3:e omg i div3Ingen idé att skriva om tabellplaceringar efter 2 matcher, det kan man vänta med några omgångar.


Måndag 25/10 19:30


(Obs! Länkarna går till resp lags hemsida. Tyvärr finns det ju ingen onlinerapportering i div3)

VIK HK Ungd - Sura IF

Tips: 4 - 3
Alltså, på måndagkvällen möts VIK o Sura ( i Mimerhallen) två lag som redan mött varsin förhandsfavorit till seriesegern. VIK torskade mot S/A HK med 2 - 9, och Sura torskade mot HHK med 1 - 9.

Resultat: 5 - 3 (2-1, 2-0, 1-2)

---- ---- ----
Tisdag 26/10


Hallstahammar HK - Sala HK

Tips: 6 - 3
Jag tror att Sala HK bör tas på lite större allvar än tidigare, kanske mest på grund av att de tar sig själva på lite större allvar efter en föregående sesse där man visat upp en härlig kampvilja kombinerat med viss spetskompetens, som gjorde att man kunde störa (nästan) alla lag i serien. En annan viktig sak som Sala verkar ha på gång, är junisar som tar för sig. Oerhört viktigt för ett lag/klubb, att det finns de som knackar på dörren och utmanar för att ta plats i A-laget. "Valp-kedjan" kallar man dem i Sala HK. Tänk om alla lag förstod vikten av att "odla" kaxiga junisar som "tävlar" och "persar" varje träning och match bara för att man har rätt inställning. Att Sala har ett gäng av den sorten beror säkert till stor del på en och annan engagerad ledare. Grattis till er!
Att Sala vann mot KIK senast skall det dock inte byggas för mycket på.
Sala allenahanda tycker till om SHK-KIK.

KIK var enligt egen utsago långt ifrån vad man bör klara av, vilket inte skall ta något ifrån Salas prestation (Grym målis som tog "allt", plus hög intensitet, effektivitet och attityd. Det ska Sala ta med sig.)

Resultat: 10 - 1 (2-0, 4-1, 4-0)

Video från matchen:

----  ----  ----
Fagersta AIK - Syrianska/Armeniska HK

Tips: 2 - 8
FAIK vann en jämn match hemma mot VIK senast (2-1) och på FAIKs hemsida så uttrycker deras coach stolthet över hur laget kämpade till sig denna seger. "Alla i laget förtjänar beröm men om jag skall ge någon lite extra plus så är det till Daniel Bergström i målet som tog nästan allt"

På S/A HKs hemsida så säger deras coach bl a följande:

"-Eftersomjag tidigare tränat  Fagerstas A-lag så vet jag att det är svårt att spela på fagge. Vi kommer att göra några små förändringar till kvällens match då jarno pikkarainen inte kan spela i kväll, det är oxå frågetecken för Daniel Lindesjö och för Elvis Vesces. //Stefan Andersson

 

Bergström i FAIKs kasse, om det är han som får förtroendet ikväll också, lär få lite mer puckar att mota än senast. Men, en keeper med rätt inställning gillart hårt.

Här är en video från matchen VIK HK - S/A HK


Resultat: 0 - 9 (0-2, 0-2, 0-5)

---- ---- ---- ----
Kungsörs IK - Köping HC

Tips: 5 - 2
Det där med attityd och inställning verkar coach Brolin behöva jobba med i sitt lag. Finns de positiva kulturbärare som behövs i laget? Alltså lirare som med sin blotta personlighet och vinnarskallar "smittar" laget till att "persa" och "tävla" i varje moment, och att aldrig ge upp. Jag är osäker på det. Laget har en hög högstakapacitet, men tyvärr också en skrämmande låg lägstanivå.
Jag tror att det är ATTITYD och INSTÄLLNING som ser till att det inte blir de där djupa dipparna i liret, men det sker inte av sig självt, det måste finnas dem som kliver fram och vågar sätta standarden med sin egen inställning.

Nu ska jag hugga lite på junisarna, med risk/förhoppning om att få hugg tillbaka. DET ÄR FÖR MJÄKIGT!!! Nu vet jag inte om det är så, men man ska inte nöja sig med att ingå i A-truppen på pappret, eller ens att vara uttagen till match.., och glida runt o tro att man är grym för det. Sanningen med KIKs A-trupp är väl att det måste till junisar om man ska ha en trupp överhuvudtaget, o då får man ta det som bjuds.
NÄ, "mjäkhögar" ta istället liret upp på en ny nivå, ta alla chanser att utvecklas, tackla och åk ifrån "de etablerade" utan att be det minsta om ursäkt för det. Vänta inte på din tur, o glid om kring på en gricka. GE ALLT ALLTID. Tackla, skjut och åk grickor så att det svider om det. KIK behöver också ha en "Valpkedja" som gör livet surt för vem som än står på andra sidan.

Ett derby är ett derby, och det bör kunna innebära lite extrakrydda till denna match. KIK dras med förkylningar och onda ljumskar (ljumskarna kan bli så när man tränat hårt, eller när man tränat ohårt.., jag har min åsikt klar iaf ;) ) Enligt KHCs hemsida så blir köpingslaget yngre för varje match.., först är det ett ungt lag, i nästa match är det ett mkt ungt lag, och nu är laget så ungt så man behöver några från KHCs div2-trupp som kan hjälpa till om det skulle hända en "olycka" lr så.. ;)

KIK torskade tungt borta mot SHK senast, med klara 7-3. Det finns väl inget att ta med sig från den matchen antar jag..? ALLT kan/måste bli SÅ mkt bättre. KHC dyngtorskade med 14-2 mot S/A HK senast (tror det blev 90-14 i skott) och det var lite mer väntat men inte så speciellt lustigt ändå.

Potentialen i KIK är störst
, ingen tvekan, KIK skulle förmodligen spela jämnt och t o m vinna mot KHCs div2-lag just nu,om man fick ut sin potential. Potential eller inte, matchen i matchen stavas VILJA och ATTITYD, och det lag som har rätt och bäst sådan vinner.

Resultat: 13 - 3 (2-0,7-2,4-1) Skott: 76-25 (24-11, 27-7, 25-7)
Det var betydligt närmare 18 mål för KIK än ngt mer för KHC. Det var i stort sett när KHC gjorde sina 3 mål som man var i anfallszon. Ett hemmalag med hyfsat fart på rören, mot ett bortalag som var heeelt borta.

KIKs Målg: Tobbe Waern 2, Robin Karlsson 2, John Sätterman 2, Per Berg 2, Niklas Källberg, Linus Elf, Jocke Andersson, Ludde Laine, Rasmus Hemström.
Köpings Målg: Milenko Bijelic 2, Kalle Holmberg.
Kommentarer
Postat av: chelios

HHK vinner stort mot SHK, SA vinner stort mot FAIK och KIK vinner stort? mot KHC...kanske dax att delta på måltipset...

2010-10-26 @ 22:02:30
Postat av: Kimmo

Köpingslaget är ungt men det blev äldre till detta match, Daniel Leidborg var med som andramålis. KHC b-lag är ett utvecklingslag där en femma A-lagsspelare spelar. Vi får tyvärr inte skicka med hela A-laget mot Kungsör eller mot någon annan på grund av regelverket. Det är 10 namngivna spelare från A-laget som inte får delta i div.3, detta gäller alla b-lag i serien.

Kul att du återigen har tagit upp detta jag har saknat dina funderingar och åsikter. Jag vill också passa på att gratulera Kungsör för första vinsten i år mot Köping HC.

2010-10-26 @ 22:25:21
Postat av: karianteromatti

http://www.youtube.com/watch?v=m6zTWg8M9YM videoklipp Hallstahammars HK-Sala HK

2010-10-26 @ 23:49:20
Postat av: Falken

Ja du Chelios, det märks att det är div3 detta. Jag tror att de lagen som är nystartade kommer att ligga bakom många av de "konstiga" resultaten. Risken finns att de kommer att ställa upp med olika lag beroende på hemma/borta och beroende på hur deras div2-lag funkar. Tunna trupper i övrigt gör lagen sårbara vid skiftgång och liknande. Jag tror att de lag som har bra junisar kommer att ha stor fördel gentemot lag som inte har det. Självklart är det ngt alla lag borde tänka på och medvetet satsa på från start, alltså att coacha sina junisar till stordåd.Junisarna kan vara tungan på vågen denna säsong.Kimmo, jag hoppas och tror att du förstår att jag skojar lite med dig =)

Nu hoppas jag att lagledningen tar tag i situationen i laget på bästa sätt. Det kan vara riktigt tungt att bli så fullständigt utspelade som man blev nu senast, och sist mot S/A HK. Glädjen och energin måste komma tillbaka fort, annars kan det gå riktigt illa.Tack för filmklippet Kari!

2010-10-27 @ 12:58:02
Postat av: chelios

tycker personligen att det bara är positivt med fler lag i 3:an, men har ändå en fundering på hur t ex KHC ska kunna genomföra en hel säsong med två seniorlag i seriespel. Enligt obekräftade uppgifter så ställde KHC upp med 7-8 A-lags killar i seriepremiären mot Sala för att någon match senare ha sin tränare som reservkeeper. Det är liksom sånt som många med mig funderar på.Nåväl ny omgång på fredag och vi får väl se hur denna omgång slutar. Jag filar på mina tips till morrondagen...

2010-10-27 @ 21:15:15
Postat av: chelios

efter lite filande så kommer tipset för fredagens matcher här:SHK - VIK 6-2 (tror att SHK kommer tillbaks efter lektionen i tisdags)SAHK - KIK 4-3 (här blir det jämnt, KIK bör kunna rubba SA)KHC - HHK 1-13 (om nu inte KHC tar in en 8-10 gubbs från A-laget annars blir det kulramen igen)SIF B - FAIK B 5-3 (här tror jag i kraft av hemmaplan att SIF drar längsta strået sista i tom bur)Faktiskt så känns 3:an lite vassare i år än tidigare. Vi får väl dock vänta tills efter jul då örebro lagen kliver in för att se hur Västmanlandslagen står sig.Jag ger mig på och tippar hur tabellen ser ut 17:e december:HHK

SAHK

KIK

SHK

-------------

VIK

FAIK

SIF

KHC

2010-10-28 @ 18:56:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0