Onsd 27/10: 6:e i div2 VB. + Comments!

Div 2 VB efter 5


6e omgångens matcherÖrnen - Flyers

Tips: 5-4
(efter förlängning)

Omgångens mest intressanta match! Flyers har respekt för Örnen, iaf säger man så. Örnen å sin sida får här en motståndare som kommer att bjuda på ett lass med ytterligare svårigheter än vad man hittills stött på.
Flyers vann övertygande hemma mot Navvies senast, medan Örnen hade det lite kämpigare borta mot tabelljumbon Köping. Att man hade det kämpigare tog sig mest i uttryck av mkt utvisningar, men även om Köping kröp ifatt till 2-3 så var Örnens seger aldrig hotad.
Poängproducenterna i Örnen kanske är för få? Man litar mkt till nr 71 Johansson, nr 2 Dawidsson och nr 16 Wahlström, och de har verkligen inte gjort någon besviken hittills.

Fahlander sponsrar HC Örnen, som ska bli RCC Örebro Ishockey?

Flyers skadedrabbade nyckelspelare, Joakim Eriksson och Henric Ivanov, är förstås ett stort avbräck för laget, men "ersättaren" Björn Östlund fortsätter minst till att en av dem är tillbaka i spel, helst hela säsongen om Flyers bägge coacher får som de önskar och vill.

Karlskoga Tidning är ett föredöme när det gäller att följa de lokala lagen.
Läs KT.se:s suveräna införmatch-reportage

Kolla in när nwt.se intervjuar "Sylta" inför matchen:


Resultat: 4 - 2
(1-1,2-1,1-0)

Kommentar: Inget chockresultat prexis. Matchen kunde tydligen ha slutat med bortaseger, men då Flyers har chansen så lirar man som sämst. Spel 6 mot 3, med ställningen 4-2 i nästan 3 minuter, men utan att kunna näta. Örnen kommer inte att ha råd att tappa skallen som man har gjort i ett par matcher nu. Denna ggn klarade man sig, men det kommer förmodligen att straffa sig framöver, t ex den 11/11. Man får naturligtvis ändå lov att imponeras av nykomlingen, som förvisso är fullproppad med div1-rutin mm, 6 raka segrar talar sitt tydliga språk.

"– Det här var det bästa laget vi mött. Det är fler som kommer att få stryk här." //"Sylta".... ..... ....
AHC - Viking

Tips: 6 - 3

Jodå, Viking ska visserligen inte nonchaleras av AHC, det vore dumt och t o m riskfyllt. Speciellt eftersom det kan vara svårt att skaka av sig en nonchig inställning samtidigt som VHC kanske har en kväll när det går deras väg. Mer behövs inte för att poängen skall trilla bort ur kaffedrottningens ishall, det behövs inte mer men redan det är väldigt mycket, och det tror jag inte kommer att hända. Arvika kommer att bli mer att räkna med denna sesse, förra var inte mkt att skriva hem om, men denna blir bättre.

Resultat:
2 - 4 (0 -2,1-1,1-1)

Kommentar:
Jag trodde det inte, alltså att AHC skulle torska, men det blev en sån match. Viking visade kampvilja, effektivitet när läget dök upp och ett kalasfint målvaktsspel. Det räcker långt ibland!
Ska bli intressant att höra AHCs syn på matchen.

.... ..... .....
KHC - GIK

Tips: 3 - 8

Noll poäng efter five games, ingen kul statistik för coach Maikkula, och lilllördagen bjuder på en motståndare som inte direkt har varit generösa i poängfördelningen hittills. Senast (7/2 -10) GIK hälsade på i Köpings ishall hade de fräckheten att vinna med 2 - 8, och det finns mycket som tyder på att det kan bli liknande siffror ikväll.

KHC snittar på 4,4 insläppta mål per match, och det är där jag tror man behöver lägga krutet med nuvarande trupp. Målskyttet, 1,8 per match är på tok för svagt i förhållande till insläppta mål. Jämför man med Åmål (tabellsexa) t ex, så har de släppt in 4,6 mål per match men vägt upp det med att göra 3,6 framåt.
Borde man då inte lägga krutet på att göra fler mål? Jo, men det kräver spetskompetens och då behöver man värva...vilket inte görs så lätt. Att fokusera på att bli tätare bakåt kräver också viss spetskompetens, men det handlar mera om att ändra spelupplägget till ett mer defensivt och snålspelande upplägg. Tråkhockey.


Resultat: 0 - 8 (0-1,0-5,0-2)

Kommentar:
GIK är ruggigt effektiva framåt, och de är väldigt tighta runt egna kassen. De har hittills släppt till väldigt lite skott, Köping fick bara skjuta 11 skott (!!!) på GIK-keepern under hela matchen. 1 skott på mål under första perren..

.... ..... .....
ÅSK - FIF

Tips: 7 - 2

ÅSK
fick en pinne efter förra thrillern mot Arvika HC. Efter en mållös 4e period där hemmalaget hade ett par PP-lägen som alltså inte utnyttjades, så gick matchen till straffavgörande. Efter 12 straffar så kunde AHC åka hem med bonuspoängen. Surt att torska en sån match förstås, men det är bara att ta nya tag. Och det tror jag att man gör redan ikväll när Forshaga kommer på besök. FIF har torskat stort mot både GIK och Flyers, och inte lika stort mot KHT. Två vinster, borta mot Viking och knappt hemma mot HHC nu senast. Nja, svårt att se att FIF ska kunna ta sig upp i närheten av topp-5 denna sesse. Det kommer däremot ÅSK att klara.

Resultat: 5 - 3 (1-2,1-1,3-0)

Kommentar:
ÅSK verkar lite segstartade, man börjar matcherna ofta sämre än sina motståndare för att öka farten från mittenperren o framåt. Det håller mot lite sämre lag, men det har man knappast råd med mot topp5-motstånd.

.... ..... .....
NIK - KHT

Tips: 5 - 4

Här har vi
omgångens näst intressantaste match. KHT inledde med torsk mot bägge av de två förhandsfavoriterna, Örnen och GIK, och har nu vunnit tre raka mot tre lag som förmodligen kommer att hålla till på den nedre halvan av tabellen. Här får man möta en motståndare som förmodligen kommer att aspirera på en plats i topp-5, eller strax under. Nor IK är ett lag jag tror kommer att bli bättre med tiden, kan så vara med alla lag iofs, men om man får ut sin defensiva potential så kommer man att vinna de jämna matcherna framöver.

Resultat: 5 - 4 (2-2,0-1,2-1, 1-0) eft förlängning.

Kommentar: Bonuspinnen till NIK, som efter 2 perioder låg under med uddamålet. Mycket skott, 54-42, känns lite väl mycket "öppet-hus" hos båda lagen.

.... ..... .....
HHC - Navvies

Tips: 3 - 4

Hammarö HC har haft en tung inledning
, mot svåra motståndare, men man har också torskat jämna matcher med det jobbiga uddamålet. Speciellt nu senast borta mot FIF. Så vitt jag vet så är Tim Rivest fortfarande head-coach i Hammarö, och nu skall han alltså coacha sitt "nya" lag mot sitt gamla lag. Rivest var ju länge spelare i Navvies, och på slutet även spelande tränare.
Navvies, IFK Hallsberg, tappade enligt uppgift hela 12 spelare från förra sessen. Det är alltså ett nästan helt nytt Navvies som skall spelas samman. Jag har inte hört ngt om målsättningen med laget, men förra sessen så hade man en klar målsättning. Man skulle tillbaka till div1. Det blir nog väääldigt svårt med den omsättningen på spelare.

Resultat: 2 - 4 (1-0,1-2,0-2)

Kommentar: Tungt o segt för Hammarö, torsk igen och denna ggn med 2 mål, annars har HHC torskat med uddamålet och samma resultat (2 - 3) tre ggr redan denna säsongsinledning. Så nära men ändå så långt borta, det är segt.Kommentarer
Postat av: Flyer på vift

Sant som du säger att Flyers har respekt för Örnen, de förlorade ju både mötena på försäsongen. Men tror det kommer skilja sig en hel del på matchbild imorgon mot de tidigare mötena. Såg sista träningmatchen mellan lagen då Örnen vann 3-2 (3-0 efter 2 perioder), kändes då som de förlitade sig på ett väldigt bra PP, men annars var jag inte så imponerad. Men fick problem när Flyers fick upp tempot i sista och började åka mer skridskor. Men det var som sagt träningsmatch, så behöver ju inte betyda något. Ska bli intressant att se hur denna match utvecklar sig, värdemätare för båda lagen känns det som.

2010-10-26 @ 16:40:13
Postat av: GIK

TIPS OMG 6Örnen-Flyers 6-3AHC-Viking 5-2KHC-GIK 1-11ÅSK-FIF 7-3NIK-KHT 5-6 e sdHHC-Navvies 2-62010-10-26 @ 23:22:22
Postat av: Falken

Skönt med kommentarer, och tips, mer sånt..mycket mer sånt tack!

Om jag hade möjlighet skulle jag mkt gärna se Örnen-Flyers ikväll, kan bli en riktig batalj! =)

2010-10-27 @ 12:46:23
Postat av: Örjan

Härligt att se att du är igång igen min "hockey"-vän!Kör hårt!/Örjan

2010-10-28 @ 10:35:37
Postat av: Falke

Hej Örjan! Tack det samma! =)

2010-10-29 @ 16:21:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0