Nisse Ekmans slag på Silfverberg

Jag har en åsikt om detta, och då vill jag påpeka att jag varken är för eller emot varken DIF eller BIF, och för mig står det helt klart att det inte var med flit som Ekman slår med klubban över armen på Silfverberg.

Oavsett vad som händer så är alla spelare alltid ansvariga för sin klubba, oavsett om det var med vilje eller inte som klubban orsakade skada, vilket innebär att man kan åka ut 2 min för tripping eller liknande om det bara var så att klubban fastnade i grickan på motståndaren t ex.

Om det skall beslutas om ev påföljd såsom avstängning så måste man göra en bedömning huruvida det låg uppenbar avsikt att skada bakom förseelsen, och redan första gången jag såg reprisen på händelsen så blev det fullständigt klart för mig att det inte var med avsikt som klubban träffar Silfverberg.

Ekmans klubba hölls fast av ngn i BIF-båset, av misstag sägs det (vilket måste betraktas som ren bullshit och lögn)
Alla som lirat hockey vet att alla i båset är fullständigt medvetna vad som händer på isen, och speciellt om det hettar till precis vid båsdörren, och kan man störa motståndare på ngt vis så är det mkt vanligt att det också händer.

Ekman, som redan är stressad av kampsituationen,de heta känslorna på isen och att stå precis vid BIF-båset, blir självklart oxtokig när ngn håller fast i hans klubba (vilket självklart borde renderat i utvisning för BIF, och självklart är ngt som bör tas upp i efterhand av disciplinnämnden) och rycker o sliter för att få loss den, var på klubban släpps och han tappar balansen vilket resulterar i att han samtidigt som han försöker återfå balansen också slår till med klubban i ngn slags hämnd. Helt klart så siktar han inte på Silfverberg,det är bara att titta på slowmosekvensen så ser man att han tittar på den i båset som höll fast hans klubba, det är alltså inte med avsikt som klubban träffar, och förmodligen så siktar han inte på ngn utom möjligtvis på den som höll fast hans klubba med flit.

Brann det till i skallen på Ekman? JA
Var han redan för het i matchen sen tidigare? JA
Var det rimligt med ett matchstraff?
JA
Är det rimligt med avstängning som påföljd? Ja, men max ett par matcher, men då borde det också belysas vad som skedde i BIF-båset och också det borde få påföljder.
Ser det ut som att Silfverberg förstärker sin smärta? JA, men det gjorde säkert väldigt ont precis vid smällen, dock inte så ont så att han behövde ligga kvar så länge.., jag tror att han ligger kvar lite extra av helt taktiska skäl.., vilket sker i princip i varje match för att få domaren att döma hårdare.

Allt gap o tjafs om jätteavstängning o liknande, från sk proffstyckare, är rent nonsens!

Är du av annan åsikt? Kolla isf på videon några gånger, och ha respekt för att du inte vet hur det är på isen o båset (om du inte själv lirat hockey ganska mkt) innan du gör en bedömning.
Är du av en annan åsikt ändå? Det står dig isf helt fritt att tycka vad du vill, men så här tycker jag.


Kommentarer
Postat av: Uggugg

Kan väl inte påstå att ja gillar Nisse Ekman men va fan så farligt är det väl inte.. ge han 3 matcher sen är saken ur världen.. Bättre att Granström får plocka honom i en fight nästa match istället...

2010-11-29 @ 15:17:59
Postat av: hejda

[quote]hej[/quote]

2010-11-29 @ 15:24:00
Postat av: nein

Är delvis av en annan åsikt, har tittat på videon några gånger och spelar själv sedan många år tillbaka så här kommer mina två ören."Ekman, som redan är stressad av kampsituationen,de heta känslorna på isen och att stå precis vid BIF-båset, blir självklart oxtokig när ngn håller fast i hans klubba (vilket självklart borde renderat i utvisning för BIF, och självklart är ngt som bör tas upp i efterhand av disciplinnämnden)"Jo nog blir han förbannad, men när man spelat hockey i 25 år måste man kunna besinna sig, speciellt på den här nivån.

Ska man ta upp klubbgreppandet måste man ta upp varena tackling och liten slashing i efterhand också framöver vilket inte är rimligt.

Håller dock med om att det borde renderat i en tvåa för bif om dommarna upptäckt det när det hände."och rycker o sliter för att få loss den, var på klubban släpps och han tappar balansen vilket resulterar i att han samtidigt som han försöker återfå balansen också slår till med klubban i ngn slags hämnd. Helt klart så siktar han inte på Silfverberg"Han är förbannad på andrakeepern men tar ut sin ilska på silfverberg. Han kan omöjligt missa att han står en halvmeter snett framför honom och med den kraften han svingar kan det inte vara något annat än avsiktligt.Angående bedömningen av avsikten att skada håller jag med dig, en spelare som går in för att skada motståndare med regelbrott ska straffas hårdare. Även om Ekman i det här fallet kanske inte hinner tänka på om han vill skada bif'aren för att det brinner i huvudet på honom så kan det ju inte bedömmas som något annat än att det var avsikten. I så fall kan man fria Pihl för hans slag mot huvudet också eftersom även det var ett gammalt hederligt psykbryt.Att straffet borde hamna någonstans runt 2-4 matcher håller jag med om, även om jag anser att det är avsiktligt. Eller kanske bara för stor brist på självkontroll.Ang. Silfverbergs förstärkning av smärtan så kan det mycket väl vara så att han ligger kvar längre än nödvändigt men mest tror jag att han ska vara glad för att armen inte gick av.Tack för en ständigt intressant blogg!

2010-11-29 @ 15:42:09
Postat av: Falken

Skönt o få lite mothugg! =)Vi är väl överens om det mesta, utom när det gäller om det är avsiktligt. Jag tycker att det syns rätt tydligt att Ekman inte siktar på Silfverberg, han rappar till samtidigt som han försöker återfå balansen och har hela tiden fullt fokus på Svedberg (andrekeepern i BIF-båset som höll i Ekmans klubba)

När man ser sekvensen bakifrån så ser det solklart ut som att det är avsiktligt, men i slowmo snett framifrån så ser man vinkeln på hur Ekman står i förhållande till Silfverberg och kanske främst att frustrationen är helt riktad mot den som höll i hans klubba, huvudet och ögonen är riktade in i BIF-båset.. Men det är som sagt min uppfattning.. =)TACK!

2010-11-29 @ 23:37:52
Postat av: Sperrel

Helt rätt falken! Såg inte direkt avsiktligt ut, sen kan det mycket väl bli matchstrafff ändå + någon matchs avstängning... men 80k i böter?Men appropå det här med att hockeyspelare allt mer ligger kvar på isen och har så fasansfullt ont och "spelar" skadade för att få med sig utvisningar alt matchstraff, anser jag idag ha blivit en del av hockeyn, vilket är jävligt irriterande. Hockey skall vara en ren och fysisk sport!!!Allt för ofta händer det att domarna inte pallar pressen eller går på "skådespeleriet" då en spelare som "blivit skadad" eller har jätteont ligger kvar på isen. Det kan vara ett mindre tilltag eller till och med en regelrätt förseelse.När spelaren filmat klart och utvisningen är ett faktum, har "denne" plötsligt inte ont längre och spelar bytet efter. Detta är vardagsmat på alla nivåer (kanske inte NHL) men speciellt i div2 där Arvika gärna inspireras av Hollywood, men även flertalet andra lag.Utvisningar delas ut för saker som inte bör vara utvisning. Domarna pratar om att de inte kan dömma för något de inte ser, men det gäller tydligen ofta inte vid sådana här situtationer.Nä skärpning nu, BÅDE SPELARE OCH DOMARNA, bort med filmningar och skådespeleri!!!

2010-12-02 @ 08:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0