från nr 4 Per Berg, ett jätteläge uppstår men skottet går rakt på FFIKs keeper.

Återigen är det KIKs 1a-line som pressar gästerna hårt i anfallszon.

I minut 9 så släpper domare Eriksson en solklar fasthållning, där skulle FFIK haft en utvisning men icke.

Tyvärr, men  KIK blandar och ger rätt friskt, vilket visar sig genom nonchalans i anfallszon så att ingen stannar och täcker upp på blå. Gästerna kontrar, och även om KIKarna är med tillbaka i egen försvarszon så sorterar man så dåligt så gästerna får stå framför mål och raka in pucken helt ostört.

1 – 1 efter 10:08. Nr 17 Lindberg målade, och passade gjorde nr 21 Larsson.

KIK är trots allt det bättre laget och skapar tryck mot gästkeepern. Gästerna hinner inte med och tvingas ta till oschyssta metoder.
PP: 15:50. Nr 3 Erlandsson får sitta i busbåset.
Svagt spel i PP av KIK, man spelar med får små marginaler och bedriver pucktransport hellre än att passa pucken. Inga större problem orsakas för gästerna.

Inledningsperren slutar 1 – 1, och nu hoppas man på en skärpning från hemmalagets sida. Det är bara i kortare sekvenser som spelet har fungerat hyfsat, och tyvärr har spelet i egen zon varit nonchalant och slarvigt, en tillbakagång till gamla synder.

Från och med nu skall matchen liknas vid en chokladask
. En chokladask som man fått under julen, men av sorten man inte känner igen, och den har heller ingen beskrivning av chokladbitarna.
Så det blir till att chansa när man ska välja vilka bitar man skall ta.
Chokladasken har tre lager (perioder), och i det första lagret hittar jag en och annan hyfsat god chokladbit medans jag spottar ut ganska många.. (kanske var det körsbär i flera av dem, det gillar jag inte!)

2p:
Andra lagret, f´låt, perioden börjar.

Hoppet om en bättre start och ett bättre fokuserat KIK grusas ganska snart. Tvärt om är det gästerna som bidrar med fokus och en tydligare taktik och spelplan.
FFIK checkar KIK ganska högt i mittzon, samtidigt som KIKarna mest bedriver pucktransport. Vid flera tillfällen så går KIK bort sig var på gästerna kontrar ganska enkelt.

Efter 5 minuter så ser det lite lite bättre ut, och KIK har nu bättre längd på sina anfall.
I minut 6 skapar KIK ett jätteläge, efter snurr i offensiv zon så når pucken friställd KIKare vid högra stolpen men FFIKs keeper räddar med en skaplig benparad.

BP: 06:46
KIKs nr 27 Johan Larsson visas ut på grund av en Puck Out.
FFIK får till ett riktigt bra PP, med hög fart på grickorna och bra pucktempo. Hult i hemmakassen tvingas till flertalet räddningar, men tyvärr lämnas Hult ganska ensam, returerna rensas inte undan av KIK-backarna, en retur fångas istället upp av en FFIKare som rakar in ledningspucken för gästerna.
1 – 2 kommer klockan 08:17 (missade målskytt o assist)

En kort stund efter gästernas ledningsmål så är gästernas nr 7 Johansson överhettad, vilket resulterar i utvisning.

PP:08:43
och nämnde Johansson får kyla ner sig ett tag.
KIK får så småningom till ett uppställt PP, och man passar pucken istället för att transportera.
Smack, smack, ett par hårda pass och pucken når nr 13 John Sättermann som vispar till.

2 – 2 efter 09:13 En patenterad handledare från Sättermann, och vi ser den vackra strutformen i nätet bakom FFIKs keeper. Passade gjorde nr 11 Nicke Källberg och nr 4 Per Berg.

Skönt med kvitteringen, men detta följs av allt annat än skönlir som man inte borde skriva hem om.., och ändå gör jag det.

Gästerna bjuds på ett PP när KIK får en utvisning för något som den randige linjemannen bedömer vara to many players. En KIKare är på väg in i båset och har ena benet inne då hans grilla som fortfarande är kvar på isen träffas av pucken. Ett solklart misstag, men det händer ju även den bäste.

BP: 10:29
och KIKs nr 19 Ludde Laine sitter av lagstraffet.
Detta BP dödas enkelt av ”den röda maskinen”, som har ett par heta chanser att ta ledningen med en ”gubbe” (född -92) mindre. En jätteräddning av gästernas keeper är det enda som hindrar hemmalaget från att näta i minut 13.

Tyvärr är det snart dags för en ny KIK-utvisning.

BP: 14:03
när KIKs nr 23 John Gustavsson åker ut för en bentackling, även om den syntes vara ofrivillig.
Nu går det undan, gästerna vinner tek i KIK-zon och skott kommer. Tror det blir en retur som rakas in.
2 – 3 med 14:08 på matchuret. 5 sekunder, det var allt FFIK behövde för att ta ledningen.
Nr 11 P Olgemar målade, assisterad av nr 3 Erlandsson

Direkt på tek så är gästerna nära att utöka sin nyvunna ledning, men Hult 9 hemmakassen reder ut det och KIK tar istället upp jakten på kvittering.

Så vitt jag kan se så går coach Brolin Öhrn i KIK-båset ner på folk för att få upp tempot mot slutet av mittenronden.
Tempot ökar följdaktligen, och nu ser vi ett helt annat KIK. Spelet förpassas nästan totalt till offensiv zon och flera fina lägen skapas men inget som resulterar tyvärr. Tama avslut och bra målvaktsspel hindrar KIK från att kvittera trots att man lirar i anfallszon de 4 sista minuterna av mittenperren.

Efter 40 spelade minuter
så leder FFIK med 2 – 3, och det är inte orättvist även om KIK lekte potatispress i slutet av 2a p. FFIK kom ut och spelade bättre än KIK i mittenronden, och man hade dessutom ett effektivt PP.

Om man summerar, så var ändå de sista bitarna som togs ur det andra lagret på chokladasken riktigt smaskiga, och att det trots de direkt äckliga bitarna som inledde det andra lagret ändå känns som att det tredje lagret kommer att bjuda på en fin avslutning.. Kanske en trillingnöt till och med?!

3p:
Bättre fart och fokus på hemmalaget mer eller mindre från start på slutperren.

3 – 3 kommer redan efter 01:15.
Comebackande nr 5 Robin Karlsson (2 månaders matchuppehåll pga skada) har pucken djupt i offensiv zon och hittar nr 13 John Sättermann mitt i slottet…och visp så stänker det till i högerkrysset. Snyggt, skönt och..skönt!

Nu ligger KIK på för att ta ledningen i matchen, som i minut 3 när nr 4 Per Berg har ett bra skott som tar på keeperns axel och sånär trillar in.

Kändes inte som något man ville ha, men vi fick det ändå
BP: 02:57 när KIKs nr 24 Putte Palmkvist får sitta på botbänken ett tag.
Tack och lov är gästernas fina spel i PP som bortblåst, och inget av rapportervärd karaktär inträffar.

I minut 7 ser vi tyvärr flummigt spel i egen zon från KIK-håll, var på gästerna i princip bjuds på målchanser. Skönt då att Hult i hemmakassen agerar allt annat än flummigt.

Med 12-13 minuter
kvar så känns det som att detta kan sluta hur som helst, KIK leder puckinnehavet stort i slutronden men gästerna är inte ofarliga. Tyvärr så är också hemmalaget emellanåt alltför gästvänliga och ger bort pucken titt som tätt så att farliga kontringssituationer uppstår. Backhandsrensningar slås i blindo rakt ut till FFIK på blå.., och man sätter varandra i tidsnöd med vansinnespass istället för att slå sarg ut.

KIK äger puck men har lite svårt att ta sig in framför gästkassen, nytt försök kommer när hemmalaget anförs av nr 27 Johan Larsson som tar med sig pucken upp genom mittzon och in i offensiv zon (borde ha varit utvisning på den ryggsäck från FFIK som hängde på ryggen i 25 meter)

Nämnde Larsson hittar nr 4 Per Berg som i sin tur hittar nätmaskorna. Gästkeepern tror att läget är förbi men då daskar Berg upp trissan i vänstra klykan från snäv vinkel

(Kolla vattenflarran!)
4 – 3 kommer välkommet med 10:01 på matchuret. Skönt, viktigt och tjusigt!

Direkt på tek så rasslar det igen!

5 – 3 efter 10:07
Vunnen tek och rakt på mål, som följs av ett läckert skott som helt ställer gästkeepern. Nr 11 Nicke Källberg var målskytten. Rappt, psykologiskt och snyggt!

PP:12:27
när FFIKs nr 14 Sandell bestraffas med 5+Game efter en checking from behind.
5 minuter med en gubbe mer, det borde innebära utökad ledning..men inte denna gången.
Tempot som hade behövts uppbådas inte, det blir knappt ett uppställt PP.

Känns som att matchen är avgjord nu, gästerna fick ”punktering” och KIK agerar med lite bättre fokus och släpper inte till något i egen zon.

BP:16:41
när KIKs nr 11 Nicke Källberg åker ut för roughing.
KIK spelar bra i BP och tillåter inte gästerna att kontrollera pucken.

Med 15 sekunder kvar av matchen så begär FFIKs coach time out.
Keepern plockas men sekunderna går och KIK vinner matchenmed 5 – 3

Summering:
En jämndålig förstaperre
En mittenperre som vinns av FFIK
En slutrond som vinns klart av KIK

I chokladaskens tredje lager
ligger de goaste bitarna, och vi slukar dem en efter en.. Det finns några äckliga bitarna där också men de är inte många.

Om jag kommer att äta en till ask av samma sort? Nja, det hoppas jag inte, eftersom jag vet att det finns goda möjligheter att man erbjuds betydligt mer delikat ”choklad”.., men trillingnöten som fanns i tredje lagret vill jag gärna ha fler av.

KIK är ett klart bättre lag än FFIK
, det visar tabelläget om inte annat. Tyvärr har KIK en otäck förmåga att sänka sig till motståndarnas nivå och t o m lägre. Det visar sig i form av bristande ödmjukhet och i nonchalant uppträdande. Det grundspel som KIK behöver för att ha en chans att greja en plats i playoff måste vara ett GRUNDSPEL. Man kan inte hålla på och hatta med inställningen hit och dit, en mot GSK och en mot FFIK, (för att ta några glasklara exempel) det avspeglar sig direkt i disciplinen till spelplanen när man går in i matchen med fel fokus.

Vem bör ta ansvaret för att det inte fortsätter att ske? Varje enskild spelare!

Matchens minus :
- 1a p
- 2a p

Matchens plus:
+ Berg, Sättermann och Källberg med sitt skarpa skytte!
+ Hult i hemmakassen (lite ensam där ett tag va?)
+ Frans Gustavsson, felfri!

Passar även på att ge domare Eriksson beröm för sin instats, i princip felfri ,och när en domare inte märks alls i matchen så måste det betyda att han gjort ett bra jobb!