Kvalserie E till div1 2010-2011. Uppdateras!


Här hittar du lite info om lagen och hur kvalet skall spelas


Mjölby Hockey har denna säsong lirat i div1 E, där man efter 27 omgångar landade på jumboplatsen med 8 vinster och -52 i målskillnad. Till denna säsongen så blev MHC av med toppduon i den interna poängligan, Kungsöraren Linus Berg (som just nu lirar playoff 2 till kvalserien till allsvenskan med IFK Arboga) och Ulf Söderström som lade grickorna på hyllan för att ta över coachsysslan i MHC efter Daniel Rydmark.

Mjölby Hockeys hemsida
Här finns mycket att läsa om Mjölby hockey och deras lag. En kul och intressant kvalguide har man också totat ihop.


IFK Munkfors har även de lirat i div1 E denna säsong, där man efter 27 omgångar slutade på femte plats med 11 vinster och -40 i målskillnad. Ett "konstigt" ras i liret i fortsättningsserien ledde till att Munkfors återigen tvingas försöka kvala sig kvar i div1.
Rykten har också gjort gällande att laget, av ekonomiska skäl, skulle dra sig ur kvalserien men det har bara varit rykten som sedan ett tag har dementerats av klubben.

IFK Munkfors hemsida
En hemsida som inte håller speciellt hög klass men ändå innehåller en del nyttig information, t ex deras egna kvalguide

Div 1 E:s sluttabellSluttabellen efter fortsättningsserien


IFK Munkfors och Mjölby HC anses av de flesta vara favoriter till att ta de två platserna som leder till spel i div1 nästa säsong. Det kan man ju förstå, men det skall liras om det och både Kils AIK, Grums IK och Grästorps IK vill förstås göra sitt bästa för att krångla till det för div1-lagen. Åtta matcher per lag återstår innan vi vet hur det gick.
Kils AIK slutade som seriesegrare i div 2 VB, och man gjorde det på ett övertygande vis. Målsättningen inför säsongen var "bara" att bli topp-5.

Kils AIKs hemsida
En mycket bra och informativ hemsida där man får reda på det mesta man behöver, skulle dock vara intressant med en intervju med coachen inför kvalseriestarten...om man får önska något.


Grums IK landade på tredje plats efter 28 omgångar i grundserien, och hade det lite krångligare att ta sig till denna kvalserie, men efter att ha tagit sig vidare till playoff 2 tillsammans med Navvies så tog man sig lättare än väntat förbi just Hallsberg Navvies efter totalt 8 - 5 på två matcher.

Grums IKs hemsida
Här hittar man förvisso en del information men det är ändå långt ifrån den klass som t ex KAIKs hemsida har.Grästorps IK
har lirat i div2 A södra

Nr 85 Carl-Johan Svensson får anses ligga bakom mycket av GIKs framgångar, 72 poäng (35+37) talar för det.


Grästorp IKs hemsida
Här verkar man behöva hjälp med hemsidan, konstigt och ologiskt upplagd, svagt uppdaterad.Spelordning för kvalserie E till Division 1 2010-2011:

Omgång 1 - Söndag 2010-03-07

kl 16.00 Mjölby HC-IFK Munkfors

Dessa lag har alltså mötts 5 gånger under säsongen,
3 vinster för MHC och 2 för IFK. IFKs segrar kom dock före jul (3 - 2 hemma och 1 - 2 borta) Senast lagen möttes var i fortsättningsserien för 1,5 vecka sedan då MHC vann med 6 - 2.

Tips: 5 - 1

Resultat: 6 - 2
(2-0, 0-0, 4-2) Skott:48-26 (14-7,11-11,22-8)

Matchreferat från MHCs hemsida, och ett matchreferat från Munkfors hemsida.


Måndag 2010-03-08

kl 19.00 Grums IK-Kils AIK

Det känns lite fördel Grums IK,
dels pga att de har matchat flitigare men också för att de känns hetare rent viljemässigt.
Div1-kvalserfarenheterna är större hos GIK, som klubb iaf, och det kan också spela in.
Från KAIK hörs det från både coach och spelarhåll att man tror att man kommer att lira div1 om någon säsong.., underförstått inte nästa säsong alltså.. Hoppas man har pratat igenom det där internt, annars kan det bli riktigt jobbigt i kvalserien om man har supersned inställning och ett lag som drar åt fem olika håll. Min erfarenhet säger att man måste tro på att allt är möjligt om man ska kunna få ut sin fulla potential.
GIK ligger i vinnarspåret efter sitt framgångsrika playoffäventyr, medan KAIK har 2 - 15 på de två senaste matcherna (KHT 7 - 1 och Skåre 8 - 1)

Tips: 4 - 2

Resultat:
8 - 5 (2 - 2, 4 - 1, 2 - 2) Skott: (14-11, 13-12, 10-6)

13 mål känns lite väl mycket, trodde det skulle bli tightare mellan dessa lag när det står så pass mycket på spel. Prestigen är förstås stor mellan lagen eftersom så många har lirat i bägge lagen, därav den heta stämningen och de många utvminuterna.
Kil har förmodligen tappat i intensitet och inställning sen det blev klart att de skulle vinna serien och gå direkt till kvalet.

Matchref från GIK och från KAIK

Läs ett matchreportage från NWT och ett annat från VF


Omgång 2 - Onsdag 2010-03-10

kl 19.00 IFK Munkfors-Grums IK

Derbydags, och pressen ligger definitivt på hemmalaget. Lite av ett drömläge för unga GIK, först den sköna prestigesegern mot KAIK och nu en "alltattvinnamatch" som jag tror passar GIK perfekt. Skulle inte förvåna mig om Munkfors kommer att uppträda nervöst, och det är matchens första 10 minuter som kan bli avgörande. Ett slumpmål, keepertabbe, åt något håll kan släppa på nervknutarna.


Tips: 4 - 5 (Bomben avgör med 15 sekunder kvar)

Resultat: 8 - 5 (3 - 2, 2 - 2, 3 - 1) Skott: (11-9,x-x,x-x)

Verkar som att GIK började bra, ledning med 1 - 2 i första perren, men sen ökade Munkfors tempot och tog över.
Antar att Munkfors lägstanivå är skapligt mycket högre än GIKs och att det avgjorde ikväll.

Läs NWTs matchreportage här


kl 19.00 Kils AIK-Grästorps IK

Det ska bli mycket intressant
att "se" hur KAIK hanterar den "tunga" förlusten mot GIK. En prestigeförlust som säkert svider rejält, samtidigt som man förmodligen känner att man inte riktigt kan gör sig själva rättvisa. Mest beroende på felaktig planering, bara en match på 14 dagar (?!?!?) vilket självklart innebär att man tappar i matchtempo och intensitet, men också beroende på lite "oturliga" domslut. 
Håll koll på Grästorps nr 85 KAIK!

Tips: 4 - 3

Resultat: 1 - 8
(0 - 3, 1 - 4, 0 - 1) Skott: 38-34 (16-11,12-12,10-11)

Hasse, matchrapportören, menar att Grästorp var mycket mer motiverade än KAIK (vilket han har svårt att förstå) och visst kan det vara skillnad på motivationen (kanske sitter torsken mot Grums kvar när matchen börjar?) men frågan är om Kil med 100% rätt motivation skulle ha rubbat Grästorp ändå.. Så vitt jag förstår det hade det kunnat bli tvåsiffrigt i baken om inte Grästorp slagit av på takten i slutronden. (Jag såg inte matchen men tolkar matchrapporten så)
Det är många poäng kvar att spela om, men tyvärr, jag tror inte Kil grejar att vända det här, nu är risken stor att man slutar på jumboplatsen i kvalet.
Min analys om varför starten på kvalserien blev så här är glasklar. Först fel fokus så fort serieseger var klar (supertorsk mot KHT) och sen uttalanden från coach och lirare som visade att man inte trodde på vidare avancemang + 14 dagar med bara en match vilket sabbade matchtempot och intensiteten.
Som sagt, det är mycket kvar att spela om så visst kan KAIK snygga till detta rejält OM MAN VILL.., men skulle man sluta jumbo så har man ändå gjort en grym säsong som man med rätta kan vara mer än nöjda med.


Omgång 3 - Fredag 2010-03-12

kl 19.00 Grästorps IK-Grums IK

GIK mot GIK, och GIK är förvarnat.
Grums IK gjorde en bra match borta mot IFK Munkfors, men hemmalaget verkade ha ett högre tempo och vann tillslut ganska komfortabelt. GIK hade dock ledningen två gånger, 0 - 1 och 1 - 2, plus att man svarade för en fin upphämtning och sånär gick ikapp när Munkfors ledde med 5 - 2

"En livsviktig seger!" Läs VFs matchreportage här.
Bäst i GIKs match mot IFK var Magnus Forssten och Daniel Odhe.
"– Vi bjuder upp till rejäl kamp och visar att vi i grunden är ett väldigt hockeykunnigt lag, konstaterar GIKs coach Staffan Lundh enligt NWT

Ett annat GIK, Grästorps IK, gjorde en ännu bättre match senast. Vinst med hela 1 - 8 borta mot Kils AIK.
Inget av lagen kommer med underskattning till matchen, och självförtroendet är gott hos båda lagen. Grästorps 1a-femma var mycket vass senast mot Kil, och jag antar att dessa gubbar kommer att ligga på hårt mot Grumskassen. Kan Grumskeepern inleda med att täppa igen de första 10 så är mycket vunnet.


Tips: 4 - 4, efter 60 min, men i sudden petas segerpucken in av GIK.. ;) 

Äh, eftersom Grums IK är från "min" div2-serie så tippar jag med hjärtat,
och då Grums som vinnare, 3 - 4.
2,25 in i sudden "nickar" nr 19 Wilfan in en isare på en assistlobb från nr 17 Boström (är han fit for figth?)


Resultat: 3 - 2 efter sudden. Publik: 713!

Tung bortatorsk för Grums, men eftersom Grums hade 2 - 2 efter 60 minuter så blev det iaf 1 pinne!

Videoklipp från matchen GIK - GIK:
kl 19.00 Mjölby HC-Kils AIK

"Det var mesigt och tafatt",
säger Kils AIKs coach Rickard Ewen efter dyngtorsken hemma mot Grästorp.
Trots 2 x 8 insläppta mål på de två första matcherna i kvalserien så är det bara keepern Oscar Öhman som får beröm, utan hans kamp och ibland bländande parader så hade det blivit tvåsiffrigt i baken.
Ewen säger att hans lag inte var tillräckligt ödjmukt, "-det funkar inte att ta det som en vanlig div2-lunk"
Min kommentar blir då att han naturligtvis har rätt, men eftersom förberedelserna (för en utomstående iaf)har hållit samma nivå så kan man inte förvänta sig ett annat uppträdande från sitt lag.

Läs NWTs matchreportage här och VFs här.
– Vi ville verkligen inte ha den här starten på kvalserien. Jag är livrädd att det kommer bli total soppatorsk, men jag kommer kämpa på och mana på grabbarna säger coach Ewen. Det kommer också verkligen att behövas, och inte minst i fredagskvällens match. Mjölby HC, av många ansedda som favoriter till att bli kvalseriens etta, kommer att ta emot KAIK med varma servetter.

Inför mötet med Kils AIK så har MHC lancerat en kvalblogg. Det är Peter "Trötter" Andersson, keepertränare i MHCs A-lag som bloggar.

"Pigga och hungriga möter trötta och desperata" Det kan man läsa på MHCs hemsida inför matchen, och man hänvisar förstås till sitt 5 dagars matchuppehåll och till att KAIK skall lira sin tredje match på fem dagar.

Tips: 8 - 3

Resultat:
3 - 2 (2 - 1, 1 - 1, 0 - 0) Skott: 40-30 (14-12, 10-6, 16-12)

Betydligt tightare än jag (och MHC) väntade mig. Synd att det inte räckte ända fram för Kil. Nu blir det riktigt tungt!
Läs en matchkommentar på KAIKs hemsidaKvalserietabellen efter 3 omgångar
Omgång 4 - Söndag 2010-03-14

kl 16.00 Grästorps IK-IFK Munkfors

Hur ska det gå för Munkfors?
Viktig match för värmlänningarna, spelet bör lossna nu annars kan detta rulla iväg och bli en tuff historia att få rätända på. Grästorp är obesegrade efter 3 matcher men nu möter man sitt första div1-lag i kvalserien.
Munkfors vann hemma mot Grums, men på inget sätt övertygande. Grums var inte lika effektiva, annars var det en mycket jämn match. Nu ska alltså Munkfors möta Grästorps IK och det känns som upplagt för en rysare för värmlänningarna. Över 700 i publiken var det förra matchen, detta plus ett lag med självförtroende och lite underdog-läge gör att nervositeten hos bortalaget kan komma krypande.


Tips: 6 - 4

Resultat:
7 - 2 (4 - 0, 3 - 1, 0 - 1) Skott: 37-28 (14-11, 14-8, 9-9) Publik: 708

Det är visserligen 6 omgångar kvar, men nu blir det riktigt svårt för IFK Munkfors att förnya sitt div1-kontrakt.

IFK Munkfors blev beordrade att lämna isen utan att tacka för matchen.
"– Som ansvarig för gruppen beordrade jag in dem, i stället för att det skulle bli mer skit. Domarna hade redan tappat matchen fullständigt, smockan låg i luften", säger Munkforstränaren Henrik Rehnberg.
Läs NWTs matchreportage.


kl 16.00 Grums IK-Mjölby HC

En pinne efter likaläge efter 60 spelade minuter
, ett resultat som kanske känns snöpligt men det skall nog visa sig att Grästorp blir svårbemästrade för alla lag. Nu är det istället dags för den andra div1-motståndaren i kvalet, ett MHC som har två segrar på sina två spelade matcher. Det blev betydligt tuffare att betvinga KAIK än vad MHC hade räknat med, och nu skall man alltså möta Grums IK på bortaplan (som vann mot KAIK).. Jag tror väl inte att Mjölby gör misstaget att underskatta ännu en motståndare från div2..,eller?

"-Fyra femmor från start" Klicka på länken och läs MHCs införmatch-snack.


Tips: 5 - 4

Resultat: 1 - 7
(1 - 3, 0 - 3, 0 - 1) Skott: 31-45 (12-16, 9-18, 10-11)


Inget snack i Billerudhallen, MHC tog kommandot snabbt och är alldeles för effektiva i PP mot ett GIK som för dagen (enligt matchrapportören) inte alls kom upp i normal standard. (Ett par viktiga pjäser på skadelistan kan ligga bakom lite av det)

Dock, när ett lag inte kommer upp i normal standard så brukar det ju faktiskt bero ganska mycket på att motståndarnas spel inte tillåter det. Mjölby HC är förmodligen ett bättre lag än Grums IK även när Grums IK spelar som bäst. Kanske blir det inte så stor mjölbyseger då men, som sagt, jag tror Mjölby är ett bättre lag.


Kvalserien inför omgång 5
Omgång 5 - Onsdag 2010-03-17

kl 19.00 Mjölby HC-Grästorps IK

"Final" i kvalserien.
Mjölby HC, utan poängtapp, tar emot Grästorps IK som har en pinne mindre. Mycket kan hända fortfarande men tendensen efter de fyra första omgångarna är inte precis otydlig. Mjölby och Grästorp har gjort ett ryck, dels poängmässigt men även spelmässigt.

Läs MHCs införmatchen-reportage.

Detta är en väldigt viktig match, det lag som vinner skaffar sig ett riktigt bra utgångsläge inför de återstående 5 omgångarna.
Noterbart är att Mjölby bara har en hemmamatch kvar efter denna match, vet inte hur stor roll det spelar men visst kan det inverka.

Grästorp körde formligen över MHCs div1-kollega Munkfors i förra omgången, inför drygt 700 pers i publiken så var matchen i princip slut efter 20 minuter. Nu möter man dock ett lag med mycket bättre självförtroende.


Tips: 5 - 6 (GIK hänger segerpucken i sudden)

Resultat: 4 - 3 (eft straffar) 3 - 3 efter 60 min, (0 - 1, 2 - 1, 1 - 1, 0 - 0, 1 - 0) Skott: (10-7, 15-11, 21-7)


kl 19.00 IFK Munkfors-Kils AIK

Två lag i enormt behov av poäng,
dessutom värmlandsderby. Hittills nollade KAIK gjorde en riktigt bra match senast borta mot MHC (torsk med 3 - 2) och upprättade lite av sin heder även om det inte räckte ända fram. Nu möter man ett desperat jagande Munkfors, som normalt har en högre lägstanivå och speed.

Tips: 7 - 4

Resultat: 6 - 1
(0 - 0, 1 - 0, 5 - 1) Skott: (8-9, 12-4, 14-6)

 


 

Tabellen inför den 6e omgången


Omgång 6 - Söndag 2010-03-21


kl 16.00 Kils AIK-Grums IK

Kan bli en riktigt het returmatch det här! Mycket gruff, och fokus på domarinstatsen i den senaste matchen lagen emellan. Kil har inget mer att spela för än äran, frågan är om det räcker som revanschbränsle?

GIK kan ju förstås rent teoretiskt ta sig upp över strecket men det känns just bara teoretiskt.

Tips: 6 - 5

Resultat:
4 - 3 (1-0, 2-1, 1-2) Skott: 10-8, 13-10, 10-8

KAIKs hemmaseger krånglar till det rejält för Grums IK, chansen finns förstås fortfarande men GIK hade behövt seger i denna matchen nu när det återstår 3 riktigt svåra.

kl 16.00 IFK Munkfors-Mjölby HC

Snacka om måstematch för hemmalaget! Läs Mjölby HCs försnack

Mjölby är vid vinst i princip klara för div1, detta plus att Munkfors är tokpressade att vinna är förstås en stor fördel för MHC.

Tips: 4 - 6


Resultat: 3 - 0
(1 - 0, 1 - 0, 1 - 0)

9 PP för MHC men noll mål, det håller förstås inte med så svag effektivitet. Mycket skönt för IFK Munkfors att vinna när man som allra mest behövde det.

"– Vår målsättning är att hänga kvar i ettan, som det känns nu ligger allt i våra egna händer", säger Munkforstränaren Henrik Rehnberg. Läs NWTs matchreportage

Tabellen inför omgång 7Grästorp i serieledning?
Jo, det kan vara så efter denna omgång. Munkfors i serieledning efter denna omgång? Jo, så kan det bli. Det kan ske förändringar i botten också, vilket gör att spänningen fortsätter med bara 3 omgångar kvar.


Omgång 7 - Onsdag 2010-03-24

kl 19.00 Grums IK-IFK Munkfors

Jämnt spelmässigt, men med ett effektivare hemmalag. Så kan man kanske sammanfatta förra mötet lagen emellan.
Efter det har Munkfors ryckt upp sig, segern i måstematchen hemma mot Mjölby tyder på det.
Serien lever i allra högsta grad, chansen till div1 finns fortfarande för alla lag. Det borde borga för att kampviljan skall finnas och att vad som helst kan hända.

Tips: 4 - 5

Resultat: 4 - 6
(1 - 3, 0 - 0, 3 - 3) Skott: 9-12, 10-15,12-16

En jämn match där det såg ut som att bortalaget ändå skulle vinna ganska komfortabelt. Sen kommer GIK tillbaka starkt och utjämnar och går om.. Då var det svettigt att vara Munkforsare antar jag.. Då vänder Munkfors och sätter sista i tom kasse. Tungt för GIK att vara så nära men ändå torska för andra matchen i rad mot Munkfors.


kl 19.00 Grästorps IK-Kils AIK

Ett hemmalag med allt att spela för mot ett bortalag som egentligen också har allt att spela för. Det ska förstås väldigt mkt till om KAIK ska kunna utmana om en plats ovanför strecket men så länge det är teoretiskt möjligt så hoppas jag att man ger det en rejäl chans.

Tips: 5 - 4 (efter sudden)


Resultat: 7 - 0 (4 - 0, 3 - 0, 0 - 0) Skott: 7-14, 13-7, 11-15

Grästorp har nu 15 - 1 på två matcher mot KAIK, det är helt enkelt klass-skillnad mellan dessa lag.

 

Kvalgrupp E
Rk Team GP W T L GF:GA TP OTW OTL PSW PSL
1 Grästorps IK 5 3 2 0 28 : 9 12 1 1 0 0
2 IFK Munkfors 6 4 0 2 27 : 23 12 0 0 0 0
3 Mjölby HC 5 3 1 1 20 : 11 11 1 0 0 0
4 Grums IK Hockey 6 1 1 4 23 : 33 4 0 1 0 0
5 Kils AIK IK 6 1 0 5 13 : 35 3 0 0 0 0


Grums har nu ingen möjlighet
att avancera i tabellen, naturligtvis inte KAIK heller. Topptrion har dock allt att spela för fortfarande, vilket bör innebära att det blir spännande ända in på mållinjen.

Grästorps fina målskillnad är förstås jätteviktig i sammanhanget. De tillsammans med Mjölby har ju 3 matcher kvar att spela (9 pinnar på spel) medan Munkfors maximalt kan nå upp i 17 poäng på sina två kvarvarande matcher. Riktigt heta matcher är de mellan Munkfors och Grästorp på söndag, snacka om viktig match, och den mellan Grästorp och Mjölby i sista omgången (om det inte redan är klart då)Omgång 8 - Fredag 2010-03-26

kl 19.00 Grums IK-Grästorps IK

Ett hemmalag som inte
har något mer att spela för än äran, och att det är sista hemmamatchen för sessen i Billerudhallen (vilken är en av sveriges tidigast byggda ishallar, typ 5e i landet eller något liknande). Vad kan det leda till? Kanske till ett avslappnat spel som får det att lossna lite mer spelmässigt, men troligast är dock att det inte blir så disciplinerat i defensiven som det bör vara mot ett så pass offensivt skickligt lag som Grästorp är.

Grästorp har å sin sida en hel massa att spela för, serieledningen skall behållas så vinst och tre friska pinnar är det enda som gäller för dem.
På tal om att lossna så målade Grästorps specielle poängkung, nr 85 Carl-Johan Svensson, hela 3 ggr (2a,3e och 4e kassen) senast hemma mot KAIK.

Förra mötet mellan GIK o GIK, vanns av GIK efter sudden.. Alltså 3 - 2 till hemmalaget.
Denna gången tror jag på fler mål, och en match där Grästorp IKs motivation kommer att avgöra ganska tidigt.. Klart efter 1,5 perre typ.


Tips: 3 - 7

Resultat: 3 - 5
(0-2, 2-1, 1-2) Skott: 13-11, 11-12,15-9
kl 19.00 Kils AIK-Mjölby HC

Här skulle man kunna skriva nära nog exakt samma sak som i matchen ovan, ett hemmalag utan något att spela för men det är inte sista hemmamatchen. Motivationen är förmodligen riktigt på dekis hos killingarna, man blev totlasnorade av Grästorp senast med hela 7 - 0.., vilket förmodligen hade blivit tvåsiffrigt om inte hemmalaget dragit av på takten de sista 20.
Skotten verkar ha vunnits av Kil, men det säger kanske inte så mycket eftsom en pissmyra som flippas från mittzon också räknas som skott.

Mjölby stod över förra omgången, och har sen man senast var i hetluften förpassats från förstaplatsen i serien till platsen under strecket. Det är man förstås inte direkt nöjda med, så motivationen för att gå för seger och tre essentiella pinnar ska det alltså inte vara några problem alls med. Läs MHCs införmatchsnack

Likheterna mellan denna omgångs inblandade lag fortsätter, detta eftsom förra mötet mellan MHC och KAIK även det slutade med 3 - 2.

Tips: 3 - 7

Resultat: 5 - 9 (3-4, 2-3, 0-2) Skott: 9-13, 8-13, 11-6
Tabellen inför omgång 9

Det står mellan 1an,2an och 3an. Grästorp har bäst utgångsläge i o m sin serieledning med 1 pinne och sin fina målskillnad (+21), men Grästorp har det svåraste matchprogrammet eftsom man skall möta de två div1-lagen i de två sista omgångarna. Svåraste matchen kanske blir den i eftermiddag borta mot Munkfors. Jag orkar inte hålla på och räkna hit och dit på alla scenarios, men om GIK vinner mot Munkfors så är GIK klara för div1.

Om Mjölby vinner mot Grums hemma (spelas i Linköping i Cloetta Center) samtidigt som Grästorp spöar Munkfors så blir sista omgången betydelselös.

 

Omgång 9 - Söndag 2010-03-28

kl 16.00 IFK Munkfors-Grästorps IK

Ännu en måstematch för Munkfors. Motståndarna, Grästorps IK, körde fullständigt över Munkfors på sin hemmais i 4e omgången. Hela 7 - 2 blev det inför den stora publiken (702) Matchen avslutades tumultartat, och spelarna i IFK Munkfors beordrades av isen utan att tacka för matchen.

IFK Munkfors har inte förlorat sedan förra mötet med just Grästorp, 3 raka segrar blev det innan man stod över förra omgången. Jag tror att hemmalaget kommer att sälja sig riktigt dyrt ikväll, det måste helt enkelt bli vinst om inte div1-kontraktet skall gå om intet, men det vill till att den duktige keepern Alexander Hermansson fortsätter sitt fina målvaktsspel.

 

Tips: 4 - 3 (efter sudden)

Resultat: 1 - 4 (1-1, 0-1, 0-2)

 

kl 16.00 Mjölby HC-Grums IK

Ett hemmalag som behöver vinna mot ett bortalag som bara kan lira för att det är kul. Att matchen liras i Cloetta Center kan få en viss inverkan också, men det är inte självklart att det enbart är till MHCs fördel.

Här hittar du MHCs införmatchenreportage


Tips: 5 - 4

Resultat: 6 - 0 (2-0, 1-0, 3-0) Skott: 46-22 (14-7 19-9 13-6)

 

Kvalserietabellen efter näst sista omgången

Kvalserien är avgjord med sista omgången kvar att spela.

Div2 -laget Grästorp IK och div1-laget Mjölby HC gratuleras härmed till div1-kontraktet!

IFK Munkfors lirar därmed i div2 VB nästa säsong, bla tillsammans med Grums IK och Kils AIK.Omgång 10 - Onsdag 2010-03-31

kl 19.00 Grästorps IK-Mjölby HC

Prestigematch!...?
Båda lagen kunde redan efter förra omgången fira div1-kontraktet, så det återstår att se vad man klarar av att uppbåda i form av vinnarvilja till denna matchen. Resultatmässigt spelar det ingen roll hur det går, men det kunde ju kännas bra att sluta som vinnare av kvalserien förstås.
Grästorp IK har ju haft en grym hemmapublik med i snitt runt 700 pers per match, det kanske det inte blir nu när det redan är avgjort, men om publiken kommer så vill man säkert se ett hemmalag som går för seger.

Försnacket på MHCs hemsida hittar du här


Tips: 4 - 3

Resultat:


kl 19.00 Kils AIK-IFK Munkfors

Avslaget derby?
Kils AIK är säkert helnöjda med säsongen, även om de inte alls fick ut sin potential i denna kvalserie. Det kändes som att man själva såg till att rumphugga sig mentalt när man innan kvalseriestarten både från coach och spelarhåll gick ut och i princip gav upp. Konstigt agerande måste jag säga..
IFK Munkfors har i flera säsonger befunnit sig i gränslandet och nu är man alltså tillbaka i div2 till nästa säsong. Jag vet inte om det blir billigare rent resemässigt för klubben att lira i div2, men att IFK Munkfors har haft en ansträngd ekonomisk situation är inte någon hemlighet så det kanske var något som ändå måste ske..

"Nä, Ja ente bitter..!"
Det är stor skillnad på lagens förutsättningar. Grästorp har hela kommunen i ryggen och hade flera supporterbussar på plats. Vi har fått klara oss med väldigt små ekonomiska medel och det har inte räckt.
Munkfors inledde division 1-säsongen starkt och var till och med uppe och nosade på en plats i Allettan ett tag.
Sedan började raset.
– Att vi gick så bra ett tag kan ha kostat oss division 1-platsen. Kanske brände vi ut oss då det gick så bra, vi hade nog behövt en femma till för att orka hela vägen. I slutändan är det ekonomin som avgör, hur bred trupp man har, hur många klubbor och tejp man kan använda"
menar Munkfors coach (och forne NHL-liraren) Henrik Rehnberg efter torsken hemma mot Grästorp. Allt enligt Värmlands Folkblad


Stenhård disciplin i försvarsspelet ikväll?! Nja, det vete huggarn om jag tror på..Tips: 5 - 6

Resultat:

  


Kommentarer
Postat av: Hockeyveter'n

1a: Munkan

2a: Kil

3:a Mjölet

4:a dretlukt (grums alltså)

5:a Lilla gräsetTror allså att Kil får spele i 1an nästa sesse mit munkan som ju är klara innan nedsläpp.

2010-03-06 @ 20:36:52
Postat av: Fält

Om jag ska tippa sluttabellen så säger jag nog1. Mjölby

2. Munkfors

3. Grästorp

4. Grums

5. KilTrodde faktiskt att Kil skulle klara av att ta sig till ettan innan jag såg resultatet mot Grums ikväll. Grums må ha vaknat till, men nåt div. 1 lir blir det heller inte nästa säsong. Grästorp vet jag ju inte så mycket om. Gryyym poängskörd av både laget och Svensson. Sen vet man ju inte hur div. 2 serierna står sig mot varandra, det återstår ju att se när Gräset möter Kil på onsdag, spännande...

Tror också att Munkfors klarar sig kvar i ettan, men det blir nog på det berömda. Känns som att både Kil och Grums har chans att stjäla poäng mot dom, men i slutänden har Munkfors nog mer kvalitet i laget.

2010-03-08 @ 22:48:55
Postat av: GIK27

bra att ingen tror på Grums kan bli skoj detta!

2010-03-08 @ 23:28:31
Postat av: KAIK

Jag måste bara få ur mig lite efter allt jag läst om att "kil betedde sig som svin" och "kils spelare bråkar med funktionär i utv båset"!

Alltså jösses! Hur enögd får man bli som matchrapportör? Såg man ens vad som hände?

Kil fick ÄNNU en felbedömd utvisning efter att Grums spelare ÅTERIGEN kastat sig handlöst längs isen (detta hände förvånansvärt många gånger under matchen) men i alla fall, Kils spelare nr 21 får utvisning och kommer in i utvisningsbåset, frustrerad som man är, tar vattenflaskan och sprutar mot plexit (är detta så hemskt??) och när han gör det kommer det nån droppe vatten på en övertänd funktionär i båset som ordagrant GER SIG PÅ KILSSPELAREN!!!!! Hur, ursäkta språket, FAN kan man ha en sån människa som funktionär? Är det rätt att ha så hetlevrade hemmafans i ett utvisningsbås för bortalaget? Hur tänker föreningen Grums här?

Var bara tvungen att kommentera detta då ja såg att matchrapportören vinklat detta till att det var Kilsspelaren som var boven i dramat! Att sen detta också leder till MATCHSTRAFF(!!!!!) för Kilsspelaren är för mig heeelt obegripligt!

Vi ska alltså straffas för att deras funktionärer får ett spel? Det finns säkert de som sitter o läser detta nu och tycker att han får skylla sig själv som beter sig o sprutar vatten men saken är den att de som är funktionärer ska vara funktionärer, när en funktionär ger sig på en spelare, då är det nått som är galet, och att snedtända av lite vatten??Jag har enbart läst en massa Grumsares kommentarer om matchen och det målas upp att Kil är värsta grisgänget men så är INTE fallet! Jag brukar inte skylla på den randige, men denna gången var det ta mig f*n till stor del hans fel att matchen blev som den blev.

När vi i ett avgörande läge i matchen hämtat upp till 6-5 och har Grums i brygga tar han först en tvåa på kils spelare nr 5 tror ja de va, då han gör en härlig "open-ice" och Grums-spelaren (som jag prata på förut) kränger runt sig själv så det ser ut som han slår knut på sig! Därefter, under 5 mot 4 spelet, så kör två grumsspelar in o pucklar på kils målvakt efter blockering och får smaka därefter, då ska man tydligen tjäna på att köra på motståndarens målvakt eftersom Kil fick en 2+2a av detta och Grums fick en 2a viket innebar 5 mot 3 för grums och det avgörande rycket till 7-5!Det blev mycket skrivande om situationer i matchen och mycket klagande nu men jag vill rentvå Kils AIK lite eftersom alla kommentarer jag sett hittills enbart varit från enögda Grumsingar och Kil var verkligen inga grisar utan försökte spela men blev stoppade av både dommare och funktionärer!Grums lär få det hett om öronen när de gästar sannerudshallen iaf, det är en sak som är säkert!Tack för mig!

2010-03-09 @ 00:10:24
Postat av: GIK27

TIPS

Munkfors-Grums 3-4 eft straffar

All press ligger på hemma laget Grums kan nu mycket väl skrälla i detta kval.KIL-GRÄSTORP 2-6 nej tror nu Kil får det svårt kan bli som Grums ifjol är ju nästan halva laget!

2010-03-10 @ 00:47:30
Postat av: Publik

KAIK:

DU ska ju inte snacka om enögd? jag var också på matchen som oberoende och håller med dig i vissa saker du tar upp.Men när nr 21 i kil sprutar vatten som du nämner träffar han ju både båsfunktionär och domare!? då är det inte konstigt att funbktionären reagerar.Grums var för dagen det klart hetare laget. tänk om kil la all energi på att spela hockey istället för att kritisera domaren. Då hade dom faktiskt haft chansen.Tråkigt att se men hoppas kil tar sig i kragen och lyfter sig och tar sig upp till ettan! de har ett klart bättre lag än grums egentligen när allt stämmer!

2010-03-10 @ 09:16:13
Postat av: henrik

Till KAIK: Var det han som referera från everysport som du pratar om? För den är den mest enögda människan jag någonsin sett maken till. Han skrev bara massa skit om hallsberg att dom var största rallar gänget som bara var ute efter och skada grums spelare när i själva verket var det grums som skada två av hallsberg spelare och ett resultera bara i matchstraff som han tyckte var helt felbedömt, den andra skadan fick dom inte nånting för och han har fick sån kraftig hjärnskakning att han fortfarande är snurrig efter den fula armbågen som han råkade "glömma" att rapportera om.. Och är det nr 19 som du menar som slängde sig och knöt en knut på sig själv efter en fin open ice? För han skulle passa bättre i hollywood än på planen för mot hallsberg var det enda han gjorde var att åka runt och slänga sig och få utvisningar med sig. Han kan börja med att dra åt hakremmen ordentligt för det kändes som hjälmen mer var i isen än var på hans huvud.

Ne byt ut den där enögda jäveln och låt nån som kan se matchen från bådas ögon eller ifall lite åt motståndaren som alla andra gör som skriver matchreferat.

2010-03-10 @ 10:26:08
Postat av: GIK27

Många dåliga förlorare här som skriver nu,sluta snacka skit om Wilfan henrik när du inte vet vad du pratar om,fyyy fan vilka dåliga förlorare!

2010-03-10 @ 10:42:22
Postat av: Falken

Jag, och ingen annan heller förmodligen, har inga problem med att man har olika åsikter om en match t ex, det hör ju till att tjöta lite hit och dit. Självklart är de flesta av oss färgade och mer eller mindre "enögda", annars vore det konstigt.Jag skulle dock vilja att vi håller oss ifrån skällsord, och att angripa varandra på ett osakligt sätt. Pajkastning är inte konstruktivt och om det blir för låg nivå så tar jag bort det helt enkelt.Fortsätt och håll på era lag, fortsätt och ge er syn på matchen, spelet, domarna osv..men acceptera att andra ser samma match med andra ögon.. Så är det och så kommer det alltid att vara.Hockey är kul för hundra gubbar!! =)2010-03-10 @ 12:42:26
Postat av: FIF

Munkfors-Grums 6-2

Kil-Grästorp 2-4

Tack för mig...

2010-03-10 @ 13:40:30
Postat av: KAIK

Självklart är det så Falken=) Jag kan bara prata för mig själv men man var lite uppspelt när man kort efter matchen skrev ett inlägg.Till Henrik:

Ja det stämmer i båda dina påsåenden, men det var inte bara nr 19 som kastades sig helelr för den delen utan nr 9 var väldigt duktig på det också! Det är ju bara att se på bilden i, jag vet inte om det var i VF eller NWT, där kilsspelaren knappt är i kontakt med grumsspelaren som ser ut att göra värsta djupdykningen!Till GIK27

Hur kan du säga att henrik snackar skit? När både han och jag KLART och TYDLIGT SETT detta med egna ögon att de fallen som höstlöv många gånger? Det är inte påhopp, det är fakta!

Och du får väl förstå att man blir besviken och frustrerad när man förlorar på ett sånt sätt!

Jag tror knappast du hade suttit här och givit vika och erkänt dig besegrad om situationen var den motsatta!

Jag kan ge Grums första perren och blandade tio minuter i andra plus slutet på tredje när kil var uppgivna, då var grums bättre o hetare i det mesta! Men du kan nog glömma din teori om att kil bara kommer lägga sig och dö nu!Åter till detta med incidenten i båset. Jag hörde nu att det inte ALLS va så att varken FUNKTIONÄR eller DOMMARE blev träffad av nått vatten utan att funktionären i själva verket blev irriterad för att nr 21 sprutade vatten en andra gång! Detta gör ju det hela ÄNNU mer absurt! Kil straffas alltså med matchstraff PLUS en match avstängning pga detta! Helt sjukt, hoppas även Grums blir straffade på något sätt för sådär får det bara inte gå till!Jag vill inte göra några påhopp utan tycker det bara är kul med båda sidors syn på det hela, och självklart är hockeyn kul=D annars skulle ja nog inte ens va här och kommentera:)

2010-03-10 @ 13:55:22
Postat av: henrik

Till GIK27:

Jag har aldrig sagt att Grums inte förtjäna sin plats i kvalserien eller hur? Det var synd bara att Hallsberg lyckades göra ett riktigt bottennapp första matchen mot Grums men var nära att vända matchen i returen.Och som KAIK säger så är vi två st som säger samma sak om nr 19 och det säger väl allt? Om han bara spelade hockey istället för att hålla på och larva runt som han gjort dom här matcherna så hade det aldrig varit något gnäll. För både jag och KAIK vet att han är duktig om han håller sig till hockey och inte försöker komma till hollywood. Sen att nr 9 är en som slänger sig och gnäller gör mig ännu mer förbannad för det var nämligen han som gjorde buttending på en Hallsbergs spelare och så åker han själv runt som rena primadonnan och fjantar när han själv göra såna fula saker som kan skada riktigt allvarligt om han träffar rätt. Nu fick hallsbergs spelaren bara ett ordentligt blåmärke men det kunde slutat värre..Sen till själva kvalet så tror jag att Munfors och Mjölby blir lite för svåra för dom andra lagen, nu har jag inte sätt Grästorp spela så dom uttalar jag mig inte om men om det är nåt lag som är värda att gå upp så måste det vara Kil för dom har varit bäst i västra b tycker jag men nu fick dom en tung första förlust men jag tror dom vinner returen mot Grums och sen kan dom skrälla mot Munkfors som inte har bra försvar när jag var och kolla Kumla- Munkfors. Men man vet aldrig hoppas Grums är kvar i 2:an för jag tror Hallsberg vill ha revansch..

2010-03-10 @ 16:32:28
Postat av: KAIK

I stand corrected! Kil verkade inte vilja nånting ikväll.. Hoppas man skärper till det och avslutar resten av säsongen på ett snyggt sätt. Du har helt rätt Falken!

Efter dagens match tror jag att Mjölby kniper förstaplatsen och att Grästorp kniper den andra! Ruggig 1a femma o bra fart på rören, precis som de ska va i 1an! Med det inte sagt att kil va mil efter, men där kommer nog inställningsfrågan in, bättre skärpa o vilja att vinna och att gå in i närkamperna befann sig hos Grästorparna!Sen måste ja berömma Grästorpspubliken som åkte långväga o höll ogång hela matchen igenom, ojojoj, dom va de klass på:) riktigt kul!Kom igen nu KAIK, vi kan bättre!!

2010-03-10 @ 23:21:54
Postat av: Nyfiken

Tjena Falken ja är lite nyfiken på om du skulle kunna göra en poängliga från div 2 vä b med topp 10 forwards och top 10 backar vore väldigt intressant och dom flesta hemsidor har ju en poängliga. Mvh / Fredrik

2010-03-11 @ 11:49:02
Postat av: FIF

Grästorp-Munkfors 3-2

Grums-mjölby 2-5

Lite märkligt att det har blivit så målrika

matcher. Är det stundens allvar som påverkar?

Hur som helst så tror jag så här i dag...

2010-03-14 @ 08:33:51
Postat av: Peter "Trötter" Andersson

Härlig blogg om bla kvalserien div 1 E, kul att du länkar till min blogg och vår hemsidas "inför match"Det är fritt även för dig att "sno" ur mina inlägg!!// Peter

2010-03-26 @ 10:09:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0